typesomielin.blogg.se

2014-01-28
23:00:00

HojHoj
Hejsan hoppsan!
Ja, det blir nog inte bättre än såhär gott folk. Det kommer nog tyvärr se ut såhär ett tag till framöver. Nu pratar jag förstås om den dåliga uppdateringen. Men det händer liksom inte så mycket egentligen. Tänkte dock föröka uppdatera er om vad som hänt den senaste veckan.
 
Just nu är det återigen super kallt. Chicago kallas ju numera "Chiberia" ;) haha förstår detta mycket väl! Egentligen tycker jag det är kallt hela tiden. Fast nu har det vart ytterligare två dagar då barnen fått stanna hemma från skolan pga kylan. Så då är det väl kallt "på riktigt" antar jag, haha ;) 
Idag är det ju tisdag, vilket innebar leeedighet! Började min dag med skypesamtal med min kära moder :) Sedan när jag väl fått i mig frukost så var jag barnvakt en liten stund medan min värdmamma tog 4-åringen till simningen. Så gott som alla mina värdbarn är förkylda/har feber osv. Stackare! Lill-killen och äldsta tjejen har vart värst. Igår fick tjejen stanna på sitt rum typ hela dagen, så hon inte skulle smitta sina syskon. Dock har lill-killen som sagt vart febrig hela dagen idag. Inte kul, inte kul! Hoppas verkligen jag klarar mig undan.
Senare hände det inte så mycket. Sophia hörde av sig, så jag åkte och fikade på Graham's med henne. Mysigt :) Provade på "Hot White Chocolate". Jag gillar vanligtvis att äta vit choklad, även om den är väldigt söt. Men att dricka den var nästan hemskt ska jag säga er, haha. Guuuud va sött det blev! Isch! Nå väl, nu vet jag det så då behöver jag inte dricka den igen ;) 
Sen blev det hem och passa barnen igen i typ 15-20 min innan min värdpappa kom hem (värdmamman drog på möte). Resten av kvällen gick åt att försöka ta mig igenom en del av mitt berg av godis/kakor på mitt rum. Inte bra! Meeeen jag känner nästan att jag behöver bli av med det ;) haha
Idag hade jag egentligen tänkt åka och anmäla mig till fotokursen jag vill ta. Meeen så blev det inte. Ska nog dock ringa och anmäla mig i morgon. Måste få det gjort nu, innan det blir försent.
Fick ett rivsår på ryggen för en stund sedan då katten fick för sig att klättra på hyllan ovanför min säng, tappa balansen och ramla ner på min rygg. Med klorna ut såklart. Tur att katten endast har klor på baktassarna. Annars hade det nog blivit några fler rivsår på den ryggen ;)
 
Vad har annars hänt de senaste dagarna undrar ni? Ja, i helgen så var jag på bio och åt middag två gånger. Började med fredagen då jag hade bestämt en träff med den nya svenska tjejen som precis kommit till mitt cluster :) Sedan var det dock fler som var sugna på middag och bio. Och så fick det bli :) Den nya svensken, som heter Evelina, bor bara cirkus 5-10 min ifrån mig. Skit bra! Då har jag någon att ta promenader med i framtiden, haha ;) Jag åkte i vart fall och hämtade upp henne. Jätte trevlig tjej! Sen for vi vidare och mötte upp Sophie, Laura och Lauras grann-au pair (tysk tjej som tillhöra Au Pair Care) på Portillos. Det börjar bli vår tradition nu att alltid äta på Portillos innan vi går på bio. Men det ligger ju så bra till där på andra sidan gatan ;) Kvällens film blev "Jack Ryan: Shadow Recruit". Den va nog bättre än jag förväntat mig ändå. Jag gillade den :) Sedan blev det hem i snöstormen. Snön verkligen yrde omkring och det var lite svårt att se. Ujuj! 
Hem kom jag i vart fall. Släppte av Evelina först såklart. Då var det skönt med en varm och go säng!

