typesomielin.blogg.se

2013-08-31
22:58:00

ZOO
Hej hopp! 
Denna lördag startade precis som gårdagen slutade : med regn och åska. Tack och lov dök solen upp senare. Så hela förmiddagen spenderade jag på mitt rum där jag fördrev tiden med serie-tittande och underbara skypesamtal<3. Min dag helt utan planer ändrades ganska snart då min värdfamilj frågade om jag ville följa med dom till ett Zoo. En djurälskare som jag tackade såklart inte nej till detta erbjudande ;) Eftersom det regnat halva dagen blev det inte lika mycket tid på Zoo som vi hade behövt för att gå igenom alla djur. Så det får bli ett återbesök framöver. Vi kommer nog åka hit närmare jul då det tydligen är jätte fina julbelysningar över hela djurparken. 
Efteråt åt vi middag i Geneva på en "train restaurant", där ett litet tåg åker runt och serverar maten till gästerna. Har hört om detta förut, men aldrig ätit på nått ställe där dom gör så. Skit kul idé egentligen! :) Kvällen avslutades med en glass på Graham's (stället jag sagt att jag ska besöka). Den gav lite "godisbutiken i Pippi Långstrump"-feeling ;) Haha, Väldigt trevligt ställe! Hit kommer jag definitivt gå fler gånger. Kanske drar med mig mina tyskar någon dag.
Sammanfattningsvis har jag haft en riktig toppen dag med min fina värdfamilj! :)

Och självklart hängde kameran med: 
 
 
 
 
 
Trött Snöleopard...
Trött Tiger....
Och trötta Lejon!
 
"Apornas rike"
 
 
 
 
 
 
 
Grizzlybjörn sovandes PRECIS intill glaset!
Inte den miljö man är van att se isbjörnar i ;)
Fick tyvärr inte se alla djur på savannen eftersom parken va på väg att stänga.
En liten flodhäst
 
Bild från restaurangen. Fick tyvärr inget kort på det tåg som serverade maten.

Nu ska det sovas! I morgon påbörjar jag dag 2 i min 4-dagars ledighet ;)
Puss & Kram

2013-08-30
22:54:00

Håll i hatten!.....It's storming like a bitch
I sommar insåg jag att jag inte är speciellt rädd för åska längre. Men efter att ikväll ha upplevt min första "amerikanska storm", så kanske jag faktiskt har ångrat mig. Herre gud! Tidigare idag var det värre värmeslag än igår. Fattar inte hur barnen orkade när vi väl var ute en sväng idag. En annan höll ju på att dunsta bort!! Sen på kvällen började det bara blåsa som tusan och sen satte regnet och åskan igång. Haglade gjorde det t.o.m en stund. Och det var liksom nästan precis som på film. Ni vet den här klassiska stormen då det blixtrar massor och vinden drar hårt i träden. Så egentligen var jag kanske mest fascinerad! Det var inte alls som det oftast brukar vara när det åskar hemma i Sverige. Då du ser en blixt och väntar med spänning på mullret, eller på nästa blixt. Här kom blixtarna från alla håll och kanter på himlen, oavbrutet.
Min värdpappa satt och skratta åt mig i bilen när vi gav oss iväg för att plocka upp middagen. Det var säkert jätte kul att titta på mig som satt och följde blixtarna med uppspärrade ögon. 
Nu råkar jag ju bo i en stor familj och i ett väldigt stort hus, så jag var egentligen inte speciellt rädd. Hade jag vart ensam däremot, hade det vart en heeelt annan sak. Här är det heller inget :"DET ÅSKAR! FORT, DRA UR DATORER, TV OCH TELEFON!!" som jag annars är van vid, utan här är det lite mer i stil med :"Nu drar åskan visst på ordentligt. Vilken film ska vi se på?". Haha, ja jag säger då de.

Överlevde förresten denna fredag som jag haft alla fyra barnen hemma på! SCORE! Och så var det redan helg igen. Jösses, vad fort det går! Har inga direkt bestämda planer, men jag är fortfarande sugen på att dra till köpcentret (som det uppenbarligen inte blev något besök på ikväll). På måndag är det "Labor Day". En Amerikansk högtid. Så det blir en lång-helg. Jäätte lång t.o.m, med tanke på att jag är ledig på Tisdag också ;) hehe

Kvällen avslutades som sagt med film i detta oväder. Barnen valde så det blev "Epic" (som jag väldigt gärna ville se så jag klagade absolut inte). Åååh, jag gillade den skarpt faktiskt :) Mina favoriter är helt klart sniglarna! Haha Ni som inte har sett den, måste se den. Punkt slut! ;)

Idag fick jag förresten skriva på ett kontrakt som mitt äldsta värdbarn gjort. Hon intervjuade mig och ställde 33 frågor, där jag bl.a svarade på vilken min favoritfärg är, vad det första jag ska göra när jag kommer hem är, om jag är den snällaste personen i världen, vilket mitt favoritdjur är, om jag tycker om mina syskon osv. osv. Sedan målade hon av mig och så fick jag skriva på båda papprena med min namnteckning. Ordentligt ska det vara! Så nu är jag signad för ett år som au pair i deras familj ;) Jag blev godkänt! Gött det, haha

Good najt ävribody!

