typesomielin.blogg.se

2015-05-29
20:10:00

I väntan på gryningen
Ojojoj! Hej folket! Nu sitter jag här i pyjamas och redo för sängen redan kl 8 på en fredag (rekord för min del). Men om ganska exakt 10 timmar går flyget till Folrida och Disney World där jag och min värdfamilj ska befinna oss i 10 dagar :) Wihooooo!!! Ska bli så himla kul! Nu ska man minsann bli barn på nytt ;) Väskan står packad och vi har hela dagen jobbat på att färdigställa ALLT! Vi började tidigt i veckan så vi inte skulle behöva springa runt som idioter idag. Skönt! haha Branen hade sista dagen i skolan idag. Herre gud va fort detta året gått.
Min värdmamma, tjejerna och jag drog på pedikyr tidigare för att fixa semester-naglarna ;) Så nu är vi redo for real! Fattar dock inte hur fort tiden har gått egentligen. Det var ju inte alls längesen vi hade typ 40 dagar kvar till denna resan och nu så ska jag upp om bara några timmar för att åka till flygplatsen. Craaaazyy!! Så sjukt taggad dock! Inte helt hundra på om jga kommer kunna somna, men får ge det ett försök. Rädd att försova mig. Gjorde ju det när vi skulle till Puerto Rico förra året, ehee! Tur jag hade allt färdigt, haha. 
I och med att det redan är dags för denna resan så är det ju inte långt kvar tills min resemånad. Endast 36 dagar. Helt galet! Ca 2 månader innan jag är hemma i Sverige igen......va hände där?
 
Ne, nu får jag sluta skriva och försöka lägga mig. Ska ju upp snart igen!! Så heeeeej dåååå!! Vi hörs när jag kommer hem igen och då ska ni få världens största bildbomb, det kan jag lova er ;) 
 
Over and out!
 
 

2015-05-24
22:50:00

Deppigt värre
Vaknade med super tät näsa! Wohooo! Förkyld igen? Svar ja! 
Rörde inte speciellt mycket på mig denna morgon. Gick dock på bio med min värdmamma och tejerna och såg Pitch Perfect 2. Sjukt kul! 
Sen blev det direkt hem och göra sig i ordning för Lindas "Going Away Party". Hon åker nämligen hem till tyskland på Onsdag. Evelina plockade upp mig och sen åkte vi hem till Linda där hela tjocka släkten var typ + några Au Pair vänner förstås :) Var väldigt trevligt faktsikt. Linda fick massa fina presenter som man blev fett avis på, haha. Sen så kom ju då "that moment" när man insåg att - snart är det ju min tur! Därefter blev jag ju super deppig. För det är ju verkligen sant. Det dröjer ju inte alls länge förräns även jag ska ha ett litet "going away party" och säga hejdå till min värdfamiljs släkt, vänner och sist men inte minst min värdfamilj. Kommer verkligen suga. Blev en väldigt trevlig, med emotional kväll. Evelina och jag åkte till Geneva och åt glass för att trösta oss, haha. Kilwins sviker aldrig! Väl hemma igen blev jag fast vid tv:n med min värdmamma och äldsta tjejen. Hängde inte med på filmen så mycket. Hade för mycket andra tankar i huvudet. Det var tur ingen pratade med mig just då för då hade jag nog börjat gråta, haha. Blev en ganska känslomässig kväll. Tänk va kluven jag är ändå. Det är dags att åka hem snart och det ska bli hur härligt som helst att komma hem och träffa familj och vänner igen som jag inte sett på snart 2 år. Men....ständigt träffas jag av små panikattacker som får mig att vilja skrika : STOP! NEJ! JAG VILL INTE!  Men sen tänker jag återigen på hur skönt det ska bli att komma hem, även om det kommer göra mig super ledsen att åka härifrån. Har ju två familjer nu. Och två hem. Kommer alltid slitas emellan. Men jag ångrar absolut ingeting av detta. För jag vet ju att jag alltid kommer ha båda ställen att komma tillbaka till :) 
Det som gäller nu är bara att göra det bästa av tiden som jag har kvar här! Och det ska jag.
 
