typesomielin.blogg.se

2014-09-28
23:13:00

Fiskbullar & Scrapbooking
Ojojoj! Vilken bra dag ändå ;) Perfekt chill-dag, haha. Började med super god frukost (som alltid) på Egg Harbor Cafe. Haha, mina värdföräldrar frågar typ inte längre vart vi ska på frukost. Dom bara skrattar ;) haha Dom vet så väl vart det är vi ska! BÄSTA STÄLLET SOM FINNS!! Love it :)
 
Efter detta blev det så gott som en heldag med scrapbooking! Ligger sjukt mycket efter i min bok från första året. Men vad vi mest hade sett fram emot var vad vi skulle äta till lunch, haha. I fredags var vi ju på The Gift Box och kollade. Där hittade vi FISKBULLAR! hoho Så vi köpte ju såklart detta. Så till lunch blev det fiskbullar och kokt potatis. Haha, sjukt gott! ;) 
Sedan blev det ännu mer scrapbooking. Det blev också en resa till Michael's där jag inhandlade scrapbook nr 2. Hehe ;) Så nu får jag allt se till att bli klar med den första snart. 
Hemma hos Evelina fick jag dessutom kolla på serie premiären av Once Upon A Time. Den senaste veckan har jag kollat ikapp säsong 3 som en idiot, för att vara redo för starten av säsong 4. Haha! Glömt hur mycket jag gillar den serien :) Stackars Evelina fick lyssna på mig sitta där, helt inne i serien ;) 
Som sagt, blev en mysig och lugn söndag!
 
Tyvärr suddig bild, meeeen en glad Evelina med jumbo pannkakor!! ;)
Omnom! Vet att jag ätit det förr, men det är ju sååå gott <3
Nöjd? Lite ;)

2014-09-27
22:18:00

Down Town
Va svårt att bestämma vad vi skulle hitta på idag, men jag och Evelina var ändå eniga om att vi inte ville slösa bort dagen och njuta av det kanon fina vädret som var. Till vintern kommer det vara på tok för kallt så då kommer vi säkert bli sittandes hemma tillräckligt ändå ;) Så, det blev en tripp till Chicago :) Under tågresan diskuterade vi VART och VAD vi skulle äta till lunch/middag när vi väl kom till stan. Vi blev eniga om Deep Dish Pizza ;) haha Och så blev det! Fortfarande lika jävla gott måste jag säga. Sedan blev det lite shopping (för Evelina) på Michigan Avenue. Därefter blev det upp i Hancock Tower. Evelina har inte varit där tidigare och vi båda hade ju fribiljetter dit som vi fick på vår weekendclass i April detta året :) Så idag var ju en bra dag att använda dom. Efter vårt besök där hann vi inte med så mycket mer än att promenera hela väge tillbaka till tågstationen. Även om vi egentligen inte gjorde så mycket så var det skönt att bara komma ut och gå omkring lite :) Vad man än gör i Chicago så gillar man att vara där typ ;) haha Så det blev en bra dag tillslut :)
 
P.s Hoppas nu inte ni tror att det enda jag gör är att äta Deep Dish Pizza och åka upp i ett högt torn i Chicago ;) haha Insåg att jag gjorde exakt samma sak för bara några veckor sedan! Men va ska man säga, vi lever livet bäst vi kan ;) haha 
 
 

2014-09-21
23:09:00

Six Flags
Hej hopp! Idag var jag med min värdfamilj på Six Flags : Great America. Precis som förra året så arrangeras en speciell dag för doktorer (eller nått) så att det inte är lika mycket folk och långa köer som det skulle vara en vanlig dag :) Mormorn, morfarn och min värdmammas syskon med familjer var också med såklart! :) Riktigt kul dag. Vi hade ändå hyfsad tur med vädret. Regnade lite dåd och då, men inget tyngre. Sen var det sol däremallan. Drev mig dock till vansinne. Antingen får de va sol eller regn, haha. Meeeen det kunde ju vart mycket värre! 
Åkte alla awesome karuseller. Yngsta tjejen var extra exalterad inför detta årets besök efterosm hon nu är lång nog att åka alla karuseller ;) Så det blev ganska nytt för henne, vilket vra kul! "Superman" är fortfarande min favorit. Men "Batman" är inte långt efter. Sedan provade vi såklart den nya "Goliat" också. Var as lång kö på den såklart. Så vi låtsades att vi inte kände varandra och ställde oss i singel-kön istället. Haha, inte för att vakten vid kön trodde på att vi inte kände oss (han fatta ju DIREKT att de inte va sant), men han lät oss gå. Haha tjejerna gick helt och hållet in för detta och låtsades som ingen av oss kände varandra ;) Det var en rolig berg-och dalbana måste jag säga!!
Blev en bra dag som sagt! Kände hur kul det alltid är när hela denna familjen samlas. Fick mig att tänka hur mycket jag kommer sakna dom den dagen jag väl åker hem till Sverige igen :)
 
