typesomielin.blogg.se

2015-03-30
23:47:00

The Field Museum
I helgen var jag och Evelina i Chicago för att gå på The Field Museum. Åkte in tidigt så vi åt frukost i stan innan vi tog en taxi till museumet pga regn. Evelina har vart där tidigare, men detta var mitt första besök :) Spännande! Skulle vare en "Vikings"-utställning som vi var sjukt taggade på. Fanns mycket kul att titta på så vi blev kvar där så gott som hela dagen. 
När vi väl kom till vikingarna blev vi som små barn på julafton. ALLT var ju såklart från Sverige!! Hur kul va inte det? Fick en rikigt scandinavian feeling där inne, haha. Vissa grejer var även från Norge eller Danmark. Men det mesta kom som sagt från Sverige (mestadels Gotland). Blev ju typ så att vi var mer instresserade att kolla vart allt kom ifrån istället för vad det var för grejer, haha. Och blev helt lyrisk när jag sedan såg att det fanns några gamla smycken/pärlor som faktiskt kom från Färgelanda i Dalsland!! SJUKT COOLT!! :) hahaha Trodde nästan inte det var sant. 
 
Efter en bra dag på Field Museum blev det en fin promenad tillbaka till stan. Blev mat på Potbelly och sedan drog vi förbi Magnolia Bakery för att köpa med oss varsin cupcake på tågresan hem ;) Mumma! 
 
 

2015-03-27
23:25:00

Beauty & The Beast
Slutade lite tidigare igår så jag och Evelina kunde hinna med tåget down town för att gå på Beauty & The Beast musikal ;) Detta blev dagens äventyr!! Sjukt impulsivt, haha! Satt och pratade med min värdmamma om showen i onsdags och om hur mycket jag hade velat se den. Sen satt vi och kolla biljetter. Slutade med att jag och Evelina fick två biljetter på andra raden ;) haha 
Fanns inte många platser kvar alls. Av en ren slump så dök det plötsligt upp två intill varandra som vi tog fort som tusan. Musikalen är bara i stan tills på Söndag, så det var ju inte undra på att det typ var slutsålt. 
Så himla taggad var jag heeeela dagen lång igår. Min värdmamma var nästan lika taggad (för min skull), haha :) 
 
Slutade alltså jobba lite tidigare så jag och Evelina kunde hinna med tåget. Väl i stan behövde vi inte gå så långt för att hitta till Cadillac Palace Theatre. Och guuuud sicken bra musikal det var. Fick gåshud direkt när musiken satte igång, haha. Riktigt bra var den! Alla spela och sjöng så himla bra verkligen :) Har ju sett Lejon Kungen i London tidigare, vilket var det grymmaste jag sett! Men Beauty & The Beast ligger inte långt efter alltså. Älskar musikaler! Borde verkligen gå på många fler. Var riktigt roligt att få bocka av Broadway Chicago på min bucketlist, haha. Sjukt spontant! ;) 
Efter showen när jag och Evelina promenerade tillbaka till tågstationen i vackra upplysta Chicago, kom vi att tänka på : "tänk att vi bor här ändå". Rätt galet egentligen. Som jag älskar denna stad! Känns konstigt att det inte är länge tills äventyret är slut och jag måste åka hem igen. 
 
Som vanligt fick man inte ta några bilder under själva musikalen, men blev lite bilder inne på teatern i vart fall. Sen hitta jag några bilder på nätet att visa istället, hehe ;) 
 
 
 
 
 

2015-03-25
22:20:00

25 Mars
Idag är en dag då mycket grejer händer minsann. 
 
- Mina värdföräldrars 15åriga bröllopsdag
- Min fina gudsons dopdag
- Ett år sedan jag och Evelina gick på NHL-match och såg Chicago Blackhawks spela!!
 
Det blev dessutom katastrof moment när Evelina skriver och säger att en medlem i One Direction ska sluta i bandet. What the hell? Ja, då var ju den dagen förstörd ungefär!! Ni vet ju att detta band är mitt guilty pleasure. Ej rädd att bekänna! 
 
