typesomielin.blogg.se

2014-05-28
13:14:00

Back To Reality!
Heeeej på er! 

Nu är jag tillbaka från en toppen bra helg i Florida! :) En helg med bara sola, bada och ha det hur gött som helst! Kom hem runt 18:30-19 tiden igår kväll. Min värdpappa hämtade mig och Evelina på flygplatsen, vilket var skönt.  Väl hemma blev det packa upp, äta middag och berätta om våra upplevelser från helgen. Söta barn var glada att se mig och jag var glad att se dom igen :) Sekunden vi kom innanför dörren började det spöregna här. Alltså VERKLIGEN regna! Tror jag bär med mig nån sorts otur, haha. Dock hade vi ju kanonväder i Florida under hela vår vistelse ;) Blev en lugn kväll. La mig och kolla på en film innan jag somna sött i min säng. Längtar redan tillbaka till värmen och stranden. Jag vill påstå att jag faktiskt fått lite fin solbränna :) *Super lycklig Elin som aldrig blir brun*. Helt i extas!!! Och jag brände mig inte speciellt mycket. Vi var duktiga med solsmörjan jag och Evelina ;) haha 
 
Idag var det ju då back to work! Min värdmamma visade mig schemat inför sommaren som hon renskrivit över helgen. Holy cow!! Det kommer bli en bussy sommar minsann, haha. Fast jag tycker nog det är lite skönt ändå. Då behöver det inte bli så många dagar som vi blir sittandes utan nått att göra. Och nästa vecka slutar skolan, så då blir det alla 4 barnen hemma varje dag! Får se hur detta ska gå ;) haha 
Just nu är 4-åringen i skolan (hans sista skoldag - på Fredag blir det avslutning) och lill-killen sover. På övervåningen har jag även en man från LG som är här och fixar torktumlaren som återigen gått sönder. Orkar ej! Och själv sitter jag här och tänker att detta är min sista "Elin alone time" som jag har på några månader. Brukar ju alltid få lite tid att vila under dagen då lill-killen sover och de andra inte är hemma. Men nu är det sommarlov snart och då blir det andra bullar minsann. 
 
Ska lägga upp bilder från Florida så snart jag kan. Jag väntar på att min nya dator ska komma, vilket den borde göra antingen idag eller i morgon. Så fort den kommer så ska det nog kunna bli bilder. Har ju även alla bilder från Puerto Rico som jag inte heller visat. Skäms på mig!!! 
 
Bild från stranden vi va på i Söndags :) Love it <3

2014-05-21
21:32:00

Vad har hänt? (VARNING! Lååångt inlägg)
Ja, det var en bra fråga! Och ja, jag lever. Har ju vart helt off vad gäller bloggandet tyvärr. Blir lite deppig nästan när jag ser hur duktiga mina kära au pair vänner är på att blogga. Fy skäms på mig! Hur som helst,....vad har då hänt sen jag uppdaterade senast? Ja, den 6 Maj (cirkus två veckor sedan) började jag dagen tidigt med att köra Sophia till flygplatsen. Hon skulle iväg på sin resemånad! Åååh tänk att hon ska åka hem :'( Jätte tråkigt! Men hon kommer tillbaka en sväng i slutet av maj innan hon drar till Tyskland :) Tur det! På Kvällen var jag på cluster möte och åkte rullskridskor (HUR amerikanskt som helst, haha) Och mycket svårare än man tror. Men skit kul! Senare så kände jag mig inte helt kry dock och gick i säng med feber. Detta följdes av en veckas influensa kan jag ju då tala om. INTE KUL!! Tog mig igenom ett par dagar där då jag kände mig döende nästan (ok, kanske överdriver liiiite....men jobbigt var det). Speciellt eftersom vädergudarna bestämt sig för att välsigna oss med strålande sol och tropisk hetta just precis denna veckan då jag hade närmare 40° feber! Efter att ha vart en väldigt seg, snuvig, hostig och varm au pair i några dagar så tog min värdpappa ledigt från jobbet på fredagen den veckan. Uppskattades VÄLDIGT mycket. Sjukt skönt att sova ut (även om jag kände mig ömmare och tröttare när jag vakna). Hade fortfarande feber den morgonen dock. Så det blev att dra för gardinerna, släcka alla lampor och bädda ner mig i sängen. Där låg jag hela eftermiddagen ;) Men bra va det, för efter det så lugnade sig febern ordentligt. Men det blev ingen "super-påhittig" helg direkt :( Jag och Evelina hade taggat redan sedan helgen innan att "nu ska vi se till att göra nått kul nästa helg då det ska va kanon väder". Så blev det med den saken ja.....
Meeeen vi drog och käkade glass på DQ den lördagen i vart fall :) Mumma! Resten av helgen låg jag typ i karantän på mitt rum, haha. Kollade igenom en hel del 90210 avsnitt på Netflix kan jag ju säga. 

