typesomielin.blogg.se

2014-06-19
05:07:52

I morgon smäller det!
Hej på er tappra (eventuella) läsare! 
Nu ligger jag i sängen och lyssnar på åskan som härjar utanför. Regnet står som spön i backen och blixtrarna går inte att räkna. I morgon är det dagen det händer. I morgon kommer jag få träffa min familj igen. I morgon kommer familjen hit hela vägen från Sverige och vi ses för första gången på 10 månader :') Herre gud! Tänk att jag vart borta så länge? Sjukt egentligen! Har nog inte raktigt fattat det än. Mina värdbarn är super exalterade ;) haha Och jag lika så! Sen på söndag väntar en två veckors semester på västkusten!!! Kommer bli awesoooome!!! 

Igår var det mycket bättre väder än det vart idag. Nästan lite FÖR varmt dock. Klibbigt!! Men jag och Sandra hade en sista träff inne i Chicago där vi åt lunch, promenerade gatorna fram och gjorde manikyr/pedikyr. Helt ny upplevelse för min del. Aldrig gjort tidigare, haha. Och jag måste nog säga att manikyren var skit samma. Men pedikyren skulle jag kunna göra igen. Mina fötter har nog aldrig vart så fina och vårdade, haha. Promenerade till tågstationen i såna där "pedikyr tofflor" sedan. Rosa var dom! Super snyggt! Tråkigt med den sista träffen dock. Eftersom jag och familjen ska på semseter nu så hinner vi inte ses mer innan Sandra åker hem till Sverige igen. Så det fick bli en heldag idag :) Och trevligt var det! Kommer sakna dig Snadra! Men vi ses när jag kommer hem igen ;) Du bor ju inte sååå långt bort liksom ;) Har lite bilder från denna dag, men dom orkar jag inte lägga upp nu. Kanske kan bli i ett annat tillfälle. Vi får se.

Nu ska jag läsa lite innan jag lägger mig! Måste ladda inför morgondagens eventuella känslomässiga stunder ;) haha Känner mig nästan nervös tror jag! Som om jag inte vet hur jag ska bete mig när jag väl ser dom? Låter ju väldigt friskt. Hur som helst, kommer bli helt underbart att se dom och få krama om dom äntligen! 

Puss & Godnatt! 

2014-06-09
20:52:00

10 dagar kvar!!!
Hej hopp!

Idag var det jobb igen. Väldigt bussssy måndag måste jag säga! Många aktiviteter och många tider att passa. Visserligen är det väl bra. Det får ju tiden att gå, haha. Meeeen inte lika lätt när man har barn som gärna tar lite extra tid på sig att bli redo. Annars gick dagen bra och vädret var kanon! :) 
Det var simning på morgonen, leka i park, dykning, gitarr lektion och t-ball! Herre jösses. Amerikanska barn säger jag bara ;) haha När min värdpappa kom hem så tog han över. Min värdmamma kom inte långt efter det. Då blev det middag och sen blev jag sittandes med min uppgift för helgkursen jag tog. Min deadline för inlämning är på onsdag så får se till att bli färdig. Blev färdig tror jag, så i morgon blir det finslipning :) 

Idag insåg jag att jag vart i USA i 301 dagar. Skulle ju ha kommit ihåg att det var mitt 300 dagars jubileum igår, men de glömde jag ju ;) haha Var fullt uppe i mitt färgglada race! Wow 301 dagar liksom. Låter som en hel evighet! Men det absolut bästa är att det idag endast är 10 dagar kvar tills min kära familj kommer hit och hälsar på!!!! HUR GALET?? Längtar sönder tror jag :') 
I morgon är det tisdag och då är det ledighet och sovmorgon som gäller! 
 
