typesomielin.blogg.se

2014-08-31
13:08:00

Midnight Memories
 
"Midnight meeeeemories, oh, oh, oh, oh.
Baby you and me
Stumbling in the street
Singing, singing, singing, singing
Midnight memories, oh, oh, oh, oh.
Anywhere we go never say no
Just do it, do it, do it, do it"
 
Oooooh vilken bra helg det blev! Helt sick! Lyckorus x 1000 :)

I natt trängdes vi på gatorna med alla andra tusentals 1D-fans som skulle hem från konserten. Vi lyckades ta oss till hotellet där vi vilade våra onda fötter en stund innan vi drog ut på gatorna igen. Natten va ju ung för böveln!! Meeeen vad vi inte kunde begripa var att så många barer var stängda. Kan ju bero på att vi inte riktigt befann oss på rätt sida av stan för en utekväll. Vi tog oss tillbaka till Miller's Pub, men där var det massa bröllopsgäster så det blev inget med den saken. Så vi stod inför ett dilemma - gå minst 20-25 min till närmsta bar (som KANSKE skulle vara öppen) eller gå tillbaka till hotellet? Tyvärr så fick våra fötter tala för oss, så vi promenerade tillbaka till hotellet i natten. En helt okej promenad ändå om ni frågar mig, då vi gick där och sjöng på One Direction's "Midnight Memories" genom stan ;) haha Som sagt, en helt kanon bra kväll! Väl på hotellet tog vi tillfället i akt att öppna "vår" goodiebag. Har ingen sakant den innan så är det väl ingen som kommer sakna den nu tänkte vi ;) Fanns allt lite att bjuda på i den. Typ världens godaste choklad och en liten baileys som satt bra innan vi gick och la oss, hahahaha. Vi somnade som stockar båda två skulle jag tro.

Meeen upp med tuppen skulle vi! Vad vi båda verkligen hade sett fram emot idag var frukost på vårt favorit ställe Wildberry Pancakes. Tyvärr borde vi ha kommit dit betydligt tidigare, för utanför väntade ett tiotal andra som också ville äta där. Så vi bestämde oss för att äta på Corner Bakery istället. Besvikna blev vi, men frukosten vi åt var inte så illa den heller :) Så efter en god frulle och en härlig promenix i solen till tåget, så blev det tillslut dags att åka hem igen. 
Evelina körde hem mig och jag blev attakerad av mina värdbarn som ville veta hur konserten var. Så det fick jag berätta om såklart :) Så nu blir det chilla resten av förmiddagen innan vi ska på 1-års kalas ikväll. Nått av det bästa med denna familjs släktkalas är att det alltid finns massa god mat där ;) haha Speciellt när mormor'n hjälpt till med maten. Sen är ju alla så himla trevliga också. Så detta ser jag fram emot! 
 
Som barn på julafton ;) haha
Trött med sjuukt nöjd med kvällen! :)
 
Early morning in Chicago
On the road - påväg hem från tågstationen
 

2014-08-31
12:51:00

One Direction!
Wooop wooop! 

Igår var det alltså dags för One Direction konserten. SOM vi taggat för detta, haha! I fredags kväll satt vi hemma hos Evelina och bokade ett hotellrum i Chicago så där i sista minuten (bra att va ute i god tid liksom). Så gott som ALLT var fullbokat, så att vi ens fick ett rum var väl egentligen ett mirakel. 

Så igår så började jag dagen hyfsat tidigt. Skypade med mamma & pappa osv. Sedan kom Evelina och hämtade mig på förmiddagen och vi drog iväg till tåget. Mestadels av resa lyssnade vi på One Direction musik för att tagga ännu mer, hahaha. 
Väl framme i Chicago så letade vi upp vårt hotell. Jätte fint hotell och rum måste jag säga ;) Det råkade vara bröllop just denna helgen så hela hotellet var proppfullt med folk. Och i och med detta så hade en goodiebag lämnats på vårt rum (förmodligen inte menad för oss eftersom vi inte var med på gästlistan). Meeeen vi tackade ju inte nej till den direkt ;) haha 
Så där var vi, på vårt hotellrum i Chicago och hoppade/dansade runt till musik :) Efter att ha packat om våra väskor, gjort oss i ordning osv. så drog vi till Miller's Pub för att äta middag. Öl drack vi till detta! Ja, hör och häpna mina kära vänner. Jag drack ÖL!! Insåg att det finns ännu en öl jag gillar. Woohoo! Vi kände oss lite stolta att vi inte behövde visa leg heller. Inte så ofta som jag slipper, haha. Efter mycket god middag så började vi traska mot Soldier Field, där vårt efterläntade konsert skulle äga rum. Nu visste vi redan vart vi skulle, men hade vi inte vetat så hade det bara vart att följa alla "1D" tröjor raka vägen till stadion, haha. 
Vi hade förväntat oss regn och molnighet denna dag, men vi blev välsignade med kanon väder!! Helt underbart! :) Bra platser hade vi faktiskt. Det enda dumma är att vi hamna under ett tak så vi hade en bit som skymde de stora tv-skärmarna framme vid scenen. Men bortsett från det så var det bra! 
Bandet 5 Seconds Of Summer var förband och dom var sjuuuukt bra! Hade sett fram emot att höra dom as well. Sen var det ju dags för självaste One Direction att komma på scenen. Alltså hela Soldier Field lyfte när alla tusentals människor (mestadels tjejer of course) skrek av glädje så fort dom visade sig! Haha, helt galet! 