Måndagen den 12 Maj va jag redo för jobb igen. Mitt "Back to work"-försök blev typ super kass dock. Hade en riktig oturs-dag då inget ville gå min väg. Hunden bajsade inne, torktumlaren gick sönder (och där stod jag med tvätt upp till hakan som behövde torkas - kul när man inte har ett torkställ), lill-killen var på gnälligt humör osv. Men men, sånna dagar ska man väl också ha :)

Influensan var numera borta, bara lite snuva och hosta kvar. Skööönt! Minns inte när jag vart sjukt så länge senast! Nog om det dock. 
Förra veckan tog jag en super härlig promenad med Evelina och Nicki. Vi gick i en jätte fin park vid Fox River :) Begriper inte att jag inte tagit mig tid att åka dit förut. Får bli oftare nu helt enkelt! Vi tog även en sväng till Target och köpte var sitt exemplar av boken "The Fault In Our Stars". Denna kommer ut på bio i början av juni och jag är sjukt sugen på att se den. Sen är det ju så att jag ALDRIG lyckas läsa boken innan jag ser filmen. Så jag bestämde mig för att se till att ändra på detta denna gången ;)
 
Förra fredagen (16 Maj) var jag, Evelina och Sophie på bio och såg filmen "Neighbors". Så himla kul film! ;) tror vi skratta högst i biografen, haha! Innan det åt vi middag på Portillos, vilket har blivit vårt standard innan bio, haha. En bra kväll helt enkelt!
På lördag morgon åkte jag och Evelina på volontärarbete. Ja, hör och häpna mina vänner! ;) Sant är det! Efter helgkursen vi tog i April så fick vi ju en uppgift att göra, där vi ska uppleva 5 nya saker och göra en presentation på det. Minst en av dessa 5 måsta vara nån typ av volontärarbete. Så denna soliga vackra morgon drog vi iväg till Northern Illinois Food Bank. Där indelades man i olika grupper, beroende på om man anmält sig som företag, familj, individuell osv. Dessa grupper fick olika uppgifter. Vår uppgift var att packa upp och sortera burkar. Frukt för sig och grönsaker för sig. I början var jag och Evelina rätt vilsna och visste inte riktigt va vi höll på med, haha. Men efter en stund kom vi in i processen och våra 2 1/2 timmar gick jätte fort. Måste säga att det var rätt kul ändå :) Vi träffa massor av nya trevliga människor. Bl.a en tjej som bjöd in oss till ett möte med andra volontärer. Efter ett väl utfört arbete blev det super god och efterlängtad brunch i down town Geneva :) På kvällen sedan skulle vi båda vara barnvakt. Mina värdföräldrar skulle ut och äta så då blev det pizza och film med kidzen ;) Harry Potter blev det! Lyckades få alla i säng utan större problem! SCORE!! Yngsta tjejen ville att jag skulle stanna hos henne en stund. Så där låg vi i hennes säng tills hon somna på min arm :) Gullungen! Därefter satt jag i soffan och läste en stund innan jag avslutade min kväll med filmen Gladiator. Slår aldrig fel! 
I söndags var vädret KANON! Så då blev det en lååång promenix med Evelina. Allt som allt så gick vi nog i ca 2 1/2 timma! Poäng till oss!! :) Mina höfter mådde inte bra efter det, haha. Så då blev det ligga och läsa en stund när jag kom hem. Senare möttes vi upp igen för en frozen yogurt. Mumma! Bra helg helt enkelt :)

Ja, det var väl det som har hänt typ. Igår (tisdag) var det storm med åska, regn och hagel (STORA). Blixtarna kommer nerifrån och upp eller på tvären i detta land. Rätt spännande faktiskt, haha. Så då möttes jag och Evelina upp för en fika på Starbucks. Vädret var toppen fint den dagen annars. Precis som idag, då det har vart huuuur varmt som helst! Vart ute med barnen och svettats sönder. Har vart full fart här då dom håller på att göra om trädgården på baksidan. Har stått bilar/truckar osv. runt hela kvarteret hela dagen typ. Tyvärr lite i vägen då jag ska ut med bilen. Meeeen baksidan blir ju fin i vart fall ;) Okej, nu har ni fått en lååång uppdatering. Borde väl ha delat upp det, men jag orkade inte. Hoppas någon stackars själ orkat läsa detta inlägg ;) och att någon fortfarande läser denna blogg. Kan tänka mig de flesta gett om hoppet för denna bloggs framtid, haha. Taggar sönder just nu, då jag och Evelina drar till Florida på Lördag :) Kommer bli awesome!
Nej, nu ska jag läsa det absolut sista avsnittet i "The Fault In Our Stars" innan jag lägger mig! (Tänk, jag lyckades läsa den innan den kom ut på bio ;) )
PössPöss
 