På lördagen började jag dagen med att skypa med min kära Elin.D :) Myyysigt! Jätte längesedan vi hördes av, så det var kul! Sen blev det åka på barnkalas. Min värdmammas systerdotter firades (hon fyllde egentligen år i december, men kalaset blev inte förrän nu). Kalaset hölls på ett litet Zoo. Så barnen (och vuxna) fick chansen att klappa Igelkott, sköldpadda och kanin. Detta var då djuren som dom tog in. Utanför fanns annars grisar, hästar, får osv. Sen fanns det ju då också en orm i ett terrarium precis där maten serverades. Lagom kul sådär, haha. Maten var as god, som vanligt. Tårtan var ett rent mästerverk! Hur fin som helst och super detaljerad (tyvärr fick jag ingen bild). Det var ju förresten till detta kalas som jag fixat en tavla (precis som dom jag gjorde till mina värdbarn i julklapp). Alla älskade den, till min stora glädje. Det är så himla kul att höra när folk gillar det man gör. Jag tycker ju inte själv att det är så avancerat, haha. Jag borde förresten fixa bilder på tavlorna så ni får se vad jag pratar om.
ÅH GUD! jag höll nästan på att glömma berätta om det bästa på hela kalaset. Det var ju mormor'n som "beställt" tavlan av mig (och även till de andra två barnbarnen). Och för att betala mig för detta så skojade vi om (min värdpappa började) att hon kunde fixa biljetter till en Blackhawks match. Jag tog ju inte detta så seriöst, äve om jag visste att hon faktiskt kollat efter biljetter. Och nu på kalaset så presenterade hon mig för en släkting till dom som alltid får säsongbiljetter till dessa matcher. SÅ NU SKA JAG GÅ PÅ BLACKHAWKS MATCH I MARS!!!!! AAAAAAAAAAAH lyckan är total!!! :) Det är ju nått som stått på "Att Göra"-listan ända sedan jag kom hit. Sen en riktig NHL-match! Så mormor'n och morfar'n ska gå med också, vilket jag absolut inte har något emot. Kommer bli skit kul! Sedan får jag även ta med mig en kompis, vilket kommer bli fett svårt att välja. Så vi får se hur det blir med det. Jag vet att mormorns bror är sugen på att gå med, så jag kanske borde bjuda han istället ;) Han är åtminstone intresserad av hockey. 
Fattar fortfarande inte att dom faktiskt fixade biljetterna! Helt sjukt :) Älskar bara den här familjen mer och mer! 
Käre hockey-spelade broder där hemma i Sverige....jag lovar att titta, njuta och ta in hela upplevelsen ordentligt! Jag gör det för oss båda! ;)
Senare på kvällen den dagen blev det middag med Nicki och Sophia på Country House. Jäätte goda ribs blev det till middag. Sedan avslutade vi med ett impulsivt biobesök. Kvällens film blev "Gimmie Shelter" med Vanessa Hudgens i huvudrollen. Deppig film som är baserad på en sann historia. Riktigt bra film tycker jag! 
 
Ja, detta är nog vad som har hänt i princip. En bra helg blev det. Och nu har en ny vecka påbörjats. Det är fortfarande svin kallt och blåsigt och jag längtar sönder till Spring Break då vi ska få lite värme :) 
Jag hoppas fortfarande jag kan bli liite bättre på att uppdatera, men jag lovar inget.....jag vet ju hur det brukar bli ;) haha 

 
 
PUSS PUSS

2014-01-21
20:32:00

Förnyat körkort!
Hejsan svejsan!

Gjorde inget inlägg för igår (måndag) eftersom jag verkligen inte gjorde nått värt att skriva om. Det blev inte många knop gjorda ska jag säga er. Jag chillade nog sönder här på mitt rum. Läste, kolla på film, lyssna på musik, scrapbookade....ja, ni hör ju! Passade barnen i typ en timma. Det var väl det mest händelserika jag gjorde idag, haha. Lite skamligt att slösa bort dagen så, meeeen ibland får man väl lov att göra det också. 

Hur som helst. Idag (tisdag) fick jag gjort mycket mer. Kom inte riktigt upp så tidigt som jag tänkt, men ändå "okej tidigt". Åt frukost, pratade med min värdmamma om vissa ändringar som kommer ske i schemat framöver. T.ex ingen simning för äldsta tjejen på onsdagar eftersom hon numera har tid att gå på träningen på tisdagar. Detta gör onsdagen lite mindre stressig. Sen ska min värdmamma börja träna på ett gym snart, då det kommer va rätt intensivt i några veckor innan hon kan göra upp ett bättre schema som passar oss bättre. (Det är nån grupp grej hon ska börja). Så det kommer innebära att hon behöver lite extra hjälp här och där. Det ska vi väl fixa!  Sedan kommer jag få fullt upp under dagarna då det numera är aktuellt med potträning för lill-killen. Idag lät hon honom gå i underkläder istället för blöja. Vilket resulterade i ett par byxbyten under dagen ;) hahaha, så detta kommer bli intressant! Men tack o lov så gillar han faktiskt att sitta på pottan. Tydligen hade det vart ett rent helvete när 4-åringen skulle lära sig. Så jag tackar och bockar för att jag får den hittills lättaste ungen, haha ;)