Dagen blev dock bättre när jag och Evelina kom på andra tankar! Så i morrn blir det äventyr down town! ;) Sjukt taggad!
Mina värdföräldrar gick ut på middag eftersom det var deras bröllopsdag, så jag var barnvakt. Alla barnen gjorde klart läxorna tidigt så efter middagen hade vi god tid att chilla framför en film. Mina värdföräldrar kom hem precis lagom till läggdags :) 
 
Blackhawks matchen förra året

2015-03-24
19:47:27

Vad hände med våren?? :(
Baaaah!!! Igår vaknade jag upp med SNÖ på marken. Inte nog med det så FORTSATTE det snöa större delar av dagen!! Orkar inte. Har ju sett hur de stackars påskliljorna börjat titta upp ur jorden på framsidan huset, och nu överraskades dom av kall snö....
Är fardig med snö och kyla. Done, färdig, kaputt, finito!!! Var ju så himla fint väder för inte så längesen. Varmt dessutom. Hoppas verkligen att denna snö försvinner fort som attan. Det är ju bara 10 dagar tills päronen, lillebror och Elin kommer på besök! :) Då har jag INTE tänkt att det ska vara snö på marken!! 
Ser ut som det ska vara varmare i morgon. The snow better be gone by the weekend! 
 
Idag ska jag nog på yoga med Evelina. I söndags provade vi på Power Vinyasa. Var mycket jobbigare än jag hade tänkt mig tror jag, haha. Blev en del sittpauser här och där. Hade bra träningsverk i magen igår. Så sjuuuukt van är jag ;) haha Vi får se hur jag klarar mig under passet idag. 
 
Har suttit här och försökt jobba på min scarpbook nr 1. Måste se till att bli klar med den nu. Har ju liksom hela bok nr 2 att göra också. Vart tog all min tid vägen?
 
Har börjat kolla igenom vad jag ska skicka hem med familjen när dom kommer hit dessutom. Inte helt lätt. Säkert massa grejer jag inte behöver ha kvar här, men man har så svårt att släppa taget på nått vis. Allt som är på mitt rum hör ju hemma här liksom, haha. Ja vi får se. I helgen måste jag nog ta tag i det ordentligt. Börjar ju verkligen dra ihop sig nu. Snart kommer det fiiiiin besök ;) 
 
Deppigt värre! :(

2015-03-21
23:35:00

Girls night!
Skippade yogan i morse! Var inte tillräckligt pigg för detta kände jag. Blev istället en 40-45 min promenad i solskenet. Bara jag och min ipod! Love it :) Blåste lite kallt ute, men varm höll man sig ju ändå. Blev en runda till Peck Farm och tillbaka. Passade på att gå upp i silon och kolla utsikten. Impulsivt värre! haha
 
Väl hemma igen satte jag och min värdmamma igång med att hänga bilder på väggen i vardagsrummet. Guuuud va enkelt det helt plötsligt blev sedan vi ändrade vår "layout" så att säga. Var ju helt hopplöst när vi försökte mäta och greja för att få allt rakt. Blev mycket MYCKET snyggare så som vi bestämde oss för att göra nu. Blev en paus efter hälften, då vi fick slut på krokar/spik. Vi tog en sväng till Home Depot och skaffa mer + köpte lite dekorationer. Sen var det full rulle igen. Evelina kom förbi och fick se när de sista tavlorna spikades upp på väggen. Jag och min värdmamma var bra stolta över oss själva sedan, haha. Äntligen hänger dom på väggen!! Jätte fint blev det dessutom! :) 
 
Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Min värdpappa och pojkarna skulle på monstertruck rally med morbror och kusinen. Så vi planerade då hela veckan för en girlsnight denna kväll. Så min värdmamma, tjejerna, Evelina och jag gick ut och åt middag och därefter såg vi filmen "Cinderella" på bio. Super mysig kväll! Åt jätte god pizza med mozzarella, pesto m.m. Filmen var också bra! Väldigt bra gjord. Har nog aldrig velat bli en prinsessa så mycket som efter denna filmen, haha. 
Som sagt, blev en väldigt lyckad girlsnight :) 
 
 
 
 
 
 

2015-03-17
18:02:11

St. Patrick's Day!
Hello! Happy St. Patrick's Day everyone!
 
