typesomielin.blogg.se

2013-09-25
22:06:00

KAOS!!
Ojoj! Denna dagen har sannerligen vart kaos med stort K. Eller, egentligen började min dag ganska så bra. Min värdmamma hade dock fått en dålig start på dagen och sa innan hon åkte att "Idag kommer inte vara en bra dag. Jag har det på känn". Men som sagt, min dag gick bra. Jag och pojkarna gick till en närliggande park och lekte i solen. Träffade en super trevlig kvinna i parken som var ute med sina barnbarn. Hon hade tydligen vart i Stockholm en gång (bara under en dag), när hon och hennes man var påväg till Tyskland. Hon var hur söt som helst. Innan hon och hennes barnbarn gick önskade hon mig lycka till under mitt år och sa sedan "Vi kanske ses igen!" :) Alltså, man blir ju bara så himla glad av sånna människor. De flesta Amerikanare som jag träffat på har vart sjukt trevliga. Det gillar vi! Och man blir så himla förvånad på nått vis, haha. 
Lunchen gick väldigt bra, tvätten var så gott som färdig och jag hade full koll på hur denna Onsdag skulle se ut. Hade allt under kontroll kände jag. Vi till och med satte oss i bilen tidigare än vi egentligen behöver. Och här började kaoset!.....

Bilen startar inte. MEN LÄGG AAAAAAV!!!! det var ju min första tanke då. Den betedde sig super mysko. Lamporna flimrade, vindrutetorkarna sattes igång, vänster blinkers var på, alla olika symboler lyste, den lät konstigt och bromsen gick typ inte att trycka ner. Okeeeeej? Weird!
Ringde båda mina värdföräldrar. Min värdmamma sa tillslut att hon skulle ta sig hem så hon kunde köra 4-åringen till skolan. Varför måste detta hända just på en onsdag? VECKANS MEST HEKTISKA DAG!! Efter många många försök att få start på skiten, så börjar lamporna att flimra super fort och det låter (knäpper) jätte högt. Det kändes som om bilen skulle sprängas eller nått. Haha, fick ju panik. Tillslut var jag tvungen att ta ut pojkarna ur bilen, eftersom jag fick sån ångest av denna tanke.
Min värdmamma kom tillslut till undsättning. Jag och lill-killen väntade hemma medan hon körde till skolan. Gjorde ett sista försök att få start på bilen, men nu hade den lagt av helt. De automatiska dörrarna funkade inte längre och allt var liksom dött. Måste bero på batteriet eller nått tänkte jag, men vad vet jag egentligen? Så där fick den stå, med vindrutetorkarna mitt på rutan och smått flimrande ljus. Dumma bil! Förstöra min dag sådär. Detta gjorde min dag bara liiiiite besvärligare. När min värdmamma kom tillbaka hade hon listat ut en plan för resten av dagen. Jag och lill-killen fick åka med tillbaka till hennes jobb och sen fick jag ta över hennes bil för dagen. Vägarbeten pågick dessutom på typ alla de vägar jag brukar ta, så nu fick lära mig nya. UTAN min gps i mobilen (som på nått super mysko vis har försvunnit). Jag har säkert över-använt den -.- 
Väl hemma igen hade ju lillen somnat i bilen. Så han fick fortsätta med det, i sin säng. Under tiden sprang jag runt som en idiot för att förbereda allt inför att tjejerna skulle komma hem. Spanade in mitt kära google maps för att se framför mig hur mina nya vägar ser ut. 
Så fort tjejerna kom hem bar det snabbt iväg för att plocka upp 4-åringen. Sedan vidare till kyrkan. Eftersom vädret vart helt underbart idag med var det ju ett bra tillfälle att leka på lekplatsen intill. I samma stund som jag var påväg att ta ut barnen ur bilen inser jag att jag glömt lill-killens skor hemma. Men guuud. KOM IGEN!! Så det var bara till att få in dom i bilen igen och köra hem. Förbi vägarbeten, in och hämta skorna, tillbaka till lekplatsen och leka leka leka tills tjejerna var klara. Fort iväg vidare mot simträningen. Nu inser jag förresten verkligen hur mycket jag uppskattar dvdspelaren i den andra bilen. Barnen var högt och lågt och volymen på dom var skyhög under hela resans gång. Dom drev varandra till vansinne, dom drev MIG till vansinne.......otroligt spännande bilfärd med andra ord. Faktum är att jag hade så fullt upp med att styra upp barnen att jag precis missade att svänga på ett ställe. Tack och lov insåg jag det väl i samma stund, så jag kunde fort vända igen och fortsätta på rätt väg. När vi släppt av äldsta tjejen på simningen var lill-killen färdig med att åka bil. Då var han ingen "happy camper" alls. Lyckades ta oss hem (äntligeeeen)! Där kunde vi andas en stund, jag kunde ge lill-killen lite mat och vänta på att min värdmamma skulle smsa om när hon behövde lift. Dock ringde hon och sa att hon kunde få lift av en kollega, så vi behövde inte sätta oss i bilen mer denna dag. Skönt! Detta var nog min längsta arbetsdag här hittills (tidsmässigt). Tror inte min värdmamma var hemma förrän efter halv 7. Sen kom värdpappa och äldsta dottern med mat dom köpt på vägen hem.
Efter denna dagen är jag helt slut! haha Mina värdföräldrar är alltid så sjukt tacksamma för allt man gör så dom tackade och bad så mycket om ursäkt för min hektiska dag! ;) Men det var ju ingen av oss som kunde rå för att bilen bestämt sig för att lägga av. Så det var inget att be om ursäkt för tycker jag. Och min värdmamma sa sedan:"Sa jag inte att denna dag skulle bli en dålig dag?" ;) haha, jo det sa du allt! 
Meeen vi överlevde ändå! Tur att det inte är några aktiviteter eller någon skola att köra till i morgon. Tror min värdpappa blir hemma för att försöka fixa bilen i morgon. Och det hoppas jag. För jag behöver den!!!

Nu blir det sova direkt efter detta novell-långa inlägg! Har längtat efter min säng sedan flera timmar tillbaka, haha

Godnatt folket! 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: