typesomielin.blogg.se

2013-09-29
23:06:00

IKEA
Ååååh älskade Ikea! Då var det äntligen min tur att hälsa på dig. De flesta av mina kära svenskar från orientation har redan hunnit vara där flera gånger ;) Så nu var det äntligen dags för mig också! Och mina tyskar hängde på såklart. Dom älskar också Ikea, så jag kan ju gå där och vara super stolt och mallig över att det är svenskt ;D haha
Min dag började dock med sooovmorgon. Men som de flesta andra dagar så vaknar jag av att barnen springer runt i köket ovanför. Alltså vaknade jag 3-4 gånger mellan 6:00 och 8:00. Somnade ju om igen varje gång, men ändå...
Gick väl tillslut upp runt 10.00 och skypade med mamma. Och även storebror, en liten stund innan han for iväg :) Hörde talas om att det börjar bli/är kallt där hemma i Sverige? ;) Här beräknas det vara mellan 20-30°C hela veckan nu! Hoho jaja ;) Man har verkligen svårt att fatta att det är Oktober nästa vecka redan. Helt galet!
Efter nästan två timmars skypande kände jag väl att det var dags för frukost kanske. Uppe höll min värdmamma på att storstäda. Tvätta golven osv. Så jag gjorde mitt bästa för att inte klampa över och smutsa ner det nytvättade golvet när jag skulle fixa frukost. 
Senare åkte dom iväg för att äta middag osv. hos mormor & morfar. Äldsta tjejen hoppades att jag också skulle följa med. Så när jag berättade att jag skulle till Ikea med mina vänner så säger hon:"What? But why are you going to Ikea? Do you even know what that is?". Hahaha, ehm ja, Ikea råkar ju vara svenskt ;) så jag tror nog att jag vet vad det är. Sen blev hon jätte förvånad att det var svenskt. Men hon kunde fortfarande inte förstå vad vi skulle göra där, haha. 
Sen vaknade "Elin som alltid är sen" till liv igen och tiden bara rann iväg för mig. Skulle plocka upp Nicki och Sophia + tanka bilen. Innan jag kom iväg hemifrån åt dessutom hunden upp min lunch-macka som jag tänkte ta med i bilen. Den hunden alltså! Inte en enda pryl går säker när den hunden är i närheten. Mitt eget fel dock...
Kom till slut iväg. Plockade upp Nicki. Åkte till närmaste bensinstation. Lyckades välja den segaste pumpen av dem alla. Iväg till Sophia. Och sedan ÄNTLIGEN bar det av mot Ikea! Tur att det inte ligger mer än ca 30-40 min från var vi bor. Jag körde, Sophia var gps ansvarig och Nicki var dj ;) haha Efter all motorväg ser vi den tillslut.....den blå-gula skylten!!! Det kändes nästan lite overkligt, haha. 
Vi började med att äta middag. Och middagen bestod självklart av....*trumvirvel*....SWEDISH MEATBALLS!! Alltså, det var så himla gott så ni förstår inte! Att något så vardagligt, enkelt och typiskt svenskt kan vara så gott? Sentimentalt värre. Vi kände oss verkligen som hemma ;) Ja, tyskarna tyckte att det kändes som hemma i Tyskland. Kan ju vara för att Ikea ser precis likadant ut typ överallt. Det fanns verkligen ingen större skillnad. Och det är ju så underbart att alla namnen på varorna är på svenska! Alla å,ä och ö:n fanns överallt! Naaaaajs! Precis som mina svenskar från orientation, lade jag också märke till att t.o.m böckerna i bokhyllorna är svenska. 
Och precis som när jag besöker Ikea hemma i Sverige så vill jag ju köpa varenda pryl där inne och bara inreda som en galning. Nu råkar jag ju dock ha ett rum hemma hos värdfamiljen som redan är fullt med Ikea möbler, haha. Vi gick där ett tag och plockade med oss lite grejer och fyllde tillslut den gula kassen full (typ). Jag handlade mest ;D haha förvånad någon? Nej, skulle inte tro det. 
Något av det bästa var nog när vi kom till matvarorna och julavdelningen. Ojojoj! Lyckliga Elin!
Måste dock åka hit igen någon gång närmare jul och införskaffa lite julsaker. Julmust t.ex. GUD VAD GOTT!! Fast det är ju ingen Apotekarnes eller Nygårda förstås. Men ändå...
Försökte förklara för Sophia och Nicki vad det är. Så dom ska få smaka en vacker dag så får dom avgöra själva. Dom köpte dock en kanelbulle att dela på, för det hade dom aldrig ätit förut. Och dom älskade det! ;) Jag har lovat att baka egna bullar så dom får smaka "the real deal" så att säga. Herre jösses, hur ska det gå? Ja, jag får väl göra ett försök. Det är ju trots allt Kanelbullensdag på fredag! :) 

Vi lämnade Ikea precis klockan 8, då det skulle stänga. Bra gjort av oss! Haha Hem i mörkret for vi och hem kom vi. Min värdpappa var uppe fortfarande. Han tänkte nog "Men vad har du köpt egentligen?" när han fick se den blå kassen jag hade. Såg ut som jag handlat jätte mycket haha Berättade att jag nu köpt gräddsås och lingonsylt, så nu får det bli köttbullar snart. Det har min kära värdfamilj väntat på länge nu ;) 
Tog dessutom ett glas av den "Apple cider" som dom köpte när dom var på apple-picking igår. Så himla god! Det var seriöst som att bita i ett hem-odlat äpple. Gööött!
Min värdpappa frågade sen: "Spenderade ni alltså all denna tiden bara på Ikea?". Haha jajjemen! Han har nog också, precis som sin dotter, svårt att förstå varför vi gillar det så mycket ;) 

Nu blir det sängen, för i morgon är det åter måndag igen! 

Ååååh namnen <3
As najs färg på KASSET lådorna! (tyvärr passar dom inte in i mitt rum här)
Ja här kändes det verkligen som HEMMA :')
Pepparkakor och julmust
Hej då Ikea, för denna gången! ;)
(Och jag håller med dig Micaéla. Dom är helt ute och cyklar vad gäller uttalandet, haha)
Mina inköp ;) 

PÖSS PÖSS
 

2013-09-28
22:07:00

Oktoberfest i "Hong Kong"
Var har nu du varit kanske ni undrar? (med tanke på rubriken). Men jag har inte varit någon annanstans än i Chicago ;) Vi "råkade" (precis enligt planerna) passera gatan dom spelade in Transformers 4 på. Hade ju läst om detta så vi visste ju såklart om det och vi var lika exalterade som förra gången, haha. Vi förstod ju att det var något på gång när alla skyltar helt plötsligt var asiatiska. Delar av filmen (eller hela?) ska utspela sig i Hong Kong så då krävdes lite omorganisering på gatorna. Bussar, bilar och taxibilar var japanska. Dekorationer, flaggor osv. Lite coolt! Inte varje dag man åker till Chicago och hamnar i Hong Kong istället ;) haha Tyvärr fick vi inte se några explosioner idag heller. Super besviken! Men vi såg när dom spelade in en annan scen. En kamera hissas snabbt ner från en skyskrapa och nedanför flyr asiater för sina liv. Fick också se hur bilarna skulle köra som vanligt på gatan. Sen fick dom backa tillbaka varje gång för omtagning. haha! Så lite nöjd var jag ändå. Häftigt att se hur det funkar. Vi träffade faktiskt på en kille vi träffade förra gången vi var mitt i Transformers hysterin. Han kände inte igen oss först, men tillslut så! Lite kul ändå :) Nått annat som var häftigt var att Michael Bay tydligen inte befann sig långt bort från där vi stod. Vi såg honom såklart inte, men befann sig någonstans i folkmassan längre bort. Hade vart awesooome om vi hade fått se självaste Michael Bay!! (Filmens producent, för er som inte vet). Vi hörde dock hur dom ropade "Action" och "Rolling" och allt det där. Så vi tyckte ju allt detta var jätte coolt. Killen vi "känner" tyckte dock vi var sorgliga som frivilligt stod där fast vi egentligen inte fick se så mycket. Själv hade han stått där i nästan 10 timmar och skulle stå där i ytterligare 5-6. Haha, kul! 
Vi berättade dock att vi skulle vidare på Oktoberfest nära Lincoln Park. Vilket vi begav oss till strax efter detta. Vi tog tunnelbanan och mötte upp Isabelle :) Kul att se henne igen. Hon visade oss sitt nya hem. En två-vånings lägenhet och vi fick en full rundvisning. Värdfamiljen var ute på andra äventyr så vi var ensamma. Isabelle trivs mycket bättre nu och pratar väldigt bra om familjen, så det är kul att höra :) 
Sen drog vi iväg till Oktoberfesten. Tyskarna är ledsna för att dom missar den riktiga oktoberfesten i Tyskland nu i helgen, så dom vill väl trösta sig med den som är i Chicago ;) haha!  Men för att sammanfatta det så var jag nog lite besviken. Det var trevligt och vi träffade massa andra au pairer (Nicki kände några av dom). Men eftersom vi alla ännu är minderåriga i detta land så fick vi inte köpa något i öltälten osv. As kass -.- Underhållningen som var lite sådär och sen hade dom lite marknadsstånd. Provade på tysk pretzel. Den var god, men inte lika bra som i Tyskland tydligen ;) 
Efter ett tag drog vi vidare till en tysk restaurang som dom gärna ville visa mig. Åt världens godaste broccolisoppa. Sjuuuuukt god! Sen hann vi inte göra så mycket mer, utan fick kasta oss i en taxi och åka till tågstationen. Passerade den avstänga "Transformers-gatan" och såg att dom fortfarande höll på att greja/spela in. Synd att vi inte hann att se mer dock. Hade gärna stannat och kollat lite till. På tåget hem sov vi väl allihop typ. Super trötta. Väldig skillnad från när vi åkte till Chicago i morse. Då hade vi sällskap av en brasiliansk tjej som tillhör vårt cluster område. Natalia heter hon och vi träffade henne på cluster-träffen senast. Hur söt och go som helst. Hon skulle möta upp en vän som var på semester i Chicago. 

När jag kom hem satt barnen och kollade på sista "Harry Potter" filmen. Det dröjde inte länge förrän jag satt där jag också ;) haha Berättade också lite snabbt om min dag för min värdpappa. När barnen gått och lagt sig var tv:n "min" och jag kollade på "Step Up Revolution". Den var bra och jag älskar danserna. Sedan kollade jag även på två filmer till innan jag la mig. Men jag såg bara sluten på dom båda, haha. Först "King Arthur" och sedan "Transporter". Braaaa filmer! Sen somna jag gött. I morgon ska jag sova ut har jag bestämt. Får se hur det går ;)
 
Japansk taxi och buss + lite filmteam-folk
Operan är numera japansk ;)
Flaggor utbytta
Vi funderade på om vi skulle smyga in och låtsas vara "extras", meeen de hade nog aldrig funkat...
Chicago eller Hong Kong?
En kamera kom körandes i full fart
En helikopter lååångt där uppe...
Det fanns fler än vi som ville se filminspelningen
Ännu mera "Hong Kong"
Statister
Här någonstans i folkmassan fanns Michael Bay! Såååå nära....
Söt bil ;)
Nicki & Sophia
Här hissas kameran upp (för att sedan släppas ner)
Kameran är påväg ner, bilarna kör och folk "flyr för sina liv" ;)
Hit kom bilarna, innan det var dags att backa tillbaka igen
Oktoberfest på gång!
Isabelle
En av de andra tyska au pairerna vi träffade var klädd i traditionell Oktoberfest-dräkt. Jätte söt ju! :D
Underhållningen bestod av tre gubbar som sjöng och spelade i sina tyska kostymer ;) haha
 
 

2013-09-27
23:16:00

It's Friday, Friday....
Ja då var det fredag igen mina vänner! 

