typesomielin.blogg.se

2014-02-28
23:40:00

Pompeii <3
Freeeeeedag! Underbara fredag! Lika härligt varje gång ;) haha
Blev en lång dag då alla fyra barnen var hemma eftersom tjejerna var lediga från skolan av nån anledning som jag inte är bekant med. Men jag fick dom att göra alla sysslor som skulle göras och försökte hålla igång dom så dom ej skulle bli sittandes med sina ipads hela dagen -.- blir ju lätt så! Min värdmamma åkte och tränade efter jobbet dessutom eftersom hon inte kommer ha tid i morgon, vilket gjorde min dag ännu längre. Men det gick bra. Operation "pott-träning" gick väldigt bra med lill-killen idag. Inte en enda olycka under hela dagen! SCORE!! ;) haha
Tjejerna ägde mig på Twister dessutom. Herregud vad stel man är numera. Inte bra, inte bra!
Käkade lite snabb middag med värdfamiljen innan jag drog iväg på bio med Sophie. Vi valde mellan "Pompeii" och "Non-stop". Vi valde "Pompeii" och guuuud va glad jag var för det. Har sett trailers för båda filmerna för nått tag sedan men jag hann aldrig kolla dom idag så jag tänkte att det får väl bli som det blir. Och OJ va bra det blev, haha ;) Jag älskade ju filmen "Gladiator" och gör det fortfarande. Verkligen min typ av film. Så bara några minuter in i filmen blev det givet att, "wow denna kommer jag gilla". Haha, vilket jag gjorde! :) Och huvudkaraktären blev ju bara snyggare och snyggare ju längre in i filmen vi kom. Hittat en ny favorit att lägga till på min "Snygga skådespelare"-lista. Han har ju en roll i "Game Of Thrones" också. Har länge tänkt kolla på den serien, men aldrig kommit igång. Får bli nu då kanske ;)
Men filmen var som sagt sjukt bra. Jag hade önskat mig ett annat slut, även om det egentligen på ett vis var ett ganska bra slut. Meeeeen man suktar ju alltid efter de super lyckliga slutet!!!
 
 

2014-02-24
23:23:00

Fotokurs
Idag började som sagt min fotokurs. Huhu, va lite nervös när jag satt i bilen på väg dit. Men det gick bra. Lyckades hitta rätt rum och allt (med lite hjälp från receptionen). Första tanken när jag kom in var :"wow, jag är typ yngst här inne". Men det dök upp några yngre senare, haha. Inte för att det spelar mig någon större roll egentligen. Läraren är sjukt kul :) Riktigt cool snubbe. Han visade oss lite av hans egna bilder och hänvisade oss till hans egen hemsida för att kolla lite mer. Alla i gruppen fick presentera sig och berätta varför man valde att gå denna kurs. De flesta gav svaret :"Jag fick denna fina kameran i julklapp/födelsedagspresent etc. och jag har ingen aning hur jag ska använda den". Haha, så de flesta av oss ligger på samma plan. Jag har ju alltid älskat fotografering, men det är ju fortfarande mycket jag inte kan.
 
Under dagens lektion lärde vi oss mest siffror. Shutter Speed, F-stops och ISO. Jag var verkligen totalt lost där ett tag, haha. Fick be grannkillen om en papper eftersom jag själv glömde ta med anteckningsblock (vilket jag VERKLIGEN hade behövt med tanke på alla siffror). Han gick igenom hela bas funktionen av en kamera typ och senare fick vi testa på att använda oss av olika kombinationer mellan ISO, shutter speed osv. Ser fram emot 3:e lektionen då han tänkt ta med lite av sina studiogrejer så vi kan få fota i en "studio". 
varje vecka kommer vi ha en liten hemläxa. Två bilder att ta med. En bild som vi tagit själva under veckan och en bild från en annan fotograf som vi finner inspirerande. 
Vi gick typ en halvtimma över tiden innan det bar hemåt. Nöjd ändå efter min kurs. Men finner fortfarande en del av siffrorna förvirrande ;) haha vi får se hur detta går!
 
 

