typesomielin.blogg.se

2013-12-30
20:28:00

Off to Philly
Helloj! Idag är det min första dag på min första semestervecka. Och idag bär det av till Micaéla i Philadelphia (eller ja, Hatboro egentligen). Kommer bli så kul att ses igen efter 4 månader :)
 
Min värdfamilj skulle ju också iväg idag, till ett inomhusbad i Wisconsin. Så det var full rulle på övervåningen när jag vaknade. Gick upp hyfsat tidigt för att hinna vinka av dom innan dom åkte. Men det fanns det gott om tid för eftersom dom inte kom iväg förrän runt 11:00 ;) Efter mitt misslyckade försök att ringa och beställa en taxi till flygplatsen så fick min snälla värdmamma hjälpa mig, haha. 
När familjen väl lyckats ta sig iväg så blev det en snabb dusch, packa klart det sista och kolla minst hundra gånger så jag verkligen hade boarding passet med mig. 
Sen efter lunch kom min taxi och plockade upp mig. Var klar i god tid för en gångs skull. Blev en tyst resa till flygplatsen. Måste erkänna att de va bekvämt att slippa köra själv. Även om man fick betala mer. 
Taxichaffisen lyckades släppa av mig på ett såpass bra ställe så jag hamnade rätt i security-kön så fort jag kom innanför dörren. Gött! Kön var lååång dock. Snubben som stod framför mig skulle åka till Kanada tydligen och han tyckte också att kön va lång ;) haha
När jag passerat säkerhetskontrollen så var det lugna puckar och bara sätta sig och vänta på att få stiga på planet. Hela resan från huset och till Philadelphias flygplats gick väldigt smidigt. Sen började ju kaoset, när jag och Micaéla väl skulle försöka hitta varandra. Vi befann oss på helt olika delar av flygplatsen. Först gjorde Micaéla ett försök att hitta till mig. När det inte fungerade var det min tur att försöka hitta till henne. Vilket blev enklare. Ja, det tog säkert 40-45 minuter innan vi hittade varandra. Glädjetjutet därefter var enormt ska jag säga er. Där stod vi på var sin sida av övergångsstället och adrenalinet flödade! Tillslut var det en snäll själ som stannade så jag kunde springa över och kasta mig på Micaéla ;) haha Sjukt härligt att se henne igen! Efter kramkalaset bar det iväg hem till Micaéla i Hatboro. Välkomnades varmt av söta och glada barn som var väldigt pratglada :) haha En mycket trevlig värdfamilj.
 
Söta Micaéla gav mig en liten födelsedagspresent. En påse med massa godis och kakor! :) Det tackar man ju aldrig nej till, hihi.
Denna dag avslutades med att mysa ihop oss på den goa luftmadrassen och kolla på "Bend It Like Beckham". Mysigt värre! :) Sååå härligt att se dig igen Micaéla! 
 
Bye Bye Chicago!
 
 
 

2013-12-29
22:55:00

My 21:st Birthday!
"Ja må jag leva"
 
Yes, idag är det som sagt min födelsedag. I Sverige hade det ju bara vart en vanlig födelsedag (inte för att skillnaden kändes så mycket större här), men att fylla 21 år är ju en stoooor händelse i detta land. Nu är jag alltså vuxen. Nu får jag dricka alkohol. Nu är jag myndig. Haha, snacka om repeat ;) 

Dagen var ganska vanlig annars. Började dock dagen med att öppna min födelsedagspresent från Elin och Josefin. Haha, att jag inte dog ;) Men TACK ska ni ha i vart fall brudar! Nu är jag seriöst Donnez fan på riktigt.
När jag väl bestämde mig för att gå upp möttes av yngsta tjejen som gav mig en bamsekram och tjoade :"Happy Birthday Elin!!" super glatt :) Sen överväldes jag av gratulationer från resten av familjen. Efter frukost kom min kära svensk Sandra på besök. Sen fick hon va med när jag skypade med min underbara familj som också ville gratulera. Hela veckan har jag väntat på ett paket hemifrån som skulle komma på posten, men utan resultat. Typiskt! Eftersom posten kommer även på lördagar i detta land så fanns ju chansen även igår. Men neeeeej då. Så nu kommer ju garanterat detta paket komma till vecka då jag inte är hemma. Sandra var söt och gav mig en liten present. En super fancy linsburk med pärlor på och grejer. Sen fick jag också en kamera att hänga i granen :) PRECIS en sådan jag faktiskt velat ha. Haha, tusen tack Sandra :)
Efter det drog vi iväg på lunch. Jag tog med Sandra till The Box Car (tåg restaurangen). Dock lyckades vi både beställa mat som inte var den bästa, haha. Bättre blev det dock när vi tog en fika på "All Chocolate Kitchen". Har velat gå dit hela julen eftersom dom har haft det så mysigt där inne. 
Sedan hann vi även med en runda på köpcentret innan det var dags för Sandra att åka hem. Och efter en mycket trevlig eftermiddag väntade en trevlig kväll. Hade bokat bord på "Pal Joey's". Skrev snabbt ut mina flygbiljetter/boarding pass till Philadelphia (dit jag åker i morgon, wiiiiee) innan jag kastade mig iväg till mitt firande. Har ju som sagt en tendens att typ alltid komma iväg lite för sent till ALLT nuförtiden. SKÄRPNING! På vägen ringde min kära Micaéla och sjöng så fint i telefonen ;) Det är henne jag ska flyga till och spendera nyår med. Kommer bli awesome!
Mötte sedan upp Natalia, Nicki, Laura och Sophie på restaurangen. Laura var så söt och gav mig världens sötaste grattiskort som såg ut som en pinglass + ett jätte sött halsband :')
Jag åt suuper god pizza och sedan avslutade vi alltihop med chocolatecake och cinnamon sticks. Nomnom! Blev tyvärr inga drinkar denna 21-års kväll (jag vet, synd och skam). Men alla körde ju liksom bil, haha. Dessutom skulle vissa av de andra upp och jobba dagen efter. Själv startar man sin första semester vecka i morgon! Wiiihoo!
När jag kom hem kom mina värdföräldrar med min födelsedagspresent :) Det var ett jätte roligt födelsedagskort och sedan två biljetter till showen "Blue Man Group". Mina värdföräldrar har själva vart och sett den en gång för flera år sen och det ska tydligen va en super kul show att se. Så det tyckte jag var en kul present :)
 
Hade en trevlig födelsedag i Usa! Kändes självklart tomt utan familjen, precis som under jul. Men annars var den toppen bra! :)
I morgon väntar nya äventyr i en ny delstat. 
Natti Natti!
 
Sandra! :)
Väntar på att tåget ska komma ut med vår mat ;)
Maten. Var okej, men inte kanon (tyvärr)
Fikat var dock bättre :)
Träd gjort i choklad! (Ja, det är faktiskt sant)
Astronaut också gjort i choklad!
Blackhawks spelare...även den gjord i choklad! :)
All Chocolate Kitchen
Pal Joe's med kompisarna! Här har vi min brasilianska Natalia :)
Min britt Sophie :)
Min andra britt Laura och min tysk Nicki :)
Cinnamon sticks
Chocolatecake
Mina presenter från Elin och Josefin ;) haha Äkta dansbands-fan är jag nu!
Personlig hälsning och allt ;D
Det söta kortet och halsbandet jag fick av Laura :)
Kameran att hänga i granen och den tjusiga linsburken jag fick av Sandra :)
 
 

2013-12-28
23:07:00

Trans Siberian Orchestra
Lördag idag! Hände inte så mycket på förmiddagen. Duschade och chillade. Sen blev det fixa sig i ordning för att åka på konserten på All State Arena med min värdmamma, tjejerna och mormor'n. Hade egentligen ingen aning om vad de var för nått vi skulle på. Mormor'n pratade om det på middagen i onsdags och sen frågade min värdmamma mig igår om jag ville med. Varför inte, tänkte jag. Så iväg for vi. I bilen sa mormor'n att hon ville göra en beställning på tavlor till sina andra barnbarn ;) Min värdmammas systerdotter fyllde år nu den 26:e och ska ha kalas i januari. Och det har jag ju inget emot att få göra :) Bara kul! 
 