Dagen har gått bra. Bilen har fungerat, barnen har vart snälla och jag har shoppat liiite! 
Drog till "köpcentret" och käkade middag med Sophia. Trevligt! :) Sedan mötte vi upp Nicki och kollade runt i affärerna. Jag fick med mig nya örhängen (som jag velat köpa nya sedan jag tappade ett av mina absoluta favorit-örhängen för några veckor sedan) och en huvtröja/hoddie :) Nicki köpte en väska som jag nu i efterhand är rätt sugen på själv. Hade egentligen spanat in en annan innan, men nu har jag kanske ändrat mig. Får se vad som sker där....
Efter att affärerna stängt åkte jag hem och blev sittandes med barnen och kolla på "Narnia" ;) Mysigt! Som den filmmusik-nörd jag är så hörde jag direkt att det var Narnia dom kollade på när jag kom ner i källaren. Så jag sa : "Oh are you watching Narnia?". Då svarade en av tjejerna (jätte förvånad): "How did YOU know?" Haha, jo du kära värdbarn...Elin kan sina filmer och dess musik ;) När dom sedan gått och lagt sig så tog jag över och letade upp "Pirates of the caribbean: The curse of the Black Pearl". Ååååh kändes som det var evigheter sedan jag såg den. Fortfarande lika awesome dock! 
Efter att ha lyssnat på den genialiska musiken i eftertexterna blev det sooova! Nya äventyr väntar i morgon :)
 
 
 

2013-09-26
23:45:00

Ingen Fotokurs -.-
Min värdpappa stannade hemma idag för att få ordning på bilen. Bärgningsbilen kom och hämtade den och han hängde med till verkstaden. Kändes galet varmt ute idag. Jag hade visserligen jeans på mig så det kan ju ha vart därför. Men det var ju kallt i morse liksom...
På förmiddagen hände det inte så mycket. Lill-killen tog sov ca 3 timmar. 4-åringen roade sig med lite dataspel en stund. Själv hann jag ju tvätta så det var ju bra. Efter lunch nån gång kom min värdpappa tillbaka. Precis som vi misstänkte (eller jag vet att jag gjorde det åtminstone), så var det batteriet som var kaputt. Troligen har någon av barnen lämnat en lampa på i bilen eller nått. Så det var ju skönt att bilen är fixad nu. För i morgon behöver jag den igen ;)
I brist på annat, så tog jag med mig pojkarna till parken (igen). Dom hade inget emot det, så det gjorde ju inget. Men som sagt så var det stekhett ute eftersom vi gick ut på eftermiddagen. Vi var hemma igen innan tjejerna kom hem från skolan. Dom stack och lekte med en kompis direkt så då blev jag och pojkarna sittandes och kolla på "Wipeout". 
Ah, just det! Sen ringde en dam från det college som jag anmält mig till fotokursen på. Hade på känn att det inte kunde vara ett gott tecken. Och så sant som det var sagt....ännu en gång blev min kurs inställd. Fast denna gången flyttas den inte fram, utan nu ställs den in helt och hållet! Alltså, fan så typiskt. Jag var sjukt taggad på den kursen. Men tydligen var det inte tillräckligt många som hade anmält sig. Och läraren skulle tydligen vart jätte bra, enligt damen i telefonen. Ja, som om det skulle vara till någon tröst då....
Så nu blir det leta upp nya kursalternativ. Tvivlar dock på att jag ska lyckas hitta något nu under hösten. Allt har troligen redan börjat. Så får antagligen vänta till våren. Bläääääääääääää

Blev leka och underhålla pojkarna medan värdpappa förberedde kyckling till middagen. När min värdmamma kom hem frågade hon om min dag varit bättre än igår ;) haha, ja den har då sannerligen varit lugnare. 
Efter att mitt jobb var klart så gick jag faktiskt ner och städade mitt rum. Det ni! Himla ordentlig var jag visst. När jag är så gott som klar, kommer tjejerna ner och säger att vi ska gå ut och äta istället. Tydligen hade min värdpappa använt marinad till kycklingen vars bäst före datum gått ut för väääääldigt länge sedan ;) hahaha Så det blev middag på Chilli's istället. Cool! :) Det blev ett himla liv om vem av barnen som skulle få sitta bredvid mig. Slutade med tre gråtande barn, två irriterade föräldrar och en förvirrad Elin. Haha! Det löste sig bra hur som helst. Åt väldigt god Crispy Chicken Tacos. Sjukt mätt efteråt. Så mätt att jag inte orkade någon glass på Baskin Robbins. Men det gjorde ju barnen såklart. 

Väl hemma igen fick jag sms av Nicki och Sophia. Dom var sugna på att umgås. Så senare fick jag lift av Nicki och vi drog till Sophia och kollade på "Magic Mike" ;) Det var ju inte så länge sedan jag såg den, men vi hade ju länge tänkt se den ihop. Trevligt var det i alla fall. Kom hem lite senare än jag borde ha gjort och det fick bli sängen med en gång!
 

2013-09-25
22:06:00

KAOS!!
Ojoj! Denna dagen har sannerligen vart kaos med stort K. Eller, egentligen började min dag ganska så bra. Min värdmamma hade dock fått en dålig start på dagen och sa innan hon åkte att "Idag kommer inte vara en bra dag. Jag har det på känn". Men som sagt, min dag gick bra. Jag och pojkarna gick till en närliggande park och lekte i solen. Träffade en super trevlig kvinna i parken som var ute med sina barnbarn. Hon hade tydligen vart i Stockholm en gång (bara under en dag), när hon och hennes man var påväg till Tyskland. Hon var hur söt som helst. Innan hon och hennes barnbarn gick önskade hon mig lycka till under mitt år och sa sedan "Vi kanske ses igen!" :) Alltså, man blir ju bara så himla glad av sånna människor. De flesta Amerikanare som jag träffat på har vart sjukt trevliga. Det gillar vi! Och man blir så himla förvånad på nått vis, haha. 
Lunchen gick väldigt bra, tvätten var så gott som färdig och jag hade full koll på hur denna Onsdag skulle se ut. Hade allt under kontroll kände jag. Vi till och med satte oss i bilen tidigare än vi egentligen behöver. Och här började kaoset!.....

Bilen startar inte. MEN LÄGG AAAAAAV!!!! det var ju min första tanke då. Den betedde sig super mysko. Lamporna flimrade, vindrutetorkarna sattes igång, vänster blinkers var på, alla olika symboler lyste, den lät konstigt och bromsen gick typ inte att trycka ner. Okeeeeej? Weird!
Ringde båda mina värdföräldrar. Min värdmamma sa tillslut att hon skulle ta sig hem så hon kunde köra 4-åringen till skolan. Varför måste detta hända just på en onsdag? VECKANS MEST HEKTISKA DAG!! Efter många många försök att få start på skiten, så börjar lamporna att flimra super fort och det låter (knäpper) jätte högt. Det kändes som om bilen skulle sprängas eller nått. Haha, fick ju panik. Tillslut var jag tvungen att ta ut pojkarna ur bilen, eftersom jag fick sån ångest av denna tanke.
Min värdmamma kom tillslut till undsättning. Jag och lill-killen väntade hemma medan hon körde till skolan. Gjorde ett sista försök att få start på bilen, men nu hade den lagt av helt. De automatiska dörrarna funkade inte längre och allt var liksom dött. Måste bero på batteriet eller nått tänkte jag, men vad vet jag egentligen? Så där fick den stå, med vindrutetorkarna mitt på rutan och smått flimrande ljus. Dumma bil! Förstöra min dag sådär. Detta gjorde min dag bara liiiiite besvärligare. När min värdmamma kom tillbaka hade hon listat ut en plan för resten av dagen. Jag och lill-killen fick åka med tillbaka till hennes jobb och sen fick jag ta över hennes bil för dagen. Vägarbeten pågick dessutom på typ alla de vägar jag brukar ta, så nu fick lära mig nya. UTAN min gps i mobilen (som på nått super mysko vis har försvunnit). Jag har säkert över-använt den -.- 
Väl hemma igen hade ju lillen somnat i bilen. Så han fick fortsätta med det, i sin säng. Under tiden sprang jag runt som en idiot för att förbereda allt inför att tjejerna skulle komma hem. Spanade in mitt kära google maps för att se framför mig hur mina nya vägar ser ut. 
Så fort tjejerna kom hem bar det snabbt iväg för att plocka upp 4-åringen. Sedan vidare till kyrkan. Eftersom vädret vart helt underbart idag med var det ju ett bra tillfälle att leka på lekplatsen intill. I samma stund som jag var påväg att ta ut barnen ur bilen inser jag att jag glömt lill-killens skor hemma. Men guuud. KOM IGEN!! Så det var bara till att få in dom i bilen igen och köra hem. Förbi vägarbeten, in och hämta skorna, tillbaka till lekplatsen och leka leka leka tills tjejerna var klara. Fort iväg vidare mot simträningen. Nu inser jag förresten verkligen hur mycket jag uppskattar dvdspelaren i den andra bilen. Barnen var högt och lågt och volymen på dom var skyhög under hela resans gång. Dom drev varandra till vansinne, dom drev MIG till vansinne.......otroligt spännande bilfärd med andra ord. Faktum är att jag hade så fullt upp med att styra upp barnen att jag precis missade att svänga på ett ställe. Tack och lov insåg jag det väl i samma stund, så jag kunde fort vända igen och fortsätta på rätt väg. När vi släppt av äldsta tjejen på simningen var lill-killen färdig med att åka bil. Då var han ingen "happy camper" alls. Lyckades ta oss hem (äntligeeeen)! Där kunde vi andas en stund, jag kunde ge lill-killen lite mat och vänta på att min värdmamma skulle smsa om när hon behövde lift. Dock ringde hon och sa att hon kunde få lift av en kollega, så vi behövde inte sätta oss i bilen mer denna dag. Skönt! Detta var nog min längsta arbetsdag här hittills (tidsmässigt). Tror inte min värdmamma var hemma förrän efter halv 7. Sen kom värdpappa och äldsta dottern med mat dom köpt på vägen hem.
Efter denna dagen är jag helt slut! haha Mina värdföräldrar är alltid så sjukt tacksamma för allt man gör så dom tackade och bad så mycket om ursäkt för min hektiska dag! ;) Men det var ju ingen av oss som kunde rå för att bilen bestämt sig för att lägga av. Så det var inget att be om ursäkt för tycker jag. Och min värdmamma sa sedan:"Sa jag inte att denna dag skulle bli en dålig dag?" ;) haha, jo det sa du allt! 
Meeen vi överlevde ändå! Tur att det inte är några aktiviteter eller någon skola att köra till i morgon. Tror min värdpappa blir hemma för att försöka fixa bilen i morgon. Och det hoppas jag. För jag behöver den!!!

Nu blir det sova direkt efter detta novell-långa inlägg! Har längtat efter min säng sedan flera timmar tillbaka, haha

Godnatt folket! 


2013-09-24
22:44:00

Tomhet
Blev visst inget inlägg igår (förutom bilderna från Six Flags), men jag orkade inte eller kände inte för det rättare sagt. Min kväll var inte den bästa, då jag fick tråkigt besked hemifrån. 
Här kommer åtminstone ett inlägg från idag. Vart ledig idag. Och den mesta tiden har gått åt med skypesamtal ;) Två saknade vänner och en saknad mamma. 
Såg till att tillslut komma ut i solen på eftermiddagen efter all tid framför datorn. Gick en promenad med hunden. Har förlåtit honom idag trots att han ställde till det igår då han först åt upp en hel tub med blöj-salva (som han så klart var tvungen att äta upp på heltäckningsmattan i vardagsrummet) och sedan spydde på samma matta lite senare (antagligen pga salvan han just åt upp). Elin var inte jätte glad då nej -.- VARFÖR måste det alltid ske på heltäckningsmattorna, när det finns parkettgolv att äckla ner istället? Lättare att rengöra då! Men djuren håller inte med tydligen ;)
Men som sagt, jag har förlåtit honom och tog med honom på min promenad. Själv lyssnade jag dock på musik så den stackarn fick ju gå där i sin ensamhet, haha. Vädret var underbart. Helt perfekt faktiskt. Ca 20-22°C (vilket typ är "kallt" här, när man tänker tillbaka på de varmaste sommardagarna) och vinden var ljummen/sval. Gööött! Hade kunnat gå hur långt som helst kände jag. Behövde det verkligen.
Bortsett från detta har jag inte gjort så mycket idag. Skönt det med i och för sig. Passade pojkarna en timme på förmiddagen då min värdmamma var på ett möte. Men annars har det vart en riktig slappis-dag. Och förresten första gången sedan jag satte min fot i detta land som jag känt mig lite nere och ledsen. "Tom" är nog ordet jag söker. Tomhet är vad jag känner.

Två bilder på dom tre som jag saknar allra mest just nu! Mina fina <3
 
 
Ingen kommer någonsin kunna ersätta er! 