2014-02-23
23:40:00

Fika & OS-avslutning!
Idag vaknade vi tidigt jag och Sandra. Guuud va trött jag var, haha. Egentligen hade jag ju velat va uppe och kolla på guld-matchen mellan Sverige och Canada. Meeeeen eftersom den sändes typ 06:00 så var jag INTE så pepp. Skamligt, jag vet......men men. Hörde ju sedan att det inte gick så bra :( typiskt! Fast jag är rätt lycklig här ändå. Sverige tog ju i vart fall medalj. USA gjorde inte det ;) haha så nu kan jag sträcka på ryggen lite extra här borta hos min värdfamilj. 
Sandra och jag åt frukost och kolla lite tv med min värdpappa. Lill-killen va på riktigt "show off" humör nu när Sandra var här ;) haha Sedan bar det iväg till Barrington för att lämna Sandra vid tåget. Gjorde först ett litet stopp på Starbucks så någon kunde få sitt morgonkaffe ;) Vädret var rätt härligt idag ändå. Fast bara solen....vinden va inte så kul förstås. Fast när är den det? Brrrrr! Vi tog oss till Barrington och Sandra kom med tåget. Sen drog jag hem igen. Kom på att min fotokurs börjar i morgon och att jag aldrig vart på detta college. Så jag smsa Evelina och fråga om hon ville med och leta upp mitt college, haha. Och det ville hon! Alltid trevligt med sällskap i bilen. Så vi drog och leta upp det. Gick snabbt och enkelt. Efter det blev det en fika på All Chocolate Kitchen. Åt super god chokladkaka-grej. MUMMA! Sedan blev det en promenad i down town Geneva på det :) Mysigt! Dock domnade typ mina lår bort i kylan, haha. 
Drog hem igen. Min värdmamma skulle ta med tjejerna och 4-åringen på bowling. Va egentligen liite sugen på att följa med, fast jag stannade hemma ändå. Så min kväll bestod av häng med min värdpappa och lill-killen framför OS-avslutningen med middag från Portillo's. Chill på hög nivå, haha! Medan min värdpappa åkte och hämtade maten så passade jag lill-killen. Passade också på att skypa med mor, far och bror under tiden. Lill-killen tyckte nog det va kul! Vi visade även upp en liten sång/ramsa som han lärt sig ;) haha
Sedan blev det middag och OS som sagt. Ryssland spexa ju till det ordentligt med sina speglar och björnar, haha. Efter OS blev det "The Proposal" :) Barnen hade haft väldigt kul på bowlingen. 4-åringen var super exalterad då han fått en RIKTIG strike. Han är ju mästare när det kommer till bowling på wii ;) 
 
Super mumsig fika!
OS

2014-02-22
23:06:00

BLUE MAN GROUP
Hellu!
I morse gick jag upp tidigt (och med tidigt så menar jag, tidigt för att vara en lördag). Men idag var dagen då jag och Sandra skulle gå på "Blue Man Group". En super mysko show som jag fick biljetter till av min värdfamilj i födelsedagspresent. Sjuuukt taggad! :) Vi bestämde dock att åka in till Chicago tidigt så vi hade gott om tid på oss och hann att hänga lite i stan innan. Sagt och gjort. Satte mig på 10:37 tåget och iväg for jag. Solen sken och det kändes vårigt ute. Om vi bortser från den väldigt kyliga vinden förstås, hehe. Gud det var ju typ evigheter sedan jag tåg tåget in till city och hitta på nått. Men det har ju vart så himla kallt och jävligt! Sånu var det allt på tiden :) Mötte upp Sandra på stationen i Chicago. Sedan bar det av till Millenium Park för att hälsa på "The Bean". Jag kan inte få nog av denna pryl. Den är bara så....cool! Löv it! 
Vi fotograferade en del innan vi drog vidare och letade upp det city-tåget som vi skulle ta till teatern. Gick super smidigt måste jag säga. väl framme blev jag as arg på min "nya" gps dock. Hatar att min mobiltelefon helt random uppdaterade sig själv så den nu har fuckat upp min älskade navigerings app! -.- Som tur va hade jag kollat på karta innan vi åkte hit så jag hade en känsla av att det inte skulle bli så svårt att hitta. Och det blev det inte heller. Dröjde inte länge förrän vi hitta Briar Street Theatre :) Så då när vi hittat den tog vi en promenix för att se oss omkring och leta upp ett bra lunchställe. Har aldrig vart i denna delen av Chicago förut så det var kul att se. Mina värdföräldrar hade sin första gemensamma bostad här i krokarna. Tydligen finns det en jätte bra svensk restaurang där också. Tyvärr så glömde mina värdföräldrar tala om det innan vi åkte, så vi missade den, haha. Får bli en annan gång helt enkelt :) Lyckades dock hitta ett ställe att käka på. Kommer inte ihåg vad det hette, men maten var helt ok och musiken var väldigt bra, haha. Sedan tog vi en sväng in på Michael´s Art Supply för att döda lite tid innan vi drog vidare för att hämta ut biljetterna till showen. Fick stå och vänta ett tag där inne sedan, men jag är glad att vi var tidiga ändå så vi åtminstone fick stå i kö inomhus. Inne i foajén hade dom dekorerat med massa slangar och rör överallt. Såg ut som en galet laboratorium eller nått. Häftigt ändå! 
Tillslut fick vi äntligen komma in dock. Hade rätt bra platser på femte raden. Vi satt i "poncho-zonen", vilket innebar att vi och alla på raderna framför oss tilldelades regnponchos för att undvika att eventuellt bli dränkta i färg, vatten och liknande ;) Sjukt spännande! 
 