Tänkte lägga upp bilderna från helgen då jag, Evelina och några andra vänner firade St. Patrick's Day inne i Chicago! Det var awesooome! Precis som förra året färgades floden grön. Super tjusigt! Och sen får vi inte glömma varenda kotte i hela stan som också var klädda i grönt ;) Sjuuukt mycket folk! Galen tillställning! Evelina och jag tog tåget in på morgonen (helt packat - tur vi gick på tidigt). Kollade floden, shoppade lite (believe it or not) och sen trängdes vi med massa människor för att se paraden. Missade den förra året, så denna gången var det kul att se det. Även om vi inte hade super bra sikt, haha. Men vi hörde säckpiporna och såg ändå det vi behövde se typ :) Att ta sig därifrån sedan var inte det lättaste....
Käkade lunch på en irländsk bar dagen till ära (självklart lång på kö på ALLA irländska ställen). Fullt med folk, men vi kom in. Vakten i dörren påpekade, som alla andra människor, att jag ser ung ut. Dock körde han en helt ny :"You look like you're 9 years old". Haha, tack för den du! 
Efter maten mötte vi upp våra tyska/österikiska vänner, alla glada i hatten of course ;) Dansade med en random snubbe på gatan och fick en grön/glittrig hatt. Man tackar! ;)
Drog vidare till bar nr 2 så även våra vänner kunde äta nått. Evelina och jag körde vidare på ölen, haha. På bar nr 3 skällde vi på några irländare som sa att dom inte hade någon som helst intresse av att besöka Sverige! Haha, dom borde veta bättre! På tåget hem var det helt tyst då typ alla sov, haha. Stooor skillnad från resan dit kan jag säga då man knappt hörde vad man tänkte. Tog taxi hem och sov som små barn! Sjukt bra lördag måste jag säga ändå! :) 
 
Idag är ju den riktiga St. Patrick's Day! Barnen är just nu i skolan och jag sitter här i min ensamhet och bloggar. Min värdmamma får nu mera köra bil själv, vilket är kul! Förra torsdagen var första gången på 6 veckor som hon fått köra bil. Så hon var mycket glad över detta! :) Så nu är hon iväg och Physical Therapy. Har inte vart lätt med detta brutna ben för henne, men det ser bättre och bättre ut nu i vart fall! :) Igår jobbade vi på vårt "foto projekt" som vi jobbat på ett tag. Har valt ut massa bilder som ska hänga på väggen i vardagsrummet. Så igår började vi faktiskt hänga upp några av dom. Det är inte helt lätt, men vi fick i vart fall upp fyra ramar till att börja med. Inte illa för en Au Pair och en handikappad värdmamma ;) haha 
Vädret igår var helt galet! Över 20°C mesta dels av dagen. Solen skiner dock mer idag, men det är kallare. Äntligen börjar det bli vår på riktigt. Är verkligen trött på vintern nu!!
 
Ha en fin dag allihopa och ut i solen med er! ;) 
 
I väntan på tåget...
Lite kallt...
Fick ju pynta oss liiite vi också! ;)
Denna snubben vann lätt mest "selfies" denna dag ;) haha
I väntan på paraden
Säckpipor och kiltar - sjuuukt Irländskt ;)
 

2015-03-13
17:15:00

Home Alone House
Här kommer bilder från när jag och Isabel var och kolla på huset från filmen "Home Alone" förra helgen. Ännu en grej att bocka av "Att Göra"-listan. Äntligen fick jag komma dit!! Planerat sedan förra vintern redan, haha. Kändes sjukt häftigt att ha vart där och sett det riktiga huset. Jag är ju ett stort fan av "Home Alone"-filmerna. Jätte fint hus verkligen. Mååånga fina hus runt i det området. Gatan kändes dock mycket mindre och trångare än vad det ser ut på film, haha. Vi tog massa bilder och tog en promenad i området. Tyvärr så kom ägarna hem och ställer sin bil mitt framför huset!! Garanterat med flit!! Skitstövlar! Köper man DET huset så får man ju faktiskt räkna med att folk kommer och tar bilder osv. Haha. Kom ju flera andra och titta samtidigt som oss. Alla bilar som kör förbi saktar in precis utanför också, haha. Måste vara rätt störande ändå ;) Men som sagt, köper man ett känt hus så får man skylla sig själv. 
Efter vårt besök drog vi hemmåt igen. Var ju en biltur på ca 1 timma. Isabel körde och det var en trevlig biltur! 
 