Efter frukosten drog jag iväg till "trafikskolan" för att uppdatera mitt körkort. Av någon anledning så har du annorlunda körkort beroende på om du är under eller över 21år. Så nu när jag är 21 och vuxen så måste jag ju förnya mitt körkort. Och OM jag var glad att jag fick göra ett nytt med ny bild och allt. Måste säga att jag gillar det nya mycket bättre än det gamla. Nu fick jag en bild där jag ser ut som jag faktiskt gör. Eller ja, typ i vart fall. Och jag LER på bilden. Hör och häpna!!! Elin ler på sin bild. Kände att jag var tvungen att le så att jag kunde trycka upp bilden i ansiktet på min värdpappa sen ;) Till förra bilden sa han ju :"Du ler ju NÄSTAN på denna bilden". Så nu fick han så han teg minsann, haha. Nu är det ju inte så att jag aldrig ler på bild. Men när det gäller körkort, skolkort, pass osv. då du MÅSTE se bra ut eftersom du kommer få leva med dessa bilder ett tag, så HATAR jag det. Det är liksom så påklistrat. 
Detta gick ju under en timma och jag gick ut med kortet i handen återigen. Kan fortfarande inte fatta hur snabbt och enkelt det är här. 
Hem igen och ringa till det college som jag planerat att ta en kurs på. Ville ta reda på hur många som behöver anmäla sig för att kursen ska bli av. Just nu är det 5 pers. som anmält sig och tydligen behövs det 10. Va faaaan! Jag vill ju verkligen ta den hör fotokursen. Och han kunde inte svara på om han tror chansen är stor att kursen ställt in eftersom den inte börjar förrän i slutet av februari. Svårt att säga såhär tidigt alltså. Baaaah!!!!! Lätt ska det ju inte vara märker jag!
Idag fick jag göra lite mer barnpassning än vanligt. Fick först köra 4-åringen till hans simning eftersom min värdmamma behövde va hemma när rörmokaren kom. Va jätte kul att se han simma dock. Och hans coach var ju hur go som helst. Blev stolt som en tupp när hon hela tiden använde mitt värdbarn som exempel för dom andra barnen ;) haha
Sedan for vi hem igen och då tog jag det lugnt på mitt rum en stund. Hann skypa med både Julia och Christopher :) Myyysigt! Sen var det dags för yngsta tjejens drawing class. Åter igen kände jag mig bara i vägen. Förra veckan satt jag bara utanför och väntade eftersom läraren hänvisade mig att komma tillbaka när kursen var över eftersom det skulle bli många elever. Idag frågade jag dock om det var ok om jag satt med henne, vilket hon sa ja till. Men jag kände mig ändå i vägen. Tanken från början var att jag skulle vara med mitt värdbarn på detta eftersom det typ är tack vara mig som hon vill börja en målarkurs i första hand. Men nu när vi väl vart där så känns det typ lite obekvämt att sitta där inne och se på. Lite som att jag tar lärarens jobb ifrån henne ifall jag hjälper mitt värdbarn med det hon ska rita. Satt dock inte med henne länge förrän hon faktiskt själv sa att det är okej om jag inte sitter med henne. Tror nog hon kände att det var lite jobbigt med tanke på att ingen av de andra barnen hade någon med sig. Så jag hade egentligen ingen emot att gå därifrån, haha. Jag åkte en sväng till Micaels och köpte en bok om Zentangle (det klottret jag använt mig av till mina barntavlor). Sedan åkte jag tillbaka och hämtade upp henne igen. 
Väl hemma blev det middag innan min värdmamma körde äldsta dottern till simningen och jag fick vara barnvakt åt de andra tre. Tills min värdpappa kom hem :) Han var nyfiken på att se hur mitt nya körkort blev. Och självklart kunde jag knappt bärga mig att visa honom att jag LER på bilden ;) haha Fick tummen upp för det!
Resten av kvällen blev bara chilla vidare. I morgon är det onsdag och jobb igen. Det är inte bra att vara ledig för länge. Blir så bekväm med det, haha. 
 
