typesomielin.blogg.se

2013-10-31
20:18:00

Trick or Treat ;)
HAPPY HALLOWEEN!!
 
Nu har nog dom sista barnen ringt på dörren för ikväll skulle jag tro. Har tagit emot flera stycken utklädda barn som med brett leende håller fram sina "treat bags". Eller i vårt fall där vi hade en stor skål med godis som dom bokstavligen grävde sig ner i för att hitta rätt godis. 
Har regnat hela dagen så det var inte illa att barnen tog sig ut idag. Tjejerna stack iväg redan efter 4 tiden tillsammans med kompisar. 
 
Det sämsta med min dag denna Halloween är dock att : 1. Min fot har gjort ont enda sedan i måndags kväll och verkar inte vilja ge sig heller (en haltande au pair med unge på armen har inte vart nån höjdare precis). 2. Lill-killen va på nått minsta sagt ouppskattat humör mesta delen av eftermiddagen (och fortsatte länge efter att mamma kommit hem) 3. Det regnade som sagt. Och 4. Jag fick aldrig på min min halloween kostym :( Hur kunde jag INTE ha på mig den? (jag veeeet)!!! För det första har jag inte haft någon större tid till att göra mig i ordning och för det andra gjorde vädret att vi inte var helt säkra på om vi skulle gå ut eller ej. 

Men tack och lov fick vi ett helt okej uppehåll. Så då passade jag och 4-åringen på att smita ut och knacka på varenda dörr i närheten :) Lycklig Elin som fick följa med på en riktig "Trick or Treat"-runda!! Mitt kära värdbarn fyllde hela sin hink. Vi mötte upp tjejerna och deras kompisar och gjorde sällskap med dom en stund. Sedan dök även min värdpappa upp med lill-killen i vagnen :) Så dom följde med oss den sista biten innan regnet kom igen. Då drog vi hem. Var nog lika bra med tanke på att 4-åringen ändå inte fått plats med så mycket mer godis ;) haha Det var kul att se hur förberedda alla är när man kommer. Oftast har dom inte ens stängd dörr, utan låter bara glasdörren utanpå vara lite halvt stängd. Sen sitter dom där innanför och väntar med sina kassar/skålar med godis. 
 
Hela min egna utklädnad osv. blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Hade ju planerat att jag också skulle vara utklädd och gå in för det helhjärtat. Meeeen tyvärr ändrades min planer lite då. Förhoppningsvis får jag en chans att använda min kostym på riktigt i helgen. Antingen om det blir nått party ihop med kompisar eller om jag helt enkelt följer med min värdfamilj till mormor & morfar som ska ha halloween fest! :) Får se vad som sker! Helt kaputt ska väl ändå inte mitt amerikanska halloween firande bli. Men jag fick ju i vart fall ge mig ut på "bus eller godis" äventyr ;) Så lite nöjd är jag ändå. 
 
Idag upptäckte min värdmamma och tjejerna pumporna som jag placerat vid ytterdörren igår ;) Jag karvade ju klart min pumpa från cluster mötet i måndags. Sen satte jag ut både min och Sandras pumpor på trappan. Tyckte det behövdes nått "halloween"-igt där ute. Fattar inte att jag aldrig tog mig tid till att karva pumpa med barnen? Lätt att vara efterklok! 
Hur som haver, barnen var blöta och trötta efter någon timmes godis-jakt i kvarteret och vi kom hem till middag som min värdmamma fixat. Göött!! Asså det blev en hel del godis. Jag föreslog att Au pairen borde ju få minst hälften av "fångsten" ;) men det var ingen som gillade det förslaget! haha Själv tyckte jag det var en fruktansvärt bra idé!! 
Idag har jag nu dessutom ätit upp mitt sista svenska godis, så nu får jag nog beställa mer hemifrån ;) Tog slut nu precis lagom till Halloween. Bra timeing! ;) 
 
Idag började förresten 4-åringens fotbolls träning. Det gick bra och han hade kul :) Jag är förvånad över hur hyfsat bra det gick ändå med lill-killen medan vi väntade. Han klarade sig rätt länge i mitt knä innan han började bli slirig och ville iväg på egna äventyr.
 
PUMPKIN!
Min pumba (vänster) och Sandras pumpa (höger) 
Försökte mig på lite halvdant halloween pyssel dagen till ära
Regnbåge! (dubbel egentligen)
Min lilla Hulk ;) <3
 

2013-10-29
21:39:00

IHOP
Sandra och jag sov länge idag! Gööött! ;) Sen bar det av för frukost med Sophie på IHOP (International House of Pancakes). Var vrålhungrig så det fick bli en stor frukost, haha. Omelett och pannkakor (såklart) ;) 

Senare lyckades jag äntligen ta mig till The Post Office för att skicka iväg ett paket. Har ju tänkt göra det i flera veckor, så det var ju på tiden. Tur att Sandra var med som support ;) haha 
Efter det åkte vi en sväng så jag kunde visa Sandra lite av Geneva, innan det bar iväg till Barrington. Vi var där i väldigt bra tid så vi gick en sväng för att se vad Barrington har att bjuda på. Vilket inte var så mycket ;) Köpte varsin smoothie under promenaden. Idag kom hon med tåget :) Tur det, haha! Sen körde jag hem igen med hög musik i bilen. Naaajs! Kom precis hem till middagen. Bra tajming! ;) 
 
Blev inte mycket mer gjort idag annars. Avslutade kvällen med ett avsnitt av "Hawaii 5-0" med mina värdföräldrar. Fick en glasspinne dessutom! Day made ;) haha 
 
I morgon väntar busy wednesday!
 
Cool bänk i Barrington ;)
"Mr Gru" och hans "minions" från Despicable Me ;)
Min glasspinne! "I don't trust anyone who doesn't like chocolate" ;) Haha, ska nog börja köra med den
 

2013-10-29
21:15:00

Cluster Meeting : Halloween Party!
Här kommer ännu ett försenat inlägg, från gårdagen (Måndag 28/10).
 
Dagen gick bra. Var väldigt trött dock. Sen direkt efter jobbet fick jag skynda mig på med min kostym. Blev super kasst eftersom jag inte hann fixa till den ordentligt :( För att avslöja vad jag jag egentligen skulle klätt ut mig till så skulle jag vara en VAMPYR! ;) haha men som sagt, fick inte tid till att varken sminka mig eller fixa mina tänder. Skulle ju iväg till Barrington och hämta Sandra. Kom iväg sent. Slutade ju jobba efter 17:30. På med kläderna och fixa till mig (så gott jag kunde), tanka min värdmammas bil och sen iväg till Barrington som ligger ca 40-50 min bort. När jag äntligen plockat upp Sandra var vi redan väldigt sena. Blev ju inte bättre när det var en trafikolycka som sinkade oss ännu mer -.- Gaaaaaaaaah!!!! Super stress! Men vi lyckades tillslut ta oss till cluster mötet och tillbringa åtminstone 45 minuter där. Haha! Fick i vart fall börja karva våra pumpor, ta del i "bästa kostym"-tävlingen och hälsa på härliga människor. Och äta lite kakor! Så det var trevligt, det lilla vi hann med ;) Jag hann bara göra ögon och näsa på min pumpa. Haha! så den tävlingen hade jag ingen chans att vinna. 

Efter halloween festen drog jag och Sandra hem och sov. Haha! Vi började kolla på "The Heat" men la ner efter en stund då vi båda typ sov.

Här kommer lite bilder från vårt cluster möte/halloween fest :)
 
 
Sophia, Natalia & Nicki :)
Bild Från min Community Counselor

2013-10-29
20:08:00

Six Flags Fright Fest!
(Här kommer en sen uppdatering från Söndag 27/10)

Okej, så denna dag var jag alltså på Six Flags återigen. Jag, Sandra och Sophie! Jag körde och vi plockade upp Sandra på en tågstation på vägen dit. Vädret var kanon, så jag är glad vi valde söndag och inte lördag. Men det var ju sjuuuuuukt mycket folk. Och då menar jag "stå och vänta i 2 timmars kö"-mycket! De flesta karuseller hade beräknad väntetid 60, 90 eller 120 minuter. Kuuuuul! Så nu förstår jag gott och väl varför min värdfamilj väljer att åka endast på det speciella eventet dom inbjuds till varje år. Under dagen åkte vi endast 4 karuseller p.g.a den långa väntan. Men dagen bjöd på annat kul också så det gick bra ändå. Det var ju Fright Fest liksom ;) Massor av halloween dekorationer och folk som spökat ut sig. När det var ljust var det ju inte speciellt läskigt.....men när det blev mörkt var det ju en helt annan sak. Haha! Vi försökte undvika ögonkontakt, men det gick ju sådär. Jag och Sophie fick en jäääätte äcklig zombiesnubbe i gul jacka efter oss. Vi skyndade oss förbi honom och tänkte att "HA! vi kom undan". Tji fick vi, när vi vände oss om och han var oss hack i häl. Trodde jag skulle dö! Ingenstans att fly. Nya zombies dök upp från höger och vänster. Det slutade med att jag ställde mig stilla och gömde ansiktet i händerna. I ögonvrån ser jag en gul jacka precis intill mig. En rasslande röst säger "Keep on moving". Hahahaa creeeeepy ;) Men kul hade vi! 
Jag är glad att jag fick användning av mina fribiljetter tillslut. Det var ju verkligen i sista minuten eftersom det nu var sista helgen/dagen som parken var öppen. 
 
Kvällen slutade väl dock inte riktigt som vi tänkt oss. Vi skulle släppa av Sandra i Barrington igen. Vi var i väldigt god tid till tåget. Jag och Sophie stannade kvar för att se till så Sandra kom med tåget ordentligt. Och tur var ju det. Tydligen kom inte tåget på den sida vi trodde, så hon hann inte komma runt på rätt sida innan tåget åkte (vilket tågen gör efter cirkus 1/2 minut här -.- ). Första tanken var att jag kunde ta med henne hem till mig. Meeeen då hade hon fått betala en väldigt saftig p-bot istället. Så det slutade med att vi körde till Harvard där hon hade bilen. Jag är glad jag hade sällskap i bilen resten av vägen hem sen. Haha! Tröööötta var vi! Jag tror klockan var runt 00:15 innan jag kom i säng. Älskade säng!! Fick några timmars sömn innan det var dags för måndag och jobb!
 
Men vi hade en bra dag på Six Flags i vart fall! :) 
 
Ååååh älskade Superman<3
Sophie: redo att åka American Eagle baklänges
Sophie och Sandra :)
UFO!
 
 
 

2013-10-26
23:20:00

Att fixa kostym till Halloween...
....det är inte det lättaste alltså. Med tanke på att det finns miljooooner grejer att välja mellan. Amerikanarna snålar minsann inte på något som helst. Natalia plockade upp mig i morse och sen for vi iväg till Party City. En butik med många möjligheter. Ni skulle ha sett party avdelningen. Piñatas, glitter, konfetti, ballonger, ja ALLT fanns där inne. I ALLA färger dessutom ;) Rena drömmen för fest-fixaren! Det fick mig att vilja ha ett riktigt barnkalas på min 21-års dag! haha
Men för att återgå till kostym letandet. Lätt var det som sagt inte. Jag ville köpa alltihop. Och jag ville klä ut mig till alltihop också! Tillslut tror jag nog att jag bestämde mig i vart fall. Så nu har jag inhandlat lite saker som jag ska använda. Istället för att köpa en färdigt kitt så ska jag typ pussla ihop min egen kostym. Och jag tänker INTE berätta vad det blir!!! Det får ni se på måndag ;) mohahaha 
Helt ärligt så önskar jag att jag hade kommit på något bättre. Önskar att jag hade haft mer fantasi och haft lättre att bestämma mig för en speciell dräkt. Meeeeen så blev det ju tyvärr inte. Borde ju verkligen slått på stort nu när jag är i USA under Halloween och allt. Men som sagt, man ska ju spara pengar också....
 
Natalia valde att klä ut sig till en ängel. Hon blev väldigt tjusig i den vita långa klänningen måste jag säga :) Så det kommer nog bli kanon! 
Efter att vi tillslut lyckats ta oss ut ur butiken drog vi vidare till Panera Bread för att käka lunch med Nicki och Sophia :) Äntligen fick jag pröva Broccoli and Cheddar soup. ÅÅÅÅåååååh va gott det var eller!!!!! 

