typesomielin.blogg.se

2014-12-31
23:43:00

HAPPY NEW YEAR!
Gott Nytt År folkens!! 
Evelina jobbade några timmar på morgonen idag. Sen åkte vi och handlade ingredienser till köttbullarna som vi ska göra till middag i morgon + lite grejer inför resan. Tänk, på fredag smäller det! Om 2 dagar!!!! Helt sjukt! :) När vi kom hem igen satte vi igång att packa. Bättre att bli klara med det tidigt så vi slipper göra det i morgon i super stress. Tog en stund att bli klara, men efter mycket svärande och många nervsammanbrott blev vi färdiga med det mesta ;) Skönt! 
Vi hade från början tänkt oss att fira nyår inne i Chicago. Men vi bestämde oss tillslut för att vara hemma och ha en lugn kväll. Kändes vettigt att spara pengar inför kryssningen i helgen. Kul hade vi ändå! :) Några gamla grannar till Evelinas värdfamilj kom över på middag. Trevligt trevligt! Vid 17:00 önskade vi Sverige Gott Nytt År, eftersom det då var midnatt där redan :)
När klockan var 23:00 här kollade vi på när "bollen" på Times Square i NYC släpptes ner! Efter det blev det glass
och pyjamas för mig och Evelina, haha. Tillsammans inväntade vi 12-slaget och det nya året! :)

Måste ändå ta mig lite tid att blicka tillbaka på året 2014. Har vart ett sjukt bra år! Har vart i USA under hela den tiden. Jag har lärt mig oerhört mycket nytt, träffat många nya människor, sett och upplevt många nya platser osv. För att vara ärlig, ett grymt bra år! En känslomässig berg-och dalbana helt klart, men fortfarande super bra! Hoppas ert årt vart minst lika bra som mitt! 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!
 
Btw, igår fick jag min födelsedagspresent av Evelina. Kunde inte få den på måndagen eftersom den ännu inte kommit än. Men så igår kom paketet. Och OM jag blev glad! :) Fick ett super fint Thomas Sabo armband! Så nu kan jag äntligen börja samla berlocker att hänga på! Tuuuusen tack bästa Evelina! :D Så himla fint!! <3
 
Kul nyår? ;) haha
Skit kuuul! hahaha ;)
HAPPY NEW YEAR PEEPS!!! 
Mitt fina armband :)
 

2014-12-29
22:59:00

Ja må jag leva!
Jaha, då var man 22 barre! Ojojoj går minsann utför nu, hahah ;) I morse väcktes jag av skönsång av Evelina och hennes värdbarn! Mysigt värre :) Sen fixade Evelina lyxfrulle till mig. MANNAGRYNSGRÖT!! Himmel va gott de va!! Det var ju fan inte igår jag åt riktig mannagrynsgröt! :') Sen blev det  presentöppning för min del. Hade ju fått några presenter från Sverige som jag tagit med mig. Skype med familjen blev det också! 
Eftersom Evelina jobbade till viss del under dagen så fick vi fira lite senare mot kvällen. Då blev det middag med hennes värdfamilj ute och därfter blev det bio för oss två :) Vi kollade på "Into The Woods". Riktigt bra faktiskt! Hade inte förväntat mig att den skulle vara så musikal-aktig. Så det var kul! 

Hade en mysig födelsedag! :) Behöver inte vara så spektakulärt för att vara en bra dag! 
Tusen tack till fina Evelina och henns snälla värdfamilj som firat mig idag! 
Fick för övrigt världens bästa grattis-kort av Evelina ;) haha 
 