Må hända att det är ett "fake smile", men det är helt klart bättre än det förra ;)
 

2014-01-19
22:54:00

Chill-Söndag
Idag hade jag en chill-dag. Sophie och jag vaknade upp. Vi satt och pratade ett tag. Sen blev det dags för henne att åka hem, eftersom hon hade lite grejer att göra. Själv satte jag igång och göra en ordentlig frukost. Mitt i mitt omelett-vispande så kom dock Jasmin och Saskia förbi en snabbis eftersom Saskia tappat bort sin mobil igår och var ganska så säker på att hon tappat den utanför mitt hus någonstans. Så vi gick runt och letade. Tur jag hade skottat garageuppfarten igår ändå. Tillslut lyckades vi hitta den, precis intill en snöhög där lite snö hade lagt sig över den. Mobilen var vit så de va ju inte så konstigt att vi inte såg den direkt. 
När det problemet var löst fortsatte jag med min frukost. Omelett, fruktsallad, toast och juice! Ojojoj, idag hände det grejer asså! haha
Passade på att skypa med mamma och pappa under tiden :) Alltid trevligt! 
Solen sken idag så sen tog jag faktiskt en promenad med hunden. Vilket gjorde honom lycklig. Tyvärr var ingen av våre vanliga promenadvägar skottade så det fick bara bli en liten promenad längs kvarteret typ. Men bättre än inget :) 
Senare satte jag mig i bilen och åkte iväg till Geneva commons och gick i klädaffärer. Använde faktiskt mitt presentkort på Hollister som jag fick i julklapp av värdfamiljen. Dock inte hela, har fortfarande lite kvar ;) Dröjer nog inte länge förrän de är bort också. Hur som helst, köpte mig en jeansjacka. JAG VET, kändes nästan lite onödigt eftersom jag redan har en. Men denna är kortare och inte alls samma som den andra. Känner att jag förösker övertala mig själv att det var ett bra köp här ;) haha Såg en fin klänning jag blev sugen på att köpa också, men det fick vänta lite. Vill inte köpa för mycket kläder som jag ändå inte kan använda nu när det är kallt. fast samtidigt vill jag inte köpa för mycket vintergrejer nu när våren närmar sig! Kaos!!! Inte helt lätt det där.
Blev ett vanligt bas-linne på h&m också. Gud, jag måste sluta handla där nu när jag är i USA. Det är ju roligare att handla i affärer som jag inte handlar på hemma. Fast ibland så har dom ju grejer man bara råkar behöva. 
Efter min shoppingrunda drog jag hem och då var det chilla igen. Myskläder på och bara ta det lugnt. Fixade lite snabb "middag" och sen blev det bara ta det lugnt. Runt 20 tiden kom min värdfamilj hem igen :) Alla jätte trötta, haha. Han prata lite snabbt med dom om hur min helg vart och om hur deras vart. Tjejerna hade gjort bra ifrån sig på tävlingarna :) Kul! 
Sedan blev det sängen strax efter det. I morgon är det Martin Luther King Jr. Birthday Celebration, vilket innebär att barnen är hemma från skolan. Min värdpappa är dessutom ledig från jobbet, vilket innebär att även jag är ledig ;) Naaaajs!
 
 
 
 