Natalia skulle sedan hem och hjälpa till med sina värdbarn inför nått kalas eller nått. Så hon fick åka hem tyvärr. Själv åkte jag med Nicki och Sophia istället till Fox Valley Mall. Sophia letade desperat efter en speciell vinterjacka, men vi hittade tyvärr ingen. Sedan blev det även en sväng till Oulet Mall:et också. Provade ett par Timberland kängor (som jag kollat upp på nätet). Helt fel färg...men jag provade mest för storlekens skull. Nu har jag kanske ett hum om vilken storlek jag bör skicka efter OM jag bestämmer mig för att köpa dom. Dom är ju rätt dyra dock :( bläää!! 
Köpte mig en ny stickad tröja på Guess. Behöver mer vinterkläder tror jag. När jag kom hit i Augusti tänkte jag typ:"Men gud jag har ju bara vinterkläder med mig". Och nu tänker jag:"Men gud jag har ju bara sommarkläder". Bra där!  
Sen bar det vidare hem till Sophia. Satt på hennes rum och bara tog det lugnt. Eller, åtminstone så lugnt det kunde bli när hennes värdbarn ko in och gjorde oss sällskap ;) haha
Sophias värdmamma har ju nu dessutom besök av svenska vänner. Vet inte om jag berättat om det förut? Men idag fick jag i vart fall träffa en av dom :) Var rätt skumt när någon helt plötsligt ropar :"Hallå, är det någon som pratar svenska där uppe?" ;) Så vi pratade lite snabbt med varandra. Hon bodde tydligen i Skåne med sin familj. Tidigare hade dom bott grannar med Sophias värdmamma. Alltid kul att träffa lite svenskar. Men det blir så overkligt på nått vis nästan. Kanske för att jag så sällan pratar svenska numera.
 
Vi fixade lite middag för oss själva senare. Och där satt vi och åt och delade med oss av varandras "värdfamilj-historier" ;) Som ett gäng "mammor" som pratar om sina barn. Haha, alltid lika kul. Och skönt dessutom, att veta att det är fler som gör samma sak som en själv osv. 

Nicki körde hem mig. Hemma satt alla och för femtielfte gången och kollade på "Pitch Perfect" ;) Jag blev sittandes där jag med (såklart). Äldsta tjejen hade gjort bra ifrån sig på simtävlingarna idag. Hon hade fått betydligt bättre tid än senast :) Hoppas att det blir tävling på hemmaplan snart så att jag kan gå och kolla jag också. 
När 2 föräldrar och 4 väldigt trötta barn gått och lagt sig, så blev jag ensam sittandes framför tv:n och kolla på "The Hobbit". Såg dock inte klart den eftersom jag själv tänkt gå upp tidigt i morgon. Måste köpa pumpor till Halloween festen på måndag. Och vantar! I morgon bär det ju av till Six Flags igen ;) Jag, Sandra och Sophie (brittiska tjejen). Ska försöka förbereda mig mentalt inför detta besök, med tanke på att det är fright fest. Alltså kommer massa läskiga människor gå runt och förmodligen skrämma livet ur mig! Kommer bli kuuuuuul.....ehe

Goodnajt folket!
 
Panera Bread: Bästa soppan! Älskar att den serveras i bröd ;)
Fox Valley Mall. En dag SKA jag göra en egen nallebjörn! 
Fox Valley Mall: Disney butik<3
Chicago Outlet Mall: Starbucks pic!
Hemma hos Sophia fanns det numera "Mammas chokladbollar"!! Åååh herre gud, det drog mig tillbaka till mellanstadiet då vi sålde dessa burkar för att samla in pengar till klasskassan. En gåva från de svenska vännerna förmodar jag. Mina tyskar älskade chokladbollarna förresten ;)
På väg hem! Ett tappert försök att visa hur vissa amerikaner spårar ur inför Halloween....
 
 

2013-10-25
21:53:00

"Hulk - smash!"
Freeeeeeeeeeeedag! För er som inte visste det ;) höhö! Payday dessutom.
Idag var det Halloweenparty på 4-åringens skola. Vilket innebar att föräldrar också skulle komma (eller som i vårt fall - au pairen ;) ). Så det var halloween kostym på som gällde. Och mitt kära värdbarn var mer än lycklig när han fick ta på sig sin Hulken dräkt ;) Lill-killen tyckte dock INTE om masken. Super läskig var den om ni frågar honom! haha 
Så jag och lill-killen fick följa med till skolan och sitta samlade med alla andra föräldrar och titta på när barnen sjöng osv. Alla hurtiga föräldrar drog fram sina filmkameror och grejer såklart -.- Just där och då var jag skit sur att jag glömde min kamera hemma. Men jag ville ju inte vara sämre så jag slängde fram min maffiga Samsung Galaxy S3! HA! den du!!! Jodå, de blev allt några bilder och filmklipp för oss också ;) Sen började själva partyt med snacks för barnen och lite pyssel för dom barn som ville. 
Dagens bästa kostym måste jag säga var en kille som hade klätt ut sig till en luftballong. Den var helt och hållet hemmagjort vilket var rätt imponerande :) 
Usch, detta ger mig sådan ångest. Vad fanken ska jag klä ut mig till då? I morgon har jag nu bestämt ett möte med Natalia. Så då ska vi försöka hitta något. Har suttit och funderat och funderat på vad jag skulle kunna klä ut mig (som INTE kostar en förmögenhet). Inte lätt inte lätt! Finns ju hur mycket som helst att välja på. 
Äldsta tjejen och lill-killens kostymer kom på posten idag. Tjejen kommer naturligtvis vara "Hemione" från Harry Potter ;) OJ det lyckliga ansiktet när hon slitit upp förpackningen och slängt på sig kappan alltså! Haha jag svär på att ungen t.o.m kommer sova i denna kostym. Men håll i er! Här kommer det bästa....Lill-killen ska vara en skunk!! hahaha jag trodde jag skulle dö när jag hörde detta. Men guuud vad söt han kommer va i den. Om dom lyckas få på han den dvs. Jag kan tänka mig att han inte kommer göra det enkelt för oss. Jag menar, här om dagen fick jag så gott som klä på han vantar och mössa med våld! 
 
Till middag blev det äta ute på Chilli's. Gott, men min kycklingsallad var myyycket starkare kryddad än jag förväntade mig. Men jag överlevde. Mätt blev jag minst sagt. Min stackars värdpappa fick dock fel beställning. Och att fixa en ny var inget alternativ för oss eftersom det tog as lång tid för maten att komma in första gången + att vi hade en sjuukt grinig liten kille i vårt sällskap. Men han sa bara att han inte ville betala för det och ja....så var det med den saken ;) haha Det är kul att se hur sjukt service minded dessa människor är. Eller, hur desperata dom är att gottgöra det som blir fel. Men det har jag tänkt på sedan jag kom hit. Du går in i en butik och sen tar det typ 2 sekunder innan någon är framme och säger :"Hi, how are you today? How can I help you?". Och man ba :"wow! jag kom nyss in....chilla" ;) haha Dom är ju väldigt trevliga, så det är ju inget fel med det. Men det märks att "HÄR SKA SÄLJAS GREJER".
 
I morgon ska äldsta tjejen tävla med simningen igen. Så min värdmamma och hon måste gå upp vid 5:00. Jag är iiiiinte ett dugg avis om vi säger så, haha. 
På söndag väntas förhoppningsvis Six Flags ännu en gång :) Har ju två fribiljetter som går ut då, så det vore ju bra att kunna använda dom ;) Så där i sista minuten.
 
Nu ska jag nog kolla mitt sista avsnitt av Vampire Diaries. Sen blir det börja på säsong 5! Wohoo! Vore najs nu om jag kom ikapp mina serier så jag kan börja se dom på tv istället. Jag kollar ju aldrig på tv numera. Så det vore ju faktiskt kul om jag äntligen kunde börja följa grejer där istället nu när jag väl bor i USA. 
Eller ska jag gå upp och se vad mina värdföräldrar kollar på? Hmm, jag får fundera på den saken.

Natti Natti!
 

2013-10-24
21:17:00

Nu börjar det banne mig bli kallt....
Brrrrrr! Idag har det vart kallt ute minsann. Har nog vart lite väl bortskämd med värmen den första tiden jag vart här. Nu börjar det verkligen bli kallt. Tog en promenad med pojkarna innan lunch. Fick bunkra på dom vinterjackorna, mössa och vantar. Sjuuuukt kallt! Och här blåser det ju såklart alltid också....inte mindre kallt direkt. Solen har åtminstone skinit så det ska vi inte klaga på :) Måste köpa vantar och mössa! Jag begriper inte att jag lämnade alt det där hemma i Sverige. Skit dumt! 
 
Över lag har dagen vart bra. Ingen skolan för 4-åringen, så jag kände ett tvång att komma ut i luften lite (också med tanke på det soliga vädret). Började dock med att ge dom båda ett bad på morgon. Och det är lika kul varje gång man sätter på vattenkranen i badkaret och ser hur lycklig lill-killen blir. Han ÄLSKAR seriöst vatten ;) haha 
 
Hela veckan har 4-åringen väntat på att det skulle bli torsdag, för då hade jag lovat göra pannkakor igen ;) Han är ju för söt. Igår sa han :"Hey Elin? Tomorrow is thursday and you promised to make swedish pancakes. Remember?". Haha underbara unge! Han glömmer verkligen INGETING! Man kan ju glömma att köra med "äsch, barn kommer aldrig ihåg vad man har lovat ändå". No, no! Här glöms ingenting alls! Jag lovade honom att göra pannkakor till lunch idag redan förra onsdagen. Så killen har koll! ;)
 
Lill-killen fick sin 3 TIMMARS sovstund på eftermiddagen. På den tiden hann jag och 4-åringen med gaaanska många sällskapsspel. Jag förslog att vi skulle ta en powernap, men han var inte helt med på den idén  -.-
Attans! 
Min värdmamma lyckades komma hem i tid att ta äldsta tjejen till simningen, så där med var min dag slut. Idag hade jag egentligen planerat att åka till en halloween butik i St. Charles tillsammans med Natalia (en brasiliansk tjej). Men tiden rann iväg och jag insåg att det åtminstone skulle ta ca 20-30 min för mig att ta mig hem till henne. Kollade på googlemaps och såg att hon faktiskt bor väldigt nära simhallen jag åker till dagligen med tjejerna :) Alltid skönt när man har ett hum om vart man ska. 
Hur som helst ska vi nog försöka ta oss dit i morgon istället. Eller på lördag morgon (beroende på vad som händer på lördagen). 
Middagen min värdmamma lagat idag var as god. Kyckling i nån sås med champinjoner och ris till. MUMMA!!! 
 
Blev inget inlägg igår heller kom jag på. Sorry! Men jag var fullt upptagen med att lipa ögonen ur mig till 3:e avsnittet på nya säsongen av Glee. Avsnittet som tillägnas Cory Monteith pga hans död. Alltså, jag skojar inte när jag säger att jag grina från början till slut!! det var ju helt hemskt....och så himla fint! Josefin. M, jag vet att du vet vad jag pratar om åtminstone! ;)
Bortsett från min tårdrypande kväll så var dagen bra. "Busy wednesday" förstås, men annars bra. 
 
I morgon ska 4-åringen ha på sig sin halloween-kostym till skolan. Det ska inte vara normal skoldag, utan det är en speciell halloweendag. Tydligen är familjerna också välkomna, så jag antar att jag och lill-killen får dra dit vi med. Kan ju bli spännande! 

Nu ska jag fortsätta jobba på att avsluta 4:e säsongen av Vampire Diaries. Snart klar! Vilket innebär att jag snart är ikapp nya säsongen. Wohooo! Och ja, "hej jag har inget bättre för mig än att nörda serier på kvällarna" ;) 

PÖSS PÖSS PÅ ER!