Vi kom ganska sent så vi fick en specialparkering på utkanten, vilket var skit bra! Mycket lättare att komma ut sen och slippa köerna :)
Konserten var bra faktiskt. Vi såg Trans Siberian Orchestra, en symfonisk hårdrocksorkester. Kanske inte något jag själv hade betalt och gått på. Men nu blev man ju bjuden och allt ;) Men jag gillade dom ändå. Det var främst julmusik dom spelade (på sitt egna hårdrocks-vis). Ljusshowen var cool och häftiga effekter med eld, snö osv. Killen med violinen var ju helt crazy. Han måste ha sjukt bra kondis med tanke på hur mycket han sprang fram och tillbaka. Alla hade såklart långt hår som dom slängde med ;) Jag hade en trevlig dag måste jag säga.
Väl hemma igen plockade vi upp min värdpappa och pojkarna och for iväg till Trumf Room. En restaurang som vi bokat bord på för att fira min födelsedag. I morgon kommer min värdfamilj va rätt upptagna så vi fick ta middagen i förskott :) Min värdpappa var snäll och beställde en drink till mig. Det återstod ju liksom ca 6 timmar innan jag lagligt fick beställa en på egen hand ;) Middagen var huuur god som helst. Beställde revbensspjäll med nått speciellt potatismos till och rödvinssås. SÅ SJUKT GOTT!!! Personalen var lite sena med lill-killens mat, så för att kompensera så bjöd dom på glass. Servitrisen sa att dom räknade mig som barn också och att dom inte trodde jag skulle ha nått emot det. När skulle Elin säga nej till glass liksom? ;) Sjukt sällan! haha Så det blev även lite efterrätt. Under middagen satt vi delvis och kollade på tv:n bakom oss som visade en Blackhawks match. När vi kom hem så fortsatte vi att kolla på matchen. Jag och min värdmamma var helt inne i matchen, medan min värdpappa nog mer satt och kolla på hur jag och min värdmamma betedde oss ;) haha Matchen slutade inte bra dock. Blackhawks förlorade efter straffar. Riktigt dåliga mål dom släppte in måste jag säga. Tror inte dom hade sin vanliga målvakt dock. 
Hur som helst, efter en riktigt bra lördag blev det sängen. I morgon fyller lilla jag år och ska fira mina 21 år. Troligen inte som varje amerikan skulle fira sina 21 år dock ;) haha 
 
 

2013-12-27
20:22:00

Dagar med bus och lek!
Dagarna nu efter jul som jag jobbat (torsdag och fredag) har vart fulla med lek med nya leksaker och nya spel. Monopol t.ex är en av de nya favoriterna. Själv har jag inte spelat monopol på super länge så det var ju kul att få göra det igen. Men nu har jag nog fått en tillräcklig dos med detta spel för ett tag, haha. Slutar alltid med att jag och äldsta tjejen ruinerar varandra. Oftast hon som ruinerar mig!! haha ;) Vi har även kollat på ev av alla nya filmer dom fick, nämligen "Turbo". Annars fick dom också "Despicable Me 2", "Epic", Harry Potter box (alla filmerna - till äldsta tjejens stora lycka), "Spirit" (fick dom av mig) och "The Smurfs 2". Det är åtminstone alla jag kan komma på just nu. 
I övrigt har vi spelat Wii då barnen fick nya spel till wii, t.ex "Wipeout", vilket har vart sjukt populärt hos 4-åringen. 
Äldsta tjejens simträning har vart på lite andra tider nu när det är jullov. En av dagarna var det på förmiddagen. Vilket innebar att jag fick både hämta och lämna. Så det blev att jag lämnade pojkarna i lekrummet och sedan satt jag och yngsta tjejen och kollade på när äldsta tjejen simmade. Kul att se ändå. Måste se till att åka med på nån tävling snart och se barnen "in action" ;) Emellanåt satt jag ju dock och kolla på en gaaaanska så snygg kille som stod lite längre bort. Helt ok om ni frågar mig ;) haha

Det mest "spännande" som hänt var nog ändå när lill-killen föll ur spjälsängen på torsdagen. Tänkte att han skulle ta en liten tupplur. Han höll inte riktigt med kan jag ju säga. Men efter en stund blev det tyst där uppe i hans rum. Senare när jag och tjejerna sitter i köket så hör jag världens dunk från övervåningen. "Gud, nu välte han väl sängen eller nått" tänkte jag. Rusar upp och inne på hans rum hittar jag honom liggandes på rygg nedanför sängen. Nu i efterhand skrattar jag varje gång jag tänker på hans förvånade ansikte ;) haha Inga tårar, ingenting. Han blev väl så chockad att han ens lyckades klättra över. Han måste ju ha klättrat och sedan flippat över typ. Ingen skada skedd dock så det var ju för väl, haha. 
 
Au pairen är pedagogisk och leker med de nya leksakerna
Monopol american version ;)
Battleship - ännu ett nytt spel
Vårt slutresultat av fönstret med snöflingor :)
Duktiga barn OCH snygg kille med orange handduk ;)

2013-12-25
22:05:00

Christmas Day!
Merry Christmas everyone! :)

Idag är det då alltså 25 December. Juldagen. Ingen big deal i Sverige. Men här i detta land är det ju "The big day" så att säga.
Jag satte faktiskt klockan på väckning runt 8:00. Vilket var bra eftersom att inte länge efter det så knackar det på min dörr. Det var äldsta tjejen som super exalterad säger "We are going to open our christmaspresents now!!". Det vill man ju inte missa liksom. Kameran följde med upp. Vilket var bra eftersom mina värdföräldrar glömde sin egen kamera hos mormor'n och morfar'n igår. Så jag fick fotografera hela detta kalaset. Guud, men minns ju själv när man var liten och hela vardagsrummet täcktes av presentpapper och snören. Här var det totalt kaos en stund ;) haha Fast jag tror inte att min värdfamilj är värre än andra familjer. Eftersom att dom valt att ta med barnen till ett vattenland nästa vecka så blir det en dal av julklapparna istället :) Dom gjorde nått liknande förra året.
Tur jag tog kort på granen med alla klapparna igår. I morse hade jag inte en chans att hinna ta någon bild, haha.
Jag var super spänd på vad dom skulle tycka om julklapparna dom fick av mig. Pojkarna fick ju som sagt böcker medan tjejerna fick var sin månadsängel i glas (ska ta kort på dom någon dag så ni får se, det är lite svårt att beskriva). Men det står en liten text "bakom" ängeln som beskriver hur man är som person (född i den månaden). Fina ord som jag hoppas skall ge lite nytt självförtroende ;)
Sedan var det ju dags för dom att öppna julklapp nr 2 som var från mig. Tavlorna jag målat! Suuuper spännande var det! Barnen (speciellt tjejerna såklart) blev jätte glada och mina värdföräldrar blev också glada och imponerade. *STOLT ELIN!!!* Tror bestämt min värdmamma blev rörd när hon såg dom :') Det blev hon också när hon såg ramen med bilden på barnen som jag gett mina värdföräldrar i julklapp. Sen fick dom ju presentkort på biografen också. Jag tror nog dom uppskattade det och att tanken var att dom kan använda biljetterna till någon date night i framtiden :) Det kändes bra att jag lyckades med mina julklappar trots allt!

När barnen öppnat alla sina miljoner julklappar så var det dags för mig att öppna mina julklappar :) Barnen kollade spänt på. Yngsta tjejen tog över kameran och fotograferade. 
TACK KÄRA FAMILJ för de fina julklapparna jag fick! <3
Och kära lillebror, jätte fint skolkort på dig! farligt att skicka sånt till ditt sentimentala nervvrak till syster :')
 
Av min snälla värdfamilj fick jag ett fint julkort och presentkort på Hollister och California Pizza Kitchen! :) Jag gillar presentkort eftersom man då kan bestämma lite själv vad man vill ha, haha. 
 
Efter en lyckad juldags morgon skypade jag lite snabbt med min familj där hemma i Sverige :) Sedan väntade min värdpappas frukostburritos och Disneyparaden på tv. 
Blev en riktig slappis-dag idag också. Barnen lekte med sina nya julklappar och jag.....jag chillade en heeel del ;) haha 
Närmare kvällen var det ju dock dags för middag igen. Denna gången hos min värdmammas bror, som precis flyttat in i ett nytt hus med sin familj. Ett jätte mysigt hus måste jag säga :) Barnen tog faktiskt med tavlorna jag gjort för att visa alla på middagen. Och jag måste säga att det var jätte kul att höra alla fina kommentarer kring tavlorna jag gjort :') Dom tipsade mig om en hemsida där jag kan ladda upp bilder på vad jag gör och sedan ta folks beställningar. Inte så dumt kanske? ;) haha 
Maten var, som alltid i denna familj, hur god som helst och sällskapet var kanon. Det var roligt att träffa brorsans frus familj också. Föräldrarna och hennes bror var hur trevliga som helst och dom var väldigt intresserade att höra hur det kommer sig att jag valde att komma hit, hur det är i Sverige osv. Även denna dag avslutades med en toppen bra kväll och sedan var det dags att fara hemåt igen. I morgon blir det jobba igen. Bara två arbetsdagar kvar och sen är det dags för min första semestervecka :) Ska bli härligt! haha

Än en gång...Från mig, till er alla : EN RIKTIGT GOD JUL!!!
 
Katten ville ju såklart vara med i kaoset ;)
Jag är BRUTALT snygg när jag öppnar julklappar på juldagsmorgon! Tack mamma för den
jätte fina mössan förresten :') <3
Eftersom jag fick kakor i ett av mina paket så var det någon som gärna
ville lukta på ALLA paket jag öppnade ;)
Lite av vårat "Christmas Morning-kaos"
 Julklapparna från mormor'n och morfar'n :)
Armbandet! :)
Julklapparna jag fick <3
Mössan som min älskade mamma har gjort! :)

2013-12-24
23:58:00

Christmas Eve
GOD JUL ALLA MÄNNISKOR!
 