Och för att försöka förklara vad denna showen handlar om så går det typ inte. Man måste nästan se den med egna ögon för att förstå, haha. Helt galet mysko show, men OJ vad jag skrattade. Den består kort och gott av tre blå män som kombinerar humor, teknologi och musik på ett väldigt kul och annorlunda vis ;) Du lär nog aldrig ha sett nått liknande, haha. Ni får söka på Blue Man Group om ni vill veta mer. Inte för att ni kommer bli så mycket klokare av att läsa på deras hemsida, haha. Det blev då inte jag i vart fall. När jag skulle kolla vad showen handlar om så läste jag:

"Remember that time when you were little and one of your imaginary friends took your hand and led you into a world that looked like yours only brighter? No? Me neither. That’s what Blue Man Group is like."

Haha, See my point? ;) Det hjälpte liksom inte så mycket. Fast nu efteråt så förstår jag nog. Det var i vart fall en häftig show med mycket humor, blåa gubbar, färg som sprutade, marshmallows kastande, trummor och teknologi. Suuuper cool! Rätt kul att dessa blå gubbar inte säger nått heller. Dom bara stirrar typ ;) haha 
Efter showen fick vi chansen att fotograferas med de blå gubbarna. KLART VI MÅSTE GÖRA DET tänkte jag! haha. Så jag och Sandra tog tag i en av dom och fick en bild. Man fick inte fotografera under showen så det inte mycket bilder därifrån. 
Nöjda sätte vi oss sedan på tåget tillbaka till city och sedan fick vi vänta på stationen på nästa tåg som skulle ta oss hem till mig. Blev en snackis med gubben bredvid som visade sig vara as packad och ville gissa vart vi kom ifrån. Ryssland eller Bosnien var hans gissning. Jaha ja, haha! På tåget hem sov vi typ. Var super trötta! Men hem kom vi tillslut och mina värdföräldrar ville gärna höra hur showen var. Min värdpappa sa :"Jag tänkte nog att du skulle gilla den eftersom att den är så konstig" ;) haha tack för den du! Men ja, så är det ju.
 
 

2014-02-18
19:54:00

Vinter, vinter, vinter.....
 

2014-02-16
21:26:00

JUSTIN TIMBERLAKE
Woooooow mina kära vänner! Konserten idag var GRYM. Killen är ju helt otrolig! Han är bara så himla cool när han dansar omkring där på scenen. Och rösten.....Jag har nog aldrig uppskattat Justin Timberlake som jag borde, haha. 
 
Började dagen väldigt chill. Tjejerna hade simtävlingar både igår och idag. När dom väl kom hem var det mormor'n och morfar'n som kom med dom. Morfar'n fyllde år idag så han fick en bamsekram av mig :) På kvällen skulle dom ut och äta. Tyvärr missade jag ju detta, meeeeen jag var ju på JT konsert istället! ;) 
Efter att länge vart inne på att ta tåget till Chicago så blev det bilen istället. Plockade upp Evelina i god tid och sedan bar det av. Väglaget var bra och trafiken va helt ok. Vägen till United Center är ju egentligen väldigt simpel, så det var inga problem alls för oss att ta oss dit. Skönt det! Enda "problemet" vi fick var väl den extra rundan vi fick köra runt för att hitta parkering. Överallt står det mystiska människor och vinkar för att du ska komma och parkera. Min värdpappa varnade mig dock för alla dess, haha. Så vi bestämde oss för att lyssna på honom ;) Hittade ganska snart rätt till det riktiga parkeringen. hamnade nära ingången och allt så det var najs. Väl inne så fick jag snart vända igen för att gå och lämna kameran i bilen, för den fick jag inte ha med in tydligen. Kärringen i securityn tittade surt på mig. Blää! Jaja, som tur va så va det inte så svårt att komma in igen sen. Valde en annan kö för att slippa samma sura dam igen ;) haha 
Lyckan som uppstod när vi insåg vilka bra platser vi hade ändå!! Vi satt på sidan, men vi hade super bra syn över hela scenen! :) Kanon! Tråkigt var dock att Justin inte börja spela förrän en timma senare än tänkt. Folk var dock sjukt sega på att ta sig in också. Tillslut kom konserten igång och guuuuuud va bra det var! Han spelade massor av gamla godingar som man minns så väl. "Cry Me a River", "Rock Your Body", "SexyBack", "What Goes Around...Comes Around", "My Love" mfl. HELT SJUKT BRA! Och sen självklart nya låtar från The 20/20 experience albumet. Typ "Mirrors"! Äääälskar den låten! Ja, jag och Evelina var som galan tonåringar där på läktaren, haha. 
Efter en grym kväll och galet bra konsert var det sjukt skönt att ha en bil att köra hem i. Var verkligen glad vi tog bilen. Vi hade helt klart missat vårt sista tåg annars. Tyvärr fick vi stå i en lååång bilkö för att komma ut från parkeringen. Men annars flöt det på bra hela vägen hem. Väl hemma så slängde jag mig i sängen som somna direkt tror jag. Trött med nöjd :)
 
