typesomielin.blogg.se

2014-10-31
23:51:00

Happy Halloween!
Ja, precis som rubriken säger : Happy Halloween gott folk! Hoppas ni hade en trevlig sådan. Här började vi dagen med årets första snöfall. Trodde nästan den tänkte stanna först, men de dröjde inte länge förrän den var borta igen. Kallt var det dock hela dagen. Barnen åkte i sina halloweenkostymer till skolan där dom skulle ha parad och festligheter under dagen. Jag och lill-killen var hemma och myste till en film på morgonen. Sedan blev det en sväng till Michael's för att köpa muffinsformar. För idag mina kära vänner så bakade Elin kladdkakemuffins! Haha, och jag är ju inte en person som bakar speciellt ofta, så detta var en big deal!! Va tvungen att sticka till affären i panik för att fixa ägg dock. Men sen så flöt det på bra. Höll på att klicka ner smeten i formarna när min värdpappa kom hem från jobbet (hade en halvdag). Han tappade nog hakan när han kom in i köket och såg att JAG bakade (som sagt, inget han ser speciellt ofta). Men dom blev riktigt bra om jag får säga det själv :) Och dom blev populär i min värdfamilj. Min värdmamma älskade dom, vilket var kul! 
Sedan var det dags för Trick or Treat! Tjejerna skulle gå med sina kompisar. Jag erbjöd mig att ta med mig pojkarna ut på godisjakt. Kallt var det som sagt, men kostymen åkte på ändå tillsammans med vinterjackan! I år var mina värdbarn utklädda till Katniss Everdeen (från Hungergames), en pirat, en ninja turtle och en skunk! Haha, lill-killen skulle vara skunk redan förra året, men då vägrade han ha på sig sin kostym. Men i år lyckades vi få på honom den ;) Han va sjukt duktig när vi va ute på trick or treat rundan. Han tackade typ 5 gånger när han fick godis! Duktig pojk! Han blev dock kall, så det blev inte så många hus för honom. Efter att jag lämnat av honom hemma så blev det jag, 5-åringen, hans kompis och kompisens mamma som gick vidare. Frös typ arslet av mig! Men kul var det :) Sedan blev det hem och äta deep dish pizza till middag! Så himla gott :) Barnen hade som vanligt fått sjukt mycket godis. Och ändå kan jag lova att denna familj inte fått mest bland alla familjer, haha. Senare på kvällen mötte jag upp några kompisar på en bar i St. Charles. Var sjukt kul att bara sitta och kolla på folk och vad dom klätt ut sig till. Blev en trevlig kväll och en lyckad Halloween! :)
 
 
 
 
 

2014-10-29
22:51:00

Halloween Cluster Meeting
Här kommer en liten uppdatering från halloween partyt/cluster mötet vi hade i går. Var en hektisk dag med aktiviteter för barnen osv. Men där emellan så hann jag klä mig i min kostym :) Pojkarna tyckte mina byxor var rolige, haha. Hade inte väntat mig annat ;) Jag kladde ju då ut mig till HIPPIE! Oh yeah! Med sjuuukt sexiga brallor. "Man, you look groovy" sa min värdpappa när han kom hem för att ta över, haha ;) Och ja, I was groovy indeed! I väg till mötet bar det. Mötte upp Evelina på parkeringen. Hon var utklädd till "Sue Sylvester" från serien Glee :) Sjukt kul! Fanns en del fina kostymer bland au pairerna och det blev sjukt många coolt karvade pumpor på vår pumpkin carving contest ;) Jag vann ju inte då, haha. Gjorde en rätt basic pumpa så den stack ju inte direkt ut så mycket. Men kul är det :) 
 
Min snygga kompis "Sue Sylvester" ;)
Haha, Evelina va lite tveksam i början ;) (Och ja Evelina, jag älskar denna bild)
Men sen kom hon igång minsann ;)
Julia var pumpa-mästaren!
Mitt resultat! 
Här har ni då Hippie-Elin! 
Glada Au Pairer! :)

 
 

2014-10-26
22:55:00

Hot Yoga!
Heeeej där! 
 
Nu har ännu en hel vecka passerat och helgen är återigen REDAN slut! Och jag har som i vanlig ordning inte bloggat på länge. Vet att jag alltid lovar att försöka bättra mig, men ska hedanefter sluta att lova det. Det blir när det blir helt enkelt. Fast i helgen när jag skypade med min "livs guru" Jossan (som jag under skypesamtalet kom på att kalla henne), så blev jag lite inspirerad tror jag. Så ska försöka börja bli så duktig igen! Meeeen ni känner ju mig vid detta laget, så ha inte för stora förhoppningar ;) haha 
 