Gillar "Laser Skin" reklamen som kommer upp i min lilla app ;) haha

2014-06-08
23:55:00

Color Run!!
Wohoo! Nu har man deltagit i Color Run! :) Så himla kul! Nått bland de galnaste jag vart med om, haha. Sophie sov hos mig igår efter att vi vart i Chicago och checkat in oss inför racet idag. Vi fick en goodie-bag med color run t-shirt, pannband, tatueringar, armband och nummerlappen. Sedan fanns det andra grejer man kunde köpa till också. Jag och Sophie hade förbeställt tyllkjolar och knästrumpor olika färger, haha. Vi körde all in!! 
Så jag gick upp 4:30 i morse för att mata och släppa ut hunden en snabbis osv. innan vi va tvunga att åka. Vi kom dock i väg lite sent så vi fick skynda. Tog en genväg för att spara tid. Vi var lite oroliga att vi skulle missa tåget, men vi hann tack o lov! ;) Var massor av folk på tåget som skulle på color run. 

I morse va det ganska kyligt, men så fort solen kom fram blev det bättre. Var ändå skönt att det inte var stek hett under loppet. 
Var så galet mycket människor som anmält sig till detta event! Vi smög in i kön där i början ;) haha Sen bar det av! Dessa 5k gick sjukt fort. Tror det var för att efter varje kilomenter väntade en station med färg där folk kastade ut detta färgpulver på dig. Så man väntade liksom på nästa station så man skulle få en ny färg. Började med rosa, därefter blev det oragne, blå och lila! :) Förstår att det också kallas "The Happiest 5k On The Planet!" Alla är så himla glada ;) haha Vi stannade många gånger för att ta kort. När vi kom i mål var vi inte så farligt täckta med färg. Det blev dock värre på "efterfesten". Det var en scen med lite underhållning och då och då kastade dom ut små påsar med färg i publiken som alla ville fånga. Sen räknade dom ner och sen kastade alla upp färgpulvret i luften så att det blev ett stort pulvermoln över hela publiken, haha. Det var här vi verkligen blev täckta av färg. Från topp till tå!! Men guuud va kul det var! Bortsett från just när färgmolnet kom och du inte kunde se ett piss eller andas eftersom du inte ville andas in färgen. Visserligen var ju inte färgen farlig, men ändå! När festen var slut var jag och mina kompisar mestadels täckta med grön. Vet inte riktigt hur det gick till eftersom ingen av oss hade grön att kasta. Men antar att andra hade det ;) haha 
Sedan åkte vi gröna människor hem med tåget igen ;) Kul att se vissa människor reaktioner! haha Körde hem Sophie. Därefter fick jag ensam köra hem. Satt och fundera på vad folk i andra bilar tänkte när dom såg mig ;) haha Det var ingen hemma än när jag kom till huset. Igår ringde dom och tydligen så var nöjesparken stängd p.g.a nån vatten läcka eller nått. Stackars värdfamilj! Värt att åka ca 6 timmar för att komma fram till en stängd park :( Men idag hade dom vart på Zoo istället, så helgen hade inte vart helt bortkastad :) Så nu planerar dom åka dit i höst istället. Då kan ju jag hänga på ;) hihi
Blev en dusch direkt när jag kom hem! Tänkte att HUR ska jag få bort detta? men det va inte alls svårt. Inget schampo, tvål och en tvättsvamp inte kunde fixa! Fick skruppa ordentligt dock! 
Senare åkte jag och Evelina och köpte glass och åt en hemma hos mig. Skulle göra skolarbete, men vi blev sittandes och lyssna på "De vet du"-klipp. Skyller på våra yngre bröder för detta, haha! Sen kom min värdfamilj hem. Min värdmamma kom ner och berätta om deras bravad denna helg :) 
Efter ett tag åkte Evelina hem och jag kollade sista avsnittet av Vampire Diaries. Böla ju sönder! Sen blev det sova. I morrn är det måndag igen! Och snart kommer min familj på besök! :D
 
Här kommer en ordentlig bildbomb ;)
 
På tåget - laddade!!
På tåget - laddade!
Prima ballerinor! ;)
Mitt grymma team <3
Gröööna! ;)
Förvandlas till Hulken på tågstationen...
Före och efter ;) Skillnaden är stoor! haha
En sista bild innan jag hoppa in i duschen!
 