Btw, hörde igår att Sverige vann Eurovision Song Contest! Way to go Måns! :) Blev en snackis med tyskarna/Österikarna på partyt, haha. Vi va ju tvungna att skryta lite liksom ;)
 
 

2015-05-23
23:06:00

The Lake Front
Super solig och underbar dag blev det i Chicago denna lördag. Jag och Evelina tog ett tidigt tåg in och käkade frukost på Yolk. Mums såklart! Sedan drog vi raka spåret i riktning mot Lake Michigan för att hyra cyklar och cykla längs the lake front. Insåg hur sjukt längesen jag satt på en cykel. Skit kul va det! haha Enda problemet med dessa jävla cyklar va att du va tvungen att checka in dom var 30 minut (skit dumt egentligen). Och att hitta dessa stationer va ju fett mycket lurigare än vi tänkt oss. Så vi blev ju försenade hela tiden. Men cykelturen va ju bra annars :) Om man bortser från allt krångel, haha. Vi lämnade cyklarna i närheten av Lincoln Park Zoo och tog oss en liten runda där. Extremt mycket folk, så vi ville bara därifrån. Sedan promenerade vi tillbaka till stan igen. En VÄLDIGT lång promenad ska ni veta. Men vi är ju svenskar, så nemas problemas! Dock fett ont i ben, höfter, fötter.....you name it. 
Var i himmelriket när vi väl fick sitta ner. Käkade middag på Dick's Last resort. Väldigt kul ställe ändå. Alla där inne beter sig bokstavligen som "dicks" aka skitstövlar ;) haha Väsnas, slår av hattar på folk osv. Och det roligaste med allt är att dom gör en papperhatt till alla gäster som dom skriver nått på. Självklart nått kul/taskigt/förnedrande ;) Man satt där och gjorde sitt bästa för att läsa vad som stod på alla andras hattar. Man kunde dessutom se när servitören stod och funderade på vad han skulle skriva och sedan små-le för sig själv, haha. Riktigt kul ställe som sagt. Åt fish & ships för första gången. Helt ok måste jag säga. 
Sen satt vi i solen vid floden och chillade en stund innan vi drog till Bar Louie och tog en drink. Därefter mötte vi upp några kompisar på deras hostel. Ett super mysigt och fräscht hostel måste jag säga. Det ska jag komma ihåg! Tyvärr kunde vi inte stanna eftersom vi skulle med tåget. Vi försökte få ett rum på samma hostel men det var på tok för dyrt. Det var ju ändå memorial-weekend. Typiskt! Men vi hade en väldigt bra dag ändå. När jag kom hem kollade jag på hockey innan jag la mig. Så hiiiiimla trött!! 
 
Här kommer dagens bildbomb! Varning för extremt många "nästan likadana" skyline-bilder! (men den äääär ju så fin, hihi)
 
Frukost på Yolk
Va typ hungrig
"Cykel jävlarna"
Man gör så gott man kan när man ej har gopro
<3
Lincoln Park Zoo
Kolla på djuren som "inte fanns" (alla höll sig i skuggan)
Älskade Chicago!
Funderade på att gå in och köpa bil....
......men sparar det till en annan gång ;)
Dinner time!
Roliga hattar på Dick's ;)
 
 
 
 
 

2015-05-22
23:05:00

Age Of Adaline
Hej hopp! 
I vanlig ordning blev det bio för mig och frugan denna fredag ;) "Age Of Adaline" blev det. Mycket fin film. Jag har funderat mycket på hur jag ska kunna hantera att INTE gå på bio så mycket som jag gör här borta. Kommer ju inte bli samma grej när jag kommer hem igen, haha. 
 