Hur som helst, i helgen har det vart kanon väder!!! Typ 18-20°C. Känns galet varmt för Oktober måste jag säga. Och tyvärr har jag inte alls vart ute och njutit av solen som jag borde :( Fy skäms på mig! 
I fredags sov jag över hos Evelina. Hade vart den läääängsta veckan på länge. Så efter middag ute med värdfamiljen drog jag hem till Evelina. Vi sysselatte oss med att leta rese-alternativ för vår semester efter jul. Inte var det lätt inte! Till slut blev vi trötta på skiten och gick och la oss, haha. Dagen därpå skulle Evelina och hennes värdfamilj ha kalas för hennes äldsta värdbarn, så jag kilade hem. Resten av lördagen gick ut på att skypa, kolla på top model och greja med bilder på datorn. Wohoo! haha På kvällen kollade jag på "Amazing Spiderman 2" med min värdpappa. 
Idag dock mina kära vänner, har jag testat någon helt nytt. Nämligen HOT YOGA! Evelina var och testade detta redan i veckan, så idag lovade jag hänga med. Kuuul var det, men sjuuukt varmt och svettigt! Var inte alls så hemskt som jag föreställt mig dock (eller som Evelina "beskrivit" det) haha. Så det var kul och det kändes bra att få träna lite. Även om det var en lugn form av träning. Men har som sagt nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. För er som inte vet vad hot yoga innebär så är det yoga som utförs i ett rum där det är typ 40°.  Värmen mjukar ju upp dig, vilket är bra :) Var helt klart en utmaning! Men jag ser fram emot att gå igen. Har 30 dagar på mig att gå så många gånger jag kan. Därefter får vi se vad som händer. 
Efter 90 min i värmen var det så jävla gott att komma hem och duscha, haha. Resten av dagen var jag helt mör och super trött, haha. Fick vara barnvakt sent på eftermiddagen då min värdpappa skulle iväg och min värdmamma vart på simtävling med äldsta tjejen. Tog dock barnen och mötte upp dom för middag på TGIF. Evelina och jag tänkte försöka gå på bio, men blev ont om tid så vi fick strunta i det. Så nu ska jag chilla resten av kvällen innan de blir dags att sova. I morgon väntar en ny vecka!
Och idag hann jag dessutom snabbt sticka och fixa halloweenkostym. Fanns inte jätte mycket att välja på storleksmässigt (eller något som "barnvänligt" så att säga, haha). Så fick bli lite impulsivt. Men vad det blev det säger jag inte än ;) Det får ni veta i veckan då det Halloween Party med au pairerna. 
 
Redo för Hot Yoga ;)

2014-10-19
13:27:00

Har ju hänt en del sen sist....
Oj! Jag är verkligen kass på att blogga nu för tiden. Ingen nyhet direkt! Men ändå. Önskar jag hade samma driv som när jag först började blogga. Men jag har blivit för lat helt enkelt, haha. 
 
Var ju på Six Flags med min värdfamilj för några veckor sedan. Efter det har jag ju hunnit vara där en gång till :) Jag och Evelina åkte en Söndag för ett tag sen för att gå på Fright Fest. Var ju där förra året också med Sandra och Sophie. Blev dock bara jag och Evelina denna gången :) Blev en kul dag med mycket finare väder än jag trott, många roliga karuseller och skrämmande zombies ;) haha Stackars Evelina fick följa med på alla mina favorit karuseller, trots att hon inte är ett "big fan" av sånna karuseller! Men super duktig var du Evelina! ;) haha 
 
Vad har mer hänt då? Har träffat den nya svenska tejen (Julia). I tisdags denna veckan åkte jag in till Chicago och mötte upp henne. Visade henne runt i stan lite grann och sen blev det lunch på Cheesecake Factory :) Vädret var inte så kul dock. Regn och rusk! Så detvet ett utmärkt tillfälle att använda mina nya Hunter stövlar! Känner mig riktigt nöjd med dom nu faktiskt. Var lite tveksam i början, men nu känns det bra ;) 
 
Just det, det har vart fullt upp och kaos hela veckan i detta hus eftersom vi tyvärr har fått en vattenskada. Inte så kul! Så nu måste det renoveras om en del. Har vart en utmaning. Massa oljud från stora värmefläktar som stått på dag och natt. För att inte tala på hur varmt det varit i huset, haha. Sen har ju vissa delar av huset fått spärras av typ. Kunde dock vart mycket värre. Äldsta tjejen har fått sova på annat ställe än på sitt rum eftersom hennes golv vart förstört. Annars går de väl rätt bra antar jag. 
 
I Fredags mötte jag och Evelina upp några andra au pair kompisar på Portillo's. Trevligt att se alla igen. Inte så ofta man umgås nu för tiden ändå :/ Sen blev det bio. Jag och Evelina hade redan planerat att gå på en annan film än resten av gänget. Så det blev olika filmer helt enkelt, haha. Vi gick i vart fall på "Fury", en film som utspelar sig under World War II. Vi var sugna på en film med våld, haha. Och våld fick vi så det räckte och blev över ;) Men det var en väldigt bra film! :) 
Igår försökte jag och Evelina ge oss på lite scrapbooking hemma hos henne. Fick gjort ytterst lite, meeen bättre än inget! Resten av tiden blev vi liggades på Evelinas golv och lyssna och sjunga till as gamla melodifestival-låtar osv. Haha, typ som Roger Pontares "När vindrana viskar mitt namn", "Tusen och en natt" och många många fler gamla godingar ;) Evelinas värdfamilj undrade säkert vad vi höll på med där uppe på hennes rum. Sen var Evelina barnvakt på kvällen, så jag stannade kvar och agerade "lek-assistent" ;) haha När jag skulle åka hem sent på kvällen så var det sjuuuukt kallt ute. Var till och med is på rutorna, så jag fick börja skrapa! Skyndade mig hem och kröp ner i sängen!