Cluster Möte! 6/5 :)
Sjukt Elin & frisk Evelina på DQ för en glass (10/5)
Omnom!
Härlig kvällspromenix med tjejerna :) (15/5)
Det är mycket svensk häromkring ;D haha 
Volontärarbete! :) 17/5
Söndagspromenad i sooolen! ;)
Bra helg avslutas med fro-yo ;)
Jätte bra bok! <3 Som tyvärr tar slut ikväll :'(
 
 

2014-05-06
15:19:00

När kommer du hem egentligen? Ja du....
Kära, tappra bloggläsare! Jag vill tro att det fortfarande finns några stackars människor som faktiskt kollar min blogg då och då för att se om nått nytt har hänt. Jag var på tok för duktig med att skriva i början helt enkelt, haha. 
Hur som helst, här kommer ett inlägg för att visa att jag lever, allt är bra och VÅREN är verkligen här nu! :) Förra veckan regnade det typ varje dag, men nu ser det ut att ligga på 20-30° denna veckan! Naaaajs! 
 
För att komma rakt på sak så har jag några nyheter att dela med mig av. För det första så har jag och Evelina bokat flygbiljetter till Florida över Memorial-helgen!! Huuur kul? :D Så tidigt på morgonen den 24 Maj drar vi iväg till Orlando och Vero Beach. Kommer bli toppen!! Vi bokade våra biljetter här om dagen. Så nu är det två super taggade svenskor som är redo för beachen om mindre än 3 veckor! 
 
Men den allra största nyheten kan jag avslöja genom att svara på en fråga som många ställt mig den senaste tiden : "Kommer du inte hem snart?". Och då kan jag svara : Nej! Det gör jag faktiskt inte ;) Tänkte nog att det var dags att klämma fram detta, haha. De senaste månaderna har jag funderat mycket på hur jag vill göra. Åka hem eller förlänga? Inget lätt beslut måste jag säga. Jag trodde nog att jag var ganska så säker på att jags kulle komma hem efter mitt år här. Men efter att ha funderat på det mer så blev jag inte lika säker längre. Så efter mycket grubblande, planläggning och övervägande med familj och vänner så har jag nu bestämt mig för att förlänga mitt äventyr här i staterna och stanna hos min värdfamilj i ytterligare 9 månader. Jag känner att jag kommit fram till slutsatsen att jag troligen inte får denna chansen igen (inte lika enkelt i vart fall). Och eftersom jag nu trivs så bra här med min värdfamilj och i Illinois, så känns det dumt att INTE ta chansen :) Har redan fått en del kommentarer som :"Jag VISSTE att du skulle stanna kvar" ;) haha Yes, och så blev det visst! Självklart är det mycket jag längtar efter där hemma i Sverige. Men hemma i Sverige kommer jag vara resten av mitt liv (troligen....åtminstone större delen av det....man vet ju aldrig vad man hittar på ;) haha). You get the point! ;) Just nu känns det ju som en evighet innan jag då kommer komma hem. Men nu har jag snart vart här i 9 månader. Hela 267 dagar! Tiden går fort. Nått som är tråkigt är dock att de flesta vänner jag skaffat här kommer åka hem en efter en nu :( Självklart kommer jag träffa nya vänner under min förlängning. Sen kommer jag ha Evelina hos mig ett tag till :) Tur det! Så nu, mina kära vänner, kommer jag inte hem förrän i början av juni nästa år! Så ni får se till att hålla ställningarna där hemma tills jag är tillbaka ;) 

Tack och lov så är det nu inte långt kvar tills min älskade familj kommer hit för att hälsa på mig! :D Kommer bli AWESOME!! Tänk att jag då kommer få träffa dom för första gången på 10 månader. Helt sjukt! :') Har aldrig nånsin vart borta så länge, haha. 
 
Så ja nu har ni fått läsa om de största nyheterna kring mitt liv här borta! Var väl som sagt på tiden att göra ett inlägg om det kanske ;) (om ni nu orkade läsa hela dvs.). 
 
Detta nylle får ni vänta på liiite längre är jag rädd ;)