2013-10-22
22:21:00

SNÖ!!!
Yes, idag föll den första snön här. Självklart är det lite för varmt ute ännu, så den blev ju inte liggandes kvar på marken. Men ändå! 
Idag har jag vart ledig. Skönt ;) Men, tyvärr har jag vart en riktig slöfock (big surprise), så har inte fått gjort så mycket av det jag hade tänkt. 
Började min morgon med skypesamtal såklart! Sen fick jag åtminstone städat mitt skrivbord. Wihoo! Efter det blev det mest tid framför datorn. Eftersom jag inte vart i Chicago city på ett tag, där jag hade tänkt köpa vykort, så fick det bli att göra egna på postens hemsida. Ganska så smart och behändigt egentligen. Dock måste jag erkänna att jag själv skulle uppskatta ett riktigt handskrivet vykort mer. Men det får det bli nästa gång. Det var kul att se hur detta funkade också. Det är ju en väldigt rolig idé med tanke på att man kan använda sina egna bilder.
Sedan blev det kolla igenom vilka bilder jag vill ha till min scrapbook (ännu en gång). Det var nästan så jag beställde dom idag!! Registrerade mig åtminstone på Meijers hemsida. Way to go Elin! Så i morgon BORDE jag ju kunna få gjort det. 
Vinterskor har jag också letat efter idag. På nätet förstås. Lämnade aldrig huset. Guuud vad svårt jag har att hitta skor jag gillar. Inser verkligen hur fruktansvärt kräsen jag är. Men jag tror dock att jag tillslut hittade två par som jag skulle kunna tänka mig att beställa. Behöver ett par rediga vinterkängor att ha i vinter. Skulle det nu bli en riktig "Chicago vinter" som man hört talas om, så vill man gärna vara redo ;) Hittade ett par från Timberland. Skit snygga, men gaaaanska så dyra :( buhu!! Det tycker vi inte om. 
Vantar och mössa borde jag också införskaffa. Av någon anledning lämnade jag dom hemma. Har ju för mig att jag la fram dom när jag höll på att packa. Men nej då,...ner i väskan kom dom aldrig! 
 
Hur som haver, idag har ag dessutom öppnat mitt paket med ballerinakakor från Ikea. Dom är inte riiiktigt lika goda som det riktiga ballerina. Men helt okej! Dom gjorde åtminstone den här dagen lite bättre på nått vis ;) haha
 
Till middag hade min värdmamma provat på ett nytt recept för beef tacos. Och det gjorde hon bra måste jag säga! Gott blev det! Till och med "annars ganska kräsna barn" åt det utan klagomål ;) haha
Efter middagen fick jag en liten pratstund med min värdpappa. Pratade om lite allt möjligt. Planer framöver, Sverige osv. ;) Alltid lika trevligt! 
Sen satt jag och kollade på "The Incredibles" med barnen. Och när det var läggdags för dom gick vi över till "The Amazing Spider Man". Naaajs!

Nu tror jag dock att jag ska ta och kolla på första avsnittet på nya säsongen av Glee :) Ligger efter nu, så det börjar bli dags. Dessutom har jag hört att jag har ett smärtsamt avsnitt att se fram emot snart. Usch usch! 
 
 
Natti natti! 

2013-10-21
20:43:00

En elefant glömmer aldrig?
Haha, okej! jag visste inte alls vad för rubrik jag skulle använda idag ;) Men jag antar att jag tänkte på att min värdmamma nästan glömde bort yngsta dotterns simträning (som hon vanligtvis brukar köra henne till efter att jag kört den äldsta dottern till hennes träning). Men idag blev vi sittande där hemma och vänta på att min värdmamma skulle komma hem från jobbet. Slutade med att jag smsade henne för att kolla ifall hon skulle hinna hem eller om jag själv skulle köra till simningen. Hon ringde tillslut och nästan vrålade "I'M SOOOO SORRY!" haha ;) så vi började att köra iväg med hjälp av gps:n i bilen. I sista sekund ändrade vi oss dock och bestämde oss för att ta simningen på onsdag istället, eftersom vi ändå skulle bli rätt sena till dagens träning. 
Haha, ja så kan det gå ;)

Annars har det vart en bra dag! Tvättat, lekt, kört till skolan osv. På eftermiddagen fick jag till och med tid att skypa med käraste Bugg-Josefin där hemma :) Alltid trevligt! 
 
Kvällen bestod av middag och bara ta det lugnt. Skönt att jag är ledig i morgon igen ;) haha Fast jag har en hel del saker jag tänkt få gjort då. Får se hur det går med den saken. 
 
Natti Natti

2013-10-21
18:19:00

Bilder från igår!
Här kommer alltså dom utlovade bilderna från Starved Rock :)
Som sagt, jag önskar att det hade vart ännu mera "höstigt"!
 
Åka amerikansk skolbuss? Oh yeaaaaaah!!
Sophie (England) och Sophia (Tyskland)
Sophia & Nicki :)
Som sagt, vääääldigt grönt....
Poison Ivy! DO NOT TOUCH!
Påväg ner i "French canyon"
"French Canyon"
(Bild från Sophie)
"French Canyon"
(Bild från Sophia)
(Bild från Sophia)
Sophia & Sophie ;)
Sophie, Nicki, Sophia & Isabelle
Såg en liten sköldpadda :)
....som vi alla gärna ville titta på ;) haha
 
 
Bra dag på Starved Rock :)
 
 
 
 

2013-10-20
23:09:00

Starved Rock State Park!
Då var jag tillbaka efter en toppen dag i Starved Rock :) Vad som tyvärr var en besvikelse är alla träd typ var gröna. Hösten ligger sjukt efter här eftersom det har vart så varmt. Så vi hade ju hoppats på att träden skulle lysa i gult, orange och rött. Men istället var det nästan bara grönt! -.- Typiskt! Men vackert var det dock. Så det är nästan så man skulle behöva åka tillbaka om några veckor och uppleva det bästa av Starved Rock, då löven förhoppningsvis ändrat färg. Vi får se, vi får se! 

Jag kom iväg i morse i vart fall. Plockade upp Sophia och Nicki. Drog iväg till Naperville. Kom fram typ 45 min för tidigt. Satt i bilen. Sen visade det sig tillslut att bussen hade kört vilse och skulle bli en hel timma försenad!! 
Så alla irriterade au pairer fick spendera lite tid på ett närliggande Target. Tror det var många som köpte vantar. Var gaaanska så kallt i morse. Sen kom bussen äntligen! Och nu mina vänner är nog mitt liv fulländat. Idag fick vi åka amerikansk skolbuss ;) Haha cooool! Så nu kan även det bockas av från livets "Att göra"-lista. 
Väl framme så fick vi roa oss bäst vi ville. Så vi grabbade tag i en karta och gav oss iväg på några stigar ut i skogen. Vi bildade en grupp med oss fyra tjejer som var dom enda från vårt cluster-område. Jag, mina två tyskar och den brittiska tjejen Sophie :) 
Idag fick vi dessutom en påminnelse om hur brutalt dålig kondis man har. Trappor upp och tappor ner. Gud! Har väl aldrig andats så tungt någonsin! 
Som sagt, skogen var grön och skön. Inte riktigt vad vi hade hoppats på. Men många, många bilder blev det ändå :)
Isabelle var också där. Henne träffade vi på när vi åt lunch/middag. Hon kom med en annan buss från Chicagos cluster-områden. 
 
På bussen hem kunde mitt gäng inte sitta tillsammans. Så jag fick slå mig ner bredvid en annan tjej. Henne blev det dock inget prat med, eftersom hon ganska snart pluggade in sina hörlurar i öronen. Istället fick jag pratat med en tjej på andra sidan. Låt mig nu presenter inledningen av vår konversation :

Tjejen: "Which cluster do you belong to?"
Jag: "I live in Geneva, so i belong to that area. And you?"
Tjejen: "Oh ok. I'm in the Naperville cluster. And where are you from?"
Jag: "I'm from Sweden"
Tjejen tittar då på mig en stund och sen säger hon: "I'm from Norway" ;)

Snacka om överraskning! Haha, den var jag inte alls beredd på. Så där satt vi och prata svenska och norska. Hon var från Oslo dessutom. Så gott som hemma hos mig ;) (nästan) haha
Vi båda tyckte det var kul att träffa på fler skandinaver. Det finns ju inte så många av oss här omkring. Och tydligen bor hon inte så farligt långt ifrån Geneva heller. Vilket är bra, ifall vi skulle vilja ses framöver :)
 
Kom hem runt 8 tiden. Barnen var i säng, men mina värdföräldrar var fortfarande uppe. Dom ville gärna veta hur min dag hade varit och min värdmamma ville se bilderna jag tagit :) Hon tyckte också det var trist att allt var så grönt.
Berättade även om mitt möte med den norska tjejen. Och när jag nämnde att jag pratade svenska med henne och att hon pratade norska med mig, så blev dom typ helt ställda. Haha, för dom så var det ju helt fantastiskt att vi kunde prata två olika språk och ändå förstå varandra ;) Fick ju dock förklara att norska och svenska inte är speciellt olika språk ;) haha
 
Just det! Igår skrev jag ju om filmen "Soul Surfer". Surfar-tjejen som miste armen, men surfade ändå? Hur som helst. Idag uppdaterade mina vänner mig om en tragisk nyhet som jag missat. Tydligen var det en tysk au pair som spenderade sin resemånad på Hawaii. Där råkade hon ut för en hajattack och miste sin arm. Jätte hemskt ju! Och så skumt att jag så sent som igår såg en film, där typ samma sak händer :( Jag som själv drömmer om att spendera lite tid på Hawaii innan jag åker hem nästa höst. Ska man inte våga göra det nu då? Enligt mina vänner gick tjejens liv inte att rädda. Men på internet stod det inget om det. Så för mig är det ännu oklart om hon lever eller ej. Vi får hoppas det åtminstone!

Förresten, idag är det ju den 20:e Oktober. Alltså är det exakt 2 år sedan jag tog mitt körkort i Sverige :D
Vilket innebär att min prövotid är slut nu ;) Naaaaajs! 
 

Efter en lång vandringsdag ute i naturen tänker jag nu krypa ner i sängen och sova som en gris. I morgon är det måndag. Blää -.- 
Tyvärr orkar jag inte lägga upp alla mina bilder just nu. Men lovar lägga upp dom i morgon :) 
Fast en liten bild kan ni åtminstone få...
 
Mitt cluster (oss fyra längst fram) och Naperville cluster :)
 
 
PÖSS & GO'NATT!
 

2013-10-19
22:05:00

"Tänt var det här!"
Lördag! En mycket lugn och händelselös sådan. Började dagen med 3 skypesamtal dock :) Aldrig fel! Två underbara vänner och HELA familjen :) <3
 
Bortsett från detta så gjorde jag och min värdfamilj ett tappert försök att lösa min kära Sandras "hur ska jag ta mig till Starved Rock i morgon?"-problem. Det gick inte så jätte bra. Haha, men försökte gjorde vi åtminstone ;) Nu vet vi dock bättre till nästa gång Sandra! 
Det var ju meningen hon skulle sova hos mig idag, så hon skulle ha möjlighet att hänga med på resan i morgon. Meeen tyvärr skulle det eventuellt bli problem att ta sig hem på söndag kväll :( Så det blev ingen resa alls för stackars Sandra. Vi ska gottgöra detta! Det lovar jag dig ;) 
 
I övrigt tog jag en sväng till Target för att ha något att göra. När jag väl kom hem igen var det ingen hemma. Dom var ute på middag någonstans. Så det blev soffhäng för hela slanten i min ensamhet. 
Tog mig tid att kolla på filmen "Soul Surfer". En sann historia om en tjej som ville bli professionell surfare och som miste sin ena arm under en hajattack. Jätte bra film. Får mig att verkligen vilja åka till Hawaii (bortsett från hela hajattacken förstås). 
Kvällen avslutades med familjemys i soffan och en tänd brasa. Ååååh nu längtar jag verkligen till jul! Tänk bara. En tänd brasa, julmusik, varmchoklad....ja, allt det där som hör julen till :) 
 
Sen fick det bli sova. I morgon är det Starved Rock som gäller ;)
 
 

2013-10-19
01:19:00

Baaaaaah!!
Om ni undrar över rubriken så kan jag tala om att det är precis vad jag vill säga! Baaaah!! För idag gick jag in på Live nations hemsida och insåg att inte ett, utan TVÅ band som jag verkligen ÄLSKAR kommer spela i Sverige (Göteborg) nu i vinter/början av nästa år!!! Varför? VARFÖR måste detta ske när jag bara befinner mig sisådär 600-700 mil hemifrån? INTE okej! 
Banden jag pratar om är då Nickelback och Stiftelsen. Stiftelsen är ju svenska så det är väl inte så himla konstigt att dom spelar runt om i Sverige. Men ändåååå! Jag hade gjort nästan vad som helst för att få höra dom spela :( Jag lyssnar på deras musik dagligen typ! 
Nickelback gick jag här och hoppades på att dom kanske skulle spela i Chicago eller någonstans i närheten under mitt år här. Och nu så visar det sig att dom ska spela i Götet i November!! Va faaaaaaan liksom -.- Brutalt taskig tajming! 
Ska nu dränka mina sorger i två bilder...
Stiftelsen<3 
Nickelback<3
(Och ja "jelin", jag minns den gången du ville veta hur han med "den sexiga rösten" såg ut. Besvikelsen var inte att ta miste på ;) haha men sjunga, det kan han då banne mig!!)
 