2013-08-30
00:54:16

Värmeslag
Wooow! idag är det inte dåligt varmt här. Här klev jag upp i morse med mjukisbyxor och långärmad tröja. Är ju typ vinter i mitt rum. Bör nog ta tag i detta och lära mig hur det mystiska elementet här inne fungerar. Och som många andra dagar denna veckan, fick jag byta om till shorts ganska så kvickt. Tack o lov att jag gjorde detta innan jag släpade med mig pojkarna till en park i närheten. Då hade jag troligen avlidit av värmeslag. Barnen hade det nog rätt chill med tanke på att dom båda fick sitta i en kärra som jag drog på. Blev en väldigt kort vistelse i parken tyvärr. Lunch väntade ju, men också pga värmen. 

Det är något som är synd med detta område (och hela staten). Det är så platt överallt och det finns inga sjöar direkt. Lake Michigan i Chicago är typ det som finns. Annars finns det bara älvar/åar häromkring. På grund av detta känns det ÄNNU varmare. Men jag är ju van vid lite mildare sommrar och höstar ;) Här går det knappt en dag utan att det är över 30°C. Jag ska dock ständigt påminna mig själv om att INTE klaga!! Ska försöka njuta av detta fina väder istället :)
 
Första gången sen jag började jobba här som lill-killen vart aningen besvärlig. Inte mycket direkt, men ändå. Sen gjorde tjejerna mig lite nervös idag då dom inte talade om att dom tänkte gå till en kompis. Jag och pojkarna lekte på baksidan av huset så vi hörde inte när dom kom. Men jag såg deras ryggsäckar i hallen när vi kom in, så jag räknade ganska snabbt ut att dom var hos en tjej längre ner på gatan. För säkerhetsskull gick jag och pojkarna dit för att kolla så dom verkligen var där (vilket dom var, tack o lov!) Så fick uppdatera dom lite om att alltid tala om vart dom går. Min värdmamma gjorde likadant när hon kom hem ;) Så vi får väl tro att det sitter nu! Nu höll jag mig väldigt lugn i denna situation eftersom dom typ alltid går och leker hos samma tjej, så jag anade ju att det var just där dom va. Men ifall det nu inte hade vart så......herregud, bara liiiite lätt panikslagen hade en stackars svensk Au pair blivit då! Läxa lärd får vi tro! ;)

Ikväll måste jag lägga mig tidigt känner jag. Va riktigt trött i morse. I morgon är tjejerna lediga från skolan av någon anledning, vilket innebär att alla fyra kommer vara hemma! Å MAJ GAAD!! Hoppas det är sol i morgon med, för då kan jag ta med dom till utomhusbadet och trötta ut dom ordentligt. Men enligt vissa väderleksrapporter ser det ut att bli åska. Håller tummarna att vädergudarna ångrar sig.
I morgon är det dessutom "payday" ;) hoho! Jag är rätt sugen på att utforska resten av köpcentret och köpa lite mer nya kläder. Kanske kan ta mig dit en snabb sväng i morgon kväll? Vi får se, vi får se.

Nu ska jag chilla brett innan middagen och sen sova tidigt! ;)
PÖSS 

2013-08-28
19:52:00

So long mitt Svenska godis...
Vart en bra dag med pojkarna även idag. Lite baseball och frisbeekastning utomhus i det brutalt klibbiga och varma vädret. Och såklart en del sällskapsspel. Kommer knappast gå en dag utan spel under detta året ;) Blev även tid till att läsa lite barnböcker för dom. Bra för engelskan, så det klagar vi inte på. Dagens tabbe lär vara att jag lät dörren till mitt rum stå öppen så familjens hund kunde ta sig in och slafsa i sig en hel del av mitt sista svenska godis!! Kände att det inte fanns så mycket att rädda i denna godispåse med tanke på att han dreglade över det mesta. Scumbag dog!! -.-  Lät honom skämmas ett bra tag efteråt, då jag total ignorerade hans "förlåt mig, titta vad söt jag är"-blick.

Middagen bestod av kinamat som värdpappan tog med sig påväg hem. Alla barnen var inte super lyckliga över detta. Elin däremot, var väldigt lycklig ;) 

Mitt stackars, älskade, överfallna Hemmakväll godis<3
Har världens sötaste värdbarn :') Idag ritade en av tjejerna denna till mig! (Hon missade tyvärr infon jag gav den andra tjejen om hur man stavar mitt namn. Men hon stavade i vart fall så som dom uttalar det)

Igår kollade jag och värdföräldrarna på "Sherlock Holmes: A game of shadows". Undrar vad det blir ikväll? Kaaan hända att vi kommer kolla vad Miley Cyrus gjorde på VMA för att skapa rubriker ;)

Good night!
 

2013-08-27
23:07:00

Lat och ledig
Tisdag! Detta innebär att jag vart ledig idag :) Najs! Dock har jag väl kanske inte spenderat den som jag borde. Vart super varmt ute och soligt (egentligen alldeles för varmt). Men ändå har jag mest suttit inne framför datorn. Fy skäms! I mitt försvar har jag dock letat efter alternativa kurser på college under hösten. De flesta har väl redan börjat, men har man tur kan man hitta nån non-credit class att ta. Hittade en fotokurs som jag blev riktigt sugen på :) Dock var detta såklart på ett helt annat college än det jag borde välja. Men tydligen spelar det inte så stor roll, så det kanske blir foto i höst ändå. Coool! Vore sjukt kul att få lära sig lite mer om hur jag kan utnyttja mina kamerainställningar. 
Hörde från mina svenska au pairer att det finns gemensamma kurser där man får resa också. Till Niagara fallen, Montreal, Washington DC osv. Hade vart sjukt kul, men jag misstänker att detta inte erbjuds i mitt område :( Taskigt värre! Hade ju vart ett ytterst bra tillfälle att få träffa mina svenskor igen<3

Jag tror förresten att familjens katt börjar gilla mig. Eller snarare börjat förstå att jag inte tillhör "fienden". Idag kom han in på mitt rum och la sig i sängen och sov. På avstånd förstås, men ändå...ett framsteg. Dock tror jag att han endast är social när han vill ha mat. Oh sneaky cat!
 