Och ja, jag vet inte vad mer jag kan säga! Konserten var sjukt bra. Vi dansade, sjöng med i låtarna och var minst lika exalterade som alla skrikande tonårstjejer i resten av publiken! Haha ;) Helt ärligt så var det bara så sjukt bra! Trodde som sagt nog aldrig att JAG skulle gå på en One Direction konsert. Fast jag har alltid trott att om jag skulle göra det, så skulle jag nog ha väldigt kul. Och så sant som det är sagt så hade vi bara så sjuuukt jävla kul!! 
Efter att nu ha taggat konstant varje dag i två veckor inför denna konsert så känns det så himla tomt nu efteråt, haha! Skulle lätt kunna gå och se dom igen :) 
Kommer inte skriva mer om hur konserten var. Mina bilder ska få visa lite istället! 
 
5 Seconds Of Summer
One Direction
 
 
 

2014-08-20
22:32:00

Back to School!
Heeeeeejsan!
Idag är det (som rubriken avslöjar) "First Day Of School". Hade tre väldigt exalterade barn här i morse som längtat efter att få komma tillbaka. Får se hur länge den känslan varar ;) haha 5-åringen var i vart fall jätte spänd på att få börja kindegarten :) Han så så stolt ut med sin nya ryggsäck och lunchlåda. För att inte tala på spänningen när han skulle åka skolbussen, haha. Amerikanare är ju för roliga ändå. När det är första dagen i skolan, ja då följer alla föräldrarna med till bussen och står där med sina feta kameror och tar kort på varenda steg de tar tills de sitter på bussen. Haha, helt sjukt! Förstår att det är en stor grej när ditt barn precis ska börja kindergarden eller första klass. Men jag minns detta från förra året också då jag följde tjejerna till bussen första dagen. Även då var kamera/mobil framme hos de flesta päronen ;) haha 
Hur som haver, min värdmamma tog ledigt från jobbet idag eftersom hon ville åka till skolan och möta upp 5-åringen för att se så allt går bra. De flesta föräldrarna gjorde det (dom som hade kindergarten-barn). Så jag stanna hemma med lill-killen. Tänk, nu kommer det bara bli jag och han varje dag framöver. Konstigt ändå! Blir ju jätte tomt med tanke på att alla fyra vart hemma hela sommaren och nu blir de bara jag och han. Meeen de är skönt att komma igång med de normala rutinerna. Jag ska inte klaga ;) haha Har vart en bra sommar i vart fall! :) Kan inte fatta att den redan är slut. Tyckte ju att den verka så himla lång när den väl började. Önskar bara att vi haft mer tid till roliga aktiviteter/utflykter tillsammans. Ofta hade vi nån av barnens aktiviteter att åka till, så vi bodde väl mestadels i bilen, höhö.

Eftersom min värdmamma va ledig passade hon på att åka på sin crossfit. Så jag och lill-killen tog en promenad till lekparken. Vi passade då på att ta en sväng förbi den nya au pairen som flyttat in i vårt område :) Hon heter Ronja och kommer från Tyskland. Va lite klurigt att hitta hennes hus, eftersom husnummrena inte går i ordning här -.- Så sjukt störande! Meeen tillslut hittade jag det :) Så vi fick komma in och hälsa. Hennes värdbarn var alla i skolan så hon var hemma själv med hunden. Lill-killen fick leka med hunden lite, så han var ju nöjd! ;) Kul att träffa en ny au pair! Sen blev det som sagt en sväng till lekparken i solen. Därefter hem till min värdmamma igen, som då hunnit komma hem. Resten av dagen blev lugn. Lill-killen tog en tupplur efter lunch. Då hjälpte jag min värdmamma att fundera ut hur hon ska inreda sitt hus, haha. Hon fick nyligen massor av tavlor, speglar osv. att hänga på väggen av sin syster som hon inte har användning av längre. Så nu försöker vi klura ut vart vi ska göra av allt ;) haha Tycker ju inredning är kul så jag har väl tagit på mig ansvar att komma med förslag, haha. 
 