2014-01-18
23:02:00

Girl's Night!
Herre jösses vilken skillnad det blir här i huset när det inte är någon hemma. Så sjukt tomt och tyst. Nästan lite väl tyst, haha. Fast ändå lite skönt får jag ju erkänna ;) Hur som helst, dagen flöt på. Jag gjorde typ inget speciellt. Förutom att städa lite, sjunga jätte högt i duschen och förbereda inför kvällen. Snöade gjorde det också. Så gott som hela dagen -.- Vilket skapade funderingar på om det skulle kunna bli någon tjejkväll eller ej. Vissa av mina vänner var inte säkra på om de fick lov att ta bilen. Men i slutändan kunde de flesta komma :) Förstod att de tvivlade dock. Var själv ute i snön med bilen en sväng för att handla frukt till min fruktsallad. Slirade rätt bra på vissa ställen. Som tur va så slutade det snöa runt 17-18 tiden. Så då tänkte jag vara duktig och skotta bort snön fram till ytterdörren. Tänkte att det vore bra om min gäster hittade fram till dörren liksom ;) haha När jag väl gjort det så kändes det jätte dumt att sluta, så det slutade med att jag skottade hela garageuppfarten. De ni ;) höhö, kände mig inte dåligt duktig då alltså! Och jag hann göra klart hela uppfarten innan några gäster kom, vilket var bra. Sen hann jag in och värma upp mig lite innan Sophie kom :) Strax därpå kom Natalia också. Vi tre fick en egen liten tjejkväll till att börja med eftersom att mina fyra resterande tyskar inte kom förrän lååångt senare. Visste i och för sig att dom skulle bli lite sena (men kanske inte SÅ sena). Hur som helst, jag fick tid att visa Sophie och Natalia runt i huset, de fick chansen att gosa med Scooter (hunden) som var hur lycklig som helst att det kom folk som ville ge han massa uppmärksamhet ;) haha Sen fixade vi pizza och bara satt och prata. Super mysigt. Egentligen hade jag tänkt beställa pizza på nått fancy ställe och åka och hämta. Meeeen eftersom det var oklart hur många som faktiskt skulle komma, så fick det bli köp-pizza som vi värmde i ugnen. Haha, men de funka lika bra det ;) Sen blev det ju fruktsallad och vaniljglass på det. DÄR hade jag i vart fall gjort nått. *Stolt*

Sen kom då äntligen mina tyskar. Nicki, Sophia, Jasmin och Saskia :) Precis lagom till att få fruktsallad och glass. Så då blev det ännu mera snack. Det är väldigt kul ändå när alla kan dela med sig av sina "Au Pair historier" :) Och för varje dag som går inser jag vilken tur jag haft ändå med min värdfamilj :) Mina vänner säger alltid "Your hostfamily seems sooo nice", "If I was extending, I would love to extend in your family" osv. ;) haha Men jag visste att jag hade en awesome värdfamilj långt före dessa kommentarer. Så det tackar vi för :)
 
Alla utom Sophie åkte hem runt elva. Hon skulle sova över :) Wiihoo! Så vi satte på en film (The Bounty Hunter) och somnade typ till den. Lyckades dock lägga oss där vi skulle och sova ordentligt sen när filmen va slut ;) 
Hade en bra kväll, även om vi inte gjorde så mycket. Det var trevligt att bara sitta och prata med :)
 
Fruksallad på g
Skottar snö! Like a boss!!!!
Natalia och Sophie :)
 
 

2014-01-17
21:08:00

När värdfamiljen är borta dansar Elin på bordet.....eller?
Helloj!
Eeh,...sorry för den dåliga uppdateringen. Ännu en gång. Jag blir nog bara sämre och sämre på detta. 
 
Just nu sitter jag ensam här i det stora huset. Min värdfamilj drog iväg till Indiana så fort min värdpappa kom hem från jobbet. Tjejerna ska ju tävla i simning där i helgen, så då är det bara lilla jag hemma. Någon måste ju passa huset, hunden, katten och fiskarna ;) haha För någon vecka sedan tänkte jag att det hade vart kul att hänga med. Men just nu känns det skönt att stanna hemma. 
På förmiddagen hade jag och pojkarna en playdate med Laura och hennes pojkar :) Det var kul, och 4-åringen var hur glad som helst att det kom någon ny han kunde visa sina wii-spel och coola leksaker för! haha Alltid kul med besök. Laura har två värdbarn på 1år och 2år. Huuur söta som helst :) Tyvärr hade min kära 1-åring lite problem med att han inte fick den uppmärksamhet som han brukar få, haha. Annars gick allt bra och vi fördrev hela morgonen/förmiddagen med lek. Vid lunch åkte dom hem och strax efter det kom tjejerna hem från skolan. Dom hade bara halvdag idag. Drog och släppte av 4-åringen på skolan, hem och lägga lill-killen, se till så tjejerna packade inför helgen, fixa tvätten etc. Blev en lång dag eftersom min värdmamma kom hem rätt sent. Stressigt värre blev det sen, haha. Sekunden hon kom innanför dörren var det full rulle och panik att få ordning på allt inför helgen och bilfärden. Jag fick i uppdrag att ta hand om lill-killen. Se till så han fick mat i sig, klä på ytterkläder osv. Gjorde mitt bästa för att hjälpa till i paniken ;) hahaha Till slut lyckades dom ta sig iväg. Det snöade under dagen och höll fortfarande på när dom skulle åka. Så jag hoppas inte dom får några svårigheter med väglaget. 
Som sagt, själv sitter jag här nu och kollar på Hawaii five-0. Inom kort ska jag dock se till att kolla på "12 years a slave". Har sett fram emot att se den länge nu. Verkar sjukt bra! Egentligen ville jag få igång Netflix, men jag vet inte riiiktigt hur jag ska lyckas med det. Jag må ha bott här i 5 månader, men det är fortfarande MYCKET med tv:n jag inte har koll på. Haha ;) Men precis som hemma i Sverige så kollar jag ganska lite på tv. Så jag antar att det är därför. I kväll blir det bara chillkväll. Sjukt skönt ändå. I morgon kommer kompisar hit. Kände att nu när jag för första gången är ensam hemma en hel helg så får jag passa på att bjuda hem massa kompisar ;) haha Självklart fick jag tillåtelse till detta. Min värdpappa bad mig bara att försöka att inte bränna ner huset, haha. Det ska jag väl ändå klara ;) 
 