Ikväll fick jag spö när vi spelade Mario kart på wii. Ojojoj, jag borde ha spelat mer tv-spel och sånt i min barndom, haha. Men sen vann jag faktiskt en gång!! Den lyckan varade dock inte länge, när barnen väljer den svåraste banan som kan hitta som råkar vara deras favoritbana. Efter detta året kommer jag nog vara mästare på wii. Övning ger färdighet brukar man ju säga!

I morgon väntar barnpassning igen. Så nu ska det sovas. Ska bara kolla klart på mitt Vampire diaries avsnitt ;)
PÖSSPÖSSPÖSS
 
P.S Gud jag borde verkligen sluta använda ordet "dock"....

2013-08-27
13:59:00

Safe and Sound
Ända sedan jag kom till min värdfamilj har det vart en låt som spelats överallt verkligen. Så troligen kommer denna låt påminna mig om mitt år i USA. Första gången jag hörde den var i bilen hem när min värdfamilj hämtade upp mig på flygplatsen. Och sen dess hör jag den verkligen ÖVERALLT! ;) Typ varje dag....Men jag gillar den!
 
 


På tal om låtar som kommer påminna mig om något. De sista veckorna hemma i Sverige spelades "This is what it feels like" med Armin van Buuren flitigt i bilen på mina roadtrips/bilturer ;)

2013-08-26
22:32:00

Snälla rara pojkar
För att förklara rubriken måste jag säga hur enkel denna dagen har varit ändå. Inga större problem. Egentligen inga problem alls. Pojkarna var hur snälla som helst. Kände mig hurtig idag när jag tag med dom till en park där dom fick leka av sig lite. Och min taktik fungerade eftersom lill-killen somnade i bilen påväg hem ;) Mission accomplished! Efter lunch fick jag och 4-åringen massa tid att spela spel på. Tror vi spelade "The game of life" säkert fyra gånger, minst! Haha men han var nöjd, det fördrev tid och det var kul. Kommer förmodligen vara mästare på UNO också efter detta år. 
Senare körde jag tjejerna till deras musiklektioner. Jag och pojkarna tog en promenad i stan. Alltså jag älskar verkligen gatorna här. Så himla mysiga! :) Hade med mig kameran så jag passade på att ta några bilder. Och väl ute i solen som stekte sönder, så ångrar jag bittert att jag hade långbyxor på mig. Måste lära mig detta : ALLTID shorts/klänning på! Förutom när hösten och vintern kommer såklart. 

Kort och gott, har haft en väldigt bra dag! Hoppas fler dagar i framtiden kommer gå lika smidigt ;) Haha

Graham's : Ska tydligen ha super god glass. Ska nog snart ta mig dit och ta reda på detta! ;)

Natti natti!

2013-08-25
23:23:00

CHICAGO
Idag ägde alltså första besöket i Chicago rum! Riktigt fin stad :) Vädret var helt kanon. Inte ett enda moln på himlen. Dock hade jag velat se så mycket mer än vad jag gjorde. Dagen gick mestadels ut på att försöka hitta filming-locations för "Transformers 4" och "Jupiter ascending"! Vilket jag och mina tyska damer tyvärr misslyckades med. 

Började dagen med att köra bil med min värdpappa, så att jag helt säkert ska veta vart tjejerna har sin musiklektion i morgon. Så nu tror jag nog att jag har koll på läget. Sedan va det in i bilen igen på egen hand och köra till tågstationen där jag mötte upp Isabelle, Nicki och Sophia. Tåget var byggt på ett väldigt speciellt sätt måste jag säga. Dubbelvåning och allt, men inte på det viset jag sett tidigare. Väl framme i Chicago bar det genast av till första platsen vi läst om att det skulle filmas på. Vi hittade inget, så vi frågade i receptionen på ett hotell eller liknande. Och hade vi bara kommit 1-2 timmar tidigare hade vi fått se när dom spelade in scener till "Transformers 4". SATAN I GATAN!!!!! Frustrerande? oh ja! Mina tyska vänner var mer sugna på att hitta Channing Tatum dock (inte för att jag skulle ha något emot att träffa på honom heller....TVÄRTOM!! Helt okej, minst sagt). Vår jakt på snygga skådespelare, explosioner och brinnande byggnader misslyckades som sagt. Vi höll t.o.m stenkoll på helikoptern som far fram och tillbaka över stan. Besvikelsen var total! Meeen "Transformers" kommer spelas in till i början på Oktober så chansen finns fortfarande ;) 
Medan vi sökte i stans varenda hörn passade jag såklart på att se mig omkring. Tyvärr var mina guidande tyskar inte super bra på att guida. "Oj, just ja. Vi gick precis förbi vattentornet. Det är typ känt". Okej, tack! Hur kommer det sig då? Haha inte så mycket medföljande information alltså. Men det tråkigaste idag var nog det faktum att jag befann mig i en grupp av tre tyska tjejer (som sedan utökades med en tysk killkompis till tjejerna) som VÄLDIGT OFTA pratade tyska med varandra. Inte så konstigt egentligen, men hade kunnat vara utan alla de gånger man blev sittandes som ett fån eftersom man inte förstod ett ord av vad dom pratade om. Självklart kom dom ju på sig själva emellan åt och översatte allt dom precis sagt. Isabelle är den som är bäst på att komma ihåg att jag faktiskt är svensk ;) haha, Många gånger orkade jag dock inte påminna dom om detta. Men om vi nu bortser från de dåliga bitarna så var det kul att komma till Chicago och dagen blev ändå helt okej :) En av dagens höjdpunkter var helt klart Cheesecake factory!! (som dock inte serverade varm mat pga nått fel i köket). Men deras helt galet goda cheesecake räddade dagen! 