2013-09-23
14:16:00

Bilderna från Six Flags
Här kommer alltså bilderna från nöjesparken Six Flags Great America som jag och min kära värdfamilj besökte igår :) 
 
På vissa ställen såg det ut som om omgivningen var tagen ur en westernfilm :)
"Wizzer". Åkte med 4-åringen. "That was AWESOOOME!" sa han efteråt ;) haha
 
"Raging Bull". As cool karusell och hur go som helst
"Raging Bull" i orange och lila
I kön till "Raging Bull"
"Fright Fest" är på gång som sagt....
"X Flight", inte så läskig som jag förväntade mig, så var nästan besviken. Men go va den ;)
Goooosedjur högt och lågt
Vet ej vad den heter. Åkte den inte heller...
"Batman" :) Cooool!
The Batmobile ;)
DEN BÄSTA AV DOM ALLA!! "Superman" :D
Inte jätte bra bild, men de va den enda jag fick på "Superman"
 
Hade som sagt en jätte kul dag med min värdfamilj och deras släkt :)
 

2013-09-22
22:06:00

Six Flags Great America
Hello people!
Idag har jag varit med värdfamiljen på nöjesparken Six Flags :) Vi hade tur med vädret och karusellerna var awesooooome! Man kan tycka att många karuseller är super häftiga i Sverige, men här väljer dom att ta allt till en högre nivå. Haha ;)
Tog lite sovmorgon i morse. Fast jag egentligen skulle velat skypa med mina kära föräldrar. Dock kände jag att jag veeerkligen behövde sova, så det fick bli så. Mamma & Pappa, vi får ta igen detta skypesamtal snart! 
Sedan bar det iväg. Kollade på "Charlie and the chocolate factory" i bilen. Jag blev nöjd eftersom jag faktiskt inte sett den (även fast jag velat se den väldigt länge). Väl framme så är det metalldetektorer att gå igenom och visitation av väskor och grejer. Jösses, seriöst detta! Men vilken nöjespark det var ändå. Riktigt bra! Och vissa områden och små hus påminde ibland om kära Liseberg där hemma :') 
Namnen på de flesta karusellerna kunde jag redan eftersom tjejerna berättat om dom i flera veckors tid nu, haha. Och jag åkte med på dom flesta. Mormor, morfar och min värdmammas syskon kom också, vilket var trevligt. Dom är alla så härliga i denna familjen/släkten och så himla trevliga. 
Min absoluta favorit karusell var nog den mest galna jag någonsin åkt. "Superman" hette den och man liksom satt i en säte som sedan lutades så att du hade mage och ansikte riktad nedåt. Hur coolt som helst! Fanns även en "Batman" som var rätt häftig den också. Och många många fler. Tog lite bilder när jag kunde. Spenderade ju mest tid på att åka karuseller med barnen såklart :) Men de andra vuxna åkte allt en del dom med, vilket var väldigt kul! 
Nu i slutet av september och i oktober kommer dom ha "fright fest". Inför Halloween typ. Dom hade väl redan börjat eller åtminstone börjat förbereda inför detta. För överallt i parken kunde man se massa "läskiga" saker. Skelett som hängde här och där, massa zombies och spöken, spindelväv osv. Sen mötte vi några zombies som gick omkring och skrämde folk. Även detta tog mina tankar till kära Liseberg och Hotell Gasten ;) 

Hade hur som helst en väldigt bra dag och har sammanfattningsvis haft en riktigt bra helg! :) Härligt! 
I morgon är det måndag och jobb igen. Så nu tänker jag kasta mig i sängen och sova som ett barn. Bilder får ni i morgon, för det orkar jag inte lägga upp nu.....bara en.

GODNATT
 
 
 

2013-09-21
23:13:00

Navy Pier

Som jag skrev tidigare, denna toppen-dagen fortsatte med en tripp till Chicago city (börjar bli en vanesak att åka dit på helgerna nu). Mötte upp min andra svensk och vi började vårt lilla äventyr att på egen hand orientera oss runt i staden. Nicki kunde ju inte följa med idag tyvärr :( annars hade hon guidat oss helt klart. Fast jag tror det var bra för oss att gå runt där själva. Vi (eller jag) följde hela tiden en liten karta och övade in gatorna. Vårt mål denna dag var Navy Pier, som jag tidigare nämnt att jag vill besöka :) Först funderade vi på om vi skulle ta en taxi. Fast varför det? Vi kan lika gärna gå så får vi motion, vi sparar pengar och får se mycket mer. Så vi tog faktiskt inte en enda taxi på hela dagen. Det var inte speciellt svårt att hitta heller. Bara att följa riktningen mot Lake Michigan typ. Känner att jag börjar känna igen mig mer och mer nu och se hur gator hänger ihop osv. Gött mos! 

Tur med vädret hade vi också. Men som sagt, det heter ju inte "The windy city" utan anledning. Sandra föreslog att jag skulle döpa kvällens inlägg till "Vi hade i alla fall tur med vädret..". Haha, fast då skulle det ju låta som att dagen inte vart så bra. Vilket vore en lögn ;)

Navy Pier är nog ett bra ställe att hänga på en härligt varm sommardag. Det får vi komma ihåg till nästa sommar. Det var ett väldigt fint ställe måste jag säga. Mysigt område med barnmuseum, karuseller, minigolf, restauranger, hamn, spelhall, souvenirbutiker m.m. Sandra och jag tog oss ett varv i pariserhjulet (Navy Pier Ferris Wheel). Väldigt fin utsikt och helt klart värt :) Vi käkade goda cheeseburgers och kollade i en souvenirbutik. Dom hade as coola t-shirts med "Blues Brothers" tryck på. Tyvärr lite väl dyra. Och massa gangster prylar, haha. Vi tog dessutom foton i ett sånt där Photobooth. Bilderna kan vi ju helt klart skratta åt nu i efterhand ;) haha

Egentligen hade vi velat hinna med mycket mer idag. T.ex Lincoln park (som mina värdföräldrar föreslog med tanke på vädret) och en shopping gata. Men tyvärr fick vi bege oss tillbaka till tågstationen. Dock gick vi ju, så det tog sin lilla tid. Och vi freestylade helt och hållet när det gällde att välja väg. Vi bara gick och sen hamnade vi rätt ;) Vi gick till och med utanför kartan, haha. Började komma in i lite potentiella ghetto-områden. Kul att se hur stor skillnad det är bara några kvarter bort från alla skyskrapor. Hade vi fortsatt längre hade vi helt klart kommit till det riktiga slumområdet. Eftersom vi inte var med på kartan längre fick vi gissa oss fram och köra på känsla. Och sedan hamnade vi precis där vi skulle. Flyt eller? haha, tur vi har lokalsinne ;) 

Bra marginal till våra tåg hade vi också. Bra jobbat av oss! Tack för idag Sandra (ifall du läser detta). Hade super kul och det var härligt att få prata lite svenska igen ;) haha 

När jag kom hem var huset tomt. Dock dröjde det inte länge förrän familjen var tillbaka. Dom hade vart på Mcdonalds och varenda unge hade glass eller kaka att äta på. Gottegrisar! Själv har jag visserligen slukat en av mina påsar med nappar idag. Ångrar det dock INTE!

Barnen fick slänga sig i säng, sjukt exalterade inför morgon dagen. Jag gick också typ och la mig. Eller jag förde över bilder, bloggade och läste....för att vara exakt. Hörde hur mina värdföräldrar tittade på film där uppe. Tror att det var "Pitch Perfect" och blev genast sugen på att göra dom sällskap. Meeen sen hörde jag att den snart var slut, så blev kvar på mitt rum. Gött slut i benen efter allt promenerande. Och i morgon kommer det bli ÄNNU värre! Taggaaaa

Fast jag får ju åka karuseller åtminstone ;) Så jag överlever nog.

Nu ska jag försöka sova. Även om syrsorna utanför låter som dom numera kommit in i mitt rum. Huhuu, ju mer jag tänker på det, ju närmare kommer dom. Skulle ju inte kunna va helt omöjligt, med tanke på spindlarna som ärat mig med besök den senaste månaden. 

PUSSPUSS

 
Chicago Tribune building
Tänker inte ens försöka förklara denna bild...
Navy Pier
Kändes sjuuukt amerikanskt ;)
 
 
 

2013-09-21
10:25:00

American driver's license & greetings from Sweden :)
BRA MORGON!!
Började med att ta mitt Amerikanska körkort :D Wohoooo! Awesome 
Och precis som Sandra sa (och som jag egentligen misstänkte) så var det ju hur enkelt som helst i jämförelse med hur det är att ta körkort i Sverige. Jag gick in...och efter max 2 timmar kom jag ut med kortet i handen. Och detta kostade mig 5 dollar. Alltså cirkus 32 svenska kronor. 32 KRONOR!!!!!! 
Det jag dock var mest fascinerad över var nog att du går in och säger typ "Hej jag tänkte ta mitt körkort nu". "Okej, sitt här och vänta så är det snart din tur". Där hemma är det ju ett himla ståhej innan du får bokat uppkörning/teoriprov. Fick visa lite papper såklart för att bekräfta att jag är jag och att jag bor på den adress jag bor på. Min värdpappa fick fylla i några papper osv. Eftersom vi var där så tidigt behövde jag inte vänta länge heller, vilket var planen när jag gick upp strax innan 07:00 i morse. Sen fick jag bara bekräfta lite personuppgifter (hårfärg, ögonfärg, längd, vikt och adress ska tydligen stå med på kortet). Mannen bakom disken hade aldrig varit i Sverige, men han hade hört att det var ett väldigt vackert land. Fick också veta att han inte gillar att åka skidor. Haha, där ser man! 
Gjorde ett otroligt snabbt syntest och sedan fick jag mitt teoriprov som bestod av tre papper med frågor, varav ett av dem var att identifiera vägskyltar. Tog max 10-15 minuter. Tvekade dock på några frågor som jag inte var helt säker på vad dom menade. Kuggfråga möjligen? När jag var klar rättades mitt prov, som jag fick godkänt på (hade två fel - wiiihoo!). Sen bar det av med bilen. Damen i passagerarsätet var väldigt tyst för det mesta, men helt okej trevlig när hon väl pratade. Drog "ett varv runt kvarteret", backade runt ett hörn, parkerade i nedförsbacke i typ 2 sekunder och sedan tillbaka igen. "Sådär ja. Bra, du är godkänd". Alltså, va? haha, var det allt verkligen? lite så kände jag just då. Men man klagar ju inte! Efter det var det bara att gå in och fixa foto. Nån
minut senare gick jag därifrån med kortet i handen :) Ja herre jösses! Om hela min svenska körkorts-process ändå hade gått så smidigt.
Så nu har jag två körkort! Både svenskt och amerikanskt :) Coool! Och om en månad går min prövotid ut hemma i Sverige. 
Kommer dock troligen få förnya mitt kökort efter att jag fyllt 21. Utgångsdatumet är i Mars annars eftersom jag fick ett körkort för "under 21 år". 
 
När jag och min värdpappa kom hem igen satte han och 4-åringen igång med att jobba lite ute. I rabatterna tror jag. Stack ner till mitt rum en snabb sväng och när jag kom upp igen såg jag ett grönt paket lysa borta på köksbänken. PAKET FRÅN SVERIGE!!! ojoj denna lycka. Det visade sig dock att mitt paket legat vid huvud-ingången (som vi sällan använder) och var därför fuktigt. Crap -.-  Jag undrar hur länge det har legat där? Hur som helst så slet jag upp detta sönderfallande, blöta paket. Visste ju typ redan vad som fanns i det, men spänningen var stor ändå ;) Mitt saknade skissblock (Som jag nu i efterhand kan erkänna att jag kunde köpt ett nytt. Jaja, du hade rätt mamma) och lite andra saknade grejer som jag inte fick med mig hit. Fukt hade som sagt tagit sig in, så fick sprida ut grejerna för att förhoppningsvis få dom att torka. Och det bästa av allt : SVENSKT GODIS! Nappar, bilar, salt & blandat....day made! Tack så mycket älskade föräldrar för detta paket :') <3

Nu väntar nya äventyr i Chicago resten av dagen. Ska snart dra iväg till tåget (i bra tid denna gången så jag inte missar det, haha) 
 
 
Hej så länge!
 
 

2013-09-20
23:29:00

Fredagsinlägg nr 2: Idag
Ja då var det dags för mitt andra inlägg denna fredag. Hurtigt värre!
Hur som haver,...idag har varit lite påfrestande. Åter igen har lill-killen tagit fram sin icke samarbetsvilliga sida och vart på gnällhumör. Men barn är ju barn som sagt! 
4-åringen hade skola idag igen så då blev det ju lämna och hämta honom. Tror dessutom jag har lekt "powerpuffpinglorna" varenda dag den här veckan. Och jag får oftast vara borgmästaren, så man ska väl inte klaga kanske. Jag behöver ju bara ringa "powerpuffpinglorna" och be om hjälp att få bort alla bovar och monster som förstör staden. Meeeen skönt att det är helg så man kan få en liten paus ;) haha 

Äldsta tjejen skulle på klassresa idag (vilket hon varit super exalterad över i flera veckor nu), så hon hade lämnat en lapp i morse där hon hälsade till alla i familjen ;) Den andra tjejen skulle ha någon sorts "pyjamas dag" i skolan eller nått, så hon skulle åka dit i pyjamas och ta med ett gossdjur ;) Vilket min värdmamma påminde mig om så att jag inte skulle få flipp när hon inte är påklädd när bussen går om typ 3 min! haha 

Läste ut "Rules of the Road"-häftet idag. Passade på under mina lediga stunder + före middagen. I morgon smäller det ju. Ojojoj! jag måste erkänna att jag just i detta nu är lite nervös. Man hoppades ju att man aldrig någonsin skulle behöva göra om detta (nog för att det är stoooor skillnad mellan Sverige och USA när de gäller att ta körkort).....men ändå! 
Sandra (den andra svensken här i trakten), har lugnat mig med hur enkelt allt var och berättat mer om hur det gick till. Hon har redan tagit sitt amerikanska körkort så hon borde ju veta. Men man kan ändå inte låta bli att vara lite skraj! Vi får tro det går bra, så jag slipper skriva ett deppigt "det gick visst inte så bra..."-inlägg i morgon kväll. NEJ,vi bestämmer att det kommer gå bra det här!! Har jag klarat ta körkort i Sverige, så klarar jag ta det här också! (som jag för övrigt har haft i 2 år om exakt en månad idag). Tänk va tiden går!