Min tjusiga birthday sundae! :)
<3 <3 <3

2014-12-28
22:43:00

Inneboende
Idag är det söndag och huset är tomt! Och då menar jag på flera olika sätt. Min värdfamilj började sin roadtrip till Atlanta tidigt i morse. Sen står ju alla möblerna numera i vardagsrummet eftersom trägolvet som går från köket till ytterdörren och vidare, ska läggas om den kommande veckan. Så det ekar i hela huset just nu, haha. På morgonen gick jag på yoga med Evelina. Var ett hemskt pass eftersom jag inte vart där på länge. Smärta!! Men, kändes ju bra efteråt. Åkte hem och duschade, åt frukost och packade ihop mina grejer inför min "flytt". Eftersom golvet ska göras om så kan vi ju inte bo i huset (därav min värdfamiljs flykt). Så jag tog mitt pick och pack och flyttade in hos Evelina denna veckan :) 
På kvällen var Evelina barnvakt åt sina värdbarn. Jag blev assisterande barnvakt och lekte kurragömma med den äldsta tjejen. Sjuuuukt populärt! Sen blev det pizza till middag, vilket sällan slår fel! 
När barnen lagt sig blev det movie night och start på vårt Harry Potter maraton vi planerat för denna veckan! Tog med mig HP boxen från mitt hus. Film och godis!!! MUMMA!! Sen blev det sova! 
Och jag får ju passa på att säga tack o hej till mitt år som 21-åring. Fint har det vart, men nu är det slut! ;)
 

2014-12-26
23:25:00

Mary Poppins!
Hej hopp!
 
Idag var jag ledig och chillade mestadels av dagen fram tills kvällen då jag, mina värdföräldrar och tjejerna åt finmiddag på restaurang i down town Geneva. Pojkarna skulle sova hos mormor & morfar i natt. Detta var väl dessutom min "födelsedags middag" eftersom min värdfamilj kommer vara bortresta på min föelsedag. Jag åt super god lax och drack öl! Jajjemen, Elin drack ÖL!! Har ju börjat lära mig nu, haha. Mina värdföräldrar passade på att berätta vad min födelsedags present kommer vara. Dom har tididgare berättat för mig att dom vart på en as bra magicshow på Maui de gånger dom vart där. Så nu ska jag få två biljetter till denna show så att jag och Evelina kan gå och se den när vi åker till Maui i sommar :) Skit kul!! Blev jätte glad :) Dock så har inte biljetter för juli släppts ännu, så dom har ju inte köpt biljetterna. Haha, men jag blev ju glad ändå! :) Efter maten gick vi till andra sidan gatan och köpte glass till efterrätt. Har varken vart på restaurangen eller glass-stället tidigare. Glassen var väldigt god också. Sen blev det raka vägen till musikalen. Var en väldigt fin liten teater. Önskar jag hade haft mer koll på vad för shower dom visat här. Har säkert missat massa bra jag velat gå på. Nästa som kommer är ju Les Miserables i mars. Hade ju vart kul att gå på också. Gotta love those musicals! <3

Mary Poppins var super bra! Blev lite chokad över hur proffisgt allt var. Alla var så himla duktiga på att sjunga. Rolig var den också! :) Vi hade alla jätte kul! Måste säga att mina värdföräldrar är rätt bra på att ge roliga upplevelser i julklapp/present! :) Poäng till dom! 
 
 
 
 
 

2014-12-25
23:04:00

Christmas Day!
I år väcktes jag faktiskt inte av barnen på juldags morgon. Jag hade dock satt ett alarm för komma upp så jag inte skulle missa paketöppningen :) Dom hade ju såklart redan börjat när jag kom upp och hade med mina presenter till familjen, haha. Men jag hann ju vara med på det mesta som tur va. Alla blev glada för sina presenter :) Min värdmamma blev jätte rörd av fotoboken jag gjort till hela familjen med bilder på barnen från mitt första år! Jag fick också super fina presenter! :D Fick en julkula med mitt nanm på, presentkort, pyjamasbyxor av äldsta tjejen (som hon sytt helt själv) och en söt ljusstake av yngsta tjejen. Sen fick jag och tjejerna också biljetter till Mary Poppins musikal! :) Skit kul! Så i morgon blir det musikal och finmiddag!
Barnen fick ett air hockey table i julklapp, vilket gjorde stor succé! Det kan även göras om till ping pong bord! Wihooo! Sjukt lycklig au pair! haha
 