I slutet av dagen hamnade vi på en restaurang/bar där Lee DeWyze spelade (Vinnare av American Idol 2010). Hans musik påminner lite om Mumford and Sons, så jag var nöjd. Han var riktigt bra faktiskt! Sedan bar det av hemåt igen. 

När jag kom hem och skulle berätta för mina värdföräldrar om min dag bestämde dom sig för att dom själva måste ta med mig till Chicago och ge mig en ordentligt guidad tur. För detta dög då absolut inte ;) haha och jag håller med dom! Så jag ser fram emot att få se alla typiska turistattraktioner i Chicago nästa gång.....och kanske lite explosioner och robotar ;)

Efter ett brutalt långt inlägg kommer medföljande bildbomd:
 
Min tyska au pair-vänner Nicki, Sophia och Isabelle
Så sjukt j*vla god!
Cheesecake Factory<3
Lee DeWyze :)
 
Med dessa bilder mina vänner, säger jag godnatt! I morgon är det jobb och barnpassning som gäller igen!
PUSS
 
 

2013-08-24
22:57:00

"Oh my god, You are so cute!"

 I morse var min community counselor här. Så himla trevlig människa! Och det första hon säger när hon kommer in och får se mig är :"Oh my god, you are so cute!" ;)  Och även :"And you are so small!" Haha Sedan ville hon känna på mitt lockiga hår! Vet inte om jag borde tycka hon bara är skum eller helt underbar. Tror dock det blir det sistnämnda ;) Med tanke på hur strålande trevlig hon var. Skönt att det var just hon som blev min community counselor. Jag fick skriva på några papper, fick lite information och sen bara prata om hur det går för mig och om jag trivs i familjen. Vilket jag verkligen gör! :) 

Strax efter detta möte åkte hela familjen för att handla mat. Själv stannade jag hemma för att skypa med mamma och pappa! <3 Tänk va bra att skype finns ändå!

Ojoj idag har det blivit mycket körning också. Vilket är skitbra! Handla, köra värdbarn till kalas, köpa lysande fiskar osv. Och i djuraffären hade dom både hundvalpar och kattungar. Så sjukt! Världens finaste Siberian husky och Alaskan malamute valpar hade dom. Hade gärna tagit med dom hem. Sen träffade jag Isabelle (en av de tyska Au pairerna) på kvällen och vi åt ute tillsammans. Hade super trevligt :) Och detta var för övrigt första gången som jag satte mig i bilen och körde helt själv utan en guidande värdförälder vid min sida! :) Sjuuukt stolt. Tackar min kära far, som uppmuntrade mig att köra själv. Och jag måste säga att jag kände mig mer avslappnad än tidigare. Gött! Så nu får vi tro jag kommit över denna osäkerheten som legat på lur.

I morgon är planen att jag ska hänga med tyskarna till Chicago! TAGGA!! Innan dess ska jag och min värdpappa ut och köra så jag verkligen är säker på att jag hittar när jag ska köra tjejerna till sina musiklektioner på måndag.
Ikväll har jag dessutom tömt min resväska helt och gjort mig ordentligt hemmastadd i mitt rum. På tiden kanske ;) 

Natti natti!

2013-08-24
00:35:00

Tyskar och Shopping
Håll i hatten! Här kommer ett långt inlägg. Idag hade jag min första riktiga arbetsdag. Första dagen då jag var helt själv med pojkarna. 
Börja dagen med en dusch. Måste säga att jag älskar duschen här om man jämför med den på hotellet i NY. Sjukt konstig dusch! Men måste erkänna att jag saknar själva dusch-systemet som finns i Sverige. Sååå mycket enklare.
Tjejerna kom iväg till skolan. Och sedan var det dags att sätta igång med aktiviteterna. Men 4-åringen lekte massor på egen hand idag faktiskt. Kände mig nästan lite överflödig, haha. Speciellt när lill-killen sov middag. Eftersom det vart kanonväder idag (dock lite blåsigt) så lyckades jag få ut dom i solen i vart fall. Två gånger t.o.m. Leka med vatten, cykla, blåsa såpbubblor och kasta boll. Annars gick dagen ut på en hel del "Hide and seek" och spelande av olika spel. Fick idag t.ex spela "Finns i sjön", american style ;) Sedan gick vi noggrant igenom de flesta disneyfilmer dom har och konstaterade vilka jag sett och inte sett. 4-åringen gillar de flesta filmerna, tills han plockar upp en Barbie film. Då säger han :"This is NOT a good movie" ;) haha sötnos! Dagen flöt på bra och jag tror nog att jag blev godkänd :) 
 