Förhoppningsvis drar jag och Sandra till Chicago i morgon efter hela "skaffa amerikanskt körkort"-processen. Det var meningen att Nicki skulle hänga på, vilket hade vart grymt med tanke på hennes bra guiding skills. Men hon är tvungen att vara barnvakt i morgon eftermiddag :( Synd!
Så svenskarna får fara på eget äventyr ännu en gång ;) Sen ska jag tagga som tusan inför söndag då jag och min kära värdfamilj far iväg till Six Flags Great America. Typ liiiiiiite större än liseberg om vi säger så ;) Kommer bli najs!!

Jag avslutade min kväll med att kolla på "Magic Mike". Åååh Channing Tatum. Du sviker mig aldrig du! Min värdpappa hade ju varit så snäll och spelat in den till mig nu när jag inte fick se den med tyskarna förra helgen. Men det var bara jag som kollade. För på nått konstigt vis var inte min värdpappa så sugen på att se en film med snygga killar som strippar! haha ;)

Men nu ska jag kolla igenom Illinois lagar innan jag sover. I morgon blir det upp tidigt. 

Natti Natti



2013-09-20
14:04:00

Fredagsinlägg nr 1 : Gårdagen
Hej Hopp! Igår kom jag hem lite för sent för att orka göra något inlägg här. Somna direkt!

Men igår var också lite av en busy day. Lill-killen hade en dålig dag. När tjejerna kom hem åkte vi en sväng till min värdmammas jobb. Körde lite vilse först, men efter att ha ringt henne så lyckades jag till slut hitta ;) haha 
Sedan hem igen för läxläsning osv. innan det bar iväg till simträningen för äldsta tjejen. Var väl där ca 2 minuter försent, vilket inte är illa med tanke på hur sjukt mycket trafik det var!

När vi kom hem var min värdmamma redan hemma och i full färd med att göra tacos. Va ju såklart tvungen att upplysa dom om hur mycket vi i Sverige älskar tacos ;) haha 

På kvällen åkte jag iväg på ett litet cluster meeting på Starbucks vid köpcentret. Eftersom så många mitt mitt cluster område inte kan komma på det riktiga mötet på söndag, så såg min community counselor till att vi fick en "kaffe kväll" istället :) Trevligt var det att träffa de andra som bor här omkring och kul att se vilka länder dom kommer ifrån. Självklart var det några fler tyskar, men också två britter och några från Brasilien och Colombia. Och sen var det ju jag och den andra svenska au pairen (Sandra) som jag träffade förra veckan :) 
Efter träffen, stannade jag och Nicki kvar och drog till en restaurang/bar i närheten. Där blev det nachos med dipp och kolla på en "Tots eating contest" som pågick. "Tots" eller Tater Tots heter dom väl (typ som pommesfrites, fast runda) som folk hävde i sig. Både jag och Nicki kände typ :"Nu är vet man att man är i USA" ;) haha 
Satt för övrigt och tänkte på det i bilen på vägen till Starbucks. Tänk att jag bor här nu! Och tänk att jag kör bil i här i USA just nu. Rätt sjukt ändå :)
Amerikanarna tog denna tävling sjukt seriöst och killen som vann fick en pokal och allt! haha ojoj vad vi skrattade. 

På väg hem såg jag min första livs levande Raccoon (Tvättbjörn). Eller siluetten av den åtminstone som sprang ner från vägen och ut på en åker. Har ju redan sett en egentligen, men den räknas inte riktigt eftersom den låg död på vägen den stackarn. 

Så såg min gårdag ut i vart fall! Får berätta om idag senare :)

Hade gött tills dess

2013-09-18
23:30:00

Busy-Wednesday!
Ojojoj busy indeed! Idag har vi bott i bilen halva eftermiddagen. Förmiddagen var lugnare och det var faktiskt sol till en början, så jag tog med pojkarna till parken. Fördrev en del tid där innan vi drog hem för att äta lunch. Sedan bar det iväg till skolan för 4-årningen, sovstund för lill-killen och tvätt, disk och läsning för min del. 
Sen började kaoset. Tjejerna kom hem. Snabbt iväg för att plocka upp 4-åringen. Vidare till tjejernas religionskunskap i kyrkan. Spöregn och åska. Vad göra? Sitta i bilen och kolla på film de första 30 minuterna. Sen kände jag dock att, här måste vi göra nått. Så ut i regnet, och in på biblioteket. Satt där och lekte lite i lekhörnan. Iväg igen för att hämta upp tjejerna. Snabbt som tusan iväg till äldsta tjejens simträning. Och därefter hem igen! 
Och bara för att jag läst om trafikregler de senaste dagarna så känns det som om allt gått fel när jag kört bil idag.  Men de kanske beror på att en surgubbe tutade på mig :S

Denna dag och detta väder resulterade i huvudvärk. Efter att ha ätit rester av min värdpappas super goda hemlagade lasagne, blev jag sittande och kolla på "Harry Potter and the chamber of secrets" med ena tjejen tätt intill mig i soffan. Hux flux bestämdes det sedan att jag skulle åka och möta upp Isabelle och Nicki på McDonalds, eftersom det var Isabelles sista kväll här. Först kände jag verkligen inte för att åka nånstans med tanke på huvudvärken, meeen sen ville jag ändå träffa dom eftersom Isabelle flyttar i morgon. Inte för att hon flyttar super långt bort, men ändå ;) 
Så jag drog iväg och mötte upp dom. Trevligt var det och huvudvärken lugnade sig lite tack och lov! Sedan gick vi till en supermarket i närheten och bara gick runt och kollade på alla matvaror typ, haha. Kul tidsfördriv. Men vi diskuterade mycket om vad vi ansåg vara "typiskt amerikanskt" osv. 
Efter det blev vi sittandes i Nickis bil och prata om konserter och andra kommande event som hade vart kul att gå på. Får se vad det blir framöver :)

Sen raka vägen hem och sova! Trött som as med ett huvud tungt som sten!


Förmiddag - Soligt och härligt
När du väl har lite "egen tid" så finns det visst andra som vill ha din uppmärksamhet...
"Jaha oj, satt du här och läste? Hmm jag tror nog jag lägger mig på dina papper." xD
Haha, Scumbag Cat!
Eftermiddag - Regn och åska! Mysigt...
 
Hej då/ Ciao/ Godnatt/ osv. ;)

2013-09-17
20:58:00

Outlet, "Rules of the Road" and Jell-o
Min lediga dag idag. Vaknade av rösterna från de spansk-talande gubbarna som grejar med altanen. Hade ju hoppats på att ta en promenad nu på morgonen, men vädret var inte så lockande. Mulet och dystert. Så det blev en dusch direkt och sedan frukost. Bara jag hemma! Planerade också att åka till ett Outlet-mall med Isabelle idag. Vilket vi gjorde :) Fick plocka upp henne eftersom hennes bil var på lagning. När jag väl hittat hennes hus, kände jag att :"Åh hit kommer jag ju kunna hitta lätt i fortsättningen". Meeen från och med Torsdag kommer hon ju bo i Chicago city, så då behöver jag inte den adressen längre -.- Haha typiskt! 

Iväg bar det hur som helst. Och jag blev lite chockad över hur mycket olika butiker det fanns ändå. Nike, Adidas och Reebook hade alla var sin egen butik. Sen fanns det allt från Hugo Boss till en enkel skoaffär. Många butiker som jag aldrig hört talas om dock. Men det mest fantastiska var nog Converse-butiken! Ojojoj där hade dom många färger och former på converse minsann. Tro det eller ej, men jag köpte faktiskt inga (även om jag VERKLIGEN ville det). Men nu vet jag var dom finns så dit kommer jag återvända inom en snar framtid ;) Spanade in massor av andra grejer också. Det enda jag köpte idag var dock en ny parfym. De hade ett "tag två-få det billigare än vad det redan är"-erbjudande typ. Så jag och Isabelle köpte var sin genom detta erbjudande. Tyvärr kunde man inte få den jag egentligen suktade efter i samma erbjudande eftersom den var dyrare! Typiskt! Så det blev "Live Luxe" av Jennifer Lopez istället. En bra deal med tanke på priset och storleken på falskorna. 

Efter jag släppt av Isabelle hemma hos henne drog jag vidare till en Jewel-osco (matbutik) som jag hittade på egen hand. Stolt! Med lite hjälp från min kära vän "Gps i mobiltelefonen" förstås ;) hehe Mina bästa vänner när det gäller att hitta häromkring är helt klart gps:n och Googlemaps. Vad skulle jag göra utan er? 

Väl hemma satte jag faktiskt igång med min körkortsteori. Tänk att man gör detta igen. Om lite mer än en månad har jag redan haft mitt körkort i två år. Helt sjukt! :) Och nu ska jag ta mitt amerikanska körkort! Ännu mera sjukt! Skönt att man redan har körkort, så att jag mest bara behöver fräscha upp minnet lite.....får vi tro.
Fortsatte även efter middagen. Ja jag säger då det. Hurtiga mig! haha Till detta tog jag mig en Jell-o aka. chokladpudding (typ). Som jag faktiskt gillar! Som sagt....det finns HUR MYCKET SNACKS SOM HELST här i USA. 

I morgon blir det jobba igen! Busy-wednesday, som jag numera kallar den. Mycket bilkörning och många tider att passa till diverse aktiviteter. Hallelujah!!
 
 
Goodnajt!

 

2013-09-16
22:39:00

Fanta Orange - For real
Guuuuud jag sov så himla gott i natt. Jag vet inte varför, men det kändes verkligen så när jag vaknade. Visserligen var jag fortfarande trött när jag vaknade, men ändå. Upp och jobba hur som helst! 
Dagen gick faktiskt rätt så fort ändå. Lill-killen hade en tidig sovstund, tvätten fick jag klar tidigt, 4-åringen skulle till skolan på eftermiddagen och jag fick lite motion. 
Blev en promenad med lill-killen och hunden :) Härligt! Känns i luften att det börjar gå mot höst nu. Det blåser kyligare och lite löv här och där har börjat gulna. Solen har skinit hela dagen, så det var riktigt gött ute i den svala luften. Om jag orkar ska jag nog försöka ta en morgonpromenad i morgon på min lediga dag :) Hoppas vädret håller i sig bara. 

Sedan kom tjejerna hem och vi drog iväg för att plocka upp äldsta pojken på preschool. Därefter blev det hem och göra läxor tills det blev dags att åka igen, till äldsta tjejens simträning. Sen hem igen och invänta min värdmamma som tog över barnen och körde andra dottern till hennes simträning. Det är så synd att dom inte har simträning på samma ställe. Måndagar och Onsdagar är nog de mest hysteriska och hektiska dagarna här. 

Idag fick jag en kick och blev helt plötsligt sugen på att rita. Det händer allt för sällan numera. Fick klar en teckning åtminstone. Mina värddöttrar var så söta när dom såg den :"How do you do it?" Haha
Till middag blev det min värdpappas hemmagjorda lasagne. Mums! 

Drack Fanta idag (Super intressant, jag vet). Men det roliga med fantan som finns här, är hur otroligt orange den är i jämförelse med den i Sverige som är typ gul. Det är nästan så att den lyser! Precis i början när jag kom hit så frågade min värdpappa mig vad jag gillar att dricka. Jag nämnde då att jag gillar fanta väldigt mycket. Så förra veckan köpte han hem massa fantaburkar till mig :) Han är för snäll han! Och han skrattade åt min reaktion då jag hällde upp fantan i ett glas. HahaIdag skulle min fotokurs ha börjat också. Men nu får det vänta två extra veckor innan det är dags. 
Sedan läste jag lite teori och nu är det nog film som gäller innan jag somnar. Får se vad det blir idag ;)


 

Pösspösspöss


2013-09-15
23:41:00

En regnig söndag i september.....
Idag har det regnat så gott som hela dagen. Typ, kul! Så idag har varit en sån där dag då man inte direkt gjort så mycket och hela tiden varit lite småfrusen (egentligen ganska så väldigt frusen). Startade i alla fall dagen med att skypa med föräldrar<3 
Efter min sena frukost blev jag sittande framför tv:n tillsammans med min värdpappa som kollade på Chicago Bears matchen. Än en gång försökte jag begripa hur denna sport går till. Innan mitt år här i staterna är över ska jag väl ha lärt mig får vi tro. Sedan kom min värdpappa bärande på en tjock bunt med papper till mig. Han hade skrivit ut "Rules of the Road" till mig. Så nu ska det pluggas inför Amerikanskt körkort ;) Han tycker vi ska försöka ta det nästa helg redan. Herre jösses....det är tur man redan har tagit körkort en gång. Men från vad man har hört så är uppkörningen och teoriprovet rena barnleken i jämförelse med i Sverige. Så vi håller tummarna för det! Haha 
Nicki ringde och undrade om jag ville träffas och äta lunch. Så vi bestämde att ses på Panera bread. Älskar detta ställe. Denna gången blev det dock i Batavia. Sophia och Isabelle kom också :) Alla fyra var lika trötta och sega idag tror jag. Det är nog regnet som gör det! En trevlig lunch blev det hur som helst :) Sedan tror jag dom åkte iväg till någon outlet eller så, men själv drog jag hem för att läsa lite teori. Stannade först till för att tanka bilen. Min andra gång i detta land. FORTFARANDE LIKA LÄSKIGT! haha Meeen jag klarade det bra. 