Idag har det då alltså vart julafton! Helt galet :) 
Måste säga att det inte riktigt kändes som julafton. Det var lite tomt på nått vis. Men det beror väl mest på att jag i år befann mig någon helt annanstans under jul. Utan min kära familj :( Så ja, det kändes rätt så tomt. Var garanterat inte den enda au pairen som känt på detta viset idag.
Måste dock säga att idag var den perfekta julaftonsmorgonen vädermässigt. Snö överallt och strålande solsken!
 
I morse var jag super trött (precis som jag misstänkte att jag skulle vara). Men upp kom jag! Åt frukost och möttes av några "Merry Christmas" ;) Sen blev det skypa med familjen där hemma som precis kollat på Kalle Anka och avslutat middagen. Fick även chansen att prata med farfar :') Åååååh just i den stunden önskade jag verkligen att jag hade vart hemma hos er alla. Julafton är ju liksom ingen big deal här. Det kändes verkligen konstigt att inte sitta där i soffan framför tv:n och vänta på att få dela ut julklapparna till varandra. Och sedan skall kvällen avslutas med att kolla på "Kan du vissla Johanna" och "Karl-Bertil Jonsson". Härliga traditioner!! Efter vårt julaftons samtal så fick min dag gå vidare här i staterna. Dock gick den ganska så trögt till en början. Såg dock till att få min dos av "Kalle anka" på youtube och sedan kolla "Karl-Bertil Jonsson" på Svtplay :) Gjorde mitt bästa att få lite hemma-känsla. Under eftermiddagen kände jag mig brutalt rastlös måste jag säga. Satt på mitt rum och chillade. Men där kan jag ju inte sitta hela dagen. Det är ju julafton för tusan!!! Så jag tillbringade tid att sitta och kolla på när min värdmamma och tjejerna bakade kakor som dom skulle ta med till julmiddagen hos mormor & morfar på kvällen. Tro nu inte att jag inte erbjöd min hjälp vid bakningen, för det gjorde jag allt. Men det fanns inget större för mig att hjälpa till med. Alla positioner var liksom redan tagna, haha. 
Öppnade endast en av mina julklappar från Sverige idag. Min julklapp ifrån Elin och Josefin :) Tack så mycket för bilderna brudar! <3 Dom ska jag sätta in i ett fint album!
 
När kvällen äntligen kom var det dags att åka till mormor och morfar på middag. Detta var nog det jag sett mest fram emot idag, eftersom jag då skulle få bli omringad av massa folk. Idag skulle jag ju ha gjort köttbullar att ta med till middagen förresten. Så blev det ju såklart inte, haha. I mitt försvar så hade inte mina värdföräldrar handlat de ingredienser som jag behövde ;)
 
I några veckor nu har vi gjort vårt bästa att spara på tomma mjölkdunkar. På julafton så är det tradition i detta kvarter att tända ljus i dessa dunkar/förpackningar och sedan placera dom längs med gatan. Så min värdpappa och barnen var ute och fixade med detta. Typ la sand i botten, satte in ljusen osv. Sedan tände vi dom innan vi åkte på middagen. Och jag måste säga, det blev verkligen jätte fint med alla dess ljus som lös upp varje gata :)
 
Det är alltid så trevligt hos mormor'n och morfar'n :) Och maaassor av god mat dessutom ;) haha Träffade även några nya släktingar. Väldigt trevliga sådana. Och alltså, när det gäller högen med julklappar i källaren så kan vi snacka om att saker "går över styr"! Helt sjuuukt va paket de va till alla barnbarn. För att förtydliga min värdfamiljs jultraditioner så är det typ alltid middag hos mormor & morfar på julafton och då delas det ut julklappar släktingarna emellan. De vuxna (typ mina värdföräldrar, min värdmammas föräldrar och syskon) brukar lotta vem som skall köra julklapp till vem. Vilket är smart, så slipper man köpa miljoner julklappar. Vilket det förstås redan var eftersom alla köpte minst 5-6 julklappar till varje barn eller så, haha. 
När det väl var dags för att öppna alla julklappar efter middagen så var jag lite fotograf och fotograferade alla lyckliga barn :) Tjejerna var ansvariga för att dela ut alla julklappar och se till så alla fick rätt paket i rätt hög. Själv hade jag inte förväntat mig att få några julklappar idag. Men så visade sig att mormor'n och morfar'n hade köpt två julklappar till mig! Alltså dom är ju för söta! :') Fick ett jätte fint armband och sen ett paket med tvålar, lotion, duschkräm osv. Jätte fina presenter! 
Dagen till ära så bjöd mormor även på väldigt goda drinkar! Det säger man ju inte nej till liksom ;) Sen kom min värdmammas bror och bjöd mig på en shot dessutom! Very nice ;) Fireball tror jag den hette.
Och på tal om min värdmammas bror....självklart var typ de första han säger "Hey Elin, where is the swedish meatballs?" ;) haha jag VISSTE att han skulle säga det! 
 
Efter en hur trevlig kväll som helst packades alla barn, värdföräldrar och au pairen in i bilen. Barnen gick direkt i säng. Jag och min värdpappa satte dock igång att placera julklappar under granen. Tomten kan ju inte göra allt själv liksom ;) Sedan la sig lilla Elin i säng hon också. I morgon är det Christmas Day och då är det paketöppning som gäller. Troligen i gryningen om jag känner mina värdbarn rätt ;) Får se när det kommer knackas på dörren i morrn morgon!
 
Godnatt och GOD JUL på er alla!
 
Granen hos mormor'n och morfar'n :)
Här har det ätits maaassor med god mat...
Lite julklappar 
Mjölkdunken
Det blir rätt fint ändå :)
Vår julbeslysning!
Vår julbelysning!
Vår julgran! :)
MINA julklappar ;) 
 
 

2013-12-23
23:28:00

Gingerbread house!
Dan före dopparedan! Hur gick det till liksom? Craaaazy 
Idag var då alltså alla fyra barnen hemma. Och igår fick dom en lapp där det stod "Gingerbread house" i adventskalendern. Så idag byggde vi ihop pepparkakshuset som jag köpt på Ikea ;) haha (lite fusk, jag vet! men jag har aldrig vart nån höjdare på att baka). Höll på att dö när jag såg att den även innehöll en bruksanvisning. Som tur va så fattades inga bitar ;) 
Eftersom jag fått non stop i julpaketet från Sverige så passade det ju väldigt bra nu när vi skulle bygga pepparkakshus. Icing/frosting hade min värdmamma fixat igår.
Måste säga att jag är glad att jag hade små medhjälpare, för detta hade jag aldrig klarat själv, haha. Super svårt att få icingen att sitta i början eftersom den var ganska så rinnig. Men vi lyckades allt tillslut. Huset var väl fult som stryk egentligen, men jag tycker nog ändå vi gjorde ett bra jobb ;) Lill-killen var inte så med på det här med att bygga pepparkakshus. När vi satte fast godiset, så plockade han sedan bort det och åt upp det. Så han fick tyvärr hållas lite på avstånd en stund, haha. 
 
Sedan satte vi även igång med "snöflinge-fabriken" igen. Jag bestämde att barnen måste göra fler snöflingor att sätta på fönstret. Ser inte bra ut när det är au pairen som har gjort flest ;) haha Så dom fyllde fönster nummer två. Super fint :)
Senare under dagen lekte yngsta tjejen hos grannarna. Guud vilka trevliga barn dom har ändå. Tänkte på det i helgen när jag såg dom utanför huset. Dom vinkade som tusan så fort dom såg mig. Och då hade jag inte ens pratat med dom tidigare. Pappan och styvmamman är också sjukt trevliga. Träffade dom när jag gick över för att hämta henne senare på eftermiddagen då vi vart och släppt av äldsta tjejen på simningen. Jääätte stort och tjusigt hus :) Kul att se det lite från insidan. Det värsta är att jag inte minns vad föräldrarna heter! Vi skakade ju hand och presenterade oss,....men jag kan verkligen inte minnas vad dom hette. JÄTTE HEMSKT ju :( Och jag har börjat göra såhär ofta. Jag hälsar på nya människor och 5 min senare så är namnet borta! Jag som annars är sjukt bra på namn. Får skärpa mig ordentligt!! Kommer åtminstone ihåg barnens namn. Alltid något ;)
 
Innan vi åkte iväg till simningen tvingade jag barnen att sätta sig framför granen så jag kunde försöka ta några bilder på dom. Behövde ju som sagt en bild till den fina ramen jag köpt till mina värdföräldrar. Fick några riktigt härliga och fina bilder. Tyvärr var det alltid att en av dom kollade åt ett annat håll eller nått, medan de andra tre var super fina. Oftast var det lill-killen som inte var där han skulle, haha ;) Hade jätte svårt att bestämma mig för vilken jag skulle ta. Så jag beställde några olika så får jag prova mig fram. Passade också på att ta med några bilder till min scrapbook. 
 