Hade kontakt med den tyska Au pairen som jag har mailat med. Så vi bestämde att vi skulle ses på kvällen. Värdmamman gav mig lift då hon och tjejerna skulle åka till en djuraffär och köpa akvarium osv. (Ena tjejen ska få fiskar som födelsedagspresent). Mötte upp Isabelle, som denna Au pairen heter, på shoppingcentret. Hon hade med sig två andra tyska au pairer också (Nicki och Sophia). Blev ett sånt där väldigt lustigt hälsande inne i butiken vi skulle ses på. Ingen vet hur den andre ser ut. Sen får man syn på någon som liksom beter sig som du och har mobilen i handen. Och man stirrar och stirrar, tills man tillslut pekar på varandra lite, för att liksom konstatera att "Det är väl du va?". Sen går man skrattandes fram till varandra för att verkligen va säker på att det är rätt person man har träffat. Haha! Alla tjejerna var väldigt trevliga och var i full gång med att shoppa loss inne på Hollister som hade 40% rea. Jag ville ju inte vara sämre jag, så jag satte igång och spana. Hittade faktiskt rätt mycket jag skulle kunna tänkt mig. Så det blev allt några plagg som fick äran att hänga med in i provrummet. Blev sjukt sugen på en jätte söt klänning, meeen den fick stanna i butiken tyvärr. 
Ååh och det fins så mycket bra affärer här. Så hit ska jag åka snart igen. Tyskarna ville äta, så jag hängde med dom som sällskap. Som tur va kunde dom skjutsa mig hem senare så slapp min värdmamma komma och hämta mig. Dock åkte vi förbi hemma hos Nicki. Hennes värdfamilj är ute och reser så det var bara hon hemma. Najs hus måste jag säga. Och det märks på hennes rum att hon vart här några månader (började sitt Au pair-år i mars). Det är så mycket personligare än vad mitt är än så länge ;) 

När vi väl kom hem till mig (Ok, erkänner....gps:n i mobilen fick hjälpa till lite) tänkte jag att alla hade gått och lagt sig. Kändes skumt att gå in på framsidan (brukar gå garage-ingången). Smyger in så försiktigt jag kan. Det första jag hör när jag kommer innanför dörren är hur en av tjejerna ropar: "Wanna see my fish-tank?" (Super lycklig). Haha Så jag gick upp för att kolla på akvariet som hon och mamman jobbat med ända sedan dom kom hem antagligen. Jätte färgglatt var det, med plastväxter i blå, rosa, orange och gula neonfärger typ. Det blev rätt snyggt ändå. Och fiskarna ska nog kanske inhandlas i morgon. Och det kommer bli fiskar som lyser i mörkret. Jag skojar inte....dom lyser tydligen i mörkret. AWESOOOME! Längtar tills jag får se detta! 

Nu blir det sängen, för i morgon kommer min community counselor för att kolla hur allt går. Sedan ser jag fram emot ett skypesamtal med älskade föräldrar<3

Gör som en riktig blogg-människa gör och lägger upp en bild på det jag handlade idag ;) Den gråa tröjan till höger är så go att jag dör!

Puss & Godnatt



2013-08-22
22:05:00

Blixtar och dunder
Måste säga att jag blev chockad när jag kom upp i morse och såg att det regnade. Det har ju vart sol varenda dag sedan jag kom hit. Åskade gjorde det också. Men det tror jag att jag hörde redan igår kväll. 
 
Laura (tidigare barnflickan) var här idag också och hjälpte mig. Jag försökte dock göra det mesta. Tvättade barnens kläder osv. Lill killen hade haft en dålig natt och hade sen en ganska så dålig dag idag. Eftersom vädret inte va nån höjdare idag fick det bli inomhus aktiviteter. Så vi blåste upp en sjuuuukt stor hoppborg som dom har. Vilket underhöll den äldre pojken ett bra tag. Strax innan lunch skulle lill-killen sova middag. Och trött va han med tanke på att det inte var några som helst klagomål när jag la honom. Sen sov han seriöst i 4 timmar! Så vi andra fick gott om tid att kolla på "Bilar 2" ;) 
Det blev något mera hyperaktivt sedan när tjejerna kom hem. Några omgångar UNO lugnande dock ner dom. I morgon kommer vara min första dag ensam. Ojojoj lite nervös faktiskt. Fast jag tror ändå inte det kommer vara några problem. Laura har visat mig hur hon brukar göra och gett mig massor av tips. Så vi kom överens om att hon inte behöver komma i morgon. Jag kommer faktiskt sakna henne. Det kändes skönt att ha henne här och det var kul att prata med henne :) 

Har mailat lite mer med olika Au pairer från mitt cluster (område). En tysk tjej vill väldigt gärna träffas så henne kanske jag ska träffa redan i morgon kväll, om jag lyckas ta mig till bestämd mötesplats dvs. Hon hade även planer på att åka till Chicago i helgen. Hon frågade om jag ville med. Men vi får se. Borde ju åka dit egentligen, med tanke på att dom håller på att spela in Transformers 4 där just nu!! LYCKA!! Enligt min värdpappa så skulle det sprängas massor. Cooool! Han visste tydligen vart det skulle filmas och han är sjukt duktig på att uppdatera mig om allt sånt här :) 

Fått igång min nya telefon nu. Najs! Har också fixat så jag får mina egna mail istället för den tidigare au pairens mail. 

Nej nu får jag sova. Big day tomorrow! 