Direkt när barnen kom med bussen så plockade vi upp dom och drog iväg till vattenparken Raging Waves. Har planerat att åka dit flera gånger de senaste två veckorna, men har alltid kommit något i vägen. Och eftersom min värdmamma redan fixat biljetter dit så ville vi ju se till att använda dom. Så vi fick i vart fall ca 3 timmar där :) Vädret var ju toppen och de hade massor av roliga rutchkanor där. Min värdmamma och pojkarna höll till i barnsektionen medan jag och tjejerna sprang mellan alla rutchkanor ;) haha Tyvärr var det rätt packat med folk så på de större grejerna fick vi ju vänta kanske 20-30 min innan vi fick åka. Men men, det blev kul ändå! 
Stannade tills parken stängde vid 18 och då blev det direkt hem till min värdpappa och äta middag :) Sedan ringde jag till Evelina. Vi var eniga om att det var allt för längesedan vi talades vid ;) haha I morgon kommer hon hem från Wisconsin igen. Yaaaaay! Så i helgen ska vi mysa med film och glass. Och tagga inför nästa helg då vi ska på One Direction! Haha, aldrig hade jag trott att jag faktiskt skulle bli så taggad inför deras konsert ;) Tror för övrigt jag inte nämnt att vi ska dit tidigare? Men ja, surprise gott folk!! ;) Vem hade trott det? haha Kuuuul ska det bli hur som helst! 
 
PÖSS & GODNATT!

2014-08-16
12:43:00

Ohio!
Hej hej!
Nu är ja tillbaka från Ohio. Det blev ju av tillslut. Vi skulle ju som sagt ha åkt redan i söndags, men nu blev det onsdag-fredag istället :) Var en trevlig tur. På onsdagen blev det endast packa osv. hela förmiddagen typ. Vi packade dessutom ihop barnens "school supplies" som de ska använda under skolåret. Alltså, det är helt sjukt hur mycket grejer dom måste fixa själva och hur mycket mystiska grejer som står på listan. Ja, dom har en specifik lista att följa. Så vi packade ner i påsar och bockade av. Våtservetter och näsdukar ska dom också ha med sig! haha helt sjukt! Herregud, jag minns att vi typ fick allt från skolan när vi var i den åldern. 

Hur som helst, strax innan 15:00 kom min värdpappa hem från jobbet och då packade vi in oss i bilen och far iväg. Lyckliga au pairen slapp sitta i baksätet klämd mellan tjejerna. Yaaay! Det fick stackars 5-åringen göra istället ;) haha Hade nog inte pallat sitta där i 5-6 timmar. Istället fick jag underhålla lill-killen där i mitten. Gick bra! 
Vi stannade i Indiana för att äta middag. Så nu har jag besökt två nya stater under dessa tre dagar ;) wiihoo! Blev lite dramatiskt på stället vi skulle äta på, då någon i personalen tuppade av inne i köket och dom fick ringa ambulans och grejer. Min värdmamma som råkar vara läkare fick titta till henne. Verkade dock som om det inte var någon större fara, som tur va. Men hon togs i vart fall till sjukhuset. Sedan fick vi äta vår middag, haha. Dramatik i vardagen som sagt ;) Sen fortsatte vår resa till Ohio. När vi kom fram till hotellet sent på kvällen blev det typ sova direkt. 

På torsdagen var det då äntligen dags för Cedar Point. Typ den största eller i vart fall en av de största nöjesparkerna i USA. Som vi längtat efter detta. Min värdmamma brukade alltid åka dit när hon var liten tillsammans med sin familj. Kan ju säga att efter detta så är karusellerna på Liseberg INGENTING i jämförelse galenskapen jag upplevde på Cedar Point! haha Heeeelt sinnessjukt! :) Men helt awesome! Vi åkte typ allting! Vi kom när parken öppnade vid 10:00 och gick inte hem förrän parken stängde 22:00. Bra väder hade vi också! En helt toppen dag! :) Den sjukaste karusellen jag någonsin åkt i hela mitt liv var "Top Thrill Dragster". En typ av berg- och dalbana som kommer upp i 190 km/h på 3.8 sekunder och går sedan ca 130 m upp i luften i en båge innan den går ner igen. Ni kan ju kolla videos på youtube så får ni se själva. Den twistar sig påväg upp också. Haha, heeeelt sjukt! Har aldrig vart så nervös inneför en karusell i hela mitt liv. Jag och min värdmamma var likadana. Vi hade gått och tittat på denna hela dagen och skrämt upp oss själva. Vi sparade den till slutet. Mina värdföräldrar åkte först medan jag passade pojkarna. tjejerna passade på att åka en annan karusell. Dom vägrade åka den! haha Förstår det egentligen! Sen var det ju min tur då. Min stackars värdpappa fick åka den en gång till med mig. Inte en chans att jag skulle åka själv. Jesus va nervös jag var! Typ skakade. Fick kolla pulsen emellanåt. Haha! Och min värdpappa hjälpte mig ju inte direkt. Han satt där och skrämde upp mig ännu mer och berätta hur rädd min värdmamma vart osv. 
Nu såhär efteråt är jag glad att jag åkte. Huuuur cool som helst! Men det värsta med den var väntan innan du skulle iväg. Det är liksom ett trafikljus som räknar ner innan du skjuts iväg. Du vet ju att de kommer gå så jääääkla fort. Ren tortyr att vänta på kan jag säga, haha! Är glad att det var på kvällen och hade hunnit bli mörkt ute när vi åkte den, för hade det vart dagsljus så hade det nog vart värre. Nu tänkte jag liksom inte på hur högt upp vi var ;) Stolt att jag inte ballade ur där!