Idag hade jag tänkt ut värsta planen som jag planerat att utföra så fort jag slutat jobba. Dock blev min värdmamma kvar länge på jobbet, så slutade senare än jag tänkt mig. Planen var att åka till Fox Valley Mall och ta en bild med tomten och kanske fixa det sista julfixet inför i morgon/juldagen. Tänkte ta med mig Natalia, som tyvärr inte svarade på mitt sms direkt. Dock insåg jag att jag inte hade tid att åka dit. Så jag fick strunta i det! :( Men åkte iväg och fixade det sista julfixet ändå. Julklappspapper, rosetter, snöre, julstickers till min scrapbook (inte super viktigt, men det var trots allt på rea), hämta ut bilderna jag beställt osv. Det var verkligen sviiin kallt ute. Tydligen var det mellan -18° och -20° grader ute. Men vinden var typ -29°! GALET!!!!! (Min värdpappa sa detta till mig). Och kallt var det minsann. Dock världens finaste kväll med stjärnklar himmel, snö och kyla :) Spelade julmusik i bilen och försökte komma i stämning ordentligt. 
Blev helt fascinerad dessutom när jag kom ut efter en runda på meijer, och bilen hade is på rutorna. PÅ INSIDAN!!!! Typ kallt, ja. Avslutade min "shoppingtur" men ett besök på IMAX biografen där jag köpte ett presentkort till mina värdföräldrar. Tänkte att det kunde ju va kul för dom att använda på en av deras "date-nights" :)
Sen bar det av hem. Min värdpappa var den enda som va vaken. Barnen sov och min värdmamma va på jobbet (jour). Blev sittandes i soffan och kolla på Jimmy Kimmel live på tv:n. Orlando Bloom skulle ju vara gäst, så det var jag ju självklart tvungen att kolla in ;) haha sedan fick jag dock ta mig vidare till mitt rum och packa in de sista julklapparna. Först färdigställde jag den sista målningen dock. Blev rätt nöjd ändå :) Passade på att städa lite också. Kom nog inte i säng förrän 02:30, haha. Någon kommer vara trött i morgon asså. Tänk att i morgon är det julafton! Hur sjukt som helst verkligen. Kommer kännas jätte konstigt att inte vara hemma och göra det man alltid gör. Men vi får se vad morgon dagen har att ge :) Middag hos mormor och morfarn väntar i vart fall!
 
Byggnadsmaterial
Ikeas fina bruksanvining ;)
Ett mästerverk!
4:e advent igår och allt!
Min värdfamilj julklappar :)
 
 

2013-12-22
20:38:00

Brookfield Zoo : Christmas Lights
Helloj!

I helgen har jag typ bara fixat det sista jul-fixet. Hade ju planerat att åka skridskor i Chicago och bli fotograferad med tomten på nått köpcentrum. Men neeeej då. Vädret var visserligen inte så kul.
När de gäller att åka skridskor så kan jag va lugn för den isrinken kommer vara öppen till och med mars :) Men fotograferas med tomten på typiskt amerikanskt vis....det blir värre de :( Men men. Det är så himla mycket jag hade velat hinna med nu innan jul. Fattar inte vart tiden tog vägen. Den bara for iväg.
 
Efter lunch och lite "sista minuten julshopping" med Sophie så skyndade jag mig hem för att hänga med min värdpappa och barnen till Brookfield zoo och kolla in julbelysningen (och djuren såklart). En mysig kväll. Bortsett från att bäste herr 4-åring INTE var på ett så muntert humör och började med att säga "I wan't to go home" redan när vi klivit ur bilen på parkeringen. Haha, ja så kan det va! ;)
 
Några veckor gammal gorilla bebis :)
 
 
 

2013-12-19
22:07:00

Torsdag
Idag kom den nya "städtanten" för första gången. Måste säga att det nästan känns lite obekvämt på nått vis. Just för att man typ får dåligt samvete när någon annan går där och städar medan man själv sitter i soffan eller nått. Kanske beror på att man inte är så van vid att man har någon som städar hos en ;) haha Hon var trevlig i vart fall. Och hon gjorde ett bra jobb! Men som sagt, det är ju lite typiskt att det är just på torsdagar hon ska komma då som jag och barnen är hemma hela dagen typ. Då går vi ju i vägen för varandra hela tiden. Men men, det gick bra. På förmiddagen var det ju dags för avslutning på fotbollen. Idag var det "parent day", vilket innebar att föräldrarna skulle vara med och spela. Alltså i vårt fall au pairen. KUL!!! Speciellt med en 1-åring med en helt egen vilja. Gick dock bättre än förväntat. När föräldrarna väl skulle va med så tog jag och lill-killen på oss ansvaret att stå i mål. Tror att han hade ganska kul där han stod framför mina ben och höll mig i händerna ;) haha På slutet fick barnen medaljer. Så ni kan ju tro att min kära 4-åring var stolt :) Hem till "städtanten" igen, som fortfarande höll på att städa. Min värdmamma kom hem tidigt idag. Yngsta dottern hade läkarbesök/operation tidigare under dagen. Så när jag höll på med tvätten kom min värdmamma in och viskade "Hur länge har hon varit här?". "Sedan 8:00" svarade jag då. "Holy cow!" var svaret på det ;) haha klockan var då runt 14-14:30. Ändå så städar hon inte hela huset. Meeeen som sagt, hon gjorde ett bra jobb och min värdmamma var nöjd :)
 
Min eftermiddag/kväll kändes jätte lång eftersom jag slutade tidigare. Gött ändå! Kollade på "Home Alone". Fortfarande lika härlig! Under tiden smsade jag med Sophia som berättade att hon eventuellt skulle åka och kolla in "Home Alone"-huset i helgen. Och då slog det mig : Men guuud ja, filmen utspelar sig ju i Chicago. Och huset ligger cirkus lite mer än 1 timma härifrån. Cooool! Det borde man ju verkligen ha kollat in nu innan jul. Kommer dock inte ha tid med det. Så förhoppningsvis kan jag dra dit i mellandagarna eller efter nyår kanske :) 
 
 

2013-12-17
20:28:00

Underbara familj! <3
Åååååh alltså, igår fick jag äntligen paketet från Sverige som jag har väntat på i typ två veckors tid. Ett stort jul-paket med massor av julklappar! Och jag som typ inte önskade mig något :) Massor med godis dessutom. Juleskum bl.a!! Men det bästa av allt som jag inte alls var beredd på var nog JULMUSTEN!!!! Alltså, RIKTIG JULMUST. Apotekarnes julmust. 4 små flaskor! Hallelujaaaah!!! 
Igår när jag fick paketet så vågade jag inte öppna det. Tror nästan min värdpappa var mer nyfiken än jag själv ;) haha Men idag när jag var ledig så öppnade jag det under tiden som jag skypade med mamma. Och ja, mamma....du såg ju själv hur lycklig jag blev när jag hittade julmusten ;) TACK underbara familj! <3 Ni är ju bara bäst! Berättade om min lycka för min värdfamilj. Tjejerna blev jätte nyfikna så jag lovade att dom skulle få smaka på julmusten till jul. 
 
För att berätta lite mer om min dag i övrigt, så började den med att passa pojkarna i några timmar medan min värdmamma var på läkarbesök och gjorde lite julshopping. Lill-killen tog en tupplur medan jag och 4-åringen kollade på "Monsters University" :) Fixade sedan lunch till barnen och kort därefter kom min värdmamma hem för att ta pojkarna till 4-åringens simning. Själv drog jag iväg på egen julshopping. Så nu har jag fixat klart barnens julklappar (om man bortser från de som jag måste måla förstås). Har kommit halvvägs med mina värdföräldrar typ. Inte lätt asså! Sjukt svårt snarare. Sen måste jag dessutom ta ett kort på barnen som jag kan rama in i den ramen jag köpt. Ingen press! Ingen press alls :( haha
När jag kom hem, blev det skype med mamma. Det var som sagt då jag öppnade mitt juuuuulpaket ;) 
Efter det så var dagen gjort och jag var hur nöjd som helst!! Är nu helt klar med pojkarnas julklappar. Så nu återstår endast tjejernas tavlor. GÖTT! 
 
Efter middagen var det dags att dra iväg till tjejernas skola där äldsta tjejen skulle ha sin julshow i kväll. Mormor och morfar hängde också med. Kul att höra henne och hennes klasskompisar sjunga dom sånger som hon har tränat på hemma i flera veckor ;) Tyckte dock väldigt synd om dom eftersom dom fick tekniska problem så att bakgrundsmusiken inte funka som den skulle. Var jätte taggad på att se några av de äldre barnens dubstep version av "Carols of the bells". Meeeen eftersom musiken endast ville spela lite då och då så fick dom aldrig visa hela numret. Stackare! Men dom var duktiga ändå :)  När vi kom hem satt min värdmamma och tjejerna och övade sång i köket. Själv satt jag och lyssnade! Fick en väldig dos av julstämning där. Det var allt ifrån "Stilla natt" till "Jingle Bells". Min värdmamma har väldigt fin röst faktiskt. Hon hade gjort sig bra i en broadway show eller i en opera eller nått. Rösten passar oerhört bra till lugna och harmoniska låter så som "Stilla Natt" och "Helga Natt" ;) Sedan blev det kolla "The Holiday" innan jag la mig. Har börjat bocka av mina favorit jul-filmer nu inför jul nästa vecka. Ja för tänk, idag är det exakt en vecka till Julafton! Gaaalet! Börjar kännas att jag faktiskt inte kommer vara hemma över jul. Min första julafton någonsin som jag inte är hemma med familjen. Känns lite ledsamt :( Men samtidigt är jag taggad på att få prova på amerikansk jul. Så jag får tänka på det istället ;) 
 
Innehållet i mitt underbara julpaket! :') Hoho sååå spännande med alla paket!
DET BÄSTA AV ALLT!! Julen är officiellt räddad <3
Julshowen! Duktiga barn som sjunger :)
 

2013-12-15
22:17:00

If I would marry a dwarf....
Oj, nu glömde jag berätta om min söndag i förra inlägget. I och för sig så handlade det endast om konserten. Så ni får ett bonus inlägg om hur det var när vi kom hem idag. 
 