Och nu efter min otroligt dramatiska inledning så ska jag fortsätta med att berätta om min dag i övrigt. En bra dag. Hände inget speciellt. Barnen var snälla (lill-killen var lite gnällig ibland såklart....men det är ju en standard, haha). 
Klockan är nu över 01:00 och jag har precis kommit hem. Vart hos Sophia och kollat på film. Nästa vecka kommer hennes värdfamilj få besök av kära vänner från Sverige ;) Så hon tycker jag ska komma och hälsa på då, så jag får träffa dom, haha. Kan ju bli kul! Sophia berättade dessutom om hur hon haft det de senaste dagarna då hennes mamma och syster vart på besök. De hade tydligen besökt Niagara fallen (på den Kanadensiska sidan), Ann Arbor i Michigan (minns att jag hade en intresserad värdfamilj där under min ansökan), Indiana, Ohio och självklart gjort massa roliga saker i Chicago. Åååh jag skulle sjukt gärna vilja dra till Niagara fallen. Det står helt klart med på "Att göra"-listan. Sen har jag tänkt försöka bocka av så många stater som jag kan. Eller ja, jag skulle vilja ha det som ett mål åtminstone ;) 
Ikväll kollade vi förresten på "Sixteen candles"! haha, guuud det var jätte längesedan jag såg den. Den är ju så töntig, men ändå så underbar! 
 
Nu ska jag sova! I morgon väntar skypesamtal med en skön böna ;) Och förhoppningsvis mina kära päron också?
PÖSS OCH HÄJ

2013-10-17
20:57:00

Multiplikationstabellen
Ojojoj vilken dag! Den började bra. Inga konstigheter alls. Regnade och var kallt både ute och inne. Börjar dock bli varmare inne eftersom värmen i husets har satts på ordentligt (tror jag). Hur som haver, söte 4-åringen frågade idag om jag inte kunde göra pannkakor till lunch igen ;) haha att jag inte dog! Tyvärr blev det inga pannkakor idag. Lovade bjuda på dom en annan dag. Sen myste vi ihop oss till "Ice Age" (jag vet, känns som om vi BARA kollat på film dom senaste dagarna. Men dagarna har vart riktigt långa och sega. Inget fint väder heller. Dessutom är jag helt utan kreativitet och påhittighet just nu -.-). Hade nästan glömt hur rolig den här filmen är. Minns första gången jag såg den hemma. Herre gud vad vi garvade. Det var helt klart det roligaste vi sett på länge. Och jag gillar Sid's röst bättre på svenska faktiskt ;) haha Kan ju va för att jag är van vid det kanske. Men sen satt jag dessutom där och kämpade för att inte lipa i slutet. Gud....det är ju jätte sorgligt ju. Haha 
Idag har jag nog dessutom spelat "Go Fish/Finns i sjön" hundra tusen gånger. Ungen ÄLSKAR det verkligen. Så jag kan ju inte riktigt låta bli att spela med honom. Åtminstone håller det oss sysselsatta. 
 
Efter denna helt okej förmiddag, så kommer det en mindre okej eftermiddag. Den gick mer eller mindre ut på en säkert minst 20 minuter lång diskussion med den äldsta tjejen om varför hon inte kan gå ut och leka med sin kompis innan läxan är gjord. Sen övergick diskussionen till att handla om varför hon inte får leka med sin kompis, med tanke på hur hon reagerade/uppförde sig när jag från början sa nej. Ojojoj jag säger då det. Jag minns att dom varnade oss för att amerikanska barn är bra på att argumentera och ställa frågor. Nu vet jag verkligen att det stämmer, haha. Jag vägrade dock ge mig. Allt löste sig i alla fall tillslut och vi blev vänner igen ;) ingen större skada skedd. 
Sen bar det iväg till simträning och sen hem till middagen som min värdmamma var i full färd med att fixa. 

Just det, hela dagen har jag väntat på att få post hemifrån. Det tar exakt en vecka tydligen. Inte så farligt. Min värdmamma hade mött brevbäraren när hon kom hem så mitt brev låg och väntade på mig på köksbänken. Har vaktat huvudingången både igår och idag för att inte missa det (vill inte att det ska bli liggandes i regn som det blev förra gången) haha. 
Så nu när jag har öppnat mitt stora brev, med nyfikna värdbarn som vittnen, så måste jag säga : Tack mamma och pappa! Tur man har humor, haha ;) Rätt kul ändå! Mina värdföräldrar vek sig typ dubbelt av skratt!! 
För er som inte förstår nu så ska jag förklara. Ni kanske minns den gången jag berättade om att mitt äldsta värdbarn frågade mig om jag visste vad multiplikation var? Då hon dessutom snabbt frågade mig nått som jag SÅKLART inte kunde svara på just då i samma sekund. Vilket sedan fick henne att tro att jag inte kan hjälpa henne med läxan. Så nu har alltså mina kära föräldrar skickat mig en jätte stor multiplikationstabell. HA HA, nu var ni bra roliga va?! Men behöver ju den tydligen ;) Lär ju inte bli några problem att hjälpa kidsen med matteläxan i fortsättningen.
Sen fick jag dessutom två paket med tuggummi och lite gammal hederlig alvedon ;) Det tackar vi för! 

Det roliga var dock när den yngsta tjejen såg tuggummipaketen så säger hon: "Oh, you're gonna get in trouble!" ;) haha Anledningen till detta är att min värdpappa är emot tuggummi typ. Eller åtminstone emot att hans barn tuggar tuggummi. Så nu tänkte väl hon att min värdpappa skulle beslagta mina tuggummin. Men oroa er inte mamma och pappa....jag löste situationen. Skyllde allt på er ;) <3 hihihi
 
Vi hade även fått en college katalog med kurser som jag skulle kunna ta till våren. Världens sämsta upplägg i katalogen måste jag dock säga. Man hittar ju ingenting. Helt kaos! Och ingen fotokurs -.- Meen jag får leta vidare på andra skolor också. Nått ska jag väl ändå lyckas få läsa till våren. 
 
Sen hände det inte så mycket mer denna kväll. Blev sittandes och läsa på mitt rum. Katten kom på besök. För en gång skulle la han sig och sov på min säng, istället för att vara mitt i nyllet på mig för att få uppmärksamhet ;) Way to go sneaky cat! 

I morgon är det fredag! Hallelujah!! ;)

Natti natti folket! Men mina läsare ligger väl (förhoppningsvis) och sover redan där hemma i Sverige, med tanke på vad klockan är hos er nu! Godnatt i efterskott önskar vi från Amerika!! :)
 
Här har vi den! Den sjukt stora och jääätte färgglada multiplikationstabellen :)
Och mina kära tuggummin förstås!
Du är bra snäll och söt när du inte är "pain in the ass"!

2013-10-16
21:40:00

Swedish Pancakes ;)
Då var det Onsdag igen. Egentligen kändes det lite skönt. Det händer ju i alla fall nått på onsdagar. De två senaste dagarna har det vart rätt segt. Min värdmamma gav mig lite uppgifter att göra under dagen. Typ ge pojkarna ett bad och tvätta ett överkast ;) Så inga svåra uppgifter direkt. Och att ge dom ett bad har aldrig varit nått problem. Dom älskar att bada! :) Tur det!
När det gäller tvätten så gick det ju inte riktigt lika bra. Eller ja, allt var frid och fröjd tills lill-killen bestämde sig för att smyga in och stänga av tvättmaskinen. När tvätten var halvfärdig -.- Bussigt hörru! Så det var bara att börja om igen. Baaah! Bortsett från det så var det en bra dag. 
Kände mig duktig idag när jag bestämde mig för att göra svenska pannkakor till lunch ;) haha fruktansvärt avancerat, jag vet. Men hurtig kände jag mig ändå! Och populärt var det ju. Lill-killen åt upp en hel pannkaka och 4-åringen fick i sig tre stycken. Nu var dom inte så stora....men i alla fall ;) Är dessutom väldigt glad över att jag tog med mig en svensk måttsats hemifrån innan jag reste hit. Man känner sig ju liiite mer hemma med den ;) Kommer ihåg att jag läste någon gammal au pair blogg i våras där det var en tjej som hade gjort likadant. Så tack vare henne så fick jag med mig min kära måttsats i resväskan! Det tackar vi för!
 
Sedan följde det vanliga schemat med preschool, religionskunskap, hem en sväng (vädret var kasst så det blev ingen lek i parken idag), vidare till simningen och hem igen. Dröjde inte länge förrän min värdmamma kom hem. Pojkarna och tjejen fick lite enkel middag. Sen passade jag pojkarna medan min värdmamma tog tjejen till Adventure Club. Middag, läsa och sedan avslutade jag min kväll med "Göta Kanal 2" ;) haha Som sagt, jag är fortfarande inne på mina svenska filmer. På tal om film, så är jag fett sugen på att gå på bio. Borde se till att göra det snart. Vore ett bra tillfälle på lördag. Då kommer Sandra hit och sover över (den andra svensken) :) På söndag är det ju dags att åka till Starved Rock Nationalpark. Och eftersom Sandra bor mitt ute i ingenstans cirkus en timma ifrån mig (och ännu längre ifrån platsen där bussen går ifrån) så är det enklast om hon sover här. Inte mig emot! :) Så jag ska nog försöka få med henne på bio. Min värdpappa insisterar att jag ska gå och se "Gravity" i 3D. Åååh jag har så många filmer som jag ser fram emot nu i höst/vinter. "Thor: The Dark World", "Catching Fire",  "Hobbit" m.m Kommer bli awesooooome!! 
 
Nå väl. Nu ska jag kolla klart på filmen och sen sova :) 
PÖSSPÖSS
Aaah skåda ingredienserna till mina Svenne pannkakor :) OCH min galet snygga måttsats i mörklila!
(och ja, här kör vi stenhårt på mjölk i dunk)
Brutalt suddig bild på "pannkaks-stekning in action"
 

2013-10-15
20:58:00

Jobb på en Tisdag
Wow! Kändes helt fel att jobba på en tisdag ;) haha hela min vecko-rytm vändes helt upp och ner. Mötte en trött värdmamma samt två jätte trötta värdbarn i köket i morse. Dom hade kommit hem runt 2-tiden i natt! Naaajs! Inte jätte kul kan jag tänka mig. 
Blev en seg dag. Känns som att det delvis berodde på att jag så väl vet att det egentligen är min lediga dag, haha Sen var vädret kass. Mulet, regnigt och kallt! Brrrr! Annars gick väl dagen bra. Efter frukost satte vi igång en film och myste ihop oss i soffan för att få upp värmen lite ;) "Despicable me" :) Älskar den!! 
 
Idag satt jag faktiskt och gjorde mitt bästa att försöka komma på roliga pyssel och grejer att hitta på med barnen. Speciellt nu inför Halloween och Thanksgiving. Dock har jag ingen aning om vi någonstans i detta hus har pysselgrejer. Typ färglada papper, glitter, snören, hobbyfärg osv. Så jag satt typ och skrev upp en lista på grejer jag ska kolla/fråga om vi har. Annars får jag väl göra ett besök på Michael's snart. Känner att jag måste börja bli lite mer kreativ med barnen. Är fruktansvärt inspirationslös just nu! När jag väl försökte idag var dock inte min kära 4-åring så pepp. Han målade en teckning med vattenfärg och sen var han nöjd. Denna gjorde jag dock om till en solfjäder sedan :) Alltid något! haha
 
Idag kom min värdmamma hem tidigt. Eftersom det inte är hennes vanliga arbetsdag, fanns det inte så mycket att göra. Min värdpappa kom också hem tidigare än vanligt. Under middagen fick tjejerna chansen att berätta om helgen. Känner att det vore sjukt häftigt att besöka Mall of America. Cirkus 400 butiker, nöjesfält och akvarium INNE I KÖPCENTRET!! Helt galet. Och dom berättade om vilka sjuka karuseller som fanns. Mycket som snurrade runt tydligen, haha. Min värdmamma visade mig lite av vad dom shoppat också innan middagen. Får se om jag själv lyckas ta mig till Minnesota någon gång framöver. En bra idé nu till vintern. Allt är ju ändå inomhus ;) 
 
Sedan blev det chilla på mitt rum. Satte igång och måla en bild. Det gjorde så jag tappade bort tiden. Kom på att jag och Nicki pratade om att kolla på The Voice tillsammans idag. Men hon hade visst ändå uppgifter från sin collegekurs att ta tag i. Så det gjorde inte så mycket att jag glömde bort det som tur va. 
Blev några avsnitt med Vampire Diaries istället ;) 
 
Idag är det förresten den 15:e. Vilket innebär att jag idag varit hos min värdfamilj i 2 månader. Men jag räknar mest från den 12:e. Alltså dagen då jag kom till USA ;) 
 
Goodnajt people!