 
 

2014-02-15
21:02:00

Hos Sandra :)
Lördag! Upp och skypa med mamma och pappa :) Senare på förmiddagen/tidig eftermiddag bar det av till Sandra. Kände att det var dags för mig att hälsa på henne och se vart hon bor. Så iväg bar det. Min kära gps var mig återigen trogen och tog mig hela vägen fram. Tog cirkus en timma. Sandras värdfamilj har ett super fint hus verkligen :) Och måste säga att jag blev helt kär i hennes rum. Jätte ljust och fint. Inga depressioner på grund av mörker här inte ;) haha Efter rundvisningen i huset drog vi iväg och käka lunch på Olive Garden. Fick vänta en stund eftersom mååånga ville äta lunch där idag. Blev lasagne. Inte den bästa jag ätit, men helt klart godkänd. Brödet vid sidan av var däremot as gott! Efter en trevlig lunch drog vi hem igen och tog en promenad bort till landningsbanan som finns i närheten. Hennes värdföräldrar är piloter, så jag fick även en liten titt på deras egna lilla flygplan. Coolt! :) Kul att äntligen ha hälsat på dig Sandra. Till våren får vi se till att göra detta oftare, då vi inte behöver oroa oss så mycket för väglaget osv. 
För att inte komma hem för sent så drog jag hem runt halv 6-6 tiden. Väl hemma satt familjen och kollade på "Marley and Me". Jag lyckades tajma att komma in precis när det sorgliga biten började. Så där satt min värdmamma och tjejerna och grät. Haha, stackare! Tur jag inte såg filmen från början. Då hade jag helt klart joinat deras klubb ;)
 
I morgon blir det Justin Tiiiimberlake! Wohoo! Det taggar vi för :D 
 
 

2014-02-14
23:43:00

Valentine's Day
Glad Alla Hjärtans Dag på er! :) <3

Hoppas ni haft en fin dag och fått mycket kärlek!

Möttes av glada barn som ropade "Happy Valentine's Day Elin!" när jag kom upp på morgonen :) Under dagen hjälpte jag 4-åringen att göra några fina kort till familjen. Va ju tvungna att pyssla lite nu dagen till ära. Själv passade jag på att göra klart mina egna kort medan 4-åringen var i skolan och lill-killen sov. Är man ute i sista minuten så är man ;) Förberedde även en liten låta med choklad till min värdfamilj. Har ju fortfarande massa godis kvar från jul/födelsedag osv. Kände mig ganska hurtig när jag dessutom stannade till i mataffären påväg hem från att ha lämnat av 4-åringen. Skulle göra jordgubbar doppade i choklad (det var ju ändå alla <3-ans dag liksom). Väl där tänkte jag "Ja men det går väl fort detta, jag ska ju bara köpa jordgubbar". Så jag struntade i att ta lill-killen i vagnen. Tog honom på armen istället. Sjukt dum idé -.- . Såklart var ju typ varenda amerikan ute och handlade så det blev en fin kö att stå i där. Dom handlar ju inte lite heller! När det ÄNTLIGEN var min tur så hade jag självklart lyckats välja den lådan med jordgubbar som det inte visades nått pris på i scannern! Så damen i kassan fick ju ringa till halva världen för att ta reda på vad dom kostade. Under denna tiden hade lill-killen lyckats somna i min famn och alltså hunnit bli sjuuuuukt tung. Inte kul! Hade träningsverk i armen resten av dagen sedan, haha. Vi kom ju hem tillslut då. Idag skulle yngsta tjejen ha en playdate och hade med sig sin bästa kompis hem från skolan. Äldsta tjejen drog också och lekte med tjejen som bor längre ner på gatan. Senare satte jag då igång med dessa jordgubbar. Lyckades inte super bra med chokladen till att börja med, meeeen de löste sig till slut. Fick lite assistans av tjejerna ;) haha Kände ändå att jag gjort vad jag kan för att fira denna "högtid" eller vad man ska kalla den. När jag väl var inne i matbutiken tidigare kunde jag se hur folk köpte det ena efter det andra. Massor med killar som skynda in i butiken och kom ut med blommor osv. Så när jag stod där och såg alla ballonger, blombuketter, chokladaskar, cupcakes, hjärtan, gosedjur och kort så kände jag :"Vafan.....jag vill också ha en ballongjävel och en chokladask!". Så nästa år förväntar jag mig ALLT detta. Jag skiter i vem som ger mig det....bara jag får det. Capish? ;) 
Ne då, jag klarar mig allt utan allt det där. Fram tills min värdpappa kom hem med värsta grejen till sin fru. Då blev jag deppig på riktigt, haha ;) Han hade beställt värsta arrangemanget på Edible treats. En ätbar "blombukett" typ. Med jordgubbar (vissa doppade i choklad), körsbär och hjärtformade ananasbitar. Dessutom fanns där också ett gosedjur och en BALLONG. Min reaktion blev ju typ :"Wow, I wish I was married" ;) haha Vilket fick mig att typ as garva när min värdmamma väl kom hem och hennes reaktion var :"What the heck i that?". Hahahaha, att jag inte dog ;) Hon förklarade dock att det inte är så värst ofta hennes käre man gör något sånt här. Frukten var super god. Och dessa jordgubbar var mycket godare än dom som jag gjorde :( Jag använde tyvärr en osötat choklad vilket gjorde att dom blev ganska äckliga, haha. Det får vi komma ihåg i framtiden. 