När vi vaknade hos Isabelle på morgonen fick vi typ ge oss av hemåt direkt nästan eftersom Nicki skulle hem till sitt värdbarns balettföreställning. När jag själv äntligen kom hem var jag vrålhungrig. Hade ju inte ätit på x antal timmar då såatte.......
Träffade min värdpappa så jag fick berätta lite om min kväll igår. Han drog senare iväg och handlade. Själv blev jag upphämtad av Sophie (den brittiska tjejen). Idag hade vi bestämt att gå och se "The Hobbit: Desolation of smaug". IMAX 3D såklart ;) haha Måste erkänna att det var skönt att se den tidigt på eftermiddagen, så att man fortfarande hade tid att får gjort nått när man kom hem sen. Och filmen var grym! Tycker nog faktiskt att den var bättre än den första. Självklart hade det en del att göra med att min kära gamla favorit Orlando Bloom är tillbaka. Men också att min nya favorit Aidan Turner som spelar dvärgen Kíli är med mycket mer ;) Jag och Sophie är helt eniga om att han lätt är den snyggaste dvärgen EVER!! haha Om jag skulle gifta mig med en dvärg så skulle det vara han! (Inte för att han är dvärg på riktigt......men ändå).
 När jag kom hem igen efter filmen så var huset tomt. Familjen var ute på middag. Dröjde dock inte länge förräns dom kom hem. Tjejerna hade vart jätte duktiga på simtävlingarna i helgen. Kul att höra :) 
Idag bokade jag dessutom flygbiljetter till Pennsylvania! För under några dagar av min lediga vecka vid Nyår, så ska jag hälsa på min kära Micaéla! :D Wiiihoo! Taggar som tusan. Glad att jag kunde komma iväg någonstans nu när jag ändå är ledig en hel vecka där. Och sen har jag även några dagar till över när jag kommer hem!
Satt även och måla lite på barnens julklappar. Håller ju på att fixa små tavlor till dom. Hoppas det blir bra! Har fortfarande lite julklappar att fixa dock. Får göra det i veckan! Börjar ju bli brådis nu hörrni. Snart är det jul! :) 
 
 

2013-12-15
13:57:00

Pepsi Jingle Bash 2013
Woohooo! Konserten igår var helt gaaaalet AWESOME!!!!!! Sjukt värt! 
 
Dagen började med en hel del snö. Jag var måttligt taggad då måste jag säga eftersom det var jag som skulle köra in till Chicago. Såg framför mig trafikkaos x 1000! Så jag, Nicki & Sophia bestämde oss för att komma iväg i god tid. Isabelle hörde av sig och sa att vi kunde sova hos henne i natt, vilket jag blev glad för. Skönt att slippa köra hem mitt i natten. Speciellt om det ska snöa. 
 
Vägarna var dock inte så illa som jag fruktade. Gööött! Men tog det rätt lugnt ändå. Mycket trafik ute på vägarna. Och jag HATAR att dom ibland har 4-5 filer. Alltså, det räcker länge och väl med 2 eller 3 som max. Det tar ju evigheter om man plötsligt behöver byta fil från en sida till en annan. Brukar dock se till att hålla mig långt till höger varje gång. I bilen spelade vi hög musik och taggade bäst vi kunde, haha. Självklart spelade dom massa låtar med kvällens artister på (eftersom vi lyssnade på den radiokanalen som anordnar Jingle Bash). Vi lyckades hitta hem till Isabelle som bor inne i Chicago. Trånga små gator som var fulla med slask. Blää! Hälsade på hennes värdfamilj. Suuuper söta barn och jättre trevliga föräldrar :) Sedan bar det iväg igen. Stod massa vakter som pekade hit och dit och visade oss vart vi kunde parkera. Väldigt behändigt sådär. Sedan var det äntligen dags för JINGLE BAAAAASH!!!! Smäckfullt med folk! Vi satt väldigt långt bak, men såg det gjorde vi ju ändå. Visserligen satt vi typ aldrig ner, haha. Vi hade fullt upp med att dansa! Kvällens bästa artister var helt klart The Wanted, Jason Derulo, Armin Van Buuren och Avicii!!!! Så sjukt jäkla bra! 
Konserten startades med pojkbandet Midnight Red. Har bara hört en låt med dom tidigare, men nu efteråt så gillar jag den låten ännu mer ;) haha Sen uppträdde även Emblem3, Ariana Grande, Austin Mahone och Joe & Nick Jonas. Pitbull skulle också ha vart där. Men enligt B96 så blev han fast i NY pga. snöstorm. Man vet ju aldrig om det stämmer eller ej, men det skulle ju kunna vara rimligt, haha. Typiskt ändå. Såg fram emot att se Pitbull! Meeeen istället blev det mer låtar från några av dom andra artisterna ;) Inte helt fel det heller. 
 
Kvällen mest otippade händelse var helt klart när Nicki vann en helt ny Samsung Galaxy Note 3 och en sån där digital klocka med display som kan tala om när du fått sms o grejer. HELT OTROLIGT!! I pausen då det var artistbyte så läser vi på skärmen i taket att den som sitter på "det" numret och "den" raden vinner utlottningen av en ny Samsung med tillbehör. Jag fattade ingenting först förrän Nicki och Sophia börjar fråga vilken rad vi sitter på. Sen visar det sig att Nicki har vunnit. Tänk, det kunde ha vart JAG som vann. Innan vi åkte ifrån Isabelles hem så delade vi bara ut biljetterna mellan oss. Vem som helst av oss kunde ha vunnit! Vad är oddsen för det liksom? Haha, jag kände mig ju lika exalterad själv även fast det inte var jag som vann. 
"Jag vinner ju ALDRIG nånting!" sa Nicki. Nej, vem gör det egentligen? Av alla tusentals människor där inna så var det just hon som vann. Hur coolt som helst ;) Så när showen var slut så gick vi och hämta ut hennes vinster! Telefonen var ju super stor. Typ enorm! Så jag vet inte om jag hade velat ha den egentligen. Är nöjd med den telefonen jag har. Men ändå....hade ju inte tackat nej om jag hade vunnit såklart ;) 
 
Avicii avslutade hela föreställningen med en gryyym show! Ljus, coola effekter, rök, eld och konfetti! Löööv it ;) När vi väl tagit oss hem till Isabelle var det dock skönt att lägga sig. Rummet som jag och Nicki sov i var dock svinkallt eftersom dom säker eller stänger av värmen under natten. FÖRSTÅR INTE VARFÖR! Men det gjorde dom i vart fall. Slutsummering av min lördags kväll: HUR BRA SOM HELST!!
 
Kvalitén på bilderna är inte den bästa eftersom jag endast använde mig av min mobilkamera. Men bättre än inget antar jag :)
 
Midnight Red
Midnight Red
Armin Van Buuren
Armin Van Buuren
Jason Derulo
AVICII <3
 
 

2013-12-13
23:10:00

LUCIA
13 December! Lucia :) Har verkligen gjort mitt bästa att fira denna dag så som vi gör där hemma i Sverige. För några veckor sedan var jag inne på att hinna baka lussekatter innan denna dag. Den planen gick i stöpet. Hade också planerat att kanske klä ut mig till lucia/tärna och lussa för familjen. Den planen gick också i stöpet eftersom jag försov mig lite denna morgon, haha. I och för sig så hade jag inte direkt fixat några "lusse grejer". Men jag fick mig åtminstone en liten lucia fika under dagen men pepparkakor, clementin och JULMUST!! Tack o lov så smakade julmusten från Ikea som den ska göra. Det är ju ingen apotekarnes som sagt...men det får duga! Man tager vad man haver. Mysigt blev det i vart fall. Julmusik och tända ljus i adventsljusstaken :) 
 