2013-10-14
20:08:00

Columbus Day
Idag är det Columbus Day. Vilket innebär ledighet från skolan. Denna dag firar vi alltså till minne av Christopher Columbus upptäckt av Amerika, år 1492. Cooool! Tydligen är detta en National Holiday, meeeen jag märkte inte av detta nått större. Bortsett från att 4-åringen var hemma från skolan. 
Blev en väääldigt lång dag som sagt. Men det var inte värre än jag förväntade mig. Självklart känner jag mig rätt död nu dock. 
Tog en sväng med bilen till Peck Farm lekplats. Jätte fin lekplats. Senast jag var där med pojkarna så hade den inte öppnats ännu. Tyvärr var min kära 4-åring inte jätte sugen på att åka till lekplatsen idag. Men jag tvinga ut dom ändå ;) kände att dom måste få komma ut lite grann åtminstone. Sen blev det hem och äta lunch. Få lill-killen i säng, tvätta, spela spel med 4-åringen, kolla på "Lilo & Stitch" och nästan somna i soffan ;) Dagens enda riktiga motgång var då hunden bajsat inne (igen) -.- Måste han alltid göra detta när JAG är hemma? Baaaaaaah!! Förra gången var det ju inte riktigt hans fel, med tanke på att hans väg ner till bakgården var blockerad. Men idag vet jag inte vad som hände. Han var ju ute flera gånger. Jaja!
Dom sista timmarna innan min värdpappa kom hem var nog dom segaste. Vi städade upp alla leksaker i vardagsrummet och även i källaren (eller ja, jag städade i källaren ;) ). Jag och 4-åringen spelade lite biljard medan lill-killen roade sig med annat.  Fick även tid till att städa lite i mitt badrum. Torka av handfatet, putsa spegeln osv. Lill-killen höll mig sällskap och gick runt runt där inne ;) Min värdpappa var hemma efter 18 nån gång. Han hade stannat på McDonalds på vägen hem och köpt med lite mat. En Crispy Chicken Ranch Wrap till mig ;) lååångt namn, haha! Men helt klart min nya favorit :) 
Sen blev det chilla framför tv:n med ett gammalt avsnitt av Wipeout. Egentligen var det meningen att min värdpappa skulle åka till Chicago och hämta upp min värdmamma och tjejerna på flygplatsen. Men tydligen var planet försenat pga. tekniska fel eller nått. Så nu kommer dom inte komma hem förrän sent i natt. Stackare! :/

I morgon blir det jobba. Kommer kännas konstigt att inte vara ledig, som jag brukar vara på tisdagar. Buhu! Men, men. Får tänka att snart är det helg igen ;) haha
 
Bilder från lekplatsen
 
Natti Natti!
 

2013-10-14
06:24:00

2 Månader
Här sitter jag nu i köket och ser hur det börjar ljusna ute. Väldigt filosofiskt, jag vet. Klockan är snart 6:30 och min värdpappa har precis åkt till jobbet. Trött som ett as -.- men men...
Pojkarna sover fortfarande.
Och nu när jag sitter här i min ensamhet så kom jag på att jag i Lördags glömde nämna att det då var hela 2 månader sedan jag lämnade Sverige. Tiden går riktigt fort! Kan inte begripa att jag vart här så länge redan. 
Fast det känns som det var evigheter sedan jag stod där med mamma och pappa på Landvetter. Mycket blandade känslor. Sen kommer jag aldrig glömma min underbara avskedskommitté som helt oväntat dök upp :) Tänk vilka underbara vänner man har<3 
Och tänk er dessa två super nervösa tjejer, fulla med förväntningar som sedan satte sig på planet mot USA (eller ja, Island var det ju först). Kommer aldrig glömma den dagen, haha :)
 
Så med denna tanke till ära tänker jag lägga upp några bilder från den 12 Augusti 2013. Dagen då jag tog steget till mitt livs äventyr :)
(Bilderna är tagna av mamma förresten)
 
Älskade vänner som kommer med hemmakväll godis och hejdå-kramar :') <3
Min kära resekompis Micaéla! Tänk vad glad jag är att vi åkte med samma plan så vi kunde peppa varandra i denna nervositet och spänning som vi kände då :)
United States - here we come!
Här hade mamma tagit en bild efter att vi stigit på planet till Island.
 
Åååh man blir ju lite nostalgisk av att blicka tillbaka på denna dag :') Tänk att då kunde jag knappt begripa att jag faktiskt skulle göra detta. Att mina planer faktiskt skulle bli av! Galet! :) 

Nej, nu har 4-åringen vaknat så nu får jag fixa fram lite frukost åt honom. Hörs senare ikväll, när min lååånga arbetsdag är över. 

Ciao!
 
 

2013-10-13
21:58:00

En dag på Zoo
Så idag blev det alltså av. Min värdpappa, pojkarna och jag tog oss iväg till Zoo denna härligt soliga söndag. Dock sket sig planerna en aning ändå. Det var ju meningen att vi skulle åka till Chicago city och gå på zoo i Lincoln Park. Men idag pågick ett maraton i stan, så det skulle vara avstängt lite här och där + suuuper svårt att få parkering (svårare än en vanlig dag). Så vi bestämde oss för att åka till Brookfield Zoo istället. Där har jag ju varit tidigare, men det gjorde mig inte så mycket. Vi kollade på en hel del djur som vi inte hann med förra gången :)
 
Började min morgon väääldigt tidigt. Vid 07:00 slängde jag upp datorn på magen och gjorde mig redo för ett skypesamtal med jelin ;) Eller slängde och slängde.....nu ska vi inte överdriva. Snarare använde all min kraft för att få den från skrivbordet till sängen. Syntes nog att jag var lite trött, med tanke på att nått av de första hon säger är "Vad är klockan hos dig Elin?" ;) haha Men det var helt klart värt det!! (men låt oss inte göra det till en vana att skypa vid 14 tiden på en helg....om det inte är nödläge dvs.) 
Fick sedan även tid över innan det var dags att åka iväg, så det blev ett skypesamtal till med kära Linda :) Ni förgyller min dag flickor<3 
 
Sen bar det iväg på motorvägen och mot Zoo! Denna gången lyckades vi få se Delfinshowen. Uppskattat av både barnen och mig själv ;) Tog också en promenix bland dinosaurier, jagade lite gäss med lill-killen, åkte karusell och tog en del bilder! Idag fick vi med oss fiskarna och reptilerna också (missade dom förra gången). Och även Savannen-djuren. 
4-åringen var kartläsare och ville visa vägen till alla djur.
Åt en Magnum glass idag. Guuuud det kändes som om det var hundra år sedan jag gjorde det senast. Det var ganska väldigt jätte gott om vi säger så!

Blev en bra dag med boysen :) I bilen hem var det två utslagna barn i baksätet som stensov så gott som hela vägen hem. 
Väl hemma gjorde jag ett tappert försöka att välja ut lite bilder till min Scrapbook. Tänkte åka en sväng till Meijer och skriva ut bilder nämligen. Och även passa på att tanka min värdpappas bil (vilket jag aldrig gjorde igår...hehe). Detta hann jag dock inte göra för middagen. Middagen bestod av pasta med tomatsås och cheesesticks. GOTT!! Jag borde fortfarande väga mig och sedan kolla om en månad och se ifall det blivit nån skillnad. Kanske man tar sig hem med några extra kilon på kroppen nästa höst ;) haha Skulle egentligen inte förvåna mig, med tanke på hur onyttigt det känns som man äter jämt. Fast ändå inte.
Under middagen bestämde vi att vi skulle kolla på "Thor". Min värdpappa hade hittat den på Netflix och vi pratade om filmen tidigare idag. Innan dess slog jag dock min plan i verket och åkte iväg för att tanka bilen. Jag gick in på Meijer, men sen insåg jag dock att det är bättre att ladda upp bilderna online och sedan hämta ut dom i butiken. Men jag hittade lite grejer som jag behöver till min scrapbook, så helt förgäves var ju inte mitt besök där. Full rulle hem igen och på med filmen ;) Braa film! Och Chris Hemsworth är ju HELT OK att titta på!! 
Min värdpappa skypade också en snabbis med min värdmamma och tjejerna. Dom verkade ha det bra och kommer hem i morgon kväll :) Efter filmen gick jag och la mig. Eller, blev sittandes med datorn en stund såklart.....men sen la jag mig! I morgon måste jag upp tidigare eftersom min värdmamma inte är hemma. Kommer vara en lååååång dag! 
 
Hittade Nemo ;)
Och Doris också ;)
 
 

2013-10-13
01:27:00

Gooo Huskies!!
Hej och hå! 
Blev ingen bio idag. Istället blev det min andra American Football game. En collegematch denna gången. Super häftigt! Förmodligen inte lika häftigt som att se en RIKTIG match, typ när Chicago Bears spelar. Men ändå tillräckligt häftigt. Det var the homecoming game så det var vääääldigt mycket folk. 
Men hur kom det sig att jag hamna här då? Jo, eftersom vädret var för dåligt för att åka på Zoo, så hörde jag av mig till Nicki för att se vad hon hade för planer. Vi var först inne på att gå på bio. Men sen säger Nicki att hon pratat med två andra tyska tjejer som hade tänkt åka på matchen. Och hon har själv aldrig gått på någon fotbolls match, men ville väldigt gärna gå. Så det slutade med att vi alla fyra begav oss iväg i min bil. Måste säga att jag var rätt otaggad i början, med tanke på vädret. Men ju närmare vi kom vår destination, ju bättre väder blev det :) Riktigt flyt!! Det gick ganska fort att hitta en parkering dessutom. Körde runt lite och fick vända osv. men hittade tillslut ett ställe där vi fick den absolut sista parkeringen. Kostade oss $10 dock -.-
Skönt att vi var många att dela priset på, haha. Väl framme vid stadion så kommer smällen: Det finns inga biljetter kvar! Neeeeeeeeeej!!! Vi har ju tagit oss ända hit, betalat parkering och allt......och så finns det inga biljetter kvar. KOM IGEN!!! Sjukt irriterande. Det gick runt folk och sålde biljetter dom inte behövde. En snubbe kom fram och ville sälja två biljetter. Men eftersom vi då saknade två biljetter till så ville vi inte köpa dom, ifall vi inte skulle få tag på fler. Sen dök det upp en annan man och ville sälja en biljett. Han var dock trevlig och tipsade oss om att gå runt till andra ingången där studenterna går in. Kanske skulle vi ha bättre tur där? Men det kändes ganska kört. Alla hade NIU-tröjor på sig (Northern Illinois University) och alla gick antagligen på universitetet. Så där stod vi och kollade på alla glada studenter som hängt i partytält utanför stadion hela dagen och druckit öl. Vi stod speciellt och glodde på en kille som var as packad och satt och gjorde sitt bästa för att se nykter ut inför poliserna. Han misslyckades dock då han började spy och sakta men säkert falla ihop på marken. Tillslut kom dom med en bår och hämta upp honom ;) 
Och då händer det vi har väntat på! När vi precis är påväg att ge upp så dyker en gubbe upp med en hel bunt med biljetter. "Behöver ni biljetter?". OM vi gör!!!! 
Kom några killar som också ville ha biljetter. Vi höll på att sabba försäljarens deal med dessa killar, då vi i bakgrunden står och pratar högt om priset han gav oss (som uppenbarligen var dyrare för killarna) haha ooooj då ;) Fick en armbåge i sidan för det. 
 