På fredagen hade vi tänkt åka till Cedar Point vattenpark. Men det var inte varm nog ute tyckte vi, så vi struntade i den. Istället tog vi en färja ut till ön Put-In Bay. Där spelade vi minigolf, besökte en underjordisk grotta, åt glass, lekte i en lekpark osv. Senare på eftermiddagen var det dags att åka hem till Illinois igen. Hemresan var drygare än ditresan kan jag lova. Barnen var inte på riktigt lika bra humör påväg hem, haha. Men alla var trötta så det var ju inte så konstigt egentligen. Hoppade direkt i säng när vi kom hem! Skönt att det var lördag dagen efter, haha.
 
Twister - Också en rätt galen karusell!
OBS!! jag åkte denna. Ganska nervös då också, haha
Denna var helt hemsk pga. hur mycket det skakade! haha 
TOP THRILL DRAGSTER!!! 
 
Fredag 15/8
 
Underjordisk grotta med mineraler (tror jag det var??)
Minigolf (Elin var INTE så jätte duktig, haha)
Put-In Bay
På färjan tillbaka
 

2014-08-13
09:50:00

"2 Weeks of Fun" - Swedish breakfast & Lincoln Park Zoo
Hej hopp! Igår var det ju som sagt ett år sedan jag flytta till USA. Det var också yngsta tjejens födelsedag. Så nu mera är hon 9 år gammal :) Vi fortsatte våra "2 weeks of fun" då också, med ett besök down town. Det blev frukost på Ann Sather, som typ är svenskt :) Mina värdföräldrar bodde där förr innan de skaffa barn och brukade ofta äta frukost där. Så det blev swedish pancakes och kanelbulle till frukost ;) haha Super gott! På väggarna fanns texter på svenska (dock gammal svenska, så de va svårt att förklara för barnen vad som stod där, haha). Super mysigt ställe! Sedan bar det vidare iväg till Lincoln Park Zoo. Tyvärr va de ganska kyligt idag, så jag frös faktiskt vid vissa tillfällen. Glad att jag tog med en tröja i vart fall. Har endast vart på detta zoo en gång, under vintern så man såg ju inte alla djuren. Så det var kul att komma dit :) 
När vi tagit oss igenom hela parken bar det vidare av längre in down town. Mitt i trafik-kaoset, haha. Vi skulle nämligen in på "American Girl" butiken ;) Eftersom födelsedagsbarnet önskat sig en ny docka. Och jag måste säga att denna butiken är helt KAOS! Alla små flickors dröm, helt klart! Dockor och dockkläder högt och lågt. Helt sjukt! Så efter att ha shoppat lite där inne, drog vi oss tillbaka till bilen och sedan hem igen. Blev en bra dag, trorts att vädret inte var super kul :) 
Efter middagen blev det en sväng till Graham's för att äta glass :) Bra slut på dagen! haha 
 
Mycket svenskt på menyn ;)
Men lingonsylten har dom fått om bakfoten....
Kanelbulle!
 

2014-08-12
22:42:00

365
1 år! 12 månader! 365 dagar! Det är så länge som jag har vart här nu. Idag är det exakt ett helt år sedan jag sa hejdå till mamma och pappa på Landvetter och klev på planet som skulle ta mig till Island, och sedan vidare till USA. Början på mitt livs äventyr :) Det är så sjukt svårt att fatta hur fort tiden har gått. Det känns ju som om det var igår. Fast samtidigt kan jag knappt minnas när jag va hemma i Sverige senast. Det känns liksom som jag bott här i en evighet. Svårt att sätta fingret på det där. Men som sagt, egentligen minns jag ju exakt när jag var hemma i Sverige senast. Idag för ett år sedan ;) 
Tänk så mycket som har hänt under detta år! Så mycket som jag lärt mig. Så många nya intryck. Och så många nya vänner jag lärt känna :) Från världens alla hörn dessutom! Helt klart den bästa upplevelsen i mitt liv och jag ångrar inte en sekund av den. 
 