Idag kom bara yngsta tjejen hem med bussen. Äldsta tjejen hade genrep inför julshowen nästa vecka. Så vi fick åka och plocka upp henne så fort vi hämtat upp 4-åringen på preschool. Sedan bar det av hemåt. Dagen till ära hade jag ju så klart glitter i håret. Tjejerna fick också glitter att ha i håret. Äldsta tjejen och jag satt och kollade lite lucia-klipp på youtube. "I don't understand what they are singing. But it's beautiful though" ;) haha Sen fick hon också läsa på en engelsk hemsida om vad lucia egentligen handlar om. Efter det sprang hon och fixade till sitt glitter och gjorde om det till en "luciakrona". Sedan lekte hon lucia ända fram tills dess att min värdmamma kom hem. Då for hon och ungarna iväg för att lämna av yngsta tjejen på simning. Sedan skulle dom åka direkt till biblioteket, där jag mötte upp dom. 
På biblioteket hade dom ett "Celebrate the season" event där lucia ("The swedish symbol") skulle dyka upp. Så min värdmamma bestämde i början av veckan att hon också ville dit och titta. Tyvärr var det inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag hade hoppats på ett litet luciatåg eller liknande. Men det var bara en tjej som klätt ut sig till lucia som presenterades och sedan gick runt band alla människor. Nåväl, fick åtminstone en liiiten känsla av "hemma" när jag såg henne. Jag och barnen gick fram och prata med henne. Tog även ett kort på henne och barnen :) Tydligen var hon typ 1/4 svensk eller nått, haha. 
Annars fanns det kakor och pyssel för barnen och sen kollade vi även på när Jazz kör uppträdde. Super duktiga! Så det var trevligt. Vi stannade inte hela kvällen dock. Min värdmamma tog med barnen hem och jag själv for iväg till banken. Fixade mitt sparkonto och satte in lite pengar där. Wihoo! Tydligen höll matbutiken Dominic's på att läggas ner. Folk var som galna att handla eftersom allt i butiken gick för 1/2 priset. Jag skojar inte när jag säger att det typ vällde över i varuvagnarna och att hyllorna var nästan helt tomma! 
Sedan drog jag en snabb sväng till target för att fixa ett kort och en liten present till Sophia, som fyllde år igår. I kväll skulle vi nämligen fira henne på Bar Louie. Dock klantade jag till det ordentligt då glasburken med karameller som jag köpt slant ur min väska på väg ut ur bilen. PANG ner i backen....och så var det med den glasburken! Baaaah! Så jag fick plocka upp glasbitar så gott jag kunde och lämna kvar min misslyckade present i bilen. Vi hade en trevlig kväll i vart fall med mycket god mat och suuuper god chokladkaka. Vi bad om ett ljus eller nått för att få kakan att bli lite festligare, men något sådant hade dom ju såklart inte -.- Typsikt! 
 
I morgon taggar jag massor inför Pepsi Jingle Bash konserten i Chicago!! Kommer bli awesooome! Vädret ser dock inte så lovande ut. Och jag som ska köra och allt :S jaja, vi får tro det går bra!
 
 
Hoppas ni alla där hemma haft en trevlig lucia med massor av sång och fika! :)
 

2013-12-12
22:35:00

4 Månader
Torsdag! Idag har jag varit här i hela 4 månader. Vet att jag säger det varje gång (och jag kommer garanterat fortsätta säga det)....men SHIT va tiden går fort! Ibland har jag fortfarande svårt att fatta att jag är här. 
 
Hade en lugn dag denna torsdag. Jag och 4-ringen gjorde några fler snöflingor i papper som vi tejpade fast på glasdörren i köket (där min värdmamma satte upp dom första vi gjorde). Börjar bli en fin samling där nu ;) På förmiddagen var det fotboll dessutom. Näst sista lektionen. Tydligen ska föräldrarna vara med och spela nästa vecka på avslutningen! QUÈ? Vilket då i vårt fall innebär att au pairen ska vara med. Ehe, ja de kan ju bli najs. Speciellt om jag ska hålla ögonen på en ett-åring med myyycket spring i benen. Kommer bli spännande ;) haha Vi får väl se hur det går.
Denna gymnastikhall får mig att bli sugen på att börja träna på nått vis. Dom har ju en löpbana som går runt hela hallen. På våningen ovanför!!! Lite coolt ändå. Men mest sugen är jag på att börja zumba eller nått. Får spana mer på om dom erbjuder nått sånt här. 
 
Gav pojkarna ett bad. Själv blir jag väl minst lika blöt som dom med tanke på hur mycket dom plaskar och har sig varje gång ;)
 
Denna veckan har det vart riktigt riktigt kallt här. Enligt min värdpappa så har det inte vart såhär kallt såhär tidigt på många år. Eller om det var någonsin? Wow känner jag. Förvånad ändå, haha. Visserligen har det vart sjuuukt kallt. Men jag ska inte klaga! Jul närmar sig med stormsteg :) 
 
 

2013-12-09
19:12:00

Winter wonderland!
Måndag. Idag har vi ett "winter wonderland" här efter all snö som kom igår ;) Mysigt måste jag säga. Jag älskar snö! Så länge den inte skapar problem för mig när jag kör bil. Det är ju mindre kul...ehm! 
Hur som helst. Denna dag kände jag mig riktigt hurtig. Solen sken så fint och jag ville ut lite. Dock på tok för kallt för att vara ute och leka med barn som har problem att behålla vantar och mössa på. Så medan 4-åringen var i skolan och lill-killen sov så passade jag på att gå ut och skotta bort snön från gången till ytterdörren. Förstår ni? JAG SKOTTADE!! HA! Det ni ;) haha Tog en stund att hitta en skyffel i garaget, men jag lyckades tillslut. Jag vart nog den yngsta och den enda kvinnan i kvarteret som vid denna tid skottade snö. Med skyffel dessutom. Grann-gubbarna var ute och tog bort snö från sina garageuppfarter. Men dom använde sig minsann av sina maskiner/snöslungor eller vad det nu är. Fuskigt värre! Jag såg allt att vi också har en sådan. Men jag tänkte  att de nog inte ens var någon idé att försöka få igång den. Och varför göra det när det finns en fullt fungerande skyffel? (skulle kanske inte säga det ifall jag bestämde mig att skotta hela garageuppfarten). Men det låtsas vi inte om. Nu fokuserar vi på dagen goda gärning. Min värdmamma tappade nog hakan när jag sa det till henne. Hon hade precis i samma stund fråga mig vem det är som har skottat fram till dörren ;) haha 
 
Var över lag en bra dag! Vägarna var bra. Plogade och saltade. Så vi tog oss till skola och simträning utan problem :) Skönt!
 
 
 

2013-12-08
22:48:00

Cluster Meeting: Lincoln Park Zoo
Söndag. Andra advent till och med. I morse chillade jag mest. Duschade, städa på mitt rum, kolla på film. Åkte till Sophia en sväng för att hämta mitt minneskort till kameran + prova ett par jeans som hon inte vill ha. Hade börjat snöa. Och snöa, det gjorde det sedan resten av dagen. 
Ett tag var vi inte helt säkra på om vi skulle ge oss iväg på Au pair mötet/Cluster mötet i Chicago med tanke på vädret. Men min värdmamma tyckte vi skulle åka i alla fall. "Ni har då ingen känsla för äventyr" sa hon till sin man och sina barn ;) haha
Meeeen det fick hon väl äta upp på vägen hem när kaoset var som värst i trafiken och plogbilarna låg på efterkälken. Innan dess så var vi dock på mötet. Jag träffa Isabelle en sväng :) Det sjöngs lite julsånger, vi tog en gruppbild (fick tyvärr ingen med min kamera dock. Sedan gick vi runt och kollade på alla julbelysningar som var över hela parken/zoo. Aaah härliga jul! :) Vi var efter en kort stund helt täckta av snö. Egentligen var det inte super kallt. Problemet var vinden och snön som piskade dig i ansiktet. Så på slutet hade vi två gnälliga små pojkar. I bilen fick vi upp värmen och där kollade jag och barnen på film. Myyysigt!
Stannade till och åt middag någonstans på vägen hem. Jag måste erkänna att jag har absolut ingen som helst aning om exakt vart vi befann oss. Inte lätt att hänga med när man kollar på disneyfilm ;) Eller när allt runt om kring helt plötsligt är täckt av snö. I morse tänkte jag :"Aaah men denna snön den försvinner väl lika fort som den första snön som kom". Neee du. Nu kom den ordentligt!
Kom hem sent eftersom vi fick ta det försiktigt på vägarna. För barnen var det raka vägen i säng. I morgon väntar början på en ny vecka. Wiiho! Helgerna är på tok för korta.
 
 

2013-12-07
21:46:00

Nu är det jul, här i vårt hus....
Alright! Barnen är i säng och allt skärp från vår lilla pysselkväll är upplockat. Så nu är det "Elin time" ;) Innan jag ger mig på att försöka klura ut hur jag får Netflix att funka på tv:n så tänkte jag berätta lite om min Lördag.
 
Började dagen med att skypa med föräldrar och lillebror :) Alltid lika trevligt! Sedan var det dags att dra iväg till Woodfield Mall med Natalia. Eftersom jag skulle vara barnvakt på kvällen så försökte vi komma iväg tidigt. Jag åkte hem till Natalia och så tog vi hennes bil därifrån. Woow vilket köpcentrum! Hur många bra butiker som helst. Det tog aldrig slut typ. Dagen mål var att försöka hitta julklappar till min värdfamilj. Gick ju sådär. Men jag kom åtminstone en liten bit på vägen :) Köpte "månads-änglar" till tjejerna. Till pojkarna har jag inte hittat nått ännu. Sedan köpte jag en ram till mina värdföräldrar. Tänkte ta ett fint kort på barnen och sätta in i den. Sen får vi se vad mer jag hittar på. Som sagt synd att vi hade en tid att passa. Hade behövt ha en hel dag där inne. Var inne i världens mysigaste butik med massor av julpynt, Speciellt julgranspynt. Såååå himla mycket roliga saker. Ville köpa alltihop. Jag kunde bara inte låta bli, så jag köpte faktiskt lite julgranspynt till mig själv som jag tänker ta med hem till Sverige sedan ;) hehe Och sen har dom både Cheesecake Factory OCH Rainforest café på Woodfield Mall. Hur bra som helst! Dock var det så sjukt mycket folk så vi kunde komma in någon annanstans än på McDonalds för att få i oss lite mat, haha. 
 