Solen strålade, matchen var igång, publiken var på toppen humör och vi kom in!! haha lyckliga som barn i en godisbutik :) Och ännu en gång hade jag inte med mig min kamera! Idiot som man är -.-  Men jag hade ju räknat med regn och bio. 
Jasmine (en av de nya tjejerna) hade med sin kamera så hon fick ta några bilder. Så jag hoppas hon vill skicka dessa till mig. Vi fick en helt okej gruppbild som jag gärna vill ha. Vi hade ett gäng med indier bakom oss under matchen, som vi bad ta ett kort på oss. Alltså, ibland var det svårt att skratta när dom pratade engelska. Just för att dom verkligen får mig att tänka på Apu i Simpsons ;) haha dom lät verkligen precis som honom. 
Man kan tycka att en hockeymatch är lång, men det är inget i jämförelse med en amerikansk fotbollsmatch. Den tar aldrig slut! Vi jobbade på att försöka förstå spelet. Jag börjar bli bättre, men är fortfarande ganska vilsen vad gäller spelreglerna. Stämningen var mäktig dock. Alla jublande människor på läktaren, cheerleaders, musik och en härlig lag anda. 
Tyvärr gick vi faktiskt lite tidigare, just för att det började bli rätt kallt. Skulle dock tro att NIU Huskies vann. Dom låg i ledningen när vi gick åtminstone. In i bilen och hem till Nicki. Sedan vidare till Jasmines hus (hon var ensam hemma - värdfamilj bortrest). Åt lite middag som vi köpt med oss på vägen. Sedan satt vi där i några timmar och delade med oss av varandras "au pair historier" och erfarenheter i värdfamiljerna. Mycket trevligt :)  Kom hem myyycket senare än jag planerat och än vad jag borde ha gjort, med tanke på att jag ska upp tidigt i morgon och skypa med älskade Elin "jelin" :) Kom nog inte i säng förrän efter 01:00 någon gång. 
I morgon blir det dessutom Zoo med värdpappa och pojkarna :) Ska bli kul! 

Här kommer bilder som jag lyckades ta med mobilen åtminstone.
Såhär ledsna såg vi ut innan vi fick tag på biljetter
 
 
Natti Natti!
 

2013-10-12
12:08:00

Barbie & Iron man
Hellu! Eller godmorgon här ifrån staterna ;) vaknade precis och funderar nu på om jag ska ta mig upp ur sängen. Borde nog göra det för att se om min värdpappa har planer för dagen eller inte. Vädret verkar lite sådär, så det kanske inte blir något Zoo besök :( vore tråkigt! 
Där hemma i Sverige har ju hela dagen snart gått. Och hemma har väl de flesta kommit hem från höstmarknaden ;) Sen känner jag en liten tjej som har döpts idag! <3 Önskar jag kunde vart med, men det är ju lite långt ifrån numera. 
 
Vad gäller gårdagen så gick den bra. Tjejerna hade halvdag i skolan av någon anledning, så dom kom hem tidigt. Lät dom stanna hemma och göra allt som dom behövde göra inför sin resa, medan jag åkte och lämnade 4-åringen på preschool. Väl hemma igen då lill-killen sov, var jag nog mer effektiv än vad jag varit på lääänge. Tvättade massor av kläder, inklusive mina sängkläder. Bäddade om i min säng. Städade lite på mitt rum osv. Jodå, jag kände mig rätt så nöjd efteråt! ;)
Sen blev det dags att hämta upp 4-åringen igen, sedan hem och se till så tjejerna nu verkligen fått gjort allt som skall göras. Min värdmamma kom hem lite tidigare just för att dom skulle iväg. Min värdpappa kom också hem tidigare vilket innebar att jag slapp köra till flygplatsen. Fick istället stanna hemma med pojkarna. Detta val fick mig dock senare att undra om jag borde ha kört istället, med tanke på att lill-killen började bli en aning besvärlig! haha Meeen det blev tyst senare när jag satte på en film. 4-åringen fick välja. Han valde "Barbie and the magic of Pegasus". Ganska kul med tanke på att han tidigare berättat för mig att detta är en dålig film och en tjejfilm ;) men vi kollade på den ändå. De sista 30 minuterna efter att min värdpappa ringt och sagt att han är fast i trafiken gick fort med tanke på filmen. Och lill-killen låg stilla i mitt knä. Sedan blev det "middag" som min värdpappa köpt med från Panera Bread :) Naaajs! Tomat och mozarella panini med tomatsoppa till! Dööör va gott det är. Sen hade min värdpappa även köpt med världens största kanelbulle till mig eftersom han fick dåligt samvete att det tog sån tid att komma hem. Alltså han är ju för snäll :')
Ikväll var det äntligen dags att kolla på "Iron Man 3" också! Har väntat hela veckan, haha. Och alltså Tony Stark du är min idol! haha han är ju bara så cool ;) 

Så det var alltså vad som hände igår typ. Klockan är just nu efter 12:00 här och jag har absolut inga större planer för dagen eftersom det inte blev nån trip till Chicago med pojkarna. Så får väl se vad denna dag har att erbjuda. Efter ett långt och trevligt skypesamtal med min gullemugg där hemma i Sverige så blev jag sugen på att kanske gå på bio ikväll. Vore ju på tiden kanske. 
Får se hur det blir :)

Ska i vart fall börja resten av denna dag med att duscha! See you later ;)

2013-10-10
20:43:00

Just det, blev inget inlägg igår....
Usch usch! Nu fuskar jag allt. Inget inlägg igår. Börjar bli laaaat! Men det var fullspäckat schema igår som vanligt på onsdagar. Besökte två olika parker så nu kan ingen klaga på att vi inte vart ute i solen ;) Jag och pojkarna träffade på en trevlig kvinna och hennes dotter i parken (har en förmåga att träffa trevligt folk där. Det är i parken det händer så att säga ^^). Hon kom från Beirut och var här och hälsade på sin syster. Anledningen till att vi började prata var att hon var sjukt imponerad över hur duktig "min" 4-åring är på att räkna. När han hörde det var han såklart tvungen att räkna till hundra, bara för att visa upp sig ännu mer ;) haha Show off! 
Det visade sig att hon varit i Stockholm flera gånger, hon älskar det och tydligen är hennes bästa vän från high school halvsvensk och bosatt i Göteborg eller nått. Vad är oddsen? Och som sagt, varje gång jag träffar någon så har dom typ ALLTID en eller annan koppling till Sverige ;) 
 

Idag (Torsdag) har det också vart kanonväder. Ingen Preschool idag, vilket innebar att båda pojkarna var hemma med mig hela dagen. Dagen har bestått av mycket spel, måla i målarböcker, läsa bok, leka "I spy something..." och efter lunch fick jag äntligen ut oss på en promenad. Gick en av de vägar som jag lärde mig i början av veckan och tittade på ankor och gäss. Mycket spännande! 
På vägen hem mötte vi två kvinnor med en barnvagn och två hundar. En jäääätte stor hund och en liten hund. Den ena kvinnan höll in den stora hunden (antagligen rädd för att skrämma "mina" barn). Men dom är ju vana vid hund så det var ju inga problem. Jätte trevliga var dom och lill-killen hängde sig ut från vagnen för att få hälsa på hundarna. Sötast var han när den ena kvinnan lyfte upp den lille hunden så han kunde hälsa. Då tog han tag i hunden och gav han en riktigt go kram. Båda kvinnorna i tjöt då i kör :"Aaaaaw va sööööööt!" ;) haha Så lill-killen blev riktigt poppis! 
När tjejerna kom hem var det läxläsning och packa inför morgondagen som gällde. I morgon åker min värdmamma och tjejerna på en weekend-resa till Minnesota. Troligen ska jag köra dom till flygplatsen! Spännande! Men med gps:n i bilen ska det väl gå bra ;) Tänker främst på när jag ska hitta hem igen, haha. Men min värdpappa ska försöka komma hem tidigare. Så om han hinner så kommer nog han köra dom istället. Skulle va skönt egentligen, med tanke på att jag måste ta med pojkarna också. Men vi får se hur de blir.
Så i helgen blir det bara min värdpappa, pojkarna och jag hemma. Min värdpappa har planer på att ta med dom till Chicago och gå på det Zoo som finns i Lincoln Park. Hoppas verkligen det, för i så fall tänker jag hänga på ;) 
Nicki smsade och var helt i extas! Tydligen kommer Avicii uppträda på "Pepsi Jingle Bash" i Chicago i december. Hon är verkligen ett riktigt Avicii fan ;) haha Så just nu ser det ut som om vi kommer boka biljetter till detta event antingen ikväll eller i morgon. Kollade upp det och det fanns några till artister som vore kul att se :) Har kollat på andra konserter i Chicago under detta år. Skulle vara sjukt kul om jag lyckas hitta nån artist som jag verkligen vill se! Sen gäller det väl bara att ha tid och pengar ;) 
 
En liten bild från sidan med några av artisterna osv.

Nu är jag återigen inne på "plötsligt blev jag sjukt sugen på att se en svensk film"-spåret! Undrar vilken det blir ikväll? Det lutar lite mot "Livvakterna" eller möjligen "Vi". Den sistnämnda har jag inte sett. En film med Gustav Skarsgård. Meeen det skulle lika gärna kunna sluta med "Studentfesten". Den skulle kunna vara kul ;) haha

PUSS & GODNATT

2013-10-08
20:54:00

Sommar och sol?
Hur va det nu igen? Var det Oktober eller? Inte vad jag har märkt! Inte idag åtminstone ;) För denna tisdag har bestått av strålande solsken, inte ett enda moln på himlen och cirkus 23°C!!! I OKTOBER!!!!!!! Kan då aldrig tro att jag någonsin gått i kortbyxor och linne i oktober tidigare i mitt liv. Eller?
 
Min morgon och förmiddag bestod dock av skypesamtal! ;) Alltid lika underbart att få prata med er där hemma <3  Efter många timmar framför datorn kände jag dock att det var dags att ta vara på det fina vädret. Och ut kom jag! Fick till och med med mig kameran denna gången. Well done Elin!! ;) Jobbar på att hitta så många nya vägar som möjligt och se hur alla hänger ihop. Roligt om jag i fortsättningen liksom kan "mixa ihop" de vägar jag känner för, haha. Stötte på en praying mantis på vägen. Uuuujuj! Har väl egentligen inget problem med insekter.....(eller jo?), fast dessa djur är sjukt creepy! Den TITTADE ju på mig. Inte okej! Gjorde en smidig manöver dock så jag kom undan utan större problem. Fast dom är lite coola ändå....men läskiga! 
Svettig och härlig var jag när jag kom hem. Hade sån sjuk tur. Mina värdmamma skulle precis åka iväg någonstans med bilen och va påväg att stänga garageporten när jag kom. Hade jag kommit liiiite senare hade jag missat henne och vart utelåst...igen xD haha Får börja tjata på min värdpappa om nyckeln han lovade mig! 
In i duschen och sen blev jag liggandes i sängen och kolla på Vampire Diaries. Blev gaaanska så slö! haha 
 
Efter middagen kollade jag och en av tjejerna igenom bilderna jag tagit sedan jag kom hit. Det har blivit en del och fler ska det bli! :) Önskar bara att min fotokurs hade vart igång -.-  Får börja kolla efter nya kurser.
 
Ikväll är det "Chicago fire". Kanske borde kolla det? Kanske till och med borde få igång tv:n på mitt rum? Det vore ju najs! Vi får se, vi får se. Hur som helst, i morgon är det busy wednesday igen. Alltså borde jag sova tidigt. Får se om jag lyckas med det eller ej ;)

Natti Natti
 
Här kommer dagens fotobomb:
Praying Mantis (STIRRAR PÅ MIG)
 

2013-10-07
22:26:00

HART OF DIXIE <3
Måndag den 7 oktober idag! Vilket innebär SERIESTART FÖR SERIEN "HART OF DIXIE"!!! ojojoj SOM jag har längtat! Kände mig stolt när jag i god tid letade upp rätt kanal på tv:n i källaren så att allt skulle vara förberett tills det var dags. Så där satt jag men min nya Ikea-filt och mitt svenska godis och glodde på super duper mega snygga Wade ;) Mohahah gött man bor i USA där man få se saker tidigare än i Sverige! 
Min kära svenska au pair vän i mitt cluster råkar också gilla denna serie så hon smsa för att kolla så jag inte missar första avsnittet ;) haha 

Dagen i övrigt har vart lite kaos. Lill-killen har haft en dålig dag med "hej jag är jätte gnällig, känner inte för att äta så mycket och är inte nöjd med något som helst"-humör. Typ...kul!! 
Men annars gick det bra! Ah just de, sen höll jag på att få soppatorsk när jag skulle lämna av 4-åringen på preschool. Lampan börja lysa och allt! Lite vardagsspänning så där....alltid trevligt! Tog mig dock till en bensinstation och fick tankat så det löste sig ju fint. 
 