PUSS

2013-08-21
22:27:00

First day of school
Just nu sitter jag och överväger om jag verkligen ska dra bort skyddsplasten på den helt nya telefonen som min värdfamilj införskaffat. Dom skulle ändå ha nya telefoner till sig själva så dom passade på att skaffa en ny "Au pair telefon" också. Och jag klagar absolut inte ;) Senast jag satte igång en ny mobil va i vintras då jag fick min Samsung Galaxy S2. Och nu sitter jag här med en version nyare. För att återgå till skyddsplasten så tror jag nog den kommer åka av så fort detta inlägg är färdigskrivet. 

Idag var det första dagen i skolan för tjejerna. När jag kom upp va dom klara för länge sedan och bara gick och väntade på att få gå till bussen. Gud, känns som det var 100 år sedan man själv stod och väntade på bussen första dagen i skolan. Tjejerna ville gärna att jag skulle följa dom dit, så det gjorde jag. De amerikanska skolbussarna tillhör verkligen symbolerna som kännetecknar USA. Med sitt gammeldags utseende och gula färg. Idag var också den tidigare barnflickan här och hjälpte mig igen. Så mycket av dagen gick åt att studera allt som hon gör och ställa frågor om typ precis allting. Jag gillar verkligen henne. Världens sötaste och snällaste. Efter att ha gått igenom en del rutiner och spelat en del spel med pojkarna, tog vi med oss dom ut till en park i närheten. Sjukt varmt och soligt va det, vilket tröttade ut dom rejält. Senare under dagen tog vi en tur med bilen också för att kolla in några andra parker, biblioteket och några andra ställen som kan vara bra att veta var dom ligger. Känns som jag börjar känna igen mig mer och mer nere i stan och även på vägarna nu. Skönt! Vad som också är skönt är att äldsta pojken inte börjar preschool förrän i september. Simträningen för tjejerna börjar inte heller förrän då, vilket innebär att det inte kommer bli mycket körning förrän om ca 2 veckor. Detta ger mig lite extra tid att köra och lära mig hitta. 
De sista timmarna var jag ensam med pojkarna innan min värdmamma kom hem. Tycker nog att det vart en bra dag ändå. Lill-killen har vart på toppen humör och han börjar nog vänja sig vid mig ordentligt nu. Han pratar massor, men ingen förstår vad han säger eftersom att det inte är några riktiga ord. Funderar på om jag ska börja lära honom svenska? 
Avslutade min arbetsdag strax efter 17:00 och han svara på några mail innan middagen. Hoppas på att kunna träffa några andra Au pairer till helgen. Men vi får se.

Nu får jag nog försöka få igång "min" nya telefon, så jag kan sova sen. Kan tänka mig att min värdpappa vill veta om jag fått igång den så fort han ser mig i morgon. 

PÖSS & KRAM 

2013-08-20
22:08:00

Pool häng!
Egentligen så kommer Tisdagar tillhöra mina lediga dagar, eftersom min värdmamma är hemma från jobbet då. Men idag hade vi en specialdag då jag ändå gick upp tidigt för att vara med på allt. Men det blev ändå som en ledig dag eftersom att skolan inte börjat än. Började dock dagen med att diskutera mina dagliga scheman och prata om hur mina veckor kommer se ut ungefär. Den första tiden kommer va rätt lugn nu innan aktiviteterna börjar. Då blir de inte mycket körning, vilket jag tycker är lite skönt ändå för nu hinner jag träna mer och lära mig hitta till de ställen jag behöver ta mig till. Och äldsta pojken börjar inte preschool förrän i september. Men flickorna börjar skolan i morgon så då är de "rise and shine" tidigt för att få iväg dom med skolbussen. Fördelen med att ha några äldre barn är ju att dom går i skolan mesta delen av dagarna. Så jag kommer mest vara hemma med ett-åringen :) Som det har gått riktigt bra med idag. Vi busade och lekte TROTS att mamma fanns bara några meter bort. Han börjar nog sakta men säkert vänja sig vid den nya mystiska människan som tydligen aldrig vill lämna huset, fast att det gått en vecka sedan hon först dök upp. Ja tänka sig, det har gått en vecka redan liksom + 1 dag. Det känns som det var evigheter sen jag var hemma i Sverige, och egentligen va det ju inte alls längesen. Rätt konstigt ändå! 

Idag fick två av barnen ta igen de simlektionerna som aldrig blev av igår. Så vi hade en heldag vid poolen på ett utomhusbad. Riktigt najs ändå :) Tjejerna fick mig att prova varenda vattenrutschkana som fanns. Vilket jag gladeligen gjorde, med tanke på att jag blev som barn på nytt där i poolen. Och lill-killen är helt galet förtjust i vatten och att bada. Seriöst, har nog aldrig sett någon så lycklig. Så många gånger som han "dök" ner i vattnet och inte ett enda gnäll och inte en enda tår. Nope, han var fullkomligt tillfredsställd. Kan ju säga att den killen sov som en stock hela vägen hem i bilen och fortsatte sedan sova ett bra tag där hemma också.
Glömde dock ta på mig lite solskydd, så fick fina röda kinder och axlar efteråt. Kul....Sjukt va solen tar här borta ;) 
Blev lite mys framför Disney Channel innan det var sängdags för barnen som ska till skolan i morgon. Och jag börjar bli rätt duktig på att lägga mig tidigare. Har väl insett att de är bäst att sova ordentligt om man ska upp och handskas med 4 st yrväder varje dag ;)