Väl hemma så hade min värdpappa satt igång med middagen. Pasta, för enkelhetens skull ;) Sedan tog jag över. Min värdmamma rusade runt som en galning. Sedan stannar hon upp och frågar mig :"Elin, hur ser jag ut? Ser jag okej ut?". Haha ;) Och ja, det kan man lugnt säga. Hur fin som helst! 
Medan jag vart borta idag hade dom pyntat granen och fått fram massa annat julpynt. Super fint blev det! Granen är full med disney-pynt och figurer/kulor med barnens namn på. Tror kanske dom får nya varje jul eller så. En våg av julkänsla vällde över mig när jag såg granen. Kanske lyckas den bli komplett innan jul ändå?
Till slut var mina värdföräldrar redo att åka iväg. I kväll skulle dom ju som sagt iväg och fira min värdmammas föräldrars bröllopsdag/jubileum. Och igår kväll blev min stackars värdmamma äntligen klar med alla fotoalbum hon jobbat med tills denna dag. Fyra tjocka album + fotoboken dom gjort på nätet. Blev ett sjukt tungt paket!
Jag fixa klart middagen, vi åt och fixade jag disken lite snabbt. Sedan satte jag igång projekt "pyssla"! Tjejerna blev glada och ville gärna vara med. Pojkarna var inte så himla sugna på pyssel. Har längtat efter att ha tid att pyssla med tjejerna, eftersom att jag vet att dom gillar det :) Efter en stund ångrade 4-åringen sig dock. Så då fick också pyssla lite. Ett-åringen sysselsatte jag med att måla med kritor och leka med papper. Funkade bra länge ändå. Vi gjorde snöflingor, halvdana tomtar och gamla hederliga flätade hjärtan :)
Tjejerna var så söta och gjorde massor av pyssel till mig :) Gullungar!
Hittade familjens pyssellåda i källaren. Den behöver fyllas på lite dock känner jag ;) hann aldrig köpa mer "juliga" grejer idag. Får försöka hinna med lite mer en annan dag innan jul. Tänkte ju göra trolldeg så barnen kunde få göra figurer och sedan måla dom. Får bli nästa projekt. 
När det var dags för lill-killen att sova så var de andra rätt klara med pysslandet. Jag städade upp det mesta lite snabbt medan barnen gick på högvarv nere i källaren en stund. Lyckades få dom att hoppa i pyjamasen och borsta tänderna innan åtminstone. Inte illa!
Sedan (lite senare än planerat) fick jag tillslut de tre resterande i säng. Mission accomplished! 
 
Så nu är det dags för "2 Fast 2 Furious" ;) Oh yeeeah! Om jag nu lyckas få igång Netflix dvs. Det återstår ju att se. Annars får det bli MacBook hela natten låååång! 
 
Träffa på "Grumpy cat" på Urban outfitters
Weirdest shit ever! 
Butiken hette "Little fashionistas" tror jag. Vore inte så konstigt kanske? ;)
Ugly var dom indeed ;) Men åååh va jag skulle vilja ha en!
Bara för att det är så typiskt amerikanskt på nått vis ;) haha
Världens mysigaste jul butik!
Vår julgran! :)
Ska lägga upp en bättre bild i morgon. Tog denna med mobilen så resultatet blev rätt kass!
Lite av kvällens pyssel :) Total nostalgi-kick när de gäller hjärtana 
Glöm aldrig bort det hörrni ;) haha 

2013-12-06
23:21:00

Idag + Bilder från Shedd Aquarium
Hejhej! Här kommer ni äntligen bilderna från i söndags :) För att först lite snabbt berätta om idag så var det en dag med en sjuukt gnällig kille på 1 år. 4-åringen var inte suuper enkelt på förmiddagen heller. Drev mig lite lätt till vansinne. Men det blev bättre till slut i vart fall som tur va. Överlevde ;) haha
Idag var hela kvarteret fullt med bilar och folk. Det var nämligen nått jul-jippo i Geneva idag där det bl.a innebar "House tour". Som jag har fattat det så besöker man olika hushåll som är fint dekorerade nu inför jul eller nått. Tydligen nått som händer varje år. Sen skulle lucia dyka upp med häst och vagn för att dela ut svenska kakor till alla ;) Detta missade jag dock. Men jag mötte upp Sophia på Graham's (som var smock fullt med folk). Och guuud va fint och mysigt det var i Geneva på kvällen med alla julbelysningar. Bara lite snö som fattas så är julen komplett där alltså! 
Med fritt wifi satt vi där och kolla in priser på flygbiljetter till New Orleans i februari. Hade vart sjukt najs att åka dit :) Men de va lite dyrare än vi trodde. Typiskt! Så vi får se vad som sker. Hade en trevlig kväll med Sophia. Sjuukt kallt var det. Och vi hade båda tur som lyckades hitta parkering med tanke på hur mycket folk det var överallt. Nu efter detta inlägg blir det kolla Vampire Diaries innan jag ska sova. I morgon har jag tänkt åka till Fox Valley Mall med Natalia en sväng innan jag ska hem och vara barnvakt på kvällen. Har dessutom tänkt ha pysssel-/filmkväll med barnen då :) Kommer bli mys!
 
 
Söndag 1/12 : Shedd Aquarium
 
Förste December var det ju denna dag. OCH första advent. Helt sjukt va tiden gått fort. Jag menar, oktober varade ju jätte länge. November tog ju slut hur fort som helst. Och nu är det redan december och snart jul. Craaazy!
Som sagt lyckades jag inte bli helt klar med varken adventsljusstake eller advents kalender tills idag. Eller nu ljög jag...egentligen var jag faktiskt klar med den första biten av kalendern. Men jag hann aldrig ge barnen det första "paketet"/påsen förrän på måndagen. Hur som haver så stack jag iväg med tåget till Chicago med Sophia. Har länge velat besöka Shedd Aquarium. Har hört så mycket bra om det. Dock var vi inte sugna på att betala fullt pris (som är ganska dyrt). Men det finns ett billigare alternativ. Men det innebär att man inte får se allting. Man missat delfinshowen, valarna osv. Men, men....fick skippa det denna gången. Ska definitivt försöka gå dit någon mer gång och då se alltihop :) Super kallt var det ute idag. Men vi var väldigt duktiga och gick hela vägen till Museum Campus. Tog inte en enda taxi. Inte ens en buss ;) Solen sken lite åtminstone! Och helt ärligt så har jag absolut ingenting emot att gå. Man ser så mycket. Och man ger sig själv tid att se allt mycket mer (eller vad man ska säga). Har jag sagt att jag älskar Chicago? Hur mycket fint som helst att se. Och än har jag knappt gjort hälften av allt jag borde göra där. 
 
Sophia går ju redan på community college och har därför att student-id. Detta gjorde så att vi båda fick inträdet ännu billigare. Endast $5! Wohoo ;) Eftersom han frågade Sophia först och hon hade ett kort så tog han nog för givet att jag också var student! Helt ok för mig, haha. Även om det var synd att vi inte fick se delfinerna, valarna osv. så fick vi ändå se mer än vi trodde vi skulle få. Alltså, det finns så mycket konstiga fiskar här i världen som jag ALDRIG hört talas om. Så vi hade faktiskt väldigt kul :) Har visserligen alltid gillat zoo, akvarium osv. Och det kändes roligt att göra nått annat än att bara strosa runt på stan. Är sjukt sugen på att besöka Field Museum, Art Institute m.m snart också. 
Men nu så...bilder säger ju mer än tusen ord. Så här kommer en rejäl bilbomb. 
 
Åååh nästa gång måste vi åka skridskor!
Alltså ekorrar....dom är ju överallt!
"It's so cuuute" säger Sophia här ;)
Meeen tyvärr ville den inte bli klappad! haha
Ekorrar som sagt...
Segway-maffian!
Shedd Aquarium
Trodde seriöst att denna fisken var upp och ner. Men tydligen inte...
HAHA så sjukt bra! Öppnade Sophia munnen så gjorde fisken likadant ;)
Har svårt att bestämma mig om jag tycker denna fisk är söt eller jätte ful. 
Hahaha den ser helt klart ut som en klassisk "tönt" ;)
"Rockabilly fisken"
Puss Puss
Många av fiskarna var några bland de konstigaste jag någonsin sett...
Turtles hade dom också såklart :)
Haha favorit i repris ;)
Vi "hitta nemo"!
 
Det var allt jag hade att bjuda på från denna dag! En bildbomd utan dess like :)
Tack och hej, leverpastej!
 