I morgon är jag ledig igen! Hoho ;) Kollade ett avsnitt av "Big Bang Theory" innan jag la mig. Ååååh Sheldon<3 du är för härlig du!!
 
Wade<3 Jag tror jag måste åka till Alabama och kidnappa dig hem till Sverige!
 
PÖSS PÅ ER!!

2013-10-06
21:06:00

Promenad och shopping!
HA! Idag har jag minsann gjort saker så gott som hela dagen. Till skillnad från igår. Var dock jäääätte trött när jag väl vakna. Men jag lyckades ta mig upp och ta en lång promenad efter frukost. Vädret var mycket finare idag! :) Det känns höstigt förstås. Blåser (som vanligt, här omkring) men solen värmer åtminstone. Träden har nu börjat få fina färger och jag är faktiskt taggad på cluster-resan till Starved Rock (Nationalpark). Hoppas verkligen att det blir fint väder bara. 
Min värdpappa tyckte att jag såg väldigt sportig ut i mina träningsbyxor, haha! Ja man försöker ju i vart fall ;) Sen höll två tranor på att skrämma livet ur mig när jag kom utanför huset. Dom lunkade runt på andra sidan gatan. Det fick mig att tänka på alla tranor man fått stå ut med där hemma genom åren ;)
Seriöst, när det är gött väder ute och jag lyssnar på musik så kan jag verkligen gå hur långt som helst. Upptäckte en ny väg dessutom. När jag började följa den så hoppades jag på att den vägen skulle leda mig till en gata som jag känner till. Och det gjorde den! Haha, exakt på den gatan jag hade tänkt mig att den borde leda till ;) Gött när det går så smidigt! Nästa gång jag går ut och går borde jag ta med mig min kamera. Oftast lämnar jag den hemma eftersom den är så tung att släpa på. Så då får mobilen duga. Men kameran tar ju så mycket bättre bilder, så jag får försöka komma ihåg att ta med den nästa gång ändå. 
Det är aldrig tråkigt att promenera här. Det finns alltid något att titta på. Typ t.ex alla hus som är stora som slott!!!
Väl hemma igen höll jag i min tur på att skrämma livet ur min värdmamma som grejade i rabatterna på framsidan. Haha ;) Det har vart städning av huset som stått på schemat hos min kära värdfamilj idag. Själv tog jag en dusch efter min promenad och väntade på att Nicki skulle höra av sig. Vi hade tänkt åka till Outlet mallet idag. Hon hade dock lite att göra så det blev mycket senare än vi tänkt. Så jag åkte iväg till det andra köpcentret så länge för att fördriva tid. Och jag är ju en sådan person som oftast shoppar bäst på egen hand. Farligt! Så jag kom absolut inte tomhänt hem idag. Usch ja, här spenderade vi pengar! I mitt försvar så behövde jag nääästan alltihop. Kommer och ha lite ångest i några dagar nu. Förmodligen till på fredag då jag får betalt igen. 
Var och bytte ut min scrapbook bok också. Tjejen i kassan hörde att jag hade nån dialekt och undrade vart jag var ifrån! :D Första gången det har hänt tror jag. Och tydligen hade hon någon koppling till Sverige långt bak i släkten. Som sagt, nästan VARJE GÅNG jag pratar med någon här så har dom en eller annan koppling till Sverige ;) 
Efter några timmar kommer Nicki äntligen. Hon hade blivit sittandes med sitt värdbarn som hade fått Rainbowlooms. Alltså, dessa rainbowlooms! Det var nog något av det första jag fick se när jag kom till min värdfamilj. Den ena tjejen fick det i födelsedagspresent. I början var nog "armbands-fabriken" framme så gott som varje dag. Jag fick då två stycken armband. Sedan dess har man dessutom plockat upp många många gummisnoddar som legat utspridda här och var. Och lätt är det ju inte heller. Jag har suttit och kollat på när min värdmamma försökt ta sig an en av de svårare armbanden. Herre jösses....ska det vara för barn detta?
Hur som helst, Nickis värdbarn ville så gärna göra ett armband till mig också när hon hörde att Nicki och jag skulle träffas. Så det tog ju sin lilla tid! Men gulligt av henne måste jag ju säga :) Fick det t.o.m i svenska flaggans färger! 
Till slut bar det alltså av till The Outlet mall! Vid detta laget så behövde jag inte alls spendera mer pengar! Det roligaste med att åka dit var nog att jag träffade på Isabela. En av de tjejerna som jag delade rum med på Orientation i New York :) Jag kände att någon stirrade på mig och när jag tittade upp så stod hon där och strålade som en sol. Vi var nog lika chockade båda två, haha :) Skit kul att träffa henne igen! Har inte sett henne sen på planet mellan NY och Chicago då i Augusti. Tänkte på henne här om dagen faktisk och funderade på om jag skulle skriva till henne. Så nu sa vi att vi måste träffas i Chicago snart :)

Brrrr, på kvällen blev det svin kallt ute!!! Varje gång man gick ut ur en affär så frös man nästan till is (okej, nu överdriver jag kanske.....men observera att jag skrev "nästan"). Kall var det i vart fall! Vi stannade till på McDonalds på väg hem. Jag var as hungrig så mat fick det bli! Sedan bar det dock hem och se på slutet av "Pitch Perfect" som barnen höll på att kolla på. Efter det bunkrade jag upp med pyjamasbyxor, t-shirt och sockar innan jag kröp ner i sängen! Får nog sätta igång elementet nu....har ju sagt det länge.
 
Tranor (väldigt annorlunda utseende från de i Sverige)
Weeping willow. Känns på nått sätt så typiskt USA. Dom finns överallt!
Dagens inköp! 
Rainbowloom armband x3! Det blå-gula är från Nickis värdbarn och de andra två är från mitt värdbarn
 
PÖSSPÖSS
 

2013-10-05
23:35:00

Barnpassning, bullar och kärlek
I det tidigare inlägget påstod jag visst att jag tänkt gör något med denna dag. HAHA det trodde ni va? Nejnej, här blev det inte mycket gjort. Dator och bok fick min tid att gå oerhört snabbt. Så gott som hela min värdfamilj befann sig också i källaren och lekte/städade. 
Den 8-åriga tjejen kom rusandes in på mitt rum med ett paket med kanelbullar. Hon och min värdmamma hade vart och handlat mat. Och tydligen så hade dom besökt tre olika butiker bara för att hitta några kanelbullar. Sen önskade dom mig "Happy cinnamon roll day" i efterskott. Alltså, dom är ju för söta :')
Efter att jag och barnen ätit lite middag drog mina värdföräldrar ut på date (för att fira min värdpappas födelsedag). Så jag var alltså barnvakt ikväll. Tidigare idag hade dom införskaffat en ny film på dvd. "The Croods". Så den kollade vi såklart på :) Och bra var den! Därefter följde en hel del mer tv tittande. Bl.a Americas funniest homevideos. Tjejerna och jag åt dessutom våra kanelbullar! ;) mums! (självklart inte riktigt lika goda som hemma, men ändå)
Lill-killen har inte vart lätt att få i säng denna veckan. Vet inte riktigt vad det beror på. Så jag tänkte att nu lär de väl bli samma visa ikväll igen. Men hör och häpna, jag lyckades få honom att sova redan vid 19:30 ;) Inte ett ljud. Inget gallskrik. Inte ens ett enda litet klagomål fick jag. Helt otroligt! haha, vilken seger ;) 4-åringen fick jag också i säng sisådär en timma senare. Han har råkat ut för nått virus den stackars och har blåsor i munnen eller nått. Vilket gör väldigt ont :( Inte kul! Så jag lät honom gå in i sina föräldrars säng och sova, hehe. 
Jag och tjejerna blev sedan sittande och kolla på fler barnprogram ända tills mina värdföräldrar kom hem igen vid 21:30 tiden. Förresten så var 8-åringen så himla go idag. Hon är väldigt för att gosa  och vill gärna att man håller om henne. Så när vi då sitter där och kollar på film så kramar hon plötsligt om mig och säger: "I love you". Jag dööör va söt hon är! :') 

Ikväll fick vi chansen att se tända lanternor på himlen. Mysigt :) Tjejerna var fascinerade och tyckte att det var lite som i filmen "Trassel".
Sedan var det sängdags för de två återstående barnen och jag och föräldrarna kollade på ännu mer tv. Dom hade haft en bra kväll, med bra mat och bra film på bio. "Gravity" med Sandra Bullock och George Clooney. Tydligen var den väldigt bra, så min värdpappa uppmuntrade mig att se den. Så vi får väl se vad som händer :) 
Trots att jag inte gjort nått speciellt idag så är jag ändå trött. Så krama kudden är det nu dags för! I morgon får jag försöka göra något vettigt....på ALLVAR!

Godnatt på er! 


2013-10-05
13:55:00

Härliga helg
Ja då var det lördag igen. Härligt! :) Har precis avslutat ett cirkus 2 timmar och 16 minuter långt skypesamtal med  mina älskade föräldrar där hemma. Och idag fick dom chansen att hälsa på min värdpappa och två av barnen :) Väldigt blyga barn, som gärna vill vara med (även om dom inte vill säga så mycket, haha). Men det var kul! 
Kände ändå att jag fick sova ut idag, vilket var väääldigt gött! Efter frukost blev det som sagt skype och nu funderar jag på om jag ska gå och se hur det går för barnen och min värdpappa som håller på att bygga ihop den nya bilbanan. Bilbanan som min VÄRDPAPPA fick i födelsedagspresent av pojkarna ;) haha han hade faktiskt önskat sig den så han var väldigt glad över det! 
Kanske jag får leka med den jag också ;) 
Borde dessutom ta en promenad kanske, fast vädret är ju inte så kul idag heller. Varmt tror jag dock att det är och regnar gör det ju inte. Kanske kan det bli en promenad ändå? 
Annars borde jag åka och införskaffa en Halloweenkostym denna helgen. Börjar ju dra ihop sig nu ;) Är väldigt taggad på att sätta igång med min scrapbook dessutom. Måste bara skriva ut bilder och jag är good to go. 

Ja vi får väl se vad denna dagen bjuder på! Eller snarare vad jag orkar göra.....


2013-10-04
23:35:00

Kanelbullens dag!
Kanelbullensdag idag ja. Hade ju tänkt tanken att vara hurtig och bakat bullar till denna dag, men nej nej. Jag fick mig åtminstone en bulle i början av veckan (dock var den lååångt ifrån lika god som en hembakad svensk kanelbulle) ;) Hoppas att ni alla där hemma i Sverige har ätit så mycket bullar att ni storknar!!

Höstvädret håller i sig idag med. Ingen regn direkt, men väldigt kvav luft ute (åska på gång igen tro?). Och det blev ju en lång dag inomhus igår så idag var vi tvungna att gå ut en sväng. Tog bara en promenad, men ändå :) Bättre än inget. 
En bra dag annars. Kände dock att det är skönt med fredag äntligen ;) haha Fast veckorna går så fort så det dröjer ju inte länge förrän det är fredag igen! Gött de! 
 
Så fort min värdmamma kom hem drog hon och barnen direkt iväg till yngsta dotterns simträning. Själv blev jag sittandes med datorn och läsa på Tripadvisor om hundratals sevärdheter i USA. Börjar ju som sagt känna att det är dags att planera lite. Vad jag vill se och göra, helgresor, min resemånad osv. Kan ju vara bra att ha planerat lite så man vet vad man behöver spara pengar till. Men lätt är det inte. Åååh det är ju så mycket som jag skulle vilja göra och så sjukt mycket att se. Men det är ju ett stort land och man ska ju ha både tid och pengar för att få något gjort. Så vi får väl se vad det blir. 
Något som är bra är ju att man skaffat sig kontakter lite här och var i detta land så att man genom ett besök hos dom kan få se sig om lite ;) Nu pratar jag förstås om er SVENNEFLICKOR från orientation. Jag hoppas ni läser detta. För då kan ni förbereda er på att ni någon gång under detta år kommer få besök ;D mohahaa

Senare blev jag sittandes och kolla på "Dr. Dolittle" med min värdfamilj ;) haha gud, minns inte när jag såg den filmen senast. Men det var inte nyligen i vart fall. 
När barnen gått och lagt sig och det bara var jag och värdföräldrarna kvar i soffan kollade vi på "Hawaii 5-0" (självklart vill dom kolla på det eftersom det spelas in på Hawaii, haha). Sen kände jag hur trött jag började bli så jag gick till mitt rum. Men istället för att sova så kollade jag på ett avsnitt av "Vampire Diaries" ;) haha 

Så jag somnade liite senare än vad det var tänkt. Men det är ju lördag i morgon så det är ju ingen fara :)

Slänger in en bild från Oktober festen förra helgen ;) 
 

2013-10-03
23:32:00

Börjar det bli höst nu?
Hejhopp! 
Idag har det regnat typ hela dagen. Vilken chock det blev! Har minsann vart bortskämd med bra väder i flera veckor så det är väl inte så konstigt kanske. Så då undrar jag, börjar det bli höst nu? På tiden kanske, med tanke på att det är Oktober redan. Herre jösses vad tiden flyger fram. Svårt att hänga med i svängarna. 

