typesomielin.blogg.se

2014-04-21
14:23:00

Divergent & Star-Crossed <3
Hej hopp!
 
I lördags började jag dagen med skype med hela familjen <3 Sedan spenderade jag dagen med Sandra som kom till Geneva :) Mysigt! Vädret var kanon och vi tog en sväng till geneva commons. Blev även en sväng till outlet mallet. Själv handlade jag ingenting, bortsett från chokladen som vi köpte och delade på i Lindt-butiken. Guuuud så gott!! Det va ju ändå påsk liksom. Sedan blev det frozen yogurt och middag på Red Lobster. Så nu kan vi bocka av det från "ställen att äta på"-listan ;) Hade en mycket trevlig dag. Till slut blev det dock dags för Sandra att åka hem, så då drog jag hem också och bara chillade fram tills närmare kvällen då det var dags för bio med Evelina (igen) haha ;) Hon ringde mig och vi kom gemensamt överens om att "Ne, det får nog bli bio idag igen. Eller va säger du?". Sagt och gjort, bio blev det. Vi kollade på "Divergent" för andra gången ;) haha men den är ju sååååå bra!! Helt sjukt! Och nu var vi ju liksom tvungna att se den igen eftersom vi känner igen fler platser som filmen inspelats på nu efter helgkursen förra veckan. Vi var minst lika exalterade som inför första gången vi skulle se den. Om inte ännu mer! haha 
Bra dag helt enkelt! :) 
 
I söndags skypade jag med käraste Akthari i 2 timmar ;) Hade mycket att ta igen. Vi får bli bättre på detta! Det var super varmt ute och jag planerade att ta mig ut i solen. När jag väl kom upp för att ta mig ut så visade det sig att vi skulle åka till mormorn och morfarn tidigare än vad det var sagt. Så det blev ingen promenad. Det fick bli en dusch direkt istället, haha. Sen bar det då av på påskmiddag med släkten. Mysigt och super trevligt, precis som vanligt :) När vi väl kom hem igen satt jag uppe och kolla på nån serie med mina värdföräldrar. Efter det, när jag väl kom till mitt rum så bestämde jag mig för att kolla på första avsnittet av serien "Star-Crossed". Har tänkt kolla på den ett tag nu efter att Sophie sagt att hon också kollar på den. Tror ni jag blev fast eller? DÖR!!! Kunde knappt sluta så det blev tre avsnitt på raken innan jag tillslut fick tvinga mig i säng eftersom jag skulle upp och jobba. Men ååååh! jag kan inte hjälpa det. Jag fastnar alltid för sånna här serier. Och killen det handlar om är ju HUR SNYGG SOM HELST! orkar inte! Han är för övrigt en alien ;) Men en sjukt snygg sådan, haha. 
 
Just nu sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma hem från skolan. Städerskan har precis gått, lill-killen sover fortfarande och jag har nyligen avslutat ännu ett avsnitt av "Star-Crossed" ;) ojoj! I morgon när jag är ledig kommer jag ju lätt kunna se klart alla avsnitt som släppts hittills. Sen kan jag börja följa det på tv! Wohoo
Vilken nörd jag är! 
Börjar bli väldigt grönt och fint här nu :) Det gillar vi! Tog med pojkarna till en park på förmiddagen. Mötte upp Sophia och hennes värdbarn för en playdate. Kul för dom att komma ut lite. Och det var roligt för mig att träffa Sophia, som igår kom hem från sin semester i Florida/Bahamas. Härligt! :) Och snart ska hon åka hem till Tyskland igen :( Tänk va tiden går snabbt!
 
Bild på Sandra från i lördags! Här med fro-yo
Påskgodis hos mormor & morfar! Äggen färgade barnen i fredags :) 
Så sjukt bra film! Så sjukt snygg kille! Så sjukt vacker stad i bakgrunden! (Chicago)
Min nya "kan-inte-sluta-kolla"-serie! Också sjukt snygg kille!