Bilder från idag: 
 
Pöss Pöss  // Elin

2013-08-19
23:00:00

Första arbetsdagen
....eller ja, första dagen med genomgång av rutiner osv. Va uppe 7:30 för att hjälpa barnen med frukost och min värdpappa visade mig och förklarade det mesta. Så jag tror jag fått en hum om hur en vanlig morgon kommer se ut. Barnflickan de haft under sommaren kom för att visa mig ännu mer. Sjukt söt tjej! Tror också att jag och lill-killen börjar bli kompisar nu ;) Mission accomplished! 
Idag var det egentligen meningen att två av barnen skulle ha simlektion, men det hade tydligen blivit något missförstånd så den blev ombokad till i morgon istället. Musiklektion skulle flickorna dock ha. Under tiden dom gjorde det va jag, värdpappan, barnflickan och pojkarna ute på en promenad i Geneva. Så himla mysiga gator. Påminner till viss liiten del om Liseberg faktiskt. Gamla små hus med massa träd och grejer. Super fint :) Spanade in massa mysiga fik och butiker som jag ska försöka besöka i framtiden. Efter musiklektionen bar det av hemåt. Jag och min värdpappa stack dock ut igen och "övningskörde". Börjar känna igen mig lite här och där, men fortfarande inte helt hundra på vart jag är. Men det ska nog lösa sig inom kort (hoppas jag..). Sedan fick jag lite tid att slappa innan middagen. Skönt! Svara på mail från snälla au pairer i mitt område som hälsat mig välkommen osv. Trevligt trevligt! 
Precis innan barnen skulle lägga sig passade jag på att ge min fina värdfamilj deras presenter som jag borde ha gett dom för lääänge sedan. Men bättre sent än aldrig! Glada blev dom i vart fall :) Efter en titt på alla fina bilder i boken om Sverige som dom fick så säger värdmamman:"Well, now there's another country we have to go visit" ;) haha Ja det tycker jag! 
Och mitt upp i all detta så visar det ju sig att grundaren till Geneva är svensk! Va hände där? Och pga detta så har dom "Swedish days" här som dom firar! haha ;)

En bra dag helt enkelt! Nya tag i morgon.

Natti natti

2013-08-19
06:32:19

"Övningskörning" och Toy story 3
Idag var det dags att köra lite bil. Jag var faktiskt inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Klart att de gick försiktigt i början och man va ju lite osäker (är ju inte på hemmaplan och kör längre precis), men det övergick snart till det bättre! Gött mos. Vi gjorde några trevliga turer jag och min värdpappa, till alla de ställen som jag kommer köra till mest. Barnens skolor, tågstationen, centrum, all shopping osv. 
Men måste ändå erkänna att det kändes lite skumt i början. Som om jag inte kört bil på evigheter. Kul blev det när värdpappan sa: "Okej, nu kan du försöka hitta hem härifrån!". Hade ju liksom haft fullt upp med att koncentrera mig på körningen här i ett helt annat land med stora bilar som kommer i hundra knutar, så de fanns ingen tid att hålla fokus på vart jag körde! Haha, Och jag är en person som brukar ha bra lokalsinne annars. Liiiite kände jag igen mig i vart fall, så hem kom vi ju. Har bestämt mig för att INTE använda mig av gps:n. Vill kunna ta mig fram utan den. Det är ju fusk!! Lär nog köra lite mer i morgon tror jag. Då är det också dags för att börja komma in i jobbet och rutinerna. Familjens barnflicka som dom haft i sommar kommer nog hit och hjälper mig komma igång :) 
Kvällen avslutades med Toy story 3! Mysigt värre va det, med tanke på att jag hade ett barn under var arm som mer än gärna ville gosa. Så söta är dom :) 

Nu ska det sovas! Upp tidigare i morgon för nu börjar snart allvaret!
PÖSS

2013-08-18
06:35:00

American birthdayparty!
Har verkligen haft en sjukt rolig kväll! En av mina värdbarn fyllde år för nån dag sedan så ikväll firade vi hennes födelsedag. Så på plats fanns morföräldrar, moster och morbror med familjer. Och vi hade hur trevligt som helst. Så nu känner jag verkligen vilken underbar familj jag har hamnat i :) God middag, presentöppning, sällskapsspel och massa skratt! Fick till och med prata lite svenska (vilket lät som ett fruktansvärt avancerat språk enligt dom). Dessutom va de väldigt kul att höra hur imponerade dom var över min engelska!
Vilket innebär att Elin still got it! ;) oh yeeeah!

Gårdagen var också bra. Första dagen hos familjen. Fick en rundvisning i det gigantiska huset, fick träffa alla barnen ordentligt (+katten och reptilen), åkte och handlade med värdpappan och åt super god pizza på Carlifornia pizza kitchen. 
Fick också skypat med älskade föräldrar och lillebror tidigare idag! <3 Kändes skönt! Pratade också i telefon med min community counselor. Gud vilken trevlig människa! Och för alla er som någon gång påstått att jag alltid låter sur i telefon....enligt min counselor låter jag jätte glad och lycklig! : "Oh I love you, you sound so happy!"
HA!! det ni ;)
I morgon ska vi troligen "övningsköra". Ojojoj kommer bli spännande! ;) Tur man redan tagit körkort en gång! haha
 
Avslutar denna kväll med att döda en spindel som kom springandes över min säng! 0_o Jag hoppas innerligt det var det enda av dom....