2014-06-06
17:51:00

Nationaldagen + Uppdatering!
Hellu! 
Idag är det ju Sveriges Nationaldag :) Har tyvärr inte haft nån vidare "sverige känsla" idag. Dock var det första dagen på sommarlovet för barnen och det firades med ett besök vid poolen/utomhusbadet i närheten. Gick rätt bra måste jag säga, för att vara första gången jag tar dom dit på egen hand. Va bara lite problem då lill-killen va trött och stackars 4-åringen fick hänga med oss i skuggan ett tag. Båda pojkarna sov en stund när vi kom hem och vi hängde vid tv:en då alla var för trötta för att göra annat typ, haha. 
Efter middagen fick barnen gå och lägga sig tidigt. I morgon drar dom nämligen till Ohio för att besöka Cedar Point. Ett jätte stort nöjesfält. Hade jätte gärna hängt på, men i helgen väntar ju Color Run :D Sa hejdå och godnatt till alla barnen innan jag och Evelina åkte på bio och såg filmen "The Fault In Our Stars". Vi båda har ju läst boken så det var kul att se den. Jag tyckte om den. Jätte ledsam såklart. Fast jag och Evelina satt nog mest och konsentrera oss på alla andra som grät i biosalongen. Haha, aldrig vart med om så mycket snyftningar på bio förr. Kanske för att jag går på mer actionfilmer ;) 
 
Har ju missat att uppdatera en del (som vanligt). Så tänkte uppdatera er om vad som hänt annars i veckan. Förra helgen åkte jag, Nicki, Sophia och nya tjejen Linda in till Chicago. Det var Sophias sista helg här i USA :( Super trist. Vädret var kanon så vi drog till Millennium Park, shoppade lite på Michigan Avenu och besökte Navy Pier för att se Chicago Skyline i mörkret. När vi var och shoppade så hamnade vi helt plötsligt på en av Chicago Fire Departments lokaler där vi fick prova på att sitta i en av brandbilarna. Gubbarna var väl fett uttråkade så dom började bjuda in folk att komma och kolla ;) haha Sjukt kul! Toppen bra dag :) På Söndagen var jag och Evelina på Ikea och mötte upp Amanda, svensk tjej från Trollhättan som gick på samma gynmasium som mig :) Världen är verkligen liten! Nu är det snart hennes tur att åka hem också, så vi tänkte att de va bäst att ses (eftersom vi pratat om detta ett tag). Köttbullarna och moset smaka lika bra som vanligt och Ikea känns fortfarande som hemma om vi bortser från alla amerikaner ;) Blev endast shopping i mathörnan. Flädersaft, singoalla kakor, müsli och jordgubbsylt. Mumma! Blev en mjukglass ute i värmen sedan också. Trevlig dag! :)

I måndags (2 Juni) var det inte bara min älskade mammas födelsedag <3. Det var också cluster möte med Laser Tag. Hur kul som helst! Jag och alla andra tog ju detta 100% seriöst och jag trodde nog nästan jag var med i en actionfilm, haha. "Täck mig!" skrek vi till varandra medan vi smög runt där i mörkret. Ett sjukt kul cluster möte! Har sedan länge lovat Sophia att jag skulle baka kanelbullar till henne, men de blev aldrig av. Så när vi var på Ikea så köpte jag ett paket med nybakta bullar som jag tog med på mötet att ge henne. Hon blev jätte glad och jag lovade fixa RIKTIGA bullar till henne när hon besöker mig i Sverige nån gång i framtiden ;) haha Blev en bamse hejdå-kram innan vi åkte. För dagen efter skulle hon flyga hem till Tyskland igen. Helt sjukt! Här går man och tror att alla man lärt känna kommer stanna här för evigt. Linda, som är "Sophias" nya au pair är jätte trevlig dock så det är ju bra :) 
I Tisdags (3 Juni) var jag och Evelina på vårt andra volontär arbete. Vi kände oss som riktiga mattanter i våra fina hårnät och plasthandskar. Detta var en annan organisation när förra gången och vi packade faktiskt maten själva denna gången. Jag och Evelina var dom som hällde i vitaminer, proteiner, soya och ris i plastpåsar. Sedan fick nån annan väga påsarna, försluta dom och packa ner dom i lådor. I slutändan hade vi packat 18 lådor som kommer ge 3888 måltider. Rätt coolt ändå! Fast det som känns bäst är att vi med dessa lådor kommer förse hela 10 barn med mat för ett helt år :) Man kände sig lite stolt då! Haha
 