 

2014-09-21
09:58:00

Bye Bye Laura!
Blev avskedsmiddag för Laura på Fillingstation igår! Åååh va jag kommer sakna henne! Den sista ur den gamla gänget som nu åker hem. Så nu är det bara jag och Evelina kvar med alla de "nya" au pairerna. Nog för att alla de nya är super trevliga också, meeeen jag kommer ändå alltid sakna de gamla godingarna :) 
 
Blev en bra kväll med härliga vänner :) Efter att vi käkat på Fillingstation drog vi vidare till Alley 64, precis intill och satt där ett tag. Sedan blev det stort kram-kalas innan vi sa hejdå! Men både jag och Evelina har bestämt att vi ska hälsa på Laura i Liverpool så fort vi kommer hem till Europa igen ;) haha Kommer bli kuuuul!! Har så många vänner all over som jag vill hälsa på. Nått bland det bästa med att möta vänner från hela världen :)
 
 
 

2014-09-20
17:15:00

The Maze Runner
Hej hopp!
 
Igår var det fredag och den enda dagen i veckan då jag och lill-killen inte har skola eller simning att åka på. Så då åkte vi tillsammans med Evelina och hennes yngsta värdbarn till ett Petting Zoo för att titta på lite djur :) Hade kanon bra väder, så det blev en fin tripp. Vi matade getter, klappade kossor, kollade på lamor, åsnor, hästar, får, fåglar m.m. Min lill-kille tyckte absolut bäst om att mata getterna. Han skaffade sig massa nya vänner där ;) haha Efteråt fick vi lite tid i lekparken också innan vi åkte hem igen. Då lyckades jag tillslut efter mycket om och med få honom att ta en tupplur, haha. Senare på eftermiddagen när syskonen kom hem från skolan lekte vi utomhus allihop. Jag och pojkarna blåste såpbubblor medan tjejerna roade sig med annat. Sedan åkte jag och pojkarna till 5-åringens tennisträning, medan min värdmamma tog med tjejerna till skolan. Dom hade "Run of the Mill" (ett löp-lopp för deras skola som sker varje år). Så efter tennisen så åkta jag och pojkarna direkt dit eftersom 5-åringen också skulle springa. När jag var klar där så drog jag hem. Käkade lite fort innan Evelina plockade upp mig och vi åkte till bion för att kolla på "The Maze Runner". Och asså SÅ JÄVLA BRA FILM!! Helt sjukt! Kände verkligen tidigt att "oj detta kommer bli bra". Men den va ju inte bra för nerverna, haha. Satt och höll andan flera gånger tror jag! Men det var två väldigt exalterade au pairer som lämnade biografen sedan! :) Och det kommer förmodligen en uppföljare. Och ja, det finns typ 3-4 böcker så det borde ju komma mer om detta blir en hitt (vilket jag tror de kommer bli). Så nu får jag och Evelina åka till bokhandeln snart ;) haha 
 
Annars så är det ju lördag idag då! Vädret ser ganska fint ut än så länge, men de lät som de skulle bli regn sen. Blää! Hoppas inte det. Annars händer det inte så jätte mycket idag. Håller på att smsa några kompisar fram och tillbaka för att lura ut vad vi ska hitta på. Laura åker hem till veckan så idag är typ sista chansen att ses. Så förmodligen blir det middag ute ikväll. Men vi får se vad som sker :)
 
 

2014-09-11
21:01:00

11 September
I dag är det alltså 11 september igen och vi minns terror attentaten i NY för 13 år sedan. Usch, lika hemskt att tänka på även idag. Besökte ju 9/11 memorial i NY när min familj var på besök. Hur fint som helst är det som dom gjort med stället. Och att se alla namn är verkligen hjärteskärande. Så jag tycker att 9/11 memorial är ett bra sätt att minnas de människor som miste sina liv.
 