Lill-killen har vart lite små gnällig idag. Men annars var det en bra dag. Tyvärr kunde vi inte spendera någon tid utomhus med tanke på vädret, så det blev en lååång dag. 
Jag och 4-åringen passade på att mysa ihop oss i soffan och kolla på "Monsters inc" medan lillen sov. Känns så himla konstigt nu när jag ser alla barnfilmer på engelska. Har ju sett dom på svenska annars. Men bra är dom ju ändå ;) 
Det enda kaos jag fick stå ut med idag var tjejernas "Harry Potter finns på riktigt vs. Harry Potter finns inte på riktigt"-krig. Ojojoj! Helt fantastiskt hur mycket energi man kan lägga på en så onödig diskussion. Haha, själv försökte jag bara få dom att göra sina läxor! Sen bar det av till simträning. När vi kom hem igen var min värdmamma hemma och i full gång med middagen. Gött! 

Byggde upp mina KASSETT lådor från Ikea efter middagen. Och då kom ju den svåra biten...vad ska jag lägga i dom nu då? Jag visste att jag behövde dom till att lägga saker i, men när jag väl har dom så vet jag inte vad. Haha, smart! Löste dock detta problem inom kort ;) 
Nicki ringde och undrade om jag ville se på film. Svar ja! Så jag hoppa in i bilen och for iväg i mörkret. Tyvärr hittade vi inte kontrollen till tv:n i källaren som var mystiskt försvunnen. Sen försökte vi även med att se på film på Nickis rum på hennes tv. Men det gick inte det heller. Så det slutade med att vi fick kolla på The Voice på hennes laptop ;) haha 
När jag var påväg till Nicki upptäckte jag att det börjat åska. Här blixtrar det ju typ tusen gånger innan det smäller och mullrar, så det är inte lätt att veta om det åskar eller ej (bortsett från den blinkande himlen förstås).
Sen blev det hem och sova.

Idag läste jag faktiskt ut den andra boken i "Fifty Shades of Grey" serien. Det var ju inte en dag för tidigt, haha. Hoppas du är stolt över mig nu Julia ;) Tog ju bara sisådär hundra år innan jag lyckats få tid och ork att läsa ut den. Så nu ska jag försöka läsa den tredje boken, som jag hittade i min värdfamiljs bokhylla. Så då ska jag äntligen få läsa den på engelska!

PÖSSPÖSS

2013-10-02
23:55:00

Super hektiskt...
Jösses! Idag har det vart hektiskt indeed. En bra dag över lag med två parkbesök, soligt (ca 26°) och glada barn. Sen var det såklart dags för hela "dags att spendera en hel del tid i bilen eftersom vi har många aktiviteter att ta oss till"-rutinen som infaller varje onsdag ;) Det gick också bra, men det är alltid hektiskt förstås. Det är alltid så skönt när man väl är påväg hem efter att ha släppt av äldsta tjejen på simträningen och äntligen kan komma hem igen, haha. Men så idag skulle den andra tjejen börja en ny aktivitet som heter Adventure Club. Hon påstod att hon skulle sam-åka med en kompis, precis som förra året. Jag visste ju att hon skulle börja denna aktivitet, men inte exakt när. Och mitt kära värdbarn visste inte vilken tid det började så jag smsade min värdmamma för att kolla upp detta. Jag trodde som sagt att hon skulle bli upplockad. Några sekunder senare ringer min stackars förfärade värdmamma och ber så mycket om ursäkt för att hon glömt prata med mig om detta. Tydligen skulle det inte bli någon sam-åkning i år, så jag fick kasta barnen i bilen och ge mig iväg eftersom att det började 18:30 (klockan var då alltså ca 18:25 eller nått). Haha, kaos!! Hade precis gett lill-killen ett bad så han var redan i pyjamasen. Så där sprang han runt barfota (struntade i skorna av någon anledning) och i pyjamas. Stackars barn! haha Status uppdatering från registrering på Adventure club; 4-åring är trött och hungrig, 1-åring vägrar sitta i mitt knä när jag samtidigt försöker fylla i ett formulär (vilket resulterar i att han springer runt i lokalen) och 8-åring vill jätte gärna bara gå in till sin grupp (vilket inte går eftersom hon måste vänta på att jag ska bli klar med pappret). Till slut kommer en kvinna och erbjuder sig lyfta upp lill-killen och underhålla honom. Snällt av henne! haha Kul förresten att fort försöka fylla i massa personuppgifter för att sen få höra att "mitt barn" redan är registrerat. Ja men det var ju toppen! xD haha Gud, jag måste ha sett helt desperat ut. In kommer jag med tre ungar. En gnällig, ett litet monster i pyjamas och utan skor och en som säkert skulle ha klarat allt detta bra på egen hand (tro mig, hon hade minsann koll på hur saker funkade där). Kändes som alla kollade på mig med sina "vill du ha hjälp"-ögon. Sen i bilen på väg hem igen kunde man äntligen andas ut. Vi hann knappt ur bilen innan min värdmamma kom ut i garaget och ursäktade sig ännu mera över att jag blev satt i denna situationen, haha ;) Hon är för go. Det var ju ingen fara så....hektiskt bara! Men så är det ju varje onsdag ändå. 

Blev rester av Deep dish pizzan från igår. Alltså, jag skulle kunna äta den pizzan till frukost, lunch och middag varje dag! Sååååå j*vla gott!
Har hela dagen tänkt prata med mina värdföräldrar om hur det ser ut för mig runt jul och på nått vis kom dom in på det när vi satt och åt. Skit bra ju! haha ;) Så nu ser det ut som att jag kommer få ha en av mina två lediga veckor vid nyår :) Najs! Den andra veckan får jag själv bestämma. Så den kommer nog läggas under sommaren då jag hoppas min älskade familj ärar mig med ett besök :D
I övrigt känner jag att jag måste börja planera in mer helg-resor osv. Herregud, jag har snart vart här i två månader redan, så det börjar bli dags att komma igång med utforskandet av detta land ;)

Kollade lite på tv innan jag smög ner till mitt rum och såg ett avsnitt av Vampire Diaries (och ja, jag gillar den serien! AS mycket). Nu blir det sooova! 

Goodnajt people! 

2013-10-01
23:16:00

Måndag + Tisdag
Hejhej!
Oj, börjar bli latare och latare nu ser jag. Blev inget inlägg igår. Alldeles för trött! Satt uppe och kollade på "Pitch Perfect". Jag gillar verkligen den filmen. Mina värdföräldrar gör tydligen också det, haha ;) Hur som helst, det var en bra dag igår. Lill-killen hade vart uppe typ hela natten så han var trött på morgonen. Vilket resulterade i en tidig tupplur i cirkus två timmar. Bra där! Så jag och 4-åringen fick massa tid till sällskapsspel och även lite tid till att se på filmen "Brave". Har lääänge velat se den och jag ÄLSKADE den :) Något av det bästa är nog de irländska dialekterna, haha. Och huvudkaraktären Merida's långa, trassliga, orange-röda hår! 
Resten av dagen flöt på bra. Lämning och hämtning på preeschool, läxläsning och körning till simträningen. 
Ah just det....sen var det ju det här med familjen hund, som driver mig till vansinne! Seriöst, jag vet inte vad det är med den här hunden, men nått är ju inte helt rätt asså, haha. Det har mina värdföräldrar också konstaterat ;) Jag har väl tidigare berättat om den dagen då han åt upp en hel tub med blöjsalva? Igår åt han upp en hel burk med döda gräshoppor (som är till för äldsta dotterns ödla). Och precis som jag sa till mina värdföräldrar; jag försöker alltid gömma och plocka undan allt ätbart så att han INTE ska äta upp nått han inte ska äta. Men nu vet jag seriöst inte vad jag ska gömma undan längre. Han äter ju allt han kommer åt!! Det finns absolut ingen hejd! Uppenbarligen kan ingenting alls ligga framme. Han lär äta upp det oavsett vad det är!! 

Vad gäller idag (Tisdag), så har jag ju varit ledig. Skönt! Sov länge, vilket var gött. Hade redan igår planerat att jag skulle ta en promenad på morgonen. Men när jag gick upp såg det dimmigt och molnigt ut. Nästan som om det skulle bli regn. Så jag blev inte alls lika taggad då, så jag tog en dusch istället ;) självklart blev det toppen väder längre fram på eftermiddagen, då jag inte hade tid för promenader.
Idag slog jag på ordentligt med frukosten. Äggmackor med kaviar! Mums! <3 Lite svensk-feeling med kära Kalle's!
Fick sms av en tjej som jag träffat en gång tidigare (två, om man räknar med cluster träffen). Hon ville ha sällskap till Michael's Art Supply. Och jag behövde ändå köpa ett födelsedagskort till min värdpappa som har födelsedag idag :) Så hon plockade upp mig och vi for iväg. Hade inga färdiga kort åt mig på Michael's, så vi tog en sväng till Walmart. Gud vad jag skratta åt vissa gratulations kort. Såå mycket olika roliga :) 
När jag kom hem igen var min värdmamma och pojkarna hemma. Pojkarna hade vart och klippt sig och var så tjusiga så :) Min värdmamma var i full färd med att baka äppelpaj (till sin make). Det slutade med att jag fick åka och köpa en ny skalare, eftersom den gamla gått sönder. Så jag erbjöd mig göra det medan hon fortsatte med pajen, haha. Satt i köket under hela "baknings processen" och höll henne sällskap. Trevlig pratstund måste jag säga. Jag gillar verkligen min värdmamma :) Fortfarande lika glad att jag hamnat i just den här familjen.
Tjejerna kom hem och satte igång med sin läxläsning. Jag spenderade lite tid på mitt rum, innan det var dags att vara barnvakt en stund medan min värdmamma gjorde ett ärende. Senare stack dom alla iväg för att hämta "deep dish pizza" (min värdpappas favorit - hur god som helst) och inhandla några födelsedagspresenter. Blev inget super ordentligt firande direkt eftersom han kom hem sent och min värdmamma var tvungen att åka på ett möte osv. Men vi fick i vart fall sjunga för honom och han fick blåsa ut några ljus på pizzan ;) haha och öppna sina presenter förstås. Av mig fick han som sagt bara ett kort, där jag skrivit att jag LOVAR att snart laga swedish meatballs till middag! Tror han uppskattade det ändå. Han tyckte inte att jag hade behövt ge honom något, men det tycker då minsann jag! Så ett kort var väl bättre än inget. Ett skojigt kort, där det påpekas att han börjar bli gammal ;) haha Tur han har humor.
Blev god pizza och god äppelpaj med glass ikväll. Smakade även på Oreo mintglass. Väldigt underlig och speciell smak. Helt ok dock! 
Sedan blev det soffmys med barnen framför tv:n. Kollade på The Voice. Det var faktiskt med en svensk/amerikansk tjej. Hennes mamma var svensk och hon hade bott i Sverige länge :) Coolt! Tyvärr gick hon inte vidare. När barnen gått och lagt sig kollade jag mitt första avsnitt någonsin av serien "Chicago Fire". Precis som jag misstänkte så gillade jag det, haha. Det var seriestart på en ny säsong idag tror jag. Så jag borde väl börja med första säsongen kanske. Igår började dessutom tredje säsongen av "Once Upon A Time". Får ta igen det avsnittet snart. Men mest taggad är jag inför den nya säsongen av "Hart of Dixie" som börjar nästa vecka! :D wiiihoooo! Som jag har väntat!

Nu blir det sängen! I morgon är det busy-wednesday igen. 

Puss & Kram