Yngsta tjejen/min värdpappa fixade pannkakor till frukost. Mumma! Sen satt jag i soffan och kollade på Dinsey Christmas Day parade på tv. Senare på förmiddagen åkte jag hem till Evelina, så vi kunde byta julklappar med varandra :) Super nöjd med mina julklappar idag! 
Blev ett kort besök. Drog hem igen och chillade mest resten av dagen. 
Mycket senare på eftermiddagen blev det middag hemma hos min värdmammas bror. Min värdmammas svägerskas familj är jätte trevlig så jag hade en bra kväll. Både gårdagens och dagens snackis var ju "Can you guys believe it? It is Elins last Christmas in the US". Sjukt deppigt samtalsämne om ni frågar mig, haha. Men sen var det ju också massa snack om Elins kommande resor också såklart ;) Det var ett MYCKET roligare ämne att tala om. 
Once again, trevligt sällskap och god mat! Bra kväll! :)
 
 
 

2014-12-24
23:48:00

Christmas Eve!
GOD JUL mina kära vänner!
MERRY CHRISTMAS! FELIZ NAVIDAD! Och så vidare....
 
Känns konstigt att det är julafton redan. Har ingen direkt julkänsla är jag rädd! Har vart lite kaos här de senaste veckorna (månaderna kan man väl säga). Gibbar har sprungit in och ut  huset och lagat vad som lagas skulle i detta hus. Inget har vart vad det borde vara. Så det snålades på juldekorationerna i år. Tråkigt, men va ska man göra? Julen kom ju ändå. I dag jobbade jag. Min värdmamma har vart on call denna veckan så hon har jobbat rätt mycket, stackarn. Hur som helst, upp och jobba i vanlig tid. Barnen hade sysslor att göra. Sen skulle även tjejerna baka kakor till middagen hos mormor & morfar till kvällen. Jag var inte speciellt delaktigt i tillverkningen av dessa kakor. Dom klarade sig fin fint på egen hand :) Det enda jag behövde göra var att se till så dom städade efter sig, ge dom lite tips och se till så dom inte bråkade FÖR mycket med varandra, haha. Jag hade ju tänkt vi skulle hinna göra pepparkakshus idag, men vi hade för mycket annat att göra så det hann vi inte :( Tråkigt! Hade planerat att göra rätt mycket grejer denna julen. Men sen kan man ju tyvärr inte styra över saker och ting som inte blir som du tänkt. 
Min värdmamma kom hem tidigare än jag trodde hon skulle! Så strax efter det sprang jag iväg och skypade med familjen hemma i Sverige :) Vi firade vår egna lilla jul över skype och öppnade presenter (som jag skickat till dom och som dom skickat till mig). Myyyysigt! Hann efter det med att kolla det sista avsnittet av julkalendern. Har vart fett duktig på att följa den i år! 

På kvällen åkte vi som sagt på middag hos mormor & morfar. Alltid lika trevligt! :) Hade med mig en flaska glögg i present! Känns som att det är något dom skulle kunna tycka om. Blev som vanligt massa god mat och MASSA presenter till barnen. Dom öppnades ju som vanligt nere i källaren och efteråt drunknade man nästan i presentpapper. Jag fick också en present! :D Från mormor'n & morfar'n såklart! Två american express presentkort! :) Så himla snälla är dom! Sedan blev det efterrätt. Jag fick en drink som såg ut som om den var hämtad ur filmen "Frozen" (pga dess isigt blåa färg). Den slank ju ner utan större problem, höhö. 
 