2014-04-19
09:20:00

Happy Easter!
Glad Påsk allesammans! :) Hoppas ni haft en bra start på påsken? Här har vi haft kanonväder i 3 dagar, and I looove it! På skärtorsdagen hade ju tjejerna halvdag i skolan så då satte vi igång med påskpyssel så fort dom kom hem. Jag och pojkarna hade vart och handlat lite grejer som vi behövde och även tagit en promenad för att hitta ris till mitt påskris :) Ingen påsk utan påskris liksom! Och de tre äldsta barnen var super pepp på att tillverka kycklingar, påskharar, ägg och grejer att hänga i riset. Så det blev ett fint påskris tillslut :) Eller "Easter Tree" som dom kallade det ;) På kvällen mötte jag upp Nicki för en fika. Längesen, så det var kul att ses och utbyta resehistorier med varandra bl.a. Hon va ju i Mexico när jag var i Puerto Rico och där simmande den jäkeln med delfiner -.- Detta står på min "Bucket List Of Life", bara så ni vet. 
 
På långfredagen igår var ju alla barnen hemma! På förmiddagen hade dom sysslor att göra som jag efter en del tjat lyckats få dom att göra ;) Senare hann vi tack o lov ut i solen en sväng. Lärde dom leken "Under Hökens alla vingar", vilket jag tror dom tyckte va kul :) Sedan körde jag dom tre äldsta barnen till mormor och morfar. Där skulle dom sova över och måla påskägg. Lill-killen fick följa med mig hem igen. Så då tog vi en liten promenad hem till Evelina för att kasta påskbrev. Evelina var dock på gymmet när vi kom dit, haha. Men jag och lill-killen blev inbjudna av Evelinas äldsta värdbarn att leka lite. Så där hängde vi en stund tills Evelina tillslut kom hem ;) haha Rätt kul ändå. Lill-killen hade lite problem med en av deras hundra först men i slut ändan hade han nog hittat tre nya bästisar. Jag tappade hakan över hans exemplariska beteende hemma hos Evelina. Han t.o.m talade om för mig att han behövde gå på toa (vilken han har slutat göra - vilket då slutar med en liten olycka då och då)!! Helt otroligt!!! Jag ska ta med honom till dig oftare Evelina ;) haha 
Sen när vi kom hem igen dröjde det inte länge förrän mina värdföräldrar kom hem också. Då åkte dom ut på middag. Själv drog jag ut på middag med Evelina på T.G.I Friday's. Trevligt värre! Efter det avslutade vi kvällen med "Captain America : The winter soldier" på bio! OM den var bra eller. Huuur bra som helst! Den snubben är ju bara för cool! Väldigt bra slut på den långfredagen måste jag säga :)
 
Just nu har jag precis vaknat och det är ju Påskafton idag :) Så GLAD PÅSK på er alla! Än vet jag inte helt säkert vad som händer idag. Troligen kommer Sandra hit en sväng, vilket kommer bli kul :) Men ni där hemma i Sverige får ha en super bra dag/kväll och äta massor med påskgodis. Det ska jag göra. Mitt svenska påskgodis som mamma & pappa skickat <3 
 
Påskpaket från Sverige :')
Mitt och barnens påskpyssel ;)
Påskriset! (Gula snöret var INTE min idé) haha ;)
Solig och varm promenad till Evelina
 

2014-04-15
16:54:00

Uppdatering : Puerto Rico / Weekend-kurs / Tisdag
Heeeeej där ute! 
Jösses....det är nästan så att jag kan se "dammet på hyllorna" här i bloggen. Sjuuukt längesen jag uppdaterade. Men har vart ganska upptagen (eller lat kanske?). Hur härligt som helst. Kom hem från min och värdfamiljens semester i Puerto Rico för en vecka sedan :) Hade det hur bra som helst! Helt underbart att få känna sol och värme. En vecka full med sol, bad, vandring i regnskogen, besök i Old San Juan, god mat och chill i hängmattan! Huuuuur gött som helst! Var typ deppigt att komma tillbaka till vardagen, haha. Hela semsetern började ju rätt spännande då jag började med att försova mig. KUL!! Som tur va hade jag ju redan packat klart och lagt fram kläder dagen innan så jag bara kunde flyga upp ur sängen när mitt ena värdbarn knacka på dörren och sa att limon snart var här. PANIK!!!! Men jag kom upp och iväg till flygplatsen bar det ;) haha Och ja, ni läste rätt. Vi åkte LIMOUSIN till flyget. Jag var nog mer exalterad än barnen, haha. Tror dom tagit limo förr. 
Även om det blev mycket lek vid poolen och passa barnen några kvällar så var det ju mer som semester än jobb. Gjorde inte många knop kan jag lova när jag blev liggandes vid poolen eller stranden och läsa. Fick mycket fritid ändå :) 
Tyvärr kan jag inte lägga upp alla bilder ännu. Måste fixa mig en hårddisk att föra över dom på då det börjar bli ont om utrymme på min dator :( Men ska försöka fixa det så snart jag kan. Ni får nöja er med några få från de två första dagarna tills dess.
 