PUSS PUSS

2013-08-15
22:53:00

Sammanfattning : Orientation
Då var dessa dagar i New York på orientation slut. Har haft skit kul och lärt känna nya roliga människor. Speciellt alla mina svenskar <3 Så det är tråkigt att skiljas åt, eftersom vi alla kommer va så utspridda i detta land. Meeen we will meet again girls! ;) Förväntar mig en reunion framöver!! Bara så ni vet....

Så sammanfattningen av dessa dagar blir: många nya människor från många olika länder (speciellt tyskar...sååååå många tyskar), nya galna och underbara vänner, mycket välbehövlig och en del mindre välbehövlig information, god mat, en underbart go säng, mestadels soligt väder och en tripp till NYC! :) Alltså 4 riktigt bra dagar. Men nu är det dags för den riktiga utmaningen dock. Dags att fara vidare till värdfamiljen!! Ni kan tro vi alla var nervösa precis innan avfärd. Helt galet! Hade lite tur ändå och fick resa med en av mina rumskompisar (mycket trevlig tjej från Mexiko). Skönt med lite sällskap under all väntan på flygplatsen. Men vi hade inte samma platser på planet så då fick ipoden vara mitt sällskap istället. Med tanke på hur trött jag egentligen var så hade det ju vart ett ypperligt tillfälle att sova där och då. Gjorde jag det? Nej, klart jag inte gjorde! 
Var ju inte direkt mindre nervös när jag klev av planet om vi säger så. Men nerverna hann lugna sig lite innan det tillslut var dags att möta familjen. Värdpappan och de två äldsta barnen kom och mötte mig på flygplatsen :) 
Blev en liten bilfärd hem till deras sjukt fina hus. Där träffade jag även värdmamman, den ena sonen och hunden (som jag tror har utnämnt mig till hans nya bästa vän) ;) Väldigt kul att äntligen träffa dom! Men det blev sängen ganska omgående. Fått ett jätte fint rum också! Inte helt fel :) 

Har sjukt svårt att fatta att jag faktiskt är här nu! För en gång skull kan jag vända på talesättet "Mycket snack och lite verkstad". Tänk att det faktiskt blev "verkstad" på detta. Way to go Elin!!

Natti natti kära vänner! Nu ska första natten hos värdfamiljen spenderas, i min säng från ikea ;)

Ida, Hanna och Micaéla. Tre av mina mongo-svenskar under orientation! ;) 
 
Ulrika och Ida under en av kurserna
 
Bye bye New York!
 

2013-08-14
20:05:00

New York City <3
Finner inga ord! NYC, varför har man inte besökt dig tidigare? Dagen startade med wake up call kl 6:30 (NY tid). Självklart var man vaken långt före telefonen ringde! Sen var det dags för första dagen på kursen, med mängder av information. Men närmare eftermiddagen var det dags för tour i NYC! Awesoooome! Vi svenskar intog platser längst bak i bussen med kamera i beredskap. Hade en grym kväll (som dock kunde ha varit lite längre). Men vi fick åtminstone se galen utsikt från Top Of The Rock, stå på Times Square och få en glimt av Frihetsgudinnan långt bort i fjärran. Bussen passerade såklart Manhattan och Central Park. Hoppas kunna komma tillbaka till denna stad snart igen! Nu får bilderna tala för sig själva ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-08-12
22:35:00

Destination USA!
Efter sammanlagt ca 8 timmars flygtur, 1500 isländska kronor fattigare och många filmer/ serieavsnitt senare är jag nu äntligen framme på hotellet i Tarrytown, NY. Dagen började med ett otroligt smärtsamt avsked på flygplatsen, men hade sedan mycket trevligt sällskap på resan av Micaéla så det räddade dagen en aning :) Med all tidsskillnad som pågick under denna resan, så kändes det verkligen som att förmiddagen ALDRIG skulle ta slut. Den började liksom om och om igen! Lätt frustrerande. Meeeen flyget erbjöd en hel del bra filmer att titta på så man överlevde ändå. Kvällen avslutades med ett dopp i poolen, middag, träffa rumskompisar och sen sova som en stock! Efter att ha vart vaken i typ över ett dygn så tror jag det kan behövas! Hämtade också ut ett paket från min snälla värdfamilj. Där fanns godis och en del annat kul! :) Det tackar vi för! Härmed önskar jag och mina 3 stora och fluffiga kuddar godnatt!

2013-08-11
00:18:00

Herre gud....har DU skaffat blogg? Och snart bär det av...
Ja, tänka sig! Troligen är jag den sista människan på jorden som jag någonsin trodde skulle skaffa en blogg. Men här sitter jag nu och skriver mitt allra första inlägg. Spännande! Vad som dock är ännu mer spännande är att jag snart påbörjar mitt livs största äventyr, som Au pair i USA. Helt galet! Mycket blandade känslor minsann. Haft många tråkiga avsked innan denna dag vilket inte har vart så super kul kanske. Men jag försöker peppa vänner och mig själv med: "Jag kommer ju snart hem igen" ;) 

I natt bär det av mot Landvetter där jag kommer ta mig vidare till Island, innan det tillslut är dags att flyga hela vägen till New York. Först väntar 3-4 dagar av orientation på hotell med många andra Au pairer, innan det till sist är dags att åka till värdfamiljen :) Kommer bli as kul!

Men inte många timmars sömn här inte...

Natti natti!