Käkade middag på Colonial Cafe tidigare med min värdpappa och barnen. Mysigt! Min värdmamma hade middagsplaner med vänner, därav ingen värdmamma på vår middag, haha. 
Har fått gjort en del denna veckan, av allt som ska va klart till Florida resan om en vecka. Shoppat, kollat så alla har allt som behövs osv. Planering är key!
Hoho, drar verkligen ihop sig nu på alla håll och kanter. Långhelg i helgen förresten, pga Memorial Day på måndag. Redan förra året hade jag och Evelina planerat att åka till Washington D.C denna helgen. Hade vart grymt! Meeeen det blev inte så. Suger! Men äventyr i Chicago väntar i morgon i vart fall. Ska bli kul :) 
 
En Evelina i mörkret - då det ännu bara var vi två i salongen

2015-05-19
23:10:00

Taco Tuesday
Tisdag! Fick iväg kidsen till skolan. Vissa hade visst vaknat på fel sida, men iväg kom dom i vart fall. Körde lill-killen till preschool. Därefter drog jag och min värdmamma på shoppingrunda. Hade en del grejer på to do-listan att bocka av så vi fick gjort en hel del av det under tiden lill-killen va i skolan. Efter vi vart och handlat mat hann vi hem och äta lunch innan det var dags för mig att hämta upp honom igen. 
Jag och min värdmamma började sätta upp några mer tavlor på väggen (vi börjar helt klart bli proffs på detta nu). Sen drog hon och lill-killen på physical therapy medan jag fixa tvätt typ. Dröjde inte länge förrän resten av barnen kom hem med bussen. 
Körde 5-åringen till simlektion och satt där och kollade under tiden. Vi jobbar på att verkligen kunna simma bra tills Disney resan ;) Han jobbar på bra min lille pojk. 
Hem och äta middag. Var Taco Tuseday idag ;) Så tacosen var klar lagom tills vi kom tillbaka från simningen! Yummie! Sen kom jag på att jag hade tänkt gå på yoga. Men jag va ju så sjukt hungrig! Men jag bestämde mig för att gå på yoga trotsallt. Blev aldrig illamående eller nått pga middagen innan. Hallelujah! haha Gick faktiskt väldigt bra. Vart tungt, men väldigt skönt att ha gått dit! Blev ju inget förra veckan, ehe! I mitt försvar så va jag lite förkyld. Så det så.
Hem och duscha. Innan jag la mig sen satte jag igång och googlade Marty Stouffer! OMG!! För bara nån vecka sedan fick jag värsta flashbacken från min barndom och alla gånger jag och mina bröder kollat på Marty Stouffers "Wild America" filmer. Vi ÄLSKADE ju som filmerna. Nostalgi på hög nivå! :') Efter att ha googlat lite så kommer jag till och med ihåg en del av namnen på filmerna som vi har där hemma. Kan inte minnas när jag såg dom senast. Inte nyligen direkt, haha. Då för nån vecka sen så tog jag upp det med min värdmamma. Det var på tal om nått som fick mig att minnas "Wild America". Så jag berätta att vi brukade kolla på det. Hon sa då att hon också brukade kolla det på tv när hon va liten. Kuuul!! :) haha Får nog leta fram dessa gamla VHS band när jag kommer hem igen. 
 
 

2015-05-18
22:52:00

17 Maj och så vidare....
Gratulerer med dagen alla Norrmän! (I efterskott) ;) Hoppas ni hade en trevlig nationaldag. Har i vanlig ordning glömt blogga i förra helgen, så det får bli idag istället. 
Halvnorskarna Elin och Evelina firade denna söndag med frukost på Egg Harbor Cafe. Det råkade även vara vårt 1års jubiléum. Den 17 maj förra året var första gången vi gick hit och åt frukost tillsammans, haha. Direkt efter voluntär arbetet vi hade drog vi raka vägen hit och åt världens bästa frukost. Sedan dess har vi ju bara vart här miljoner gånger! Får ej nog! ;) Usch va jag kommer sakna det stället! :(
 