Jag minns fortfarande som om det var igår då min värdpappa och tjejerna plockade upp mig på flygplatsen i Chicago. Hade vart super spänd och förväntansfull hela flygresan från New York. Jag var tidig ner till bagageupphämtningen, så jag stod där och höll utkik efter dom. Såg direkt att det var dom som kom där. Kändes så overkligt. Där är dom! Dom jag ska bo hos nu i ett år framöver. Dom som jag bara mailat med och skypat med några gånger. Jag minns också att jag tänkte "Guuud, och här ska jag köra bil en vacker dag!", när vi kom ut på den 4-5 filiga motovägen. Haha, men nu har jag ju inga problem med detta ;) 
Jag minns även hur tydlig som helst hur det kändes när vi kom körandes in i vårt bostadområde bland golfbanor och gigantiska hus. Tänker på det nästan varje gång jag tar den första kurvan in på den gatan ;) Sedan hur spänd jag var när vi körde in på garageuppfarten och jag fick komma in i mitt nya hem och träffa min värdmamma, 5-åringen och hunden :) Många minnen jag sent kommer glömma!
 
Det känns dock konstigt nu att jag egentligen skulle vart klar nu. Nu skulle min resemånad ha börjat! Sen efter ca fyra veckor skulle jag vara påväg hem till Sverige igen. Men nu blir det ju inte så. För nu har jag andra planer ;) haha 9 månader till i USA står ju på schemat. Känns bra faktiskt! Fast just nu känns det ju som sagt lite märkligt. Speciellt nu när alla au pairer som jag träffade när jag först kom hit har åkt hem. Nya har ju kommit förstås. Men på nått vis trodde man nästan att detta aldrig skulle ta slut. Tanken på att nån i gänget skulle åka hem fanns liksom inte riktigt, även fast alla visste om det. Verkligheten kom ju dock ikapp mig, så nu är ju de flesta hemma eller på resemånad. Tur jag har Evelina kvar i vart fall :) Och nya au paier lär vi ju träffa! 
Jag tänker också på mina kära svenne-flickor som jag träffa på orientation som nu idag också firar sitt 1-års jubileum! Grattis hörrni! haha Vi klarade det ;) Jag hoppas ni får toppen bra resemånader och en safe trip hem till Sverige. Ni får hålla ställningarna tills jag kommer hem nästa år. Då blir det en fet reunion ska jag säga er! ;) På sätt och vis hade jag velat åka hem med er nu. Vi började ju detta äventyr tillsammans, så vi borde ju ha avslutat det tillsammans. Men, planer förändras. Och jag är rädd att jag helt enkelt inte känner mig helt färdig här i USA. Så ni får åka hem utan mig och så ses vi i Sverige sen :) 
 
Så nu börjar nerdräkning om! Dags att påbörja rond nr 2 ;)
USA, bring it on!
Jag är redo för vad som komma skall!
 
12 Augusti 2013 - Bye Bye Sweden!
Orientation : New York 12-15 Augusti 2013
Mina svenska brudar <3

2014-08-11
23:34:00

How To Train Your Dragon 2
Zuup people?
Nu ligger jag här i min säng och funderar. I morgon har jag vart här i ett helt år. Eller, i detta land åtminstone. På fredag är det ett år sedan jag kom till min fina värdfamilj :) Det är ju så himla mycket som hänt under detta året. Och nu har mitt första år som au pair snart nått sitt slut. Känns jätte märkligt.....

I dag började dagen med regn. Jag passade barnen medan min värdmamma var på sin crossfit. Städerska kom också. Annars hände det inte så mycket. När min värdmamma kom hem igen så fick alla barnen klä på sig, spela på sina instrument osv. innan hon och tjejerna åkte till mataffären. Jag och pojkarna stannade hemma. Lill-killen sov, så då spelade jag och 5-åringen kort :) 

Senare drog vi iväg på bio i Naperville för att se "How To Train Your Dragon 2" :) Jätte bra var den!! Älskar ju den första filmen, så jag var väldigt taggad på att se den nya. Måste säga att, för att vara en animerad figur så är huvudrollen "Hiccup" rätt stilig i denna filmen. Haha! Så OM han nu hade vart en riktig människa så hade jag paxat honom och vi säger så ;) hahaha 
Väl hemma igen så satte min värdmamma igång med middagen. Min värdpappa kom strax hem och hjälpte till. Blev grillad stek och potatis. Mumma!! Sedan avslutade vi kvällen med att kolla på American Ninja Worrior. 
 
Nej, nu får jag sluta ligga här och fundera. I morgon ska vi åka till Chicago och spendera dagen där :) Ska bli kul! 

Natti natti folkens!
 