Hemma hände det inte så mycket. Jag försökte anstränga mig att läsa igenom mina vägregler en stund. Men det var ju innan barnen kom och frågade om jag ville spela biljard med dom. Och det tackar man ju inte nej till ;) Började spela mot yngsta tjejen (8 år), men efter en stund tog min värdpappa över - som SÅKLART är jätte duktig på biljard. Men det borde man kanske va när man har ett eget biljardbord i källaren. För mig gick det rätt dåligt i början, men efter en stund kom jag allt igång så då gick det riktigt bra ;) I slutändan vann jag faktiskt. Men det var bara för att min värdpappa skulle stila till det lite, haha. Han hade lätt kunnat vinna detta annars! 

Just det! Efter middagen fick jag äta min allra första s'mores! :) As gott! Jag är ju inget stort fan av marshmallows annars, men i detta fall är det inte helt fel. Så nu kan vi bocka av detta från "amerikanska upplevelser"-listan!

Jag avslutade sedan min kväll med film tillsammans med tyskarna hemma hos Nicki. Vi var jätte taggade på att se "Magic Mike", men den fanns ju tyvärr inte på Netflix. Så efter mycket velande hit och dit så kollade vi tillslut på "Safe Haven". Och ingen film utan snacks. I detta fall chips, cheese dip och m&m ;) Träffade Nicki's värdfamilj, som var jätte trevlig. Värdmamman sa "Wow, you really don't have an accent at all" ;) höhöö
Direkt efter filmen drog jag hemåt i mörkret och bums i säng. En morgondag med jobb väntar!


Lunchen på Panera Bread

2013-09-14
23:24:00

Chicago Skyline
Hallå där! 
Gissa vart jag har spenderat min lördag? I Chicago ;) För det är ju ovanligt numera! Haha
Lite varmare idag, meeen inget shorts-väder. Var uppe hyfsat tidigt för att skypa med min käraste jelin! Underbart :') Nu får vi se till att prata oftare hörrudu och inte låta det gå en hel månad emellan. Tur att skype finns. Det känns liksom inte att ni är så långt borta då. 
Han att prata lite med min värdpappa om gårdagens fotbolls match och skratta åt min "jag låste ute mig"-situation. Haha! Min värdmamma och tjejerna kom hem från musiklektionen strax innan jag skulle iväg till tåget. Blev ståendes att prata lite med dom också och fick berätta om min gårdag :) Sen fick jag kasta mig iväg i bilen eftersom jag var lite sen. Jag hade tack o lov tur vid de flesta stoppljusen. Men SÅKLART så kommer ju det där satans godståget som bara passerar förbi. Så precis som i lördags var jag tvungen att köra runt igen och parkera i panik. Mina tyska damer flirtade med konduktören som tillslut var snäll nog att vänta mig mig. Sprang som en dåre, och kom med tåget! Woooohooo! Skärpning i fortsättningen. Såhär kan jag inte hålla på! Haha, jag var glad att jag kom med så jag slapp åka hem och berätta för mina värdföräldrar att jag missade tåget igen ;) 

Egentligen hade vi fått tips om att dom skulle spela in Transformers idag, men det var troligen tidigt i morse. Så inget film-äventyr denna dag. 
Istället gick vi in i lite affärer, gjorde ett besök på Starbucks och tog en taxi till Museum campus. Idag var det dessutom en college match i american football i Chicago. Hur mycket folk som helst, och alla var klädda i orange eller lila. Min värdpappa berättade om den matchen eftersom det är hans gamla college som spelar. Tror han hade velat gå på den. 
Illinois och Michigan hade vart sitt "festområde" där det spelades musik, serverades mat, du kunde på ansiktsmålning osv. Dom går verkligen in för detta och man kan verkligen se hur stor den här sporten är för dom. Kul! Vi började med Illinois (det orangea området) och gick sedan vidare till Michigan (det lila området). Sedan promenerade vi en fin väg längs med Chicago harbor och bort till Museum campus. 
Och WOW vilken vy man får över Chicagos skyline därifrån! Jätte fint verkligen. Så vi satte oss och beundrade skyskraporna på håll. Därefter tog vi sjuuuukt många bilder ;) Haha
Det var minst 4-5 brudpar som kom och fotograferades med Chicago i bakgrunden under tiden vi var där. Väldigt populärt att göra tydligen. Men det förstår jag! :) 

Sedan haffade vi ännu en taxi och drog vidare till en restaurang. Pizaano's tror jag den hette. Där mötte vi upp Jens. Jag åt väldigt god getost ravioli och vi kollade igenom några av alla bilder vi tagit idag. 
Efter maten letade vi upp ännu en Starbucks och placerade oss vid Chicago river. Dröjde dock inte länge förrän vi fick dra vidare till tågstationen för att ta tåget hem. Väl hemma så hängde tjejerna med hem till mig. Dom ville ha bilderna och sen ville dom gärna se mitt hus och mitt rum ;) haha 
När dom sedan åkte hem var det sängen som gällde!! Sammanfattningsvis så hade jag en bra dag :)
 
Det märks att det är match på gång
Det Oranga området (Illinois)
Sophia, Nicki & Isabelle
Det lila området (Michigan)
Chicago harbor
Jag & Isabelle med Chicago skyline i bakgrunden :)
Utsikt över Navy Pier (ett av mina nästa mål i Chicago)
 
 
Och här kommer några bilder som vi tog med Isabelles kamera


Puss & Kram!
 

2013-09-13
23:36:00

American Football Game - High school style
Hoho jaja! Idag har jag varit på min första American Football game! En high school match. Kuuul :D Och det var verkligen som att kliva in i en amerikansk ungdomsfilm. Fullsatt läktare, orkestrar, cheerleaders med pom-poms, doft av varmkorv och popcorn, sjungande hejarklackar, stora lampor som lyser upp planen.....ja ALLT! 
Det som var trist var väl bara att jag inte helt hundra förstår hur detta spel går till. Haha, men innan detta år är slut ska jag väl ha hunnit lära mig hur det funkar ;) Kul var det oavsett, eftersom det är så fruktansvärt amerikanskt! Så nu kan jag bocka av ännu en grej från "att göra"-listan. 
Geneva Vikings vs. Batavia Bulldogs! 
Tyvärr hamnade jag på motståndar läktaren (borde ju ha suttit på Geneva sidan). Men eftersom mitt sällskap, Sophia och Isabelle, bor i Batavia, så fick det bli Batavias läktare. Helt okej dock. Hade ändå fullt upp med att koncentrera mig på hur spelet går till! Haha
Fick såklart se ett flertal touchdowns. Det var en kille i Batavia-laget som gjorde de flera gånger. Han må ha varit liten, men snabb var han. Ojoj, ja den killen kunde fan i mej springa ;) haha    
Fick också veta att Isabelle kommer flytta till en ny värdfamilj i Chicago city (typ). Så då kommer man få se henne framöver ändå :) Kul!

Idag har det varit kallt ute. På matchen var det sviiiiin kallt ute. Inte kul alls! Redan i morse var det kallt. Kändes super skumt med tanke på att jag gick i klänning och höll på att svettas ihjäl så sent som igår. Och idag önskade jag att jag hade haft på mig termobyxor och vantar. Vädret kan verkligen skifta fort! 

I största allmänhet har det vart en helt okej dag. Lill-killen har dock kommit in i en "hej jag vill inte sova"-period. Så har kämpat med att försöka få han till att sova stora delar av dagen. 4-åringen var i skolan idag, så blev lite bilkörning. 

Har vart lite orolig för att otur ska drabba mig idag. Det är ju trots allt Fredag den 13e idag ;) Men jag tror nog att jag klarat mig hittills. Den enda otur jag hade var när jag kom hem från matchen ikväll, då jag insåg att jag inte har en aning om hur man öppnar garageporten från min värdmammas bil (som jag lånade idag, istället för min vanliga "fritids-bil"). Och det var mörkt i hela huset. Usch usch! Jag ville verkligen slippa ringa och väcka dom. Fick gå till huvudingången och kika in. Såg att det lyste lite från vardagsrummet så förstod att tv:n va på. Vilket troligen innebär att min värdpappa är vaken. YES!! Så jag knackade på lite försiktigt. Det tar en liten stund, men sen hör jag hur han börjar skratta där inne strax innan han öppnar dörren åt mig. Piiinsamt! Haha ;) Men tur att han var vaken. Så jag fick komma in och låta bilen stå ute i natt. 
 
Så nu har jag klätt på mig ordentligt och ska krypa ner i sängen för att värma upp mig! 
Men först slänger jag upp några bilder från matchen. Fick inte med mig systemkameran idag heller, så tyvärr är inte kvalitén så bra. Men men.....bättre än inget!
 
Oh yeeah! American Football
My german ladies : Sophia och Isabelle
Cheerleaders! Om man vore vig så...
Geneva Vikings Orkester
Batavia Bulldog-fans
Sjukt kass bild, men den är lite kul med de flygande cheerleading-tjejerna ;)
 
Ingen smickrande bild alls, med mina super läskiga ögon osv. Men de va den enda vi fick på oss alla tre!
 

PÖSS & GODNATT!

2013-09-12
21:48:00

1 Månad i USA
Herregud, tänk att jag varit här i en hel månad redan. Hur sjukt är inte det? Kan inte fatta att tiden gått så fort. Fast samtidigt känns det som jag varit här i evigheter och kan knappt minnas när jag var i Sverige senast. Galet! Det har verkligen varit en toppen månad med många nya intryck och upplevelser :) Om det inte redan var uppenbart så stor trivs jag här i USA och i min värdfamilj. 

Hur har jag då spenderat denna dag? Jo, det var ingen preschool idag så hade hela förmiddagen hemma. Lill-killen hade en väldigt tidig sovstund. Detta innebar såklart en hel del spelande av sällskapsspel med 4-åringen ;) haha Efter lunchen bestämde jag mig för att vara hurtig och få ut barnen i solen. Så vi tog en jätte lång promenad till Peck Farm. Solen stekte rätt bra men det blåste lite, tack och lov. Jag är också glad åt den nya vagnen som min värdfamilj införskaffade åt lill-killen. Den går super lätt, vilket man uppskattar när man går långt! 
Jag är lite fascinerad över hur sjukt stora majsfält dom har överallt här. Allting är så lantligt emellanåt, haha. Där passar jag ju in ;) Peck Farm Park består liksom av en liten bondgård/park typ. Fint ställe och ett jätte bra "promenad mål". Finns massor av bänkar och bord så det är nog populärt att ha picknick, en gammal silo som numera är ett utkikstorn, en lekplats (håller på att göras i ordning), nån typ av museum tror jag, fjärils-hus m.m. Vi såg oss omkring på området ett tag, gick nästan upp i utkikstornet och besökte butterfly house och kollade på färgglada fjärilar. Det jobbade en jätte trevlig dam där jag småpratade lite med. När vi kom underfund med att jag var au pair och kom från Sverige säger hon:" Oj är du från Sverige? Det hade jag aldrig kunnat gissat om du inte sagt något. Din engelska är ju strålande!". Tror jag växte minst en meter efter den komplimangen ;) hahaha 
Var lite nervös att lill-killen skulle trampa ihjäl någon av alla fjärilar eller peta på dom (var inte lov att göra varken eller). Men till skillnad från en liten tjej som var där inne så uppförde han sig exemplariskt. Härligt! Pojkarna var glada och tyckte det var kul! Sedan var det till att bege sig hemåt igen.
"Min" duktiga 4-åring var en utmärkt vägvisare för mig idag. Och han gick dessutom hela vägen både fram och tillbaka. Jag var riktigt imponerad! Inga större klagomål heller. Bara på vägen hem när han började få ont i fötterna. Men jag sa åt honom att tänka på något roligt. Så hela vägen hem, ända fram till dörren berättade han en historia för mig om hur powerpuffpinglorna besegrar monster och skurkar ;) haha, han är för söt! Men det underhöll oss hela vägen hem och det fick honom på andra tankar än sina onda fötter. Uppdrag slutfört! 