Här är det inte mer än 12°C idag. Brrrr! Riktigt ruggigt ute! Är rädd att de sista sommardagarna är förbi nu. Nu lär de nog bli jeans framöver. 
Just nu sitter jag här och har kollat på programmet "Vem Vet Mest?" på SVT-play, som en av min gamla gymnasielärare nyss tävlat i :) Skit kul! Och hon sopade seriöst banan med dom allihop!! Så nu är det väl veckofinal i morgon. Spännande :) Måste försöka komma ihåg att kolla det. Men facebook kommer väl påminna mig skulle jag tro ;)
Har försökt lägga lill-killen, men utan resultat tror jag. Hör hur han sparkar i väggen och sjunger där uppe -.- Helt omöjligt att få honom att sova nu mera. Vilket är konstigt, eftersom han simmar på morgonen två gånger/veckan och sen är han på dagis också två gånger/veckan. Han BORDE ju bli trött. Men nej då. Vi sparar det till senare så vi blir en riktigt kul kille senare på eftermiddagen och kvällen. Sen sover han längre på morgonen. Men som sagt, blir ju inte mycket till tupplur på förmiddagen :/ Baaaah!!! 

Ser ut som han ska börja gå längre i skolan på torsdagar. Min värdmamma fyllde i en lappför nått "program" dom kör så att man kan välja en eller två dagar då man vill att sitt barn stannar längre så dom äter lunch på dagis också. Så detta kommer han väl numera göra då några gånger framöver :) Vilket innebär att jag skulle ha tid att åka hem emellanåt. Idag åkte jag till Hobby Lobby (hobby butik). Och halle-lujah vilken underbar affär! Hade tänkt åka till andra ställen också, men jag kom inte så mycket längre än dit. Var på tok för mycket grejer att titta på. Shoppade gjorde jag också!! Blev en ny bok om Zentangle, så nu ska här målas :) sedan blev det också några stickers till min scrapbook. Dom hade mycket som inte Michael's har. Fast det va mycket dom INTE hade som Michael's har också ;) Måste åka dit också. Fick ju ett presentkort dit häromdagen av mormorn's bror, som tack för att jag målade en tavla till honom! Dom är så himla söta i den här familjen :) <3
 
Här kommer lite bilder från 9/11 memorial då jag var där i juli. Insåg att jag inte laddat upp resten av bilderna från resan. Måste se till att göra detta snart :) 
 
 

2014-09-07
22:06:00

Willis Tower
Hej hopp! 
 