Nedräkning snart avslutad! 
How To Train Your Dragon 2
 

2014-08-10
23:04:00

HAPPY BIRTHDAY EVELINA!!
Ja må hon leva, ja må hon levaaaaa...... och så vidare! :D I dag fick vi alla gratulera min kära Evelina på hennes 21-års dag! Äntligen är hon vuxen och myndig i detta land. Party! haha
 
Eftersom det inte blev nått Cedar Point idag så bestämde sig min värdfamilj att åka till Brookfield Zoo. Själv stannade jag hemma. Hade ju nämligen en frukostdate klockan 9 på Egg Harbor Cafe, med ingen mindre än födelsedagsbarnet her self ;) Alltid lika trevligt och alltid lika gott! Vi tog oss sedan en liten promenix genom down town Geneva i solen. Därfter åkte vi var och en till sitt. Jag åkte för att färdigställa både Evelinas och mitt värdbarns födelsedagspresenter. Yngsta tjejen fyller nämligen 9 år på tisdag :) Gick in på Claire´s för att köpa nagellack och lite sånt till henne. Och alltså, jag bara älskar snubben i kassan. När jag väl skulle betala så var jag typ en dollar ifrån att få nån $10 off kupong eller nått. Så på nått jävla vis så lyckades han övertala mig att köpa ett sånt där hårband med blommor som varenda brud numera har på sig, haha. Som sagt, ingen direkt aning om hur han lyckades övertala mig till detta. Men där stod vi i spegeln, jag och han, och provade "blomsterkransar" i hop. Haha, så himla kul! 
Sedan åkte jag hem, packade in presenter, lyssnade sönder Molly Sandéns nya låt "Freak" (älskar musikvideon btw) och skypade med mamma, pappa och bror! 

Min värdfamilj kom sedan hem igen. Dom hade haft en bra dag på zoo. Vi kollade på "Night at The Museum" och min värdpappa åkte och köpte mat. Efter middagen åkte jag till Evelina för att ge henne hennes födelsedagspresent :) Hon blev glaaaad! Sedan blev det tårta och kolla film. Myspys! Efter det fick jag åka hem och sova. I morgon är det ju måndag och jobb igen. Vårt "2 Weeks of Fun" schema har vänts helt upp och ner pga att Cedar Point flyttats, haha. Så vi får se vad som händer i morgon ;) 

Puss & Godnatt
 
 
Yngsta tjejens present & Evelinas present :)

2014-08-09
22:49:00

Shoppa loss!
Lördag! Gööött ;) Evelina dök upp hos mig vid 10 tiden. Därefter startade våran dag av shopping. "Evelinas födelsedags-shopping" för att vara exakt ;) Vi mötte upp Sarah på Geneva commons och alla hoppa in i min lilla bil och sen bar det iväg. Vi började med ett utomhus mall som ingen av oss besökt tidigare. Mina värdföräldrar har nämnt det för mig flera gånger, men de har liksom aldrig blivit av bara. Men nu så. Vädret var kanon, så det kändes bättre när det var ett utomhus mall ;) Vi passade på att äta lunch på Cheesecake Factory när vi var där. Mumma! Så himla gott. Och så äckligt mätt jag blev sen. Huuuujedamej! 

Efter att vi tagit oss igenom alla butiker så for vi faltiskt vidare till Woodfield Mall också, haha. Där har jag ju vart kanske 4-5 gånger. Stort mall med många bra butiker :) I slutändan kom jag hem med nya jeansshorts (på rea!!!), två linnen, en kimono och en produkt från "Lush". Blev riktigt nöjd ändå! Meeeen måste skärpa mig och spara pengar nu! haha 
 
Egentligen så ska jag och min värdfamilj åka till nöjesparken Cedar Point i Ohio i morgon. Men vädret skulle visst inte bli så bra så blev ändrade planer. Så vi ska försöka på onsdag-fredag istället :) Håller tummarna för bättre väder då. Detta innebar att jag inte skulle missa Evelinas födelsedag trots allt ;) Så i morrn blir de fira Eveliiiiina! 
 
Tänk att på Tisdag så är det mitt 1-års jubileum här i USA. Ett helt år sedan jag lämnade Sverige! Kan inte fatta att det gått så fort. 
 
Cheesecake Factory <3
"Svenska barnkläder" på mallen! :) Kuuuul! 