Var hemma ca 30 min innan tjejerna kom hem från skolan. Sedan stormade dom in och läxläsningen var igång. Äldsta tjejen hade matte-läxa att göra. Hon talade om att hon sparade dom sista talen till senare eftersom dom var svåra. Jag erbjöd mig att hjälpa till och då får jag till svar:"Njaa, det är nog bättre mamma hjälper mig. Du kan nog inte det här". "Nehe. Vad är det du ska göra då?". "Det är multiplikation. Vet du vad det är?". "Haha jodå det har jag allt hört talas om. Jag har också gått i skolan du vet ;)" 
Haha, jag måste verka som en marsmänniska i deras ögon. "Elin, från det konstiga landet Sverige". Matematik finns nog bara i USA ;)

Idag ringde även mitt college där jag skrivit upp mig på fotokursen och talade om att det var för få som ansökt, så det blir ingen lektion på måndag. Som tur va så skulle en annan kurs starta om ytterligare två veckor, med samma tider osv. Så kursen blir allt av ändå :) Tur det! Skulle vart så typiskt om jag inte hade fått gå den kurs jag vill nu när jag hittat nått jag verkligen gillar. 

Åt butter chicken till middag och super goda gröna bönor som min värdmamma tillagat på nått speciellt sätt. Mums! Efter detta blev det städa lite på mitt rum och ta hand om kläder som jag hunnit tvätta idag. Som avslut på denna dag blir det att kolla på "Ondskan" (för att fortsätta mitt spår av svenska filmer). Igår kollade jag dock på "Spring Breakers". Den var rätt skruvad ändå. Så ingen "Wow, vilken bra film. Jag måste starta om den"-upplevelse där inte. 

Majfält heela vägen till Peck Farm
Butterfly House
Silon/Utkikstornet 
Inne på Butterfly House
 
Tur man har bra kamera i mobilen när man inte har ork att släpa på systemkameran ;)

PÖSSPÖSS
 

2013-09-11
21:42:00

9/11
11 September idag då. Hoppas ni alla idag ägnat en liten tanke åt amerikanarna och till de som miste livet i terrorattacken 2001.
Har inte märkt av det så mycket att det är just den dagen idag. Men på eftermiddagen när jag var påväg hem efter att ha släppt av 4-åringen på Preschool, såg jag en skylt där det stod :"Remember the fallen - 9/11". Eller något i den stilen i vart fall. Sedan satt det små amerikanska flaggor vid sidan av skylten. 
Jag skulle verkligen vilja gå till 9/11 Memorial i New York någon gång under mitt år här. Har förstått att det lär vara rätt mäktigt, men samtidigt är det ju så fruktansvärt tragiskt. 
 
Bilder på 9/11 Memorial (har inte tagit dom själv) 
 
Hur som helst. Denna dagen har rullat på bra. Men väääldigt hektisk måste jag säga. Fick för första gången köra till aktiviteter idag. Så det var in med de 3 barnen i bilen så fort tjejerna kom hem från skolan, iväg till preschool och hämta upp den 4:e, vidare till tjejernas "Religionskunskap" i kyrkan (som jag körde lite fel till först), leka i en park med pojkarna i duggregn tills tjejerna var klara, fort fort fort iväg för att lämna av äldsta tjejen på simträningen och sedan hem. Jösses! Onsdagar kommer vara rätt kaos framöver, haha. Men jag tyckte ändå att det gick bra. Lill-killen hade lekt med jord i parken så han hade jord så gott som över hela kroppen. Bad-tajm direkt när vi kom hem med andra ord. 
Tidigare i förmiddags tog vi en promenad också. Eller, jag gick och drog pojkarna efter mig i en kärra. Sjukt jobbigt i denna värmen, men bra träning! Sen började det ju som sagt regna lite på eftermiddagen. Men värmen var ju typ densamma. 
 
Middag, chill med familjen och sedan sängen tidigt. Eller ah, snarare börja kolla en film tidigt så det inte blir för sent ;) Har den senaste tiden vart en hejare på att streama svenska filmer. Typ "Att göra en pudel", "Drömkåken" och "Bombay dreams". Haha, många man inte sett på evigheter. Och som jag skrattade till "Drömkåken". Det bäst måste ändå vara när Lena Nyman säger :"Men gud, dom har tagit extacy" ;D hahaha 

Godnatt på er folk! :) 
 

2013-09-10
23:49:00

Another day in "The Windy City"

Tisdag = Ledig! Oh yeah! ;) Och i detta fall innebar tisdag även ; Träffa den svenska au pairen i Chicago. Najs! Gick upp tidigt faktiskt. Var i ordning i mycket bra tid. "Umgicks" lite med min värdmamma och 4-åringen. Allt var frid och fröjd. Och sen började kaoset!! Jag fick låna min värdmammas bil till tågstationen. Men eftersom jag inte hade min värdpappas bil så kunde jag inte parkera där jag brukar (speciellt tillstånd på dessa). Och eftersom det var en vardag så är det i princip OMÖJLIGT att hitta en parkering, eftersom ALLA jobbar i Chicago och ALLA åker tåg. När jag väl kom underfund med att jag måste över järnvägen till en annan parkering, så kommer ett annat tåg och blockar järnvägsövergången. Självklart tar det huuuur långt tid som helst för detta tåget att passera eftersom det hade minst femtusen vagnar. Så jag fick köra runt, för att sedan komma till ett totalt överfullt parkeringshus där det inte finns en enda liten p-ruta kvar åt mig. Så jag missade såklart tåget! Och stackars Sandra, som den andra svenska au pairen heter, fick vänta på mig ett bra tag innan jag lyckades ta mig till Chicago. Nästa tåg gick liksom två timmar senare. Såååå irriterande. Hade det på känn att något skulle gå snett denna dagen. Hur som helst ringde jag hem till min värdmamma som erbjöd sig att köra mig till nästa tåg. Haha, ja jösses. Så jag åkte hem igen!
Min värdmamma fick lite dåligt samvete att hon inte skjutsade mig från första början, men något lärde jag mig väl av denna morgon som jag kan ha användning av i framtiden, haha. Som sagt, tack vare min snälla värdmamma kom jag med nästa tåg. iPoden höll mig sällskap hela tågresan.

Idag har det vart super duper varmt ute. Hela 36°C! Typ jobbigt att andas ute. Men man ska ju inte klaga. Solen sken och inte ett moln på himlen nästan :) Känns inte riktigt som att det är september. Dock blåste det en hel del emellanåt. Förstår att Chicago kallas "The windy city" ;)

Kom tillslut äntligen till Chicago där jag mötte upp Sandra! Det var hennes första besök i denna stad, så nu var det min tur att guida. Hon hade tack o lov en karta med sig som jag studerade. Och jag kände igen många gatunamn jag passerat dom andra gångerna jag vart där. Vi gjorde det väldigt enkelt för oss och tog raka vägen till Millenium Park. Jag hade inget emot att gå dit igen, och återse "The Bean". Kändes bra när man klarade att hitta dit på egen hand :) Och idag var det mycket färre människor ute (men det var ju tisdag eftermiddag, så de va väl inte så konstigt kanske). Jag älskar verkligen "The Bean". Den är bara så.....cool! Jag borde försöka åka dit nån mer gång under en vardag och bara ta massa coola bilder på den från olika vinklar.
Vi satt där i Millenium Park ett tag, efter ett besök på Starbucks. Kändes jätte konstigt, men samtidigt skönt att få prata svenska med någon. Blir ju väldigt sällan konversationer på svenska häromkring ;) Pratade nog väldigt fort,...bara för att jag kunde! Haha
Gick och kolla runt lite mer i området, innan vi tog samma gata tillbaka och gick förbi Chicago Theater. Hann även med en snabb titt i en Disneybutik. Till min lycka har jag numera lärt känna ännu ett disney-fan :) Haha, Yay!! Vi bestämde oss för att vi får komma tillbaka till Chicago snart och planera lite mer innan så vi har en plan på platser vi vill besöka/se. Vi båda behövde ta tåg hem runt 5 tiden, så blev inget jätte långt besök. Men trevligt var det :) Jag såg till att jag kom med samma tåg som min värdpappa tar hem från jobbet. Så då fick jag sällskap under hemvägen! Och skjuts från tågstationen ;) Så det planerade jag bra! (Till skillnad från i morse).

Hemma blev det middag och sedan ta det lugnt på rummet en stund. Sen ringde Nicki som ville umgås. Så jag åkte och mötte upp henne på Graham's coffe igen! Idag kom vi dock dit innan det stängde så vi kunde sitta där en liten stund åtminstone. Efter god blåbärs-glass blev det en promenad i den fortfarande väldigt varma kvälls-luften. Var hemma strax efter 10. Hann att prata lite med mina värdföräldrar om min dag och sedan var det läggdags. I morgon blir det jobba igen!
Sammanfattning: Jag missade tåget, jag hade en väldigt trevlig dag, det var hur varmt som helst och jag har insett hur mycket jag gillar Chicago! Toppen stad. Och tänk vad mycket jag INTE har sett ännu :) Kan knappt vänta tills jag får se mer!
 
 
En liten glimt av Lake Michigan långt där borta
 
Goodnajt!
 

2013-09-09
23:33:00

Måndag
I natt sov jag gott alltså! Ojojoj, och jag kände verkligen hur djupt och gott jag hade sovit när klockan ringde och jag var tvungen att gå upp. Kanske har med min super bra gårdag att göra! ;)

Dagen idag rullade på bra. Blev som vanligt en hel del spel med 4-åringen. Sedan bar det av till skolan för honom. Hem igen. Försökte få lill-killen att sova en andra gång (tror dock jag misslyckades). Värdmamma kom hem för att ta med honom till doktorn för att få sprutor. Tjejerna kom hem, vi åkte och hämta upp 4-åringen på skolan. Hem igen! Operation "göra läxorna" startades. 
Idag började också tjejernas simträning. Dock behövde jag inte köra någon av dom idag (som jag trodde jag skulle). Men eftersom min värdmamma ändå kom hem från jobbet då så kunde hon göra det. Det blev ett väldigt körande för henne den stackarn. Med tanke på att tjejerna inte tränar på samma ställe. 

Kvällen avslutades först med ett skypemöte med den andra svenska au pairen i mitt cluster-område, som jag i morgon ska träffa i Chicago. Kommer bli spännande att se hur vi klarar oss på egen hand i denna storstad med tanke på att ingen av oss är speciellt välorienterade där! Håll alla tummar att vi inte går allt för vilse ;)
Sedan tog jag bilen till köpcentret och mötte upp Nicki. Bara råkade "synda" idag igen. En, i mitt försvar, väldigt söt blus på American Eagle. Tack och lov stängde affärerna innan vi hann handla nått mer. Haha! Sedan tog vi Nickis bil in till Geneva och gick in på Graham's coffe (som egentligen hade stängt) och köpte var sin smoothie. Det finns två stycken Graham's. Detta var inte den som jag besökte med min värdfamilj (den som gav godisbutiken i pippi långstrump-feeling), utan detta var mer som ett café. "Hipster café" enligt Nicki ;) Jätte mysigt ställe. Ska försöka komma dit mycket tidigare nästa gång så man kan fika ordentligt. Vi tog en promenad längs med de söta gatorna och blev sedan sittande på en bänk och pratade. Mycket trevligt! Runt halv elva tiden kände vi båda att de va dags att åka hem. Dock är man ju ledig i morgon, så ingen panik. Meeen tänkte försöka komma upp tidigt så man är laddad inför min ensamma tågresa till Chicago. Hehe

Så nu säger jag natti natti! Vi hörs la i mörrn ;)

2013-09-08
23:36:00

Så jävla bra dag!
Alltså, denna dag har vart så sjukt awesome så det finns ju inte. Åkte till Chicago med mina tyska damer! Och som jag tjatat om så visste vi ju att Transformers 4 skulle spelas in även idag. Vi hade dock planer på att ta oss till Millenium Park så jag skulle få chansen att se lite typiska turistattraktioner. När vi väl går där på en gata så ser vi att polisbilar står med blåljusen på, det är avspärrat och folk har samlats. Så det tog inte många sekunder innan vi insåg att det var filminspelning på gång. Och jajjamen,...biljakt var det till och med, som skulle filmas. Vi stod ju en bra bit ifrån, men oj vad uppspelta vi var! Haha, helt sjukt. Vi tror att vi fick en skymt av Bumblebee-bilen dock! Coolt ;)
Så vi fortsatte vår jakt och "förföljde" filmteamet/alla assistenterna som stod utspridda överallt. Det var många avspärrade gator och grejer. Sedan börjar hysterin lugna ner sig och vi hörde talas om att alla skulle på lunch. Men så säger en kille :"Optimus Prime is over there by the way!". ATT JAG INTE DOG!! Efter det var det fyra au pairer som sprang som galningar till andra änden av gatan för att få se den riktiga "Optimus Prime"-bilen/lastbilen. Lyckan var total! Jag var som barn på nytt! :') Åh gud, det var ju så coolt! Day made!
Många, många foton senare så körde dom iväg Optimus. Vi fick info om att dom skulle filma fler scener på ett annat ställe lite senare. Så vi gick till Millenium park och tittade på "The Bean", eller "Cloud Gate" som den egentligen heter. Sjukt häftig skulptur egentligen. 
En rolig grej som hände där var att vi frågade en kvinna om hon kunde ta en bild på oss. Själv hade hon typ minst två systemkameror hängande runt sin hals, så vi tänkte att hon lär ju veta hur man tar en bild. Och efter att hon gått iväg så kommer en annan kvinna fram till oss och säger :"Do you know which famous photographer just took your picture?". Haha tydligen var det Julia Anna Gospodarou, en känd Black & White art photographer som tog bilen på oss. Häftigt! Vem hade kunnat tro att det skulle hända liksom?
Efter många bilder på "The Bean", gick vi vidare till Pritzker Music Pavilion som ligger precis intill. Vi hörde att det var något band eller så som uppträdde. Och det visade sig vara Aloe Blacc, killen som sjunger i Aviciis låt " Wake Me Up". Kan den här dagen bli bättre eller? Haha ;) Vi tog plats i publiken och lyssnade. Fick bl.a höra "I Need A Dollar" och sedan avslutade han hela konserten med "Wake Me Up". Sååå bra! Efter spelningen fick man chansen att ta bilder (vilket vi såklart inte ville missa). Vi hamnade typ först i kön och fick alla fotograferas tillsammans med Aloe Blacc! Awesome!