För att uppdatera lite annat som hänt sedan förra helgen:
I söndags hängde jag med min värdfamilj på min värdmammas brorsdotters baptism. Hade tänkt stanna hemma först, men sen tänkte jag att det kunde ju va kul att se hur det går till här. Och det var kul att se hur likt, fast ändå olikt det är från det dop man själv vart med om :) Sen är det ju som alltid trevligt att träffa släkten :) Dock var det så mycket folk hemma hos min värdmammas bror sedan så jag fick inte riktigt chansen att hälsa på alla. Sånt ger mig typ ångest. Hatar att tänka att dom ska se en som en sån där dryg jävel som aldrig hälsar på någon. När man officiellt har hälsat så är det ju bara att köra på sen. Inte för att alla dessa människor ansträngde sig att hälsa på mig heller i och för sig......men ändå, haha. 
Har förresten fått nya uppdrag när det gäller måla tavlor. Nu är det fler som vill ha konstverk ;) haha Det går bra nu! 

Förutom detta så har det inte hänt så jätte mycket spännande denna veckan. Igår (torsdag) var jag på Cluster meeting. Var super länge sedan sist känns det som. Denna kväll var det Bingo som gällde, haha. Trodde jag skulle dö när jag fick mailet först. Men det är ju alltid kul att träffa de andra au pairerna. För att markera numrena så använde vi fruitloops (frukost flingor- otroligt onyttiga). Väldigt kreativt ;) haha Hade en trevlig kväll och jag vann faktiskt tre gånger!! Wihooo! Vann min alldeles egna nalle med "Au Pair In America" t-shirt (har ju en sådan på mitt rum redan), nyckelband och kylskåpsmagnet (Au pair in America grejer) och en handkräm. Sophie vann säkert 5-6 gånger! Hon gav mig faktiskt en av sina priser innan jag vann :) Så söt är hon. Så förutom mina egna vinster så fick jag också ett paket med m&m's ;) Najs! 

Nej, nu ska jag kolla på min film tror jag. Eller sjunga karaoke, eller dansa runt i vardagsrummet, eller något annat skumt som jag numera kan göra eftersom jag är ensam hemma ;) hahaha 
 
Full bingobricka! DE NI !!!!!! 

2014-01-11
23:06:00

Bar-besök, födelsedagsfirande och mexikanare!
Lördag! En lugn förmiddag där det inte hände så mycket. Skypade med mamma och pappa. Var en ganska händelselös dag fram tills kvällen då jag mötte upp några kompisar för att fira Jasmin's födelsedag (en annan tysk tjej).
Till middag blev det mat från Smash Burger ;) haha Ingen orkade laga middag. Så jag följde med min värdpappa för att hämta upp maten. Senare drog jag hem till Nicki och ladda inför födelsedagsfirandet. Ställde bilen hos Nicki och sen fick jag åka med i Sophias bil. Vi mötte upp Jasmin och Saskia (ännu en tysk tjej) på Alley64 Bar & Grill i St. Charles. Där träffa vi även Natalia och Zamira (en ny mexikansk tjej som vi inte träffat tidigare). Har dock pratat om att ses ett tag