Trötta barn proppades sedan in i bilen. Båda tjejerna somnade på varsin av mina axlar! Väl hemma fick jag slå in de sista av julklapparna till barnen. Mina värdföräldrar likaså. 
Ja, det blev ju en trevlig och bra jul tillslut! Hade en liten trög start, men precis som förra året så var det ju en härlig familjemiddag på kvällen :) 
 
 

2014-12-24
03:18:42

Dan före Dan!
Va hände här egentligen? När blev det helt plötsligt dagen före julafton? Helt sinnessjukt om ni frågar mig. Här har det vart soligt och varmt idag. Riktigt vårväder typ. Ingen julklänsla överhuvudtaget! Tråkigt :( Hade sett fram emot en riktig awesome jul i år! Meeeeen de blev inte riktigt som jag tänkt mig är jag rädd. Men men, jul blir de väl ändå :) 
Här sitter jag i vart fall och äter ur det andra lagret på min paradis ask. ("På jul får man ju ta från det undre lagret också") hehe ;) Funderar på om jag ska kolla på en julig film medan jag fixar klart de sista av barnens julklappar. Hade ju eventuellt vart en bra idé för att värma upp lite inför i morgon :) I Sverige är det ju redan julafton nu. Skumt ändå! Och här sitter jag på 23 December fortfarande. Idag har jobbat som en vanlig dag typ, trots att de är tisdag. Min värdmamma har vart busy med jobb och annat under dagen. Fick barnen att julstäda lite. Wihooo! Sen hjälpte jag min värdmamma städa undan/sortera bort leksaker i källaren. Tog en promenad med tjejerna och hunden på eftermiddagen, eftersom vädret var så fint. Verkligen ingen jul-feeling alls!! Bläää! 
Just nu kollar dom på Doplhin Tale 2 där uppe. Känner att jag har annat att göra, så kollar tyvärr inte på den. Har dessutom köpt den filmen i julklapp till barnen så jag kommer ju få möjlighet att se den så det räcker och blir över, haha. I morgon har jag tänkt göra svenska köttbullar.  Har ju praktiskt taget lovat att ta med till julmiddagen i morgon. Vi får se hur det går!
 
Natti natti på er och GOD JUL i "förskott"!! :)

2014-12-14
20:08:00

Sankta Lucia, Ljusklara hägring...
GLAD LUCIA!!
 
Detta årets Lucia blev helt klart mycket bättre än förra året. I fredags kväll åkte jag hem till Evelina och vi bakade lussekatter! Duktiga var vi minsann. Sedan sov jag över hos henne och laddade inför dagen därpå (13:e) då vi lussade för hennes värdfamilj på morgonen. Jajjemen, vi hade lucialinnen, glitter i håret, ljus i handen, sjöng och bjöd på fika efteråt :) Och Evelinas värdfamilj uppskattade det verkligen :) Vi var dock hur nervösa som helst, haha. Så vi tyckte nog inte att vi sjöng så super bra. Men vem bryr sig? Huvudsaken är att vi bjöd på svensk tradition ;) haha  
Tusen tack mamma, för att du skickade lucislinnena till oss! :*
Efter fikat blev det en sväng till postkontoret så jag kunde skicka ett paket. Sen åkte jag, Evelina, Evelinas värdmamma och äldsta värdbarn på julshow i kyrkan. Spännande att se måste jag säga. Och det var en super duktig gospelkör som var hur bra som helst. Man ville bara sjunga/dansa med när dom uppträdde, haha. Kände mig riktigt taggad på jul efteråt :) 
Vi lussade såklart även för min värdfamilj, fast inte förrän senare på kvällen :) Dom blev också glada! Kände att vi verkligen gick "all in" i år!! Efter en bra Lucia blev det bio! Vi såg filmen "Exodus". Väldigt bra film! 
 
Idag är det Söndag och jag åt frukost på Egg Harbor med Evelina. Alltid en bra start på dagen ;) Efter det blev det chilla hemma i några timmar. På eftermiddagen sedan blev det yoga. Ojojoj det var bra längesen man var där nu, det kändes. Passet gick inte så himla bra för någon av oss, haha. Men nu har jag signat upp mig igen, så nu får jag banne mig se till att börja gå oftare. Är helt slut nu dock! Känner dessutom att en förkylning är på g. Inte bra!
 