Hur som helst, så avslutade jag min kväll på Alley64 Bar & Grill med mina tyska vänner. Det var typ vi och alla olyckliga singlar som var ute antar jag ;) haha inte en enda snygg kille så långt ögat kunde nå. Bara en super skum snubbe som praktiskt taget friade till Sophia, haha. Efter det blev det hem och sova.

Oj, nu glömde jag nästan nämna dagens bästa händelse. På eftermiddagen fick jag ett sms av min värdmamma där hon berättade att hennes kusin hade två biljetter till Justin Timberlakes konsert på söndag som han ville bli av med. LYCKA!! Kommer ihåg att jag var rätt sugen på att gå på hans konsert i redan i höstas, men struntade i det. Smsa Evelina och dröjde inte länge förrän vi bestämt oss för att köra på :) Så nu blir det JUSTIN TIMBERLAKE på söndag :D woohoo! Hur random var inte det?
 
Fick jag av mitt äldsta värdbarn :')
Korten som jag gjort till min värdfamilj!
Mina jordgubbar 
Typ nått sånt här fick min värdmamma av sin man ;) 
 
 

2014-02-12
22:57:00

6 månader
Holy cow people! Idag är det hela 6 månader sedan jag kom till USA. Kan ni fatta att det va så länge sedan? Helt otroligt! Ett halvår liksom? Tänk va tiden går fort. Känns ju som det var förra veckan man stod där på Landvetter och sa hejdå till mamma och pappa. Fast på samma gång känns det ju lite som man vart här i evigheter. 
Ja, hur som helst så har tiden bara flugit fram. Våren och sommaren kommer gå ännu fortare, for sure. Då man äntligen kan börja hitta på mer roliga grejer och vara utomhus :)
Men ja, som sagt....nu är halva tiden redan gjord. Ofattbart! 
Hittills har min tid här varit helt fantastisk. Jag trivs super bra i min värdfamilj, jag har träffat nya super härliga vänner, fått se mer av världen och lärt mig massor. Skulle nog vilja påstå att jag kommit in i den amerikanska vardagen ganska bra, men så klart finns det saker med USA och amerikanare som jag nog aldrig någonsin kommer förstå mig på ;) haha Men nu ser jag fram emot ytterligare 6 månader (egentligen 7 med resemånaden)! Efter den längsta vintern jag vart med om så kommer det nu bara bli roligare och roligare :) 
Än är det inte slut på mitt äventyr i detta land! ;)
 
 

2014-02-11
23:55:00

Dessert-cluster meeting!
Hellu!
 
Till att börja med måste jag bara slänga in vad som hände igår (måndag). Hände egentligen inte så jätte mycket. Städtanten var här, hade en lååång arbetsdag och det var strålande solsken mestadels av dagen. Men dagens minnesvärda händelse var nog att jag såg en COYOTE (en prärievarg alltså). Så sent som i helgen sa jag till min värdpappa att jag skulle vilja se en sådan. Finns ju rätt mycket coyotes här omkring vad jag har förstått och i höstas så hörde jag ju typ när flocken skällde/ylade nånstans ute på golfbanan sent på kvällen. Och nu fick jag då alltså se en!! Mitt på ljusa dagen. Skulle köra 4-åringen till skolan och så vipps....så såg jag den springa där på "trottoaren"/gångvägen längs med vägen jag körde på. Antar att den fick ta sig fram på "trottoaren" där människor trampat ner snön för att slippa den djupa snön ute på fältet. Stackarn! Det kan ju fan inte va lätt för några djur att överleva i den här kylan! 
 