 
 

2015-03-08
01:31:57

Förra helgen & Veckan som gått
Hej hopp! ja va ska jag säga folk....nu mera gör jag inget annat än jobbar och kollar på Walking Dead, haha. 
Förra helgen (lördag) var jag ju dock i Chicago med Julia, vilket jag varken skrivit om eller lagt upp bilder från. Så jag tänkte göra det nu :) Blev en fin solig dag med shopping. Ja, jag handlade faktiskt lite kläder. Typ bara sånt som jag inte kan använda förrän till sommaren,...men ändå! Trevlig dag var det i vart fall :) Julia skulle sedan sova hos mig. När vi kom hem från Chicago blev det glass och Walking Dead nere i källaren. Det råkar nämligen vara så att även hon är besatt av denna serien (kanske inte på min nivå...men ändå, haha). Hon ligger visserligen före mig och hade redan sett dessa avsnitt, meeeen de verka inte som hon hade nått emot att se dom igen! Så jääävla bra är det ju! Orkar ej! 
På söndag morgon åkte vi och åt frukost med min värdpappa och tre av barnen. Äldsta tjejen hade swim meet hela helgen och hon var super duktig. Önskar jag kunnat vart där och se henne när hon vann första plats i ett av sina race! :) Julia åkte hem på förmiddagen och senare blev det cluster meeting med bowling! Varje gång man fick en strike vann man en dollar av min counselor Sandee ;) Vann $2 åtminstone! Alltid något, haha. Direkt efteråt åkte jag till mormorn och morfarn där det var kalas för äldsta tjejen som fyllde 11 år i onsdags. Alltid lika trevligt på kalasen/familje-träffarna! :) 
 
Vad har hänt annars i veckan då?
Måndag - Lill-killen hade ett meltdown på simningen. Han hade INTE en bra dag, haha. Åkte på yoga på kvällen (kände mig sjukt hurtig). Gick väldigt bra dessutom! Var massa nybörjare där så då kände jag min duktig, haha. 
Tisdag - Handlade födelsedagspresenter i sista minuten! (som vanligt) 
Onsdag - Firade äldsta tjejens födelsedag! Gick ut och åt middag tillsammans med morföräldrarna och morbror med familj. Kändes som jag åt hur mycket som helst! Gott var det!
Torsdag - Gick ut och åt middag med Laura :) Har inte umgåtts på super länge så det var kul att se henne. Hon kommer ju inte vara här så länge till så vi måste bli bättre på att ses!
Fredag - Jag och 5-åringen drog och hämta middag på Panera Bread. Sen kollade jag och äldsta tjejen på Hunger Games på kvällen. Hon somnade och jag var sjuuukt nära på att somna jag med, haha. Kvicknade dock till och hann kolla ett avsnitt Walking Dead innan jag somnade som en stock! haha 
 
Och vad gör jag idag då? Inte så mycket. Vaknade, åt frukost, låg i sängen och kollade serier (ligger ju efter med andra serier nu pga av mitt Walking Dead-tittande). Sen blev det skype med mor och far där hemma. Drog sedan en sväng ut till Geneva Commons och kolla runt lite. Har ju ett gift card som jag ännu inte använt. Letar efter nått bra att spendera det på :) 
Idag kom Evelina hem från varma Florida där hon vart hela veckan. Svin....hade gärna också vart i Florida just nu, haha. Dock ser det ut som det ska börja bli mycket varmare framöver. Hoppas hoppas att snön kan försvinna nu! Längtar så jag dör efter vår. Häromkring tror dom ju dock det redan är vår. Så fort det blir liiite varmare så tänker dom "HEAT WAVE" och går ut i shorts, t-shirt och flipflops! Vilket jag själv tycker är lite för kallt för att gå klädd i. Men det är ju så dom är här i Chicago suburbs ;)
Glad att Evelina är hemma igen i vart fall. I kväll kommer hon över så jag, hon och äldsta tjejen kan kolla på Catching Fire. Mitt värdbarn har väntat på denna filmkväll länge ;) haha 
 
Sprang förbi en Dr. Seuss utställning på Water Tower Place
Någon borde putsa på bönan lite...