I dag började dagen med frukost på favorit stället Egg Harbor Cafe, tillsammans med Evelina och Carina! :) Alltid lika gott såklart! Sedan blev det promenad i down town Geneva. Vi gick igenom en liten marknad/festival som pågick. Händer alltid nått här måste jag säga, och tyvärr är vi sjukt dåliga på att hålla oss uppdaterade om alla event. Haha, skärpning! 
Efter att ha visat Evelinas mamma runt så skildes vi åt :) Jag stannade kvar i down town eftersom jag skulle med tåget till Chicago idag igen. Denna gången för att träffa Sarah! Var dock tid kvar innan tåget skulle gå så jag tog en fika på Graham 318 :) Så satt där i skuggan utomhus och läste min bok. Har börjat läsa en ny bok ur en serie som heter "Kingdom Keepers". Äldsta tjejen och båda min värdföräldrar har läst eller börjat läsa serien. Så mitt värdbarn sa att jag också borde läsa dom (eller MÅSTE är väl mer korrekt kanske) haha. Så jag har börjat på bok 1 av 7. Dom är ju enkla att läsa i vart fall ;) Och dom handlar om Disney World. Så för alla disney freaks så är nog detta böcker som min värdfamilj skulle rekommendera. 
Sarah var redan framme när jag kom till Chicago. Vi drog direkt till Willis Tower. Idag skulle det ske förstår ni. Äntligen skulle jag få tummen ur och besöka en av Chicagos mest kända och populära turistattraktioner. Tog ju bara nästan 13 månader liksom.....
Detta är ju stället som alla som kommer hit besöker först! Meeeeen vi kan ju skylla på att jag väntat på rätt tillfälle ;) Och vädret var ju så gott som lika fint som det var igår. Vi fick vänta i kanske 1,5 h i kö, men det kändes inte så länge faktiskt. Så tillslut var vi bara där uppe :) Sjuuukt nice utsikt! Har ju vart uppe i John Hancock tower tidigare, men Willis är ju nått extra då de har deras Skydeck där du kan gå ut i en glaslåda så det ser ut som om du står i luften. Haha, måste faktsikt erkänna att den smygiga rädslan jag har för höjder kom fram när jag skulle kliva ut i "tomma intet". Höll mig i väggen när jag gick ut till och med, hahaha. Men, jag gjorde det! :) Super häftigt ändå! Hit ska jag verkligen se till att komma några gånger till innan jag åker hem. Förhoppningsvis tar det inte ett helt år innan nästa gång ;) haha 
Efter vårt Willis Tower besök så drog vi rätt över gatan till Giordano's Pizza, där dom serverar den bästa deep dish pizzan i Chicago (har vi hört). Och god var den minsann! För er som ej vet vad deep dish innebär så ska jag förklara det som guiden på båtturen igår gjorde :"It's like pizza and lasagne made a baby". TRUE STORY, kan jag säga då! ;) haha Och mätt blir man. Nått fruktansvärt....
Efter maten så hann vi inte göra så mycket mer. Vi satt kvar och prata ett bra tag och försökte smälta maten så gott det gick. Sedan traskade vi till Sarah's tågstation. Efter det traskade jag ensam vidare till min tågstation dom ligger några kvarter längre bort. Solen va påväg ner och jag kände bara ännu en gång : Shit va jag älskar denna staden! :) Haha
Tog tåget hem, prata lite med mina värdföräldrar om hur helgen varit och sen blev det sova!
 
Mumma! <3
Mitt fina frukost-sällskap :)
Fox River i Geneva

Utsikt från Willis Tower
Hoho! Liiite nervös va jag faktiskt ;)
Bara lite högt sådär.....
Ett par våningar upp ;)
Visdomsord från Giordano's! 
Alla andra var busy med att följa fotbollsmatchen på tv. Chicagos Bears första match idag!
Mera kloka visdomsord! 
Gotta' love the Deep Dish!!
Willis Tower (marknivå) höhö
Oh, How I Love You Chicago! <3

2014-09-06
23:28:00

Architecture tour!
Heeeeejzaaaan!
 
Idag drog jag down town för att spendera dagen med Evelina och hennes mamma, som kom i torsdags! :) Kuuuul! Minns ju själv hur kul det var när min familj kom och hälsa på mig. :) 
Vi hade bokat en Architecture tour i Chicago river/Lake Michigan. Detta har ju jag och Evelina gjort tidigare, under vår helgkurs vi tog i April. Men denna gången var det MYCKET varmare och soligare än förra gången. Och den första tog oss inte ut på Lake Michigan. Så denna var lite roligare på så vis. Riktigt kanon väder var det!! Totalt klarblå himmel. 
Lika kul varje gång man är i Chicago, speciellt en dag som denna då vädret är så fint. Man blir liksom påmind om hur sjukt fin denna staden är! Älskar den!! 
Blev en fin tur på båten och vi fick minsann finslipa vår kunskap om Chicagos historia. Enda störiga som hände var att vi hade världens mest irriterande brud sittandes i raden bakom oss. Och då menar jag sjuuuuukt störande!! Efter båtturen begav vi oss vidare till Hard Rock Café för att äta middag. En super god burgare blev det då och i super bra sällskap :) Sen blev det dra till Evelina & Carina's hotell för att hämta upp deras packning innan vi tog oss till tågstationen. Då blev det tåg hem. 
När jag klev av på stationen i Geneva så var det kallt ute. Brrrr börjar bli höst nu! Har så himla svårt att inse att jag snart kommer få dra på min jeans/byxor varje dag snart. Efter en hel sommar i endast shorts eller klänning så kommer det bli konstigt! Meeen jag ser lite fram emot hösten också faktiskt :) 
 
Tackar hur som helst Evelina och mamma Carina för en toppen trevlig dag i Chicago! :)
 
 