2014-08-08
23:18:00

Pool-häng och finmiddag :)
I dag gjorde vi ett försök att åka till raging waves (vatten parken). Meeen när vi väl kom dit så var det så sjukt mycket folk/bilar som skulle in så vi vände faktiskt och åkte till den lokala poolen istället. Folk parkerade ju på gräset till och med, haha. Sen var det inte någon tryckande värme idag heller, så mig gjorde det inget att vi tog den andra poolen istället. Det var lite kyligt emellanåt. Men bada fick man ju göra ändå. Badade mest med pojkarna och hjälpte min värdmamma hålla kollen. Min värdmammas syster och hennes dotter kom också dit en sväng :) Blev även några varv i vattenrutchkanorna med tjejerna! Vi spenderade väl ca tre timmar där i vart fall innan dom ville hem, haha. Då blev det duscha osv. 
Senare mot kvällen for jag iväg på middag med Evelina och hennes värdfamilj :) Vi åt på en Italiensk restaurang i St. Charles. Super mysigt! Detta var för att fira Evelinas födelsedag som är på söndag :) Jätte kul att få vara med! Blev en kanon trevlig middag och både jag och Evelina åt lax, som var super god. Under middagen blev det mycket skratt då jag och Evelina gjorde vårt bästa att förklara "typiska svenska grejer" som ingen i detta land begriper, haha. Bl.a gick vi in på djupet angående "fika", att kanelbullar INTE äts till frukost, vad en smörgåstårta är för något, vad kaviar är för något och att svenskar kollar på kalle anka på julafton ;) haha Allt detta låter ju hel tokigt i deras öron! 
Efter middagen blev det tårta hemma hos Evelina! Hennes värdföräldrar hade fixat värsta fina tårtan, med svenska & amerikanska flaggan på. Super fin verkligen! God var den också. Satt kvar och pratade med Evelina ett tag innan det tillslut blev dags för mig att åka hem. Hade en sjukt trevlig kväll i vart fall! Tack så mycket Evelina, med värdfamilj, att jag fick följa med :)
 
 

2014-08-05
22:11:00

"2 Weeks of Fun" - Shedd Aquarium/ Navy Pier
Hej hopp!
I dag började "2 Weeks of Fun" som min värdmamma kallar dom. De två veckorna som hon är ledig och som vi tänkt försöka hitta på massa kul! På dagens schema stod det egentligen att vi skulle åka till en vattenpark, men vi va osäkra på om vädret skulle bli bra nog. Så då blev det ett besök på Shedd Aquarium i Chicago istället :) Inte mig emot! Jag har vart där en gång tidigare med Sophia, men då kollade vi faktiskt inte på allt. Valarna och delfinerna t.ex ingick inte i vår biljett den gången. Men det gjorde det idag :) Wiihoo! Så vi kollade på massor av fiskar (big surprise) och fick se delfin-/valshowen. Alltid kul att se! :) 
Efter några timmar bland fiskarna + lunch på Shedd Aquarium, så blev det en tripp med taxi-båt till Navy Pier därifrån. Nu var det kanonväder helt plötsligt! haha Härligt! Fick en tjusig vy över Chicagos skyline där från båten ute på Lake Michigan. Väl framme på Navy Pier köpte vi biljetter till några karuseller. Vi började med Navy Pier Ferriswheel. Det har jag ju också åkt en gång tidigare (förra hösten, med Sandra). Barnen var jätte exalterade över att va så högt upp! Efter det fick tejerna åka i slänggungorna, medan resten av oss fick rida hästar på den andra karusellen. Ja, au pairen fick också åka karusell ;) Kollade sedan runt lite och åt glass innan vi tog taxi-båt tillbaka till Museum Campus (där Shedd Aquarium ligger). Sen blev det raka spåret hem. Hade ändå ganska tur med trafikkaoset. Kom hem på ganska bra tid. Båda pojkarna stensov i bilen hela vägen hem nästan, haha. Sedan hann man typ inte göra så mycket mer den dagen :) 
 
Sjukt luriga små fisk/maskar
NEMO!!
Ett riktigt hajägg. As cool! Såg hur hajen rörde sig där inne :)
Beluga whales
Beluga Whale
Spider Crab
ABBORRAR tänkte jag!!!
 

2014-08-04
21:28:00

Playdate hos Evelina!
Hey yo! 
I dag är det sista jobbdagen, sen har min värdmamma semester i två veckor! Awesooooome!! Kommer ju jobba ändå förstås, men det är ändå skönt att hon ska va hemma, haha. Planen är att det ska bli två veckor med bara roliga grejer eftersom att barnen börjar skolan snart. Detta ser jag också fram emot faktiskt, haha. Kommer bli skönt att inte ha alla fyra barnen hemma varje dag ;) haha hemska au pair!!!! Ne men det skönsaste kommer bli att komma tillbaka till de vanliga rutinerna. Fast nu kommer det ju bli andra bullar förstås. Nu ska ju min 5-åring börja Kindergarten. Stor kille :') Vilket innebär att han kommer gå i skolan lika länge som tjejerna gör. Alltså blir det bara jag och lill-killen hemma framöver. Kommer bli en sjuk omställning, haha. 
 