Helgens snap! ;)
 

2014-12-10
19:45:00

BIG ANNOUNCEMENT!
Heeeeeeej folket!!!!
NU RÅKAR DET VARA SÅ ATT JAG ÄR SJUKT EXALTERAD OCH VET INTE RIKTIGT VART JAG SKA TA VÄGEN, MEN JAG KÄNNER ATT DET ÄR DAGS ATT NI FÅR VETA VAD SOM ÄR PÅ GÅNG!! (För er som inte redan vet det förstås). 
Håll i hatten gott folk, för här kommer det!! Jag och Evelina har nu börjat boka vår RESEMÅNAD!!! Yaaaaaay!!! Än så länge är det flygen och boendet på Maui som är bokat! Men det är en bra början. Och ja, jag sa Maui. Maui som i HAWAII. Hallelujah!! Är det någonstans man drömt om att åka så är det ju till Hawaii. Åtminstone har jag alltid velat det! :) Mer än så har vi inte fixat ännu, men vi har en plan minsann ;) hohoho kommer bli sååå himla kul! Men än ska jag inte längta för mycket dit. Har mycket annat kul på gång före Juli månad nästa år :) 
 
Annars då? Har vi nån julstämning då? Mja, vad gäller julstämningen så är jag tveksam. Var är snön? Herregud, förra året fick vi så mycket snö så vi visste ju inte vart vi skulle göra av oss. Jag var så sjukt glad att det var snö på julen. Sällan det är det nu mera ju. Men i år ser det än så länge inte ut som om vi kommer få nån snö. Jag lovar, det är BARA för att jag klagade på kylan och att vintern aldrig tog slut förra året. Men jag klagade ju faktiskt inte i december. Bara EFTER jul!! :( Jaja, vi får väl se ifall de blir nått längre fram. Men det börjar ju dra ihop sig nu! Hur kunde tiden dra iväg så fort? Har ju inte hunnit med nånting känns det som. Vet miljoner grejer jag skulle vilja göra innan jul! Fast det vet man ju hur det brukar bli med den saken. Baaah!!! 
 
Hur som haver, i söndags var jag hos Evelina och åt RISGRYNSGRÖT till frukost! Åmajgaaad säger jag bara!! Så sjukt gott!! Glögg blev det självfallet efter det också! Mumma! Sen skypade vi båda med käraste Micaéla som nu är tillbaka hemma i Sverige (sedan september). Jätte kul att prata med henne igen! :) Hon berättade om hennes och Hannas resemånad. Dom var också på Maui och bodde på samma hostel som jag och Evelina nu bokat. Så det var ju super bra att hon kunde ge oss lite info och berätta hur det var :) 
 
En liten bild som Evelina skapade ;) haha Så här kommer det se ut när vi är på Maui

2014-12-07
18:43:00

Pepsi Jingle Bash 2014
Här kommer bilder och en kort sammanfattning av Jingle Bash som va igår! :) Det blev bara jag och Sarah. Evelina kunde tyvärr inte hänga med :( Sarah körde, vilket var skönt! Åkte hennes monster stora bil, haha. Vi hade riktigt bra platser ändå, även om det var långt bak. Satt dock högt upp så vi fick en bra vy över scenen :) Satt dessutom inte så många framför oss eller någon direkt bredvid oss. Sweeeeet!! Alla artister/band spelade bra! Hade ju obviously sett mest fram emot 5 Seconds of Summer ;) Sjuuukt bra! Andra artister som spelade var Ariana Grande, Martin Garrix, Lil Jon, MKTO, Rixton och Pharrell Williams. Jag satt/stod där och dansa loss jag. Saknade dock min dansanta Evelina, haha! Tänkte på när jag var på Jingle Bash förra året och dansa med Nicki, Sophia och Isabelle till Avicii ;) Sjukt bra kväll! Det märktes att de inte bara var jag som sett mest fram emot 5SOS. Arenan lyfte fan när dom kom ut på scenen, haha. Sen blev det nästan tyst i jämförelse när Rixton gick på efter dom, haha. Stackare! Dom skulle ha sparat 5SOS till sist, eller åtminstone näst sist! För i slutet när Pharrell Williams kom på så hade redan massa folk gått. Tråkigt! Vi hade i vart fall en kul kväll och stannade tills det var slut :) Var egentligen trött som ett barn när jag kom hem, meeeen var bar tvungen att ta en sväng in på youtube och kolla några roliga klipp med 5SOS, haha ;) Ja, jag vet! Jag är beroende! 
"Galet Bra Bildkavlité"
Allstate Arena början fylls upp
Ariana Grande
5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer
Luke i 5 Seconds of Summer (hm ja, jag gillar det bandet.....om ni inte förstått detta än)
Rixton
MKTO
Lil Jon
Martin Garrix
Martin Garrix
Sarah & Me :)
Pharrell Williams
Pharrell Williams med sina badass dansare
 