2014-09-05
23:50:00

RUN FORREST,...RUUUUUN!!!!!
I dag börjar jag inlägget med att Gratulera min kära storebror på födelsedagen!! :) Hoppas dagen var toppen! MISS JOOO!! <3
 
Blev en solig förmiddag så jag och lill-killen tog en svettig promenad till Peck Farm. Där lekte vi i parken, plaskade i vattnet och besäkte fjärils-huset. Efter den utflykten var vi helt slut båda två. Va inga större problem att få honom att sova efter lunch i vart fall, haha. Under hans tupplur passade jag på att duscha. Sen sov han faktiskt bra länge. Han sov fortfarande när syskonen kom hem från skolan. Gick och mötte dom då det hade börjat bli storm ute med ordentlig blåst och lite åska. 5-åringen fick ta med sig en kompis över och leka här. Tjejerna stannade hemma och lekte dom också. "Stormen" la sig lite senare så då passade vi på att gå ut en sväng. 
Sedan spelade vi Disney spelet "Scene it" tills min värdmamma kom hem. Stackarn är fortfarande förkyld. Tur att det var slut på veckan nu! Senare drog jag iväg för att plocka upp Laura och vi drog och käkade på The Village Squire. Ser ut som en riddarborg på utsidan, dock inte lika mycket på insidan ;) haha Åt sjukt goda wrapps och vi hade bra livemusik som underhållning. Men vi vet inte om det är ett ställe vi kommer besöka ofta, haha. Efter middagen drog vi till biografen. Idag visade dom den gamla goa "Forrest Gump" i IMAX :) haha filmen firar ju 20-år så därav att den visades på bio helt plötsligt. Har inte sett den på flear år så vi båda kände att detta skulle va en kul grej :) Och så blev det! Haha har glömt hur rolig och fin den filmen är :') Ett tag trodde vi att det bara skulle bli vi två i hela salongen, men det dök sedan upp tre personer till. Haha så vi var sammanlagt endast 5 pers som kollade på filmen vid denna tiden ;) Efter bion körde jag hem Laura! Sen blev det hem och sooova! I morgon blir det Chicago!
 
 

2014-09-01
23:56:00

Labor Day
Hej Hopp!
Idag är det Labor Day igen. Precis som förra året, haha ;) Vilket innebär att jag är leeedig. Båda mina värdföräldrar är hemma från jobbet så det blev sovmorgon. Nice! Tror att jag förra året skrev vad denna dag innebär, men orkar tyvärr inte gör det igen. Så ni får google det om ni känner för det ;) haha 
 
Hur som helst, kalaset igår var super trevligt. Temat var "Enchanted Forest", så det var pyntat med älvor, svampar, blommor osv. Vädret var fortfarande toppen bra så vi kunde sitta ute på altanen hela kvällen. Alla barn lekte i hoppborgen som vi tog med hemifrån. maten var (som jag visste) as god och sällskapet var som alltid jätte trevligt! Har nu insett att jag kommer kunna dricka öl på familje-festligheterna framöver, då dom alltid har Coors Light ;) haha Elin gillar ju den ölen numera! Så det var kul när min värdpappa väl såg att jag tog en öl senare. "Wait, are you actually having a beer Elin?" Haha ;) Han och alla andra brukar alltid upplysa mig om att det finns öl, men jag brukar ju säga att jag inte gillar det speciellt mycket. Så nu blev han väl helt chokad! 
När det blev mörkt så tände dom en brasa ute som vi grillade Smor's på. Mitt äldsta värdbarn var så snäll och gjorde en till mig :) Dom hade även jätte cool belysning som gjorde att det såg ut som det fanns tusentals eldflugor i träden typ. Super mysig stämning! Trötta barn var det i bilen hem sedan ;) 
 
I dag har det inte hänt så mycket. Chillade typ hela morgonen/förmiddagen. Väntade mer eller mindre på att Evelina skulle komma hem så vi kunde ses ;) haha Så när hon väl var hemma så drog vi och åt frozen yogurt och tog en snabb sväng till target! Sedan åkte jag hem och åt middag med min värdfamilj. På kvällen kollade vi på "American Ninja Warrior". Sjukt inne i detta program ändå, haha. 
Sedan blev det soooova! I morgon är jag ju ledig egentligen, fast det kommer va en busy day för min värdmamma så kommer jobba en del ändå. 

PÖSS PÖSS