Hände inte så mycket annars i helgen! Hade förväntat mig regn och åska både lördag och söndag, men det blev knappt varken eller på någon av dom. Istället blev det sol och varmt. Självklart hade man ju planerat för dåligt väder så det blev varken en tur down town eller nått annat....Typiskt! Istället blev det liiiite shopping. Borde verkligen sluta nu! Har ju redan funderingar över hur jag ska få med mig all skit hem, haha. På nått vis ska vi väl lösa det. Men jag har lite panik nu måste jag säga. Tiden rinner iväg för mig och jag har ju egentligen fortfarande lite grejer på inköps-listan innan jag lämnar landet. Får se hur det går med det.
Blev i vart fall en impulsiv tur till down town Geneva med Evelina på lördagen för att äta glass på Kilwins Chocolate and Ice cream. Har bara vart där en gång tidigare och OJ vad jag ångrar att jag inte vart där oftare. Så sjuuukt god glass!! Damen i glassdisken rekomenderade sin favorit. Kommer inte håg exakt vad den hette, men det var typ New Orleans Pecan...nånting! Så himla god!! Tog en promenad i solen med våra glassar. Och precis som vanligt så var det nått event som pågick i Geneva och vi hade som alltid INGEN aning vad som händer, haha. Sjukt dålig koll på eventen här. Men det visade sig vara nån odlings-/trädgårdsmarknad typ. På kvällen var det så himla varmt och skönt ute så jag tog en promenad efter middagen. Ut i shorts och t-shirt. Bara jag och min ipod! Bra slut på lördagskvällen!
 
Oj, just ja. I fredags gick jag och Evelina och såg "Avengers: Age of Ultron" på bio. BRA film! Gotta love that Marvel. Ser fram emot fleeeer filmer! 
 
Ja, de va väl typ det som hände denna helgen! Jobbade på mina förbannade bilder till min andra scrapbook! Fick ett litet psykbryt på söndagskvällen, så jag la ner skiten och kollade på Brokeback Mountain istället. 
 
Promenix med mina bleka ben som ser fram emot soliga Florida om 2 veckor
Sommarkvälls-feeling
Söndagens lyx-frulle
 

2015-05-10
19:28:12

House of Blues
Igår var jag på House of Blues i Chicago och såg Jessie J :) Huuuur bra som helst!! Amaaazing!! Har ju inte direkt lyssnat så mycket på Jessie J innan. Kände typ bara till de mest kända låtarna som spelas på radion. Men OJ vilken röst hon har! Helt otroligt! ÄLSKAR henne! haha Hon är dessutom en så sjukt jordnära och rolig person.
 
Izi älskade Jessie J redan innan, så jag och Evelina tyckte de kunde va kul att hänga på. Konserten var ju dessutom på House Of Blues. Cooool liksom! ;) haha Så himla glad vi hängde med! Skit bra var det! 
Slapp dessutom ta tåget eftersom Izi kunde köra! Skööönt! 
Käkade apetizers på bar Louie efteråt innan vi drog hem på natten! Va så jävla hungrig, haha. Awesome kväll!! 
Höll på att inte komma ur parkeringshuset, men annars var kvällen problemfri ;) haha 
 
Idag är det Morsdag här i USA. Gav min värdmamma ett fint kort i morse :) Hon blev jätte glad! Om cirkus en timma ska jag med värdfamiljen på bio. Sen blir de eventuellt middag hos morföräldrarna ikväll! Chill söndag. 
 
 
 
 

2015-05-04
06:40:32

Baseball @ Wrigley Field
Hade en awesome time igår. Jag, Evelina, Sarah, Toni och Izi drog på Baseball på Wrigley Field för att se när Chicago Cubs spelade. Man vill ju bocka av så många olika sportsevents som man kan. Och en Cubsmatch på Wrigley Field är typ ett måste i denna stan. Det är helt sjukt hur mycket folk det är som köper biljetter, klär sig i Cubs t-shirts/kepsar men sedan inte bryr sig så mycket om själva matchen, haha. För er som inte vet så brukar det aldrig gå speciellt bra för Cubs och folk är väldigt negativa när det kommer till detta lag. Men en baseball match på Wrigley Field är en enda stor fest. Och det är typ endast därför folk går dit ;) haha Detta är själva upplevelsen! Runt omkring stadion där folk bor så är det massvis med folk som tar betalt för att ha stora fester på sina rooftops där folk kan dricka öl, grilla och se på matchen därifrån. Smart grej egentligen, och oerhört populärt insåg vi.
 