 
 

2014-12-04
20:26:00

December!
Jösses, jag kan inte fatta hur fort december kom helt plötsligt! Sjukt! Den snö som kom till Thanksgiving är nu ett minne blott. Nu i december får det ju gärna komma lite snö om ni frågar mig. Efter jul/nyår så kan den försvinna igen, haha. Men NU vill jag ju ha den! :( 
Här har det ju vart kaos som sagt. Gubbarna har jobbat på i huset för att fixa de som blev förstört efter vattenskadan. Varje morgon har dom kommit så det är lite svårt att veta vart man ska göra av sig under dagen. Lill-killen är först på dörren varje dag och sätter igång och babbla på redan innan dom kommit innanför dörren. Han älskar verkligen uppmärksamheten. Försöker ju då förklara för honom att dom är lite upptagna och måste jobba, men då blir han sur på mig och säger :" iien (Elin), I'm talking!" ;) hahaha 
Kaklet är nu färdigt i tjejernas badrum! Blev jätte bra :) Min värdmamma och jag är nöjda med kaklet vi valde och även färgen till väggarna. 
 
Annars då, jo "Elf on the shelf" är i full gång och spanar på barnen varje dag. Detta är en liten amerikansk tradition där en liten nisse/elf flyttas runt i huset för att hålla koll på barnen och rapportera till Tomten ifall dom är snälla eller ej ;) Man får INTE lov att röra den för då bryts magin. Så barnen håller sig lååångt ifrån den! Lika spännande varje morgon för att se vart den sitter härnäst :)
I år var jag inte lika hurtig med julkalendern åt barnen. Förra året gick jag ju all in! Men i år fick dom en chokladkalender att dela på. Men dom blev glada för det också :) Sen får dom nått litet extra på varje söndag/advent. Var på The Giftbox i Geneva här om dagen och köpte boken "Vanten"!!! Blev hur lycklig som helst. Den läste vi massor när jag var liten :) Och nu fanns den här, på engelska! Så jag köpte den för att ge till barnen i adventspresent.
Försöker få så mycket julstämning jag kan, men är nog ganska dålig på det. I år blir det tyvärr ingen julgran i detta hus :( Eftersom renoveringen pågår här så blir det lite dumt med granen. Har ingenstans att ställa den (eller ja, vill dom verkligen ha den så går det att fixa - tycker jag då). Men eftersom det ska läggas nytt golv under nyårsveckan så känner dom att det blir lite mycket mas med att plocka fram och sen ta bort direkt igen typ. Tråkigt, men men! Lite julpynt ska väl komma fram här snart får vi tro :) Har satt igång "operation snöflingor" i år igen. Förra året täckte vi hela glasdörren i köket med snöflingor som jag och barnen gjort. I år kör vi samma grej :) Hoppas att det hjälper så vi får lite snö snart kanske. Hade ju vart kul! :)
I helgen är det dags för Pepsi Jingle Bash igen! Va sjukt kul förra året :) Ser mest fram emot 5 Seconds of Summer såklart!!!! Kommer bli awesooome!

Elf on the shelf ;)
Hur källaren såg ut här om dagen!