I dag har det inte hänt så mycket ännu. Var super trött i morse. Önskar jag hade gått upp tidigare dock :/ Hur som helst så blev det skype med mamma och pappa en stund. Och nu blir det väl kanske ett avsnitt av "Chicago Fire" eller nått. ÄLSKAR den serien nu. Lite väl mycket kanske. Farligt det där med att börja kolla på serier!!
Borde dock åka och fixa halloweenkostym. Börjar dra ihop sig nu! Ja, vi får se vad det blir.
 
Här kommer bilder från Fright Fest i vart fall:
 
Dom snålar inte på halloween dekorationer och "läskigheter" i detta land ;)
Min favorit - Superman :)
Supeman
Superman
Superman
Evelina taggar! ;)
Funnelcake! Yum!! :)
OBS! Vi delade på en ;)
Närmare kvällen började zombies och annat lurigt dyka upp....
...så vi köpte jellybeans och kollade på dom på avstånd ;) hahahaha Då slipper man ju bli skrämd
Va inte så lätt att få bra bilder när det blev mörkt tyvärr :/
 
 
 Random höstbild från förra helgen :) Borde passa på att ta mer fina höstbilder innan det är försent

2014-10-11
22:15:00

House On The Rock
Hello! 
I dag hade jag, tjejerna och min värdmamma en tjej-dag i Wisconsin! :) Vi besökte "House On The Rock". Ett hus uppe på ett berg/sten, byggt och designat av Alex Jordan. Har ni inte hört talas om detta tidigare så borde ni googla det ;) haha Faktiskt ett väldigt häftigt ställe. Denna snubben är en konstnär, arkitekt och designer utan dess like och en riktig samlare dessutom. Han byggde "House on the Rock" så gott som helt själv. Släpade cement, sten, verktyg osv. upp på berget. Starkt gjort!  Bortsett från "House on the rock" så fanns det trädgårdar i asiatiskt stuk och dessutom ytterligare några hus/byggnader där alla hans samlingar höll hus. Och när jag nu säger att han samlat på allt så menar jag verkligen ALLT. Killen är helt galen, haha. Det fanns flera olika avdelningar med allt han samlat på genom åren. Dockhus, dockor, cirkusfigurer, hjul till gamla cirkusvagnar, maskiner, vapen, riddarrustningar, lampor, skepp (inga "real size" skepp förstås) och mycket mycket mer. Helt galet!!! Och det är ju egentligen ingen "skit" han samlat på. Allt är ju liksom sjukt fina grejer ändå. Men min fråga är, VART har han fått allt ifrån? Och HUR kommer man på att "hmm jag tror jag ska börja samla på detta". Haha ja, jag tror nog inte det är någon idé att försöka förstå sig på denna mannens sätt att tänka. 
Man fick dessutom se världens största karusell (sån där gammaldags som går runt, runt med hästar osv. att åka på). Denna har han BYGGT HELT SJÄLV. Helt sjukt! Super fin dessutom :) 
Detta ställe byggde han för att dela med sig av sitt intresse för konst och arkitektur. Han älskade musik också, vilken man kunde se i hans "music room". Där fanns instrument som spelade av sig själva med hjälp av maskiner. Hur coolt som helst :) 
 
Ja, vi hade då en toppen bra dag i Wisconsin måste jag säga :) Vädret var dessutom kanon fint vilket gjorde det ännu bättre! På vägen hem stannade vi och åt middag på Olive Garden. Där blev det god pasta och sedan donut- fyrkanter att doppa i choklad till efterätt ;) Sjuuukt mätt efteråt, haha. Tjejerna somnade sedan i bilen. Jag höll mig dock vaken och höll min värdmamma sällskap! 
Kom inte hem så sent som vi tänkt oss, men det blev inte mycket mer gjort än att läsa lite och sen lägga sig. Bra dag som sagt :) 
 
Welcome to Wisconsin ;)
En del av den japanska trädgården
Informationscentret som berättade allt om Alex Jordan och om hur House on The Rock kom till :)
Första delen på huset
"The Infinity room"
Ser ut som om man skulle kunna gå lååångt ;)
Inne i "House on The Rock"
Nu börjar samlingarna. Här har en gammal "stad" byggts upp med små butiken fyllda
med sånt han samlat på :)
Vacker ljuskrona
Självspelande orkester ;)
Världens största karusell :)
Dockhus-samlingen
Cirkus/Orkester