Vad har då hänt idag? Jo, idag började jag dagen med att skypa med mamma i cirkus 2 1/2 timma! :) Efter det blev det lite ärenden, bl.a försöka hitta ingredienser till att baka chokladbollar (vilket var typ helt omöjligt!). I detta land har dom ju hundra miljoner olika produkter, men INTE just dom som JAG behöver -.-. Dock letade jag och min värdmamma fram det mesta i skafferiet hemma, så jag behövde inte köpa nånting i slutändan :) wiiho! Idag var det alltså cluster meeting/au pair träff, då vi skulle ha "Dessert-party" där alla au pairer skulle baka/tillaga någon dessert som är typisk i det landet du kommer ifrån. Så jag och Evelina skulle då baka chokladbollar, vilket  är SUPER svenskt ;) Drog då alltså hem till Evelina så fort hon slutade jobba och så satte vi igång med chokladbolls-tillverkningen. Blev värsta jätte projektet här! Tänk va enkelt det är att göra sånt här hemma,....men nu kändes det "super komplicerat", hahaha ;) Nej då, det gick allt fort och bra. Vi lyckades faktiskt väldigt bra ändå. Dom blev både goda och fina! Sen drog jag hem igen för att passa barnen medan min värdmamma tog äldsta tjejen till simträningen. Blev ju inte längre än 30-40 min, innan min värdpappa kom hem och tog över. Sen bar det av till Evelina igen, plocka upp henne och iväg på cluster mötet. Blev många goda efterrätter där minsann. Gjorde ett Au Pair In America-quiz. Haha, blev inte alla rätt där kan jag lova. Chokladbollarna fick bra betyg tror jag. Blev dock några över. Sandra hade bakat både kanelbullar och rulltårta :) Hurtiga människa! 
Det är synd när cluster mötena hålls i denna lokalen, eftersom vi alltid blir utjagade så tidigt för att centret stänger. Men men.....hoppas på att vi kan ha mötena utomhus till våren/sommaren. Hade vart najs! 
Nå väl, efter en trevlig kväll bar det av hemåt igen. Väl hemma satt mina värdföräldrar och kolla på OS. Dom ville gärna smaka på chokladbollarna som jag tagit med hem. "Är det alltså havregryn i dom här?" frågade min värdmamma ;) haha, ja det är ju faktiskt det! Här gjorde dom succé! Gööött. 

Idag hade jag planerat att gå ut och ta massa kort eftersom det vart ännu en dag med strålande sol. Hann inte med det tyvärr :( Typiskt! Får hålla tummarna att det kommer fler sånna dagar så jag får fler chanser. Har vart så dålig på att fotografera det senaste. Inte bra, inte bra! Men nu börjar ju min fotokurs snart (hoppas jag). 
Just det, sen spenderade jag även lite pengar idag. Köpte lite jox till min scrapbook + kort som jag tänkt fixa till barnen på alla hjärtans dag. Seeeen råkade jag även köpa en klänning och en kortärmad kofta på Tilly's. HOPPSAN! så det kan bli ;) Det är lite jobbigt just nu då man inte vill köpa för mycket vintriga kläder då det snart är vår (får vi tro....om inte snön bestämmer sig för att stanna resten av året). Men samtidigt är det svårt att köpa vårkläder nu när det fortfarande är svinkallt ute. Baaaaah! Låt det bara bli vår och sommar snart. 
 
Alright! I morgon är det onsdag och då blir de jobba igen. 
PÖSS PÅ ER!
 
Typ den enda bilden jag fick på kanon-vädret idag! 
Evelina taggar för "storbaket" ;)
Slutresultatet :)
Hade aningen för liten tallrik för att kunna smaka på allas desserter....
 

2014-02-09
20:31:00

Lördag + Söndag
LÖRDAG
 
Hoppla! Vaknade hos Laura och då blev det pizza-rester till frukost ;) 
Hade börjat snöa massor igen. Efter den så perfekta dagen igår (bortsett från kylan då kanske), då det nästan kändes som vår på nått vis - så blir det snö och molnigt idag! Bläää! Jag, Laura och Sophie chillade rätt bra hela förmiddagen med filmen "Look who's talking now" och lite festivaler på tv:n :) Sen fick vi dock ge oss av eftersom vi började bli liiite oroliga över hur väglaget skulle bli. Och ja, det var rätt slirigt på vägen. Men alla trafikanter körde ju typ lika långsamt så det gick ju bra, haha. Hem kom jag i vart fall tillslut. Då skypade jag med Elise, vilket var super kul :) Sjukt längesen! Sen kollade jag det senaste avsnittet av Vampire Diaries som jag missade i torsdags pga. att jag inte kunde få igång tv:n i källaren -.- baaah! Men ack, så bra det var dock! ;) Närmare kvällen blev det middag med värdfamiljen. Mina värdföräldrar hade lagat en super god köttfärs-/potatismos paj. Dom var lite oroliga att den inte skulle bli bra, men jooo då det blev den minsann. Nu är ju inte jag kräsen, vilket dom lärt sig vid det här laget. Hos barnen var det ju inte lika populärt då kanske. Efter middagen kastade jag mig iväg för att plocka upp Evelina. Sedan for vi iväg på bio för att kolla på "That Awkward Moment" :) Så sjuuukt kul film ändå. Ibland tror jag dock att det bara var vi två som skrattade där inne i biografen, haha. I filmen så åt dom Ben & Jerry's glass, vilket gjorde mig sjuuukt sugen på glass efteråt. Så vi stannade till på Wallmart på vägen hem och köpte var sitt glasspaket ;) Sen drog vi hem till Evelina och satt på hennes rum och åt glass. Guuud så gott det var eller!! Himmel! haha Hade en väldigt trevlig pratstund innan jag tillslut begav mig hemåt. Alla sov så det blev smyyyga in (vilket jag vill påstå att jag blivit oerhört bra på). Sen blev det sängen direkt. Planerade ett skypemöte så fort jag vaknar i morgon.
 