Nicki, Sophia och Linda
The Bean
Linda & Me
På Chicago Fire Department ;) Tyvärr är det Nicki som har bilderna på när jag sitter i brandbilen
Nicki provade dessutom hela outfiten ;) haha
Goa gubbar som jobbar i ca 40 timmar
Navy Pier at Night
Vackra Chicago skyline!
Fina Sophia! Kommer sakna henne <3
Love this city!

Två jätte dåliga bilder från Laser Tag ;)

Volontär arbete nr 2! :) STOLT!!!
 
 
 
 
 

2014-06-06
10:23:00

Florida : Dag 4
27 Maj
 
Usch och fy! Idag var det hemresa som gällde :( Tråkigt värre! Hade gärna stannat i paradiset ett tag till, haha ;) Tina kom in och sa hejdå innan hon drog iväg till jobbet. Jag och Evelina fixa frukost och sedan blev det morgondopp i poolen en sista gång. Vi packa även ihop våra grejer så vi var klara i bra tid. Reseten av tiden chillade vi och läste. Ulf körde oss sedan till Veros Outlet Mall där vår buss/van skulle gå ifrån. Hela vägen till Orlandos flygplats satt vi och leta efter aligatorer i varje vattendrag, haha. Tyvärr såg vi aldrig några. 
På flygplatsen blev det lunch på en mexikansk restaurang. Sen blev det en del väntan vid gaten. På flyget satt vi ej bredvid varandra, men vi satt intill varandra i gången på var sin sida i vart fall :) Blev dock en trög flygresa. Vi sov, lyssna på musik och prata lite då och då, haha. Helt slut var vi! 
Min värdpappa hämtade oss på flygplatsen i Chicago. Minuten jag kom innanför dörren hemma så började det spöregna. Och då menar jag verkligen SPÖREGNA!! Haha, då skyllde dom såklart på att jag drog med mig det ;) haha Skönt att va hemma! Men längade redan tillbaka till Florida. Har haft en helt underbar helg! Evelina och jag planerar redan ett återbesök nån gång framöver :) haha
 
 

2014-06-05
12:51:00

Florida : Dag 3 - Memorial Day
26 Maj
 
Även denna dag började med en kanon god frukost ute i solen. Därefter blev det en rundtur på framen där Tina visade oss stallen, travbanorna osv. Riktigt kul att se! Och även roligt att höra hur hela "att göra en travhäst"-processen fungerar. Man lär sig nått nytt varje dag ;) 
Senare blev det ännu en heldag på stranden. Idag är det dessutom Memorial Day och då brukar man tydligen dra till standen, grilla osv. Idag drog vi dock till en annan starnd och träffade några svenska vänner. "Kändisar" från Ed t.ex :) haha 
Var lite blåsigare idag och mer vågor, så blev inte lika mycket bad som igår. Men mycket tid att bara ligga och gotta oss i solen. Livet leker! 
Senare på eftermiddagen drog vi hem då tidvattnet jagade bort oss. Då blev det dopp i poolen och middag. Vi satt ute med hela familjen och pratade resten av kvällen. Hur mysigt som helst! :) Fina Tina hade dessutom fixat fina efterätter. En liten bakelse i amerikanske färger. Dagen till ära liksom :)
Återigen en kanon bra dag i Florran!
 