Ingen av oss är speciellt insatta i baseball så jag var lite orolig jag skulle få "neeej varför betalade jag för detta, jag fattar ju ändå ingenting"-känslan. Men det var skit kul att vara där! Fick inte ens en hint av denna känslan faktiskt, haha. Vi tog oss dit, joined the party direkt - drack öl och åt varmkorv precis som vilken amerikan som helst. Och vi hade fett kul! :) Vädret var kanon bra dessutom. Vi satt allra högst upp på läktaren (och då menar jag verkligen HÖGST upp). Vi hade galler bakom ryggen och kunde se Chicagos skyline i fjärran. Bra vy över planen dock, så vi var nöjda. Vi försökte hänga med i spelet så gott vi kunde och jag tror nog jag och Evelina hittade på våra egna regler efter ett tag, haha ;) 
Cubs vann tyvärr inte matchen. Chocker? haha ;) Neeej nu ska jag inte vara elak. Vi drog dock lite innan matchen slutade. 
Drog vidare till en sjukt nice bar. I Wrigleville finns det massor av bra barer och restauranger. Fattar inte att man inte åkt hit flera gånger tidigare. Egentligen har vi ju vetat om att det är HÄR det roliga är när det kommer till fest och folk. Första baren vi drog till hade live musik. Dom spelade sjukt bra och en jätte random mix av musik. Träffade en del kul folk och hade en sjukt bra kväll. Käkade lite snabbt sen innan det blev subway down town och sedan tåget hem. Sov över hos Evelina och somnade som en stock, haha. 
 
Man var bra seg i morse. Men jag är glad att vi fixade biljetter till Cubs matchen. Var liiiite ledsen att jag missade lill-killens födelsedagskalas igår dock, men jag får fira honom i morgon då hans riktiga födelsedag är :) 
Vädret gick från att vara kanon igår till spöregn och åska idag. Kuuul! Ska bli varamare i slutet av veckan igen. Really hopse so! 
 
 
 
 

2015-05-01
23:52:00

Första Maj
Glad Valborg i efterskott? Haha, här i USA har man inte kanon bra koll på kalendern. Men valborg visste vi ju att det var. Och idag var alla svenskar typ lediga -.- Här var det jobba som vanligt! 
 
Blev en dag med massa shopping inför lill-killens födelsedags kalas i morgon. Har upptäckt att min värdmamma är grym på att köra scooter i matbutiken ;) haha, det är ju så hon handlar numera. Jag och lill-killen körde efter med vår racebil/kundvagn. 
Idag hann vi även med att hänga upp tavlor nere i källaren. Min värdmamma har ju lagt tre pussel som hon limmar och sedan ramat in. Så nu var det dags att få upp dom på väggen. Vi gjorde ett grymt bra jobb ;) Känner vi börjar bli proffs på detta med att hänga grejer på väggarna, haha. 
Senare på dagen körde jag 5-åringen tills tennisen och sätt där och läste. Skönt! Här hemma jobbade dom på att pynta inför kalaset. I år var temat "Dinosaurier" (något som min lilla sötnos ÄLSKAR). Blev super bra! :) 
Min värdmamma tog med sig barnen till McDonalds till middag. Inga barn som klagade på det, haha. Själv drog jag hem till Evelina. Där fixade vi fiskbullar till middag! Gooott!! Körde vår egna trerätters, med brieost/kex till förrätt och sedan Ben & Jerry's till efterrätt. Mumma! Kollade två avsnitt av Chicago Fire innan jag sedan åkte hem. Min värdpappa hade då kommit hem från Boston. Satte mig och kolla klart på Blackhawks matchen med honom innan jag gick och la mig! Blackhawks vann! Woop woop ;) 
I morgon väntar äventyr och ännu en grej att bocka av på min bucket list! 
 
Första maj firades med invigning av nya converse!
Sjukt tjusig förrätt ;)
Huvudrätten
Och efterrätten såklart ;)