 
Men som sagt, nu är jag tillbaka till verkligheten igen. Va ju ledig tisdagen efter vi kom hem, så då hann man installera sig lite, packa upp osv. Sen har jag jobbat och nu i helgen har jag vart på en weekend-kurs i Chicago med Evelina. Det var mycket roligare än vi hade förväntat oss, så vi är nöjda :) Det gjorde en del att vi inte bara hade föreläsningar utan faktiskt åkte på site seeing i Chicago. Bl.a en båttur för att få se Chicagos arkitektur, vilket jag gillade. Sedan även en trolley tour genom stan (liten buss typ). Men sen var det ju föreläsningar om Chicagos historia, politik, amerikanska högtider/traditioner osv. Lärde mig en hel del nya grejer och fick träna på mitt lokalsinne här i stan så det var kul. Evelina och jag bodde på hotell, bara några kvarter från universitetet där kursen var. Vilket var najs :) På lördagen var det +26°C här. HELT SJUKT! På söndagen var det sämre väder dock, med regn och dimma. 
Förutom att hamna i fel grupp, byta grupp och hålla ett tal om den svenska kanelbullen så var nog den mest spännande upplevelsen denna helgen på söndagen då jag, Evelina och 10 andra au pairer satt fast i en hiss i 1 1/2 h. Vilket slutade med att brandkåren fick komma och bryta ut oss. Haha, man kan ju skratta åt detta nu i efterhand. Men just då var det inte så kul. 12 pers va ju helt klart alldeles för många för den hissen så den kände ju av att det var för tungt. Så efter det stannade den och vägrade öppna dörrarna. Så säkerhetsvakten på andra sidan ringde hiss-bolaget för att få dit nån att fixa det. Men dessa personer kunde inte komma på en timma. Efter det beskedet började ju paniken hos de flesta i hissen. Jag lyckades hålla mig väldigt lugn måste jag säga. Med tanke på hur trångt och VARMT det var. Klaustrofobin var ju ett faktum typ. Vi lyckades ju tillslut få tag på en av kursens lärare som ringde 911 och fixa dit brandkåren som räddade oss ;) Tack för det! Hade sett fram emot att bli räddad av den stereotypa brandmannen - en vältränad, bar-bröstad hottie.....men nej! Sånt händer ju inte i verkligheten. Men räddade blev vi ju i vart fall :) Glad för det! Bortsett från det så var det ju en bra helg. 
Du är inte cool utan "nametag"
Tyskarna på kursen håller sina tal (fanns ett par stycken)
Tidig lördagsmorgon i Chicago - påväg till frukost på Wildberry Pancakes & cafe
Godaste omeletten jag NÅGONSIN ätit 
I Chicago kan man få söta meddelanden när man hämtar tidningen
Elevator Rescue!!! ;)

I dag är det ju tisdag och jag är ledig. Passade pojkarna på morgonen när min värdmamma tränade. Har blivit super förkyld och mår piss. Wiiihooo! Det gillar vi -.- Och igår kom det SNÖ. Trodde jag skulle dö. När de kom en helg med nästan +30° och sen kommer det snö.....gräset har ju för böveln blivit grönt här nu. Och påskliljor tittar upp ur rabatten!! Som tur va så har snön nu i skrivande stund försvunnit. TACK! Mer vill vi INTE ha.
Hoppas ni var glada för den lilla uppdateringen! :) Fortsätter lova att göra mitt bästa att blogga lite oftare igen, men ni alla känner väl mig vid det här laget så förvänta er inte för mycket, haha. 
 
PUSS