Hur som haver, i dag tog jag med mig mina fyra monster hem till Evelina för att låna hennes pool :) SOM vi har väntat på detta, haha. Tror vi försökt fixa denna playdate i flera veckor. Så nu var det äntligen dags! Blev en lyckad förmiddag med mycket bad. Barnen hade skit kul (tack för detta) och jag hade också det. Alltid kul att träffa Evelina liksom ;) 
Sen blev det åka hem och göra annat resten av dagen. Bra dag! :)

2014-08-03
23:11:00

Lollapalooza!
Wihoo folket!
I dag bestämde jag och Evelina oss för att göra ett försök att ta oss in på Lollapalooza ;) Sista dagen i dag! Vädret var kanon när vi lämnade Geneva. Sedan blev det mindre kul när vi kom till Chicago. Men vi gick omkring där utanför festivalområdet och försökte hitta någon som sålde biljetter. Ett tag tyckte vi att det var hopplöst. Men tillslut mötte vi en snubbe som sa "You guys look like you need tickets!". JAAAA! skrek vi ;) haha Vi lyckades pruta liiite på biljetterna i vart fall. Hade säkert kunnat få ner priset lite till, men vi var nog bara lyckliga att vi faktiskt fick biljetter så vi ville inte missa chansen, haha. Sjukt nöjda flickor skuttade in på festivalområdet med armen i vädret för att skylta med våra festivalband. 
Vi kom in senare så vi hade ju redan missat en del band under dagen. Men vi hann se de flesta som vi båda ville se. Sebastian Ingrosso, Skrillex och Kings of Leon! Trots regnet och leran som vi stod i till knäna så hade vi så himla kul! Vi stod där i regnet och dansade med alla andra glada festivalmänniskor :) Våra stackars skor är dock ett minne blott numera. Men är verkligen glad att vi tog oss in till Chicago i dag! Blir en dag jag sent kommer glömma :) 
 
 
 
 

2014-08-02
23:59:00

Bye Bye Isabelle!
I dag drog jag down town för att träffa Isabelle en sista gång innan hon åker på sin resemånad. Isabelle var ju en av de första vännerna jag lärde känna här i USA. Tyvärr hanmnade hon i dålig värdfamilj, men tack o lov så hittade hon en ny inne i Chicago :) Dock har vi vart sämst på att ses och hålla kontakten nu under våren/sommaren. Så idag var det första gången sen i typ december som vi träffades. Pinsamt, haha! Men det var hur kul som helst att se henne igen :) Inga konstigheter alls! Blev lite shopping. Träffade några av hennes andra tyska vänner och även den nya au pairen som ska ta över i hennes värdfamilj. 
 
I går började ju Chicago's musikfestival Lollapalooza! Har hela året tänkt att det hade vart sjukt kul att gå. Men biljetterna sålde slut på stört så det var typ inge idé att ens försöka. I går var några vänner dock där och fick tag på billiga biljetter utanför festivalområdet. Så dom fick se Eminem. Jag skulle egentligen vart med också, men jag orkade inte och kunde dessutom inte ta mig dit lika tidigt som dom andra. Men uuusch vad jag ångrar att jag inte åkte dit! Eminem liksom!!!! När i mitt liv kommer jag nånsin få den chansen igen?? Never atagligen -.- Baaah! 
I dag undvek vi typ hela Lollapalooza-kaoset eftersom vi shoppae på Michigan Avenu och gick åt motsatt riktning. Men tåget till city var proppfullt! Lycklig att jag fick sittplats. 
När jag skulle hem efter min heldag med Isabelle så missade jag tyvärr mitt tåg och fick vänta i 2h på nästa tåg :( Trååkigt! Men jag tog en promenad bort till festivalområdet och kolla läget. Tillslut hamnade jag på Corner Bakery och tog en fika. Lyckades få tiden att gå rätt fort. Sedan blev det tåget hem äntligen!
 
 

2014-08-01
20:42:00

The Morton Arboretum
Idag är det 1 Augusti! Hur sjukt??? Vart tog sommaren vägen? Tyckte ju att jag hade hur mycket tid som helst och nu har den bara försvunnit. Galet! Hur som helst, idag åkte jag och barnen The Morton Arboretum. Det är ett jätte stort område som består av trädgårdar med massor av olika växter och träd, parker och hiking trails. Jätte fint ställe, som jag inte besökt tidigare. Fördrev några timmar där i stekhettan. Barnen hade väldigt kul i laburinten som fanns där. Där skulle man hitta ledtrådar osv. vilket var spännande. Nån stackars farmor/mormor hade tappat bort sitt barnbarn i laburinten. Hon hittade henne som tur va. Glad att alla mina 4 barn höll ihop i vart fall :) Både Au pairen och barnen var nöjda med dagen. I slutändan började det regna, så det var tur vi ändå skulle hem just då. Blev dock inte glad när jag sen körde lite fel i spöregnet. Som tur va så löste jag detta problem rätt snart och vädret blev bättre ju närmare hem vi kom.