Evelina hade svårt att bestämma sig för vilken smak hon skulle välja ;)
Testade "Vanilla Caramel Fudge"! MUMMA! <3
När vi köpte biobiljetterna var vi fina människor och köpte pins för att skänka pengar till barn med funktionshinder :) Fett cool ändå!
 

 
SÖNDAG
 
Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Sedan blev det skypa med mamma och pappa ett bra tag! Älskar er, bara så ni vet <3
I övrigt så blev detta också en väldigt chill dag. Nicki och Sophia ville ha med mig till Chicago i morse för att åta frukost/lunch på Nutella baren som öppnat där ;) Men jag kände inte för detta. Dessutom var jag mitt uppe i ett högst angeläget skypemöte med de viktigaste människorna i världen. 
Men ja, Nutella baren existerar alltså! Detta är ett speciellt meddelande till dig Hanna ;) Hoppas du läser detta, för då får du din fråga bekräftad! 
Som sagt, hände inte så mycket på dagen förrän senare då jag mötte upp Evelina igen och vi åkte en sväng till Geneva Commons för att "shoppa". Ingen av oss va direkt på det där shoppinghumöret egentligen. Men men, det skadar ju inte att kolla lite. Drog vidare till Target och gick där och kikade. Där handlade vi faktiskt båda två. Inhandlade alla "Hunger Games" böckerna, eftersom det var rea på dom. Har sett dom flera gånger och tänkt :"Jag vill ju läsa dom....", men sen så har jag gått förbi och väntat. Så nu övertalade vi nog varandra jag och Evelina. Så vi tog dom sista som var kvar ;) hehe Efter det var det ju dags att käka nått. Och nu min kära gullemugg Josefin. M, så ska jag berätta att jag nu ätit på Taco Bell. Jag vet att du klagat på att jag inte fått tummen ur att äta på detta ställe. Men nu är det alltså gjort ;) Och det var helt okej enligt mig. Denna Taco Bell var typ en kombo med Pizza Hut också, vilket var lite mystiskt.....meeeen va gör det? Nu kan vi bocka av Taco Bell på "att göra-listan" ;) 
Efter middagen visste vi inte vad vi skulle hitta på men det slutade med ett besök på Starbucks. Varmchoklad för min del.....som vanligt. Evelina körde på nån kaffe som smaka pepparmint. Till min förvåning så tyckte t.o.m JAG om den, eftersom det typ bara smakade pepparmint och inte kaffe. Najs :) Sedan var det dags att åka hem. Släppte av Evelina, satte på värmen på mitt rum, kollade på OS med mina värdföräldrar och sedan blev det sova.
 
Här har du beviset Josefin ;)
Taco Bell + Pizza Hut ?
Live Más
 
 

2014-02-07
23:09:00

Freeeeeedag!
Hellu! Long time no see (som vanligt nuförtiden)......beklagar! 

Hur som helst. Vart en lång och kall vecka, så jag lääängtade verkligen till fredag och helg. Tack och lov så kom den rätt så fort. Så vad har hänt, undrar ni? Inte så jätte mycket egentligen. Eller, jag har jobbat lite längre eftersom min värdmamma börjat med sin nya workout efter jobbet. Kommer hålla på i två-tre veckor till och sen kan hon justera schemat som hon vill själv :) Vilket då innebär att jag typ får tillbaka mitt normala arbetsschema. 
Annars då? Jo, det är fortfarande kallt, mer snö har kommit, det är sjukt kallt (även om inte temperaturen säger det, så är det kallt), solen skiner dock ganska så ofta och jag tror nog så gott som alla barnen blivit mycket bättre från diverse förkylningar osv. Gött!
 