Vi mötte upp Jens (tyskarnas tyska killkompis) för att käka lunch. Trevligt var det och vi fick berätta för honom om hur toppen bra vår dag varit hittills. Sen blev det nu dags för att än en gång gå på Transformers jakt. Borta på Grant Park, vid Buckingham Fountain skulle dom filma scener från helikopter. Så vi fick observera på avstånd då massa "extras"/statister sprang hit och dit runt fontänen. Helikoptern kom ner väldigt lågt och allt såg väldigt dramatiskt ut. Jag hade SÅ kunnat gjort det där. Varför fick inte jag vara statist för? 

Tillslut var det dock dags för oss att ta oss tillbaka till tågstationen och åka hem. När vi närmade oss hade vi väldigt ont om tid och fick springa allt vad vi kunde för att inte missa tåget. Vilket vi ändå gjorde, trots att det var 1-2 minuter innan tåget skulle gå. Tåget stod ju där, men dom ville inte öppna dörrarna. Skitstövlar! Nästa tåg skulle gå om två timmar. Kul! Efter att ha varit väldigt irriterade ett tag kom vi på att detta kanske var meningen. Denna dagen har vart så himla bra hittills, kanske är det mer som väntar? För att fördriva tiden begav vi oss iväg tillbaka till gatan där dom filmat hela dagen. Vi gick förbi en bil som var total-förstörd och vi förstod att den vart med i någon scen med explosioner. Där träffade vi på några killar dom jobbade som assistenter till filmteamet typ. Skit trevliga :) Så det var ett bra sätt att fördriva tiden på. Sedan dök det upp en till kille som hade något "viktigare" jobb än assistenterna. Han jobbar numera på att få in oss fyra på en transformers-fest i morgon kväll! haha, vi får se hur det går. Jag hoppas Michael Bay är där ;) (Producenten till Transformers).
Nästa tåg missade vi inte! Var hemma strax innan elva. Mina värdföräldrar var fortfarande vakna och jag fick berätta om min dag. Haha, dom skrattade lite åt överlyckliga mig! ;) 

Ojoj vilket långt inlägg detta blev. Men det struntar jag i. För min dag har vart super bra och det vill jag gärna dela med mig av!! :) Haha Men nu ska jag sova. I morgon är man tillbaka i verkligheten igen.

Gatan där biljakten ägde rum
En av alla avspärrade gator
"The Picasso"
"OPTIMUS PRIME"!!
Sjuukt lycklig Elin ;)
Sjuukt uppspelta tyskar ;)
 
"The Bean"
Sophia, Jag, Nicki och Isabelle
(Bild tagen av Julia Anna Gospodarou)
(Bild tagen av Julia Anna Gospodarou)
Pritzker Music Pavilion
Aloe Blacc :)
 
Filminspelning vid Buckigham Fountain
Statister springer
Lite sådär sprängd bil
Souvenirer som vi fick av de trevliga assistenterna ;) 
 
 
PÖSS PÖSS
 

2013-09-07
23:41:00

Mera shopping
Hehe, ja nu har jag shoppat igen! Jag tvivlar dock på att jag är den au pair som shoppat mest här. Mina tyska damer har berättat om hur svårt det var att spara pengar dom första veckorna/månaderna. Kan tänka mig detta. Men jag tror nog att jag kommer klara själva penga-sparandet ganska så bra under detta år. Fast man vet ju aldrig. 

Som ni nu borde ha förstått drog jag iväg till köpcentret. Mötte upp Isabelle där. Vi drog en runda i de flesta butikerna. T.ex Victoria's secret. Och jag håller med dig Hanna (från Orientation). Dom har verkligen en hel del fula grejer. Sedan drog vi till Starbucks. En väldigt typisk au pair grej har jag förstått. Haha! Satt och pratade massor och hon berättade om att hon är i rematch. Tydligen funkar det inte så bra med hennes värdfamilj och efter var hon berättat så förstår jag mycket väl att hon vill byta. Så när jag kom hem ikväll berättade jag för min värdfamilj hur glad jag är att jag hamnat i just deras familj! Man inser verkligen vilken tur man haft vad det gäller att hitta en bra värdfamilj :) 
Isabelle och jag avslutade vår kväll med ett besök på "Michaels". Ett ställe där det finns mängder av art supplies , bl.a scrapbooking grejer. Och jag skojar inte när jag säger att dom har HUR MYCKET SOM HELST! Helt sjukt. Jag vet att både Isabelle och Nicki har scrapbookat med bilder från deras tid i USA hittills. Känns dessutom som en väldigt amerikansk grej, när man ser alla stickers, papper, band osv. som dom har här. Så jag föll för det jag också! Så nu kan jag knappt bärga mig till alla högtider och kommande händelser som jag kan sätta in i min scrapbook ;) haha
 
När jag kom hem satt hela familjen i soffan och kolla på "American Ninja Warrior". Lite wipeout/gladiatorerna feeling på detta program. 
I morgon blir det Chicago igen. Och denna gången hoppas jag på att få se lite typiska turistattraktioner. Dessutom berättade min värdpappa att dom filmar "Transformers 4" från 7am-10pm i morgon! Wohooo! Håller tummarna att detta stämmer, så man äntligen kanske får se lite action :)
Detta till ära, letade min värdpappa upp "Transformers: Dark side of the moon" på Netflix. Och nu kände jag faktiskt igen några byggnader och broar från Chicago som är med i filmen. Coool! 
 
 
Nu blir det sova! Natti natti 

2013-09-07
13:52:00

Morgon-inlägg
Ni som känner mig kommer förmodligen inte tro detta är sant. Men "i morse" (för en normal människa är det väl förmiddag det kallas), så tog jag en morgonpromenad. En lång sådan också. När jag kom upp för att äta frukost idag var huset tomt och två bilar var borta. Bara jag hemma med andra ord. Kom sedan på att tjejerna har flyttat sina musiklektioner till Lördagar (en förklaring varför ingen är hemma). Hur som helst bestämde jag mig, efter att ha sett hur fint väder det var ute, att gå en promenad. Ett bra tillfälle att utforska området lite bättre. På med träningsbyxor (tänk att jag faktiskt äger ett par sådana), fram med iPoden och ut genom dörren!! Hittade en bra väg som går bakom huset och längs med golfbanorna. En väldigt bra väg att gå faktiskt, så här kommer jag gå flera gånger. Kanske till och med springa nån gång framöver? Vem vet, jag kanske håller på att bli en människan som tränar och äter sunt? Fast nää, nu ska vi inte ta i så vi spricker. En dag i taget! ;)
Väldigt mycket "golf-människor" ute idag. Inte så konstigt kanske, med tanke på vädret. Jag insåg dessutom att jag verkligen tycker om att gå. Bara jag, vägen, musiken som spelas i mina hörlurar och solen i mitt ansikte. Gött! Visserligen var jag ju ganska så duktig på att gå ut och gå när jag bodde i Trollhättan. Men orken varierade såklart, haha. Ska verkligen försöka göra detta till en vana. Kanske inte varje dag....men åtminstone några gånger i veckan. Jag gillar verkligen detta området också. Massor med fina hus att titta på, stora öppna ytor (golfbanor mest) och massa träd.

När jag kom hem igen var min värdpappa och barnen hemma igen. Det första jag hörde när jag kom in genom dörren var :"Har DU vart ute och sprungit?". Hahaha, hörde verkligen hur förvånad min värdpappa blev. Men jag fick ju säga att jag bara promenerat. Han var ändå imponerad tror jag! 

Fick på förmiddagen även tid till att skypa med föräldrar och storebror, vilket alltid är guld värt! <3 
Nu tror jag att jag ska åka en sväng till köpcentret och shoppa. Har vart sugen på det ett bra tag nu! Kan hända Isabelle gör mig sällskap. Vi får se!

Lite bilder från min morgon/förmiddag :)
Frukost! Bagels (såklart) ;) och cottage cheese, som jag börjat äta super mycket sedan jag kom hit. När det är lördag kan man lyxa till det lite!
 
See you later alligator!
 
 
 

2013-09-07
07:53:04

Spännande dag
Sannerligen spännande! Och spännande dag = Långt inlägg. Idag har det vart lite kaos måste jag säga. Nu börjar det ju verkligen hända grejer i mitt schema, så det är väl inte så konstigt att tempot ökar en aning. 4-åringen hade sin första dag på preeschool idag. En stor dag helt enkelt! Själva "lämna honom på skolan"-processen gick jätte bra. Men sen var jag tvungen att tanka bilen som snart hade en väldigt super tom tank. Att först och främst hitta en bra bensinstation var ett äventyr i sig. Där satt jag och pratade svenska med mig själv för att överväga hur och var jag skulle köra, medans lill-killen sitter bakom och kollar på film. *Vill tillägga att jag ÄLSKAR att ha dvd i bilen. Barnen sitter som fast-klistrade och man kan köra bil i lugn och ro! Underbart!!* När jag väl äntligen kom fram till en bensinstation så kom nästa problem. Ööööh, hur tankar jag bilen då? Hahaha, ojojoj! Stackars lilla förvirrade svensk. Tack och lov fanns det en väldigt trevlig man mittemot mig som var väldigt hjälpsam och kunde prata mig igenom hela proceduren ;) Och hör och häpna; tydligen jobbade han inom ett svenskt företag (som jag såklart inte minns namnet på). Så han hade vart och jobbat i Halmstad, Växjö, Helsingborg osv. Seriöst, så fort jag pratar med någon häromkring så kan jag ge mig tusan på att dom har nån typ av koppling till Sverige. Det är inte första gången det händer sedan jag kom hit. Jag fick åtminstone tankat bilen och det kan vi tacka den trevliga mannen för!! :) Efter det kände jag mig rätt nöjd med mig själv att allt detta tillslut löste sig så bra. Tills jag kommer hem och ser en hund som ser sjuuuuukt skyldig ut. Och skyldig var han indeed. Det kära hundskrället hade uträttat sina behov inomhus, i två olika rum, på heltäckningsmattor! Bra doggie,....jätte bra! Det visade sig dock att trappan från altanen var blockerad så den stackarn hade inte kunnat ta sig ner till bakgården. Så även fast jag släppt ut honom flera gånger idag, har ju inte det hjälpt honom så mycket eftersom han ändå inte kunnat gå någonstans. Stackarn! Så min "lediga stund", medan lill-killen sov, gick åt att plocka upp hundbajs. Typ,..kul! Hur som helst, bortsett från detta så gick dagen bra. När tjejerna kom hem åkte vi och plocka upp 4-åringen på skolan och sedan bar det av till värdmammans jobb en sväng. Sedan hem igen och leka ute i solen innan mamman tillslut kom hem och jag kunde sluta för dagen. Senare åkte familjen iväg eftersom tjejerna skulle ställa upp i nån löptävling. Dom blev lite besvikna när jag skulle stanna hemma, men jag hade eventuella middagsplaner med mina tyska damer. Min värdfamilj hann dock komma hem igen innan jag ens kom iväg nånstans. Runt halv nio tiden kom jag äntligen iväg, efter mycket smsande och väntan. Åkte till en närliggande ort, som jag inte varit i tidigare. Men tack vare min älskade gps i mobilen tog jag mig till restaurangen helt utan problem. Det blev jag, Nicki och Sophia. Isabelle kunde tyvärr inte komma eftersom hennes värdbarn hade sleepover eller nått så hon va tvungen att jobba. Vi käkade på "Old Towne". Trevligt ställe, bar & restaurang med fin uteplats. Jag åt homemade cheese lasagne. Galet god! Så det var en trevlig middag. Blev tack och lov endast konversationer på engelska denna gången. Dom frågade om jag ville hänga med till Chicago igen på Söndag. Tror jag kommer hänga på då. Hade egentligen velat vart där tidigt i morgon redan. Min värdpappa berättade om att han fått info om tid och plats för Transformers inspelning. Det skulle tydligen vara explosioner osv. SÅ COOOLT! hade såå velat vara där då. Men jag vill ju inte åka dit ensam direkt. Så förhoppningsvis filmar dom kanske på Söndag också. Ska fråga min värdpappa i morgon ;) hehe 
När jag kom hem från middagen, var min värdpappa den enda som var vaken fortfarande. Han kollade på "Batman : The dark knight rises". Så jag hamnade också framför tv:n en stund innan jag tillslut gick och la mig.  Jag menar, one does not simply walk förbi när batman är på tv ;) haha