 

2014-06-04
20:40:35

Florida : Dag 2
Söndag 25 Maj
 
Sov som en stock hela natten. Evelina va såklart redan vaken när jag vaknade ;) Tina bjöd på super god frukost som vi satt ute och åt. Sedan drog vi till stranden! Under hela resans gång kändes det som vi var utomlands, haha. Tänk att det kan va sån skillnad på väder och omgiving från stat till stat. Citerar vad Evelina nämnde i sin blogg ; Inte konstigt att amerikanare aödrig lämnar landet ;) 
Blev som sagt en hel dag på standen, med sol och dopp i havet. Hur härligt som helst! Åt världens godaste sallad till lunch på en mysig standrestaurang. Sent på eftermiddagen tog vi en promenad på standen vidare till ett party som en av Tinas vänner tipsat om. Massor av folk, red solo-cups, vollyboll och mat. Jag och Evelina blev sittandes vid poolen och spana på allt som hände runt omkring. Folk måste nog ha trott att vi hade skittråkigt, men tvärtom. Vi hade faktiskt väldigt trevligt :) Kändes väldigt amerikanskt på nått vis, haha! Och där satt vi, mitt upp i allt detta :) Vi blev kvar ett tag på partyt innan vi drog hem. Då blev det sen middag och bada bubbelpool! 
Aaaaah vi lever livet vi ;)
 
 
 
 

2014-06-04
00:45:37

Florida : Dag 1
Hej där! Här kommer uppdatering om min och Evelinas weekendresa till Florida där vi hälsade på Tina och Ulf. Har ju ny dator nu såatteee... nu blir de bilder ;) Hur som haver, här kommer bilder och heeela storyn :
 
Lördag 24 Maj
 
Evelina sov hos mig eftersom vi fixat taxi som skulle hämta oss 03:45 på morgonen hemifrån mig. Woooho! Igår var vi ju på bio och såg nya X-Men filmen. Sjukt bra! Vi tänkte dygna, men i slutändan så sov vi lite ändå. Blev dock bara max 2 timmar innan våra tre alarm ringde, haha. Vi hade en stackars förvirrad taxichaffis som inte hitta rätt adress först, men med lite hjälp på telefon så kom han rätt tillslut. 
Vi kom fram till flyplatsen runt 5:00 och då blev det frukost på Starbucks ;) 
På planet hade vi "turen" att hamna bredvid en präktig, stolt och dryg man som babblade på som tusan. Han började bra, men sen irriterade han oss bara. 
 
På flygplatsen i Orlando kom Tina och hämtade oss. Var lite förvirrade på flygplatsen så tog oss en stund att hitta varandra. Fast det var ju inte värre än när jag försökte hitta Micaéla i Philadelphia ;) haha Tur det! 

Varmt och härligt var det när vi kom fram. Sen satte semestern och njutningen igång på direkten. Väl hemma hos Tina & Ulf blev det lunch och sedan häng vid poolen. Till middag blev det super god kyclkling och potatisgratäng. Alltså POTATISGRATÄNG!!! Fattar ni?? Jag ville nästan gråta. Så gott var det! Haha, var ett bra tag sedan jag åt potatisgratäng. Maten vi åt denna helgen inte var typiskt svensk egentligen, men det kändes bara så himla svenskt på nått vis! <3
 
På kvällen drog vi på en krogrunda! Vi gick till tre olika ställen och medelåldern låg på ca 40-45 år ;) haha, men vi hade skit kul! Vi gick på Whiteparty (endast jag som följt dresscoden), dansade, drack och träffa massa trevligt folk. En sjukt kul kväll ändå :) Vi var väl hemma runt halv ett på natten kanske och då somna vi nog innan vi hunnit lägga oss, haha. 
 
Frukost på O'Hare :)
Taggade brudar!
Chicago skyline
Evelina, framme i Florran ;)
Vårt fina rum :)
Poolen!
Den fantastiska middagen <3
Whiteparty ;)