När jag kom upp i morse så var min värdpappa fortfarande hemma. Han hade helt random bestämt sig för att stanna hemma från jobbet. Så min dag blev ganska chill eftersom han emellanåt hjälpte till med barnen, haha. Sen fick jag sluta tidigare än vad jag annars skulle gjort! Najs :) 
Idag var det ju Fredag som sagt. Och idag var det förstå gången på länge som jag faktiskt haft planerat nått i förtid, haha. I början av veckan hörde Laura av sig och ville bjuda hem några vänner på fredagen. Den senaste tiden har jag tagit helgen som den kommer typ och aldrig planerat nått innan. Men nu så ;) Så jag drog iväg hem till Laura på kvällen. Har inte vart hemma hos henne tidigare, så det var kul att se. Laura har dessutom världens sötaste lilla hund. Sophie kom också och även Lauras Au pair-granne Isabel (tjej från tyskland). Har träffat henne en gång förut. Cool tjej :) Sophie och jag drog till Pizza Hut och köpte pizza. Nicki ringde och hade inget att göra så det slutade med att även hon dök upp hemma hos Laura. Sen satt vi där och bara tjötade i timmar. As najs ändå :) Jag och Sophie sov över medan de andra gick/åkte hem. Var huuur trött som helst när vi väl la oss nån gång där mitt i natten, haha. Men en trevlig kväll hade vi :)

 
Strålande sooool idag! :)
Lauras lilla hund Cooper :)
Amerika alltså.....hundglass? Really?
 

2014-02-02
23:17:00

Super Bowl
Idag var det då alltså "Super Bowl". Oerhört Amerikanskt ;) En jätte stor tradition! För er som inte vet vad detta innebär så är det alltså dagen då finalmatchen i NFL (American Football) är. 
Dagen till ära så åkte jag, min värdmamma och tjejerna iväg till mormor'n och morfar'n på "Super Bowl party". Åt (som vanligt) sjukt god mat och sedan kollade vi på matchen. Eller ja, jag tittade inte så mycket på matchen. Jag var mer intresserad av "the half time show" då Bruno Mars uppträdde. Sen dök även Red Hot Chilli Peppers upp helt random, haha. Men det var kul att ta del av denna dag som är en så sjukt stor händelse här i USA. Typ varenda familj smalas, äter massa mat, kollar på matchen, kollar på alla roliga reklamer osv. Det är nästan som om det vore en högtid, haha. 
Alltid kul att träffa släktingarna :) Var skönt att komma ur huset också. Har verkligen inte gjort nått vettigt på hela helgen. Skärpning! Nästa helg får jag se till att hitta på nått kul, haha. 
 
Åh just det, idag är det förresten "Groundhog Day" - alltså Murmeldjurs dagen. Detta är ju sägen som ska avgöra hur länge vintern kommer vara. Ett murmeldjur lockas ur sitt bo. Om det är ljust ute och murmeldjuret ser sin skugga, så kommer vintern vara i ytterligare 6 veckor. Om det däremot är mulet ute när murmeldjuret tittar ut så att han inte kan se sin skugga, så kommer våren tidigt. Så fort mina värdbarn började prata om detta så mindes jag direkt en film med Nalle Phu vi hade hemma. Där pratade dom också om denna sägen, haha ;) Idag har det ju vart ganska så ljust så jag är nog rädd att bäste herr murmeldjur såg sin skugga. Så det är väl bara att inse att denna snö och kyla är här för att stanna ett bra tag till. Baaaah!
 
För att uppdatera lite om vad som hänt tidigare i veckan. Har vart en hektisk och krävande vecka då typ alla barnen vart förkylda osv. Inte kul! Speciellt inte när lill-killen är sjuk. I fredags tog jag med honom till min värdmammas jobb så hon och hennes kollegor kunde ta en titt. Nu visar det sig att han troligen har scharlakansfeber. Wiiihoo! -.- Stackars arma barn! Själv börjar jag nog också bli förkyld. Men jag hoppas inte att det bryter ut ordentligt. Fattas ju bara att au pairen skulle bli sjuk också.
Igår (lördag) var jag barnvakt på kvällen då mina värdföräldrar hade "datenight". Blev pizza och filmmys kort och gott ;) Gick sedan sjukt smidigt att få dem alla i säng. Det gillar vi! 
 
Nu blir det sängen! I morgon är det Måndag igen och mer jobb. Kommer få jobba längre vissa dagar i typ 3-4 veckor framöver, då min värdmamma har börjat träna i nån sorts crossfit/grupp-träning. Efter dessa veckor så kommer hon dock kunna välja lite mer själv hur hon vill lägga upp schemat, så vi kan få det att funka för oss båda :) Bara att bita ihop alltså, haha
I onsdags anmälde jag mig till min fotokurs förresten. Hoppas, hoppas att den faktiskt blir av denna gången. Håller tummarna!
 
En bild från i veckan. Kallt men vackert :)
4-åringen har skapat en ny karaktär på sitt wii ;) Gissa vem? haha
SUPER BOWL!