Godnajt people! ^_^

2013-09-05
19:32:00

Sömntutor och playdoh tårta!
Ojoj! Idag var man trötter minsann. Men upp kom man. Lill-killen hade en mycket bättre dag idag. Och när han sov efter lunch, passade jag och 4-åringen på att kolla på film. "Röjar Ralph". Dock gick det väl knappt 20 min in i filmen förrän även han somnade. Haha, jaha....och där satt jag och kollade på film. Men tänk vad mycket jag fick gjort under den tiden då båda pojkarna sov. Tvättade tjejernas tvätt, vika de tvättade kläderna, tvätta min egen tvätt, plocka ur diskmaskinen, läsa lite i min bok som aldrig tar slut etc. etc. 
 
Tidigare under dagen lekte vi dessutom med playdoh deg (vilken dom har mängder av). Estetare som man är, så satt man ju såklart och försökte göra massa fina saker. Gick väl sådär kanske. Tårtor gjorde vi åtminstone. För när jag berättade för 4-åringen att min storebror fyller år idag, så säger han:"Let's make him a birthdaycake!". Haha, han är ju för go! Så vi gjorde sannerligen ett tappert försök till fina födelsedagstårtor. Tog en bild på dom och la upp på min kära broders facebook :) Bättre än inget, nu när man befinner sig på lite för långt avstånd för att fira ordentligt! haha

Fick ut pojkarna i solen en snabb sväng på eftermiddagen också. Idag var det nog lite mer "svensk sommar"-värme än vad det varit tidigare. Mycket svalare. 

En bra dag! Blev lite kaos med middagen. Min värdmamma hade mycket på jobbet så hon blev lite sen, så min värdpappa fick köpa med mat från Portillo's (?). Fick en väldigt god biff och ost macka. 
Haha, tror dom tycker det är rätt kul att jag äter så mycket, eller vad man ska säga. Jag är inte speciellt kräsen och har hittills gillat allt jag ätit sedan jag kom hit. Sen tror jag dom har lagt märke till att jag alltid äter så fort (tyvärr lite FÖR fort). Min värdpappa sa innan :"Du behöver inte äta upp den ifall du inte tycker om den". När jag sedan var klar och hade ätit upp allt säger han:"...som sagt, du behöver inte äta upp allt om du inte gillar det". Följt av ett gott skratt! Haha, gott var det, så varför inte? ;)

Ikväll ska jag nog chilla med ännu en film. Jag tror jag under detta år kommer kunna bocka av en och annan film som jag länge velat se. Borde göra en lista!
I morgon väntar veckans sista arbetsdag. Herre gud, denna veckan har då verkligen gått fort. Och i morgon börjar 4-åringen skolan. Ska bli spännande. Och jag ska köra honom dit och hämta upp honom. Så nu börjar mitt "riktiga schema" komma igång. Nästa vecka börjar dessutom flickornas simträning, så då är vi igång på riktigt. Full rulle varje dag nästan! Tur man är ledig på tisdagar ;) haha

Resultatet av brors Birthdaycakes ;)
 
Pösspöss

2013-09-04
20:09:00

Julmusik
Just i detta nu har jag precis lyssnat igenom några jullåtar. Fråga mig inte vad som hände. Men jag fick nått anfall och var bara tvungen att lyssna på julmusik. Tror jag längtar lite efter julen faktiskt :) Och det är ju bara 3 månader och 19 dagar tills julafton! haha, så det börjar ju bli dags att stryka julgardinerna och damma av prydnadstomtarna gott folk ;) Nej, nu ska vi först avnjuta det sista av sommaren och sedan en färgglad höst!

Första arbetsdagen för denna veckan! Idag fick jag på förmiddagen ta med 4-åringen till hans preeschool för att träffa hans blivande fröken och titta på hans klassrum. Han var lite blyg tror jag, men fröken var hur som helst jätte trevlig. Så detta kommer nog gå bra. Fick veta hur det kommer fungera när jag lämnar och hämtar honom (eftersom det blir jag som kommer få köra honom till och från skolan). Så det var ju bra. Lill-killen blev väckt från hans alldeles för korta sovstund, så han va inte på super bra humör resten av dagen. Mindre kul! Men annars gick det bra.
Kände mig sjukt pedagogisk vid ett tillfälle idag när tjejerna kom hem. En av dom var ledsen över att hon hade så mycket läxa att göra och tvungen att städa sitt rum innan hon kunde gå och leka med sin kompis. Pedagogiska Elin förklarade då hur det fungerar: Gör man läxan direkt varje dag när man kommer hem, så finns det massor av tid att leka med kompisar på sedan. Gör man däremot inte läxan direkt, innebär det att man kommer ha mer att göra nästa dag och mindre tid att leka på. 
Efter tårar och diskussion säger hon:"Hur lärde du dig om allt detta?" Haha, jo jag lärde mig väl den hårda vägen! Man har ju själv varit barn ;)
Ganska kul att man nu själv börjar lära ut det man en gång i tiden ständigt hörde sina stackars föräldrar förklara. Tänk va vis jag är numera tack vare er, mamma och pappa! ;)

Mina värdföräldrar skulle komma hem sent idag båda två, så jag fick fixa middagen. Inget avancerat alls. Men jag känner mig nöjd efter att ha gett mig på deras minst sagt maffiga spis/ugn. Mycket knappar och grejer! Det är ju så tekniskt så man blir mörkrädd. Sedan är jag ju ingen mästare på gasolkök heller. Men jag klarade det utan problem. HA! Mission accomplished!

Ikväll borde jag sova super tidigt. Typ nu direkt. Meeen jag känner mig själv, så jag kommer nog dra ut på tiden ett tag till. Kanske se en film eller läsa min bok som aldrig tar slut. Återstår att se! 

Puss och godnatt!!


2013-09-03
22:29:00

SSC och Secondhand
Guuud! I morse va jag verkligen trött. Känns att jag vart ledig och uppe sent om kvällarna. Inte bra, inte bra! Så idag gick jag på min 4:e lediga dag. Blev hur som helst kortare sovmorgon i morse eftersom jag skulle upp och fixa mitt Social Security Card. Min snälla värdmamma körde mig dit (vilket var skönt, så jag slapp irra omkring och inte hitta vägen). Annars hade hon inte alls behövt följa med, med tanke på att jag typ inte behövde göra något. Bara vänta och sedan visa upp några papper. Påväg hem stannade vi till i en mataffär. Har inget emot att följa med dom och handla. För det ger mig liksom tid att utforska allt som finns i hyllorna. Alla mystiska varor som vi inte har hemma i Sverige. Mina värdföräldrar säger alltid att jag bara behöver säga till ifall jag vill ha något speciellt. För tillfället så svarar jag alltid att jag fortfarande håller på att lära mig vad som finns, så att jag sen ska kunna tala om vad jag vill ha ;) haha 
Hur som helst,...nu är mitt SSC äntligen fixat, så nu väntar jag bara på att få hem det i brevlådan. När det har kommit så är det inte längre något som hindrar mig från att ta mitt amerikanska körkort :)

När vi kom hem igen så drog jag iväg och åt lunch med den tyska au pairen som jag skulle träffat förra veckan. Hon kom och hämta mig, vilket var väldigt snällt. Och det var en trevlig lunch, med super god panini på "Panera bread". Love that place!! Sen åkte vi till köpcentret. Dock gick vi typ bara in i en enda butik innan hon kom på att det fanns en secondhand hon gärna ville till. Så dit åkte vi och jag kom ut med 2 klänningar, ett par shorts och en topp :) Det fanns faktiskt en hel del bra grejer där, så det ska vi komma ihåg! Efter detta körde hon hem mig igen, eftersom att hon snart skulle börja jobba. 

Spenderade några timmar på mitt rum innan det var middagsdags. Jätte god kyckling blev det! Mums! Sen avslutade jag kvällen framför tv:n med barnen. Vi kollade på wipeout. Dom äääälskar nog wipeout tror jag. Men jag måste erkänna att det är ju rätt underhållande. Och jag tänker på hur brutalt ont det ser ut som dom får ibland i detta program. Rätt förvånad över att fler inte skadar sig ordentligt. Sedan såg vi slutet av "The Secret World Of Arrietty". Söt film ändå :)
Ännu en bild på nya inköp. Lika bra att vänja sig. Nu när man har blogg så är det väl meningen att man ska visa upp vad man köper, right? ;) höhö

I morgon börjar min första arbetsdag för denna veckan. Sedan väntar två till innan det är helg igen ;) haha kort vecka det blev helt plötsligt! Nu får det sovas. 

Godnatt Godnatt!

2013-09-02
20:34:00

Labor Day
Som rubriken intygar så har det idag varit Labor Day här i US. Vilket innebär LEDIGHET! Och hur har jag spenderat denna holiday? Hemma hela dagen. Så kul är jag! haha, min värdfamilj har också vart hemma hela dagen typ. Skönt att det inte bara är jag ;)
Och för er som inte vet: I USA firar man Labor Day den första måndagen i september, i stället för den internationella arbetardagen första maj. 
Under dagen hann jag med några skypesamtal :) alltid lika kul att få prata med er där hemma! Saknar er <3 
Senare på eftermiddagen fick jag förfrågan om jag ville vara barnvakt ikväll. Mina värdföräldrar ville ha en "datenight" och gå ut och äta tillsammans. Och eftersom jag ändå inte skulle göra nått speciellt så såg jag inte det som något problem. 
Även efter att barnen gått och lagt sig satt jag och kolla film på Disneychannel ;) Lär nog dröja innan jag bli för gammal för detta, haha. 

I morgon ska jag se till att fixa mitt Social security card (som jag skulle fixat redan förra veckan). Och sen förhoppningsvis äta lunch med en ny tysk au pair :) 

Har också kommit på att det idag är exakt tre veckor sedan jag kom till USA. Sjukt vad fort tiden går. Fast samtidigt känns det som jag bott här hur länge som helst. Det är nästan så att jag inte minns när jag var i Sverige senast, även fast det känns som det var igår. Knepigt det där!

Här kommer en "stulen" bild från Orientation i NY på mig och mina svenskar! Saknar er brudar<3 
 
YOLO
//Elin

2013-09-01
22:55:00

Släktmiddag!
Ännu en riktigt slapp förmiddag. Idag registrerade jag mig dock till fotokursen som jag funderat på. Så om två veckor har jag min första lektion :) Ska bli spännande! 
Eftersom att jag har en helg utan några som helst planer, så hängde jag med min värdpappa till Costco och handlade mat. Och jag säger då det,...här har dom verkligen ALLT i big-pack. Hit går man om man behöver fylla på förrådet (speciellt om man har en stor familj osv.). Sen erbjuder dom smakprover från alla håll och kanter. 

Familjen skulle på eftermiddagen/kvällen iväg på middag hos mormor & morfar. Och eftersom jag ändå inte hade några planer så hängde jag med. Deras släkt är så trevlig så att följa med på deras middagar har jag absolut inget emot. Fick även träffa några nya ansikten. Trevligt :) 
Maten var supergod och sällskapet var kanon! Bra kväll helt enkelt. Ser fram emot att fira Thanksgiving, Jul osv. med alla dessa människor!

När vi kom hem släppte vi av tjejerna som skulle sova över hos en kompis som bor i närheten. Jag, värdföräldrarna och 4-åringen spelade kort en stund och kollade på blixtar i fjärran, innan vi tillslut gick och la oss. 
I morgon är det måndag, Labor Day och ledighet som gäller ;) Härligt! Inga planer för den dagen heller. Det borde ju hända massa saker i stan eftersom det är en högtid som firas i morgon. Får se vad som sker!

Natti natti!