 

2013-12-06
14:23:00

Dagdrömmer
Här sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma hem från skolan. Lill-killen sover och 4-åringen är i Preschool. Sånna här dagar när vädret inte är super kul blir det lätt att man drömmer sig bort till en lite varmare plats. I mitt fall sitter jag och drömmer om Puerto Rico i Karibien. Tror faktiskt inte jag har nämnt detta på bloggen tidigare, men i slutet av mars/början av april när det är spring break ska jag följa med min värdfamilj till San Juan i Puerto Rico. Woooop woop!! Tror ni jag är taggad ELLER? Bara lite sådär liksom....
 
Egentligen är jag just nu bara taggad på amerikansk jul och hoppas verkligen att det kommer liiite snö åtminstone så jag kan få den ordentliga "jul feelingen". Den har nämligen inte helt och hållet satts igång ännu. Men efter December är över, DÅ är det okej att börja längta till denna resa känner jag :) Kommer ju bli helt awesoooome! 
Från början var det tänkt att vi skulle på en Disney kryssning. Var sjukt taggad på det också (med tanke på vilket disney freak jag är). Men sedan tänkte dom om, eftersom att lill-killen är så liten fortfarande. Sen är dom inte helt säkra på hur länge deras barn skulle palla att vara på en båt ;) haha Lär ju finnas tusen miljoner roliga saker att göra på den kryssningen. Meeeen, som sagt....när dom sedan sa att dom tänkte åka till Puerto Rico i KARIBIEN istället så klagar jag ju inte direkt. Denna vecka ville dom inte ta som en av mina två lediga veckor. Så jag kommer få ta hand om barnen emellanåt. Men som tack för att dom tar med mig på resan så är det väl ändå det minsta jag kan göra! Haha 
 
Ååååååh nu längtar jag super mycket när jag kollar igenom bilder därifrån :) Får ge mig nu! Nu är det jul som gäller. Punkt slut! ;) (men smygtitta kan man ju göra lite ändå, hihihi)
 
 
 

2013-12-04
21:06:00

Adventsljusstake
Helluuuu! Meningen att jag ska möta upp Sophia ikväll så jag kan få tillbaka mitt minneskort till kameran. Där har jag ju alla bilder från mitt besök på Shedd Aquarium i Söndags. Så fort jag får dom ska jag ladda upp bilder det lovar jag. Men detta möte får nog vänta tills på Fredag tyvärr:/
En helt vanlig "busy wednesday" var det idag då. Skola, religions kunskap, simning och hem. Förmiddagen gick bra också. Gjorde klart min hemmagjorda adventsljusstake :) Den blev nog helt okej ändå. Bättre än mitt första försök då jag tänkte karva in 1,2,3,4 på ett blockljus. Syntes inte super bra och blev ganska så fult. Detta blev helt klart mycket bättre. 
Försökte få igång 4-åringen att klippa "snöflingor" i papper. Meeen han va inte alls pepp på pyssel. Tjejerna var mer taggade på att testa pappers snöflingor när dom kom hem. Idag var det yngsta tjejens tur i adventskalendern. Hon var först innanför dörren och rusade upp till sitt rum för att se ifall hon fått nått ;) haha Lyckan var total när hon hade fått en liten påse på dörren! Kul att barnen uppskattar det i vart fall. 
 
I kväll ska jag nog köra vidare på mitt "Paul Walker" tema och kolla på "2 Fast 2 Furious" ;) Fast jag borde ju kolla "Chicago Fire" egentligen. Det är ju nytt avsnitt ikväll.
 
Mitt mästerverk (?). Kunde ju ha blivit värre helt klart :)
Här är en adventskalender som min värdfamilj alltid använder :) Med olika magnet-figurer som man sätter på siffrorna.
 

2013-12-03
21:13:00

Julgranen
Idag gick jag upp som jag brukar på tisdagar då min värdmamma haft sina läkarbesök. Men idag hade hon visst ingen tid. Så hon fick dåligt samvete för att hon glömt nämna det för mig. Men det var ingen fara. Nu slapp jag sova bort hela dagen ;) haha Så jag fick tid att skypa med kära Alice istället! Super kul att få se och prata med sig igen. Allt för längesen :)
Idag var det dags att ta fram julgranen. Tyvärr kommer jag i år få fira min allra första jul någonsin utan en riktig julgran. Men i detta hus, med fyra barn, en hund och en katt så kan jag mycket väl förstå varför en gran i plast är ett bra alternativ. Tänker ju på hur många hundra miljoner barr som vi brukar hitta överallt i huset ända fram till midsommar ;) haha Min värdmamma sa dock att hon saknar att ha en riktig gran. Dom är ju helt klart mycket vackrare och luktar gott! Kunde inte sagt det bättre själv. Men någon gång ska väl vara den första :) 
Så idag hjälpte jag henne att sätta upp granen och fixa med belysningen (som mestadels redan satt i granen). Kände hur lite julkänslor kom krypandes när vi jobba på med granen. Talade om att vi aldrig brukar ta in granen så här tidigt i december. Det var tydligen väldigt chockerande, haha ;) så när jag sa att vi inte brukar ta in den förrän bara någon dag innan 24:e så blev hon jätte förvånad. Jag antar att skillnaden är att vi brukar ha uppe granen mycket längre än dom. Här brukar dom plocka bort den så fort julen är över typ. Oftast redan innan nyår. 
 
Mer än detta hann vi dock inte innan min värdmamma skulle iväg med 4-åringen på simning. Så då passade jag på att bädda om i min säng, städa osv. Planerade även ihop min nya idé till den otroligt försenade adventsljusstaken som jag tänkt göra. Satte planen i verket och använde mig av en pappkartong som jag klädde in i folie. Tyvärr hade vi ingen dekorations-grus här hemma. Så det fick jag senare på kvällen åka och köpa. Gick väl in i tre olika butiker innan jag hittade något som jag blev halv-nöjd med. Baaah! Kollade igenom massor med julgranspynt när jag ändå var igång. Finns huuur mycket fint som helst. Och sen finns det såklart mycket o-fint också.
 
På kvällen blev jag sentimental och ville kolla på en film med Paul Walker. Så det blev en ny som jag aldrig sett förr. "Hours" heter den. Guuuud va bra! Och så sjukt hjärtskärande. Filmen utspelar sig då orkanen Katrina drabbade USA. Det handlar om en man som gör allt han kan för att hålla liv i sin nyfödda dotter på ett sjukhus, som tack vare orkanen, är utan el. 
Så där låg man och snyftade i sin ensamhet! Sjukt bra film. Och som alltid gjorde du det bra Paul Walker. Varför var du tvungen att dö för?
 
Nu är julen på gång!!
Katten är super glad att granen är uppe igen ;)
Julgranspynt på Taget. Åååh jag mamma/pappa....hade inte vi en sån här leksak?
Kul att se vad amerikanarna hänger i granen ;)
 

2013-12-02
22:21:00

Försenad Adventskalender
Måndag! Har halkat efter med inläggen (IGEN). Inget konstigt nu mera. Händer ju så gott som hela tiden. Jag var "för duktig" i början helt enkelt. 
 
Hur som helst. Tänkte bara lägga upp bilder på min försenade adventskalender som jag började med idag. Skulle ju ha gett barnen det första paketet redan igår. Men men. Som sagt så köpte jag ju små papperspåsar på Ikea som jag använder mig av. Det är bra att barnen är av jämnt antal dessutom. Blir aningen lättare då. Har gjort upp ett system där alla 4 barnen får ett "paket" tillsammans varje advent (alltså varje söndag). Sen får var och en paket i tur och ordning under veckorna. Tror jag har läget under kontroll hittills. Har börjat med att ge dom alla polkagriar (candy canes). Var inte super populärt hos 4-åringen. Men har köpt några med fruktsmaker också så det får det bli nästa gång. Idag fick dessutom äldsta tjejen stickers i sitt paket. 
Dom blev verkligen glada över hela idén vilket är kul att se. Så nu denna veckan får dom åtminstone stickers allihop och sen blir det kanske lite mer godis för två av dom i slutet av veckan.
 
Denna måndag gick bra i övrigt. Inga större problem alls :) Skönt att jag är ledig i morgon dock, haha. Älska Tisdagar!
 
Kollade ikapp den svenska julkalendern idag också. Verkar annorlunda. Men än har jag svårt att säga vad jag tycker om den. Det är ju inget "Mysteriet på Greveholm" eller "Sunes Jul" direkt.....men vi får se ;)
 
 

2013-12-01
23:45:00

Paul Walker
Alltså.....jag skulle aldrig ha gått in på Facebook innan jag gick och la mig. Mitt största misstag. Det första jag läser är "R.I.P Paul Walker". PAUL WALKER???!! 
Förmodligen en av mina absolut favorit skådespelare och som jag vart totalt "super kär" i ända sedan jag såg första "The Fast and The Furious" för första gången. Typ bara en av världens snyggaste skådespelare (jag vet, det finns huuuur många snygga som helst!). Men Paul Walker är fan helig! :( Har inte vart så deprimerad på bra länge asså. Orättvisa värld. 
Och efter alla dessa bil-filmer han vart med i, så är det i en bilkrasch han dör i? Vet ej om man ska skratta eller gråta. Tydligen var det ju inte han som körde.
 
För er som nu inte vet vem denna man är och kanske inte heller har hört eller läst om hans bortgång, så ska jag visa er en bild så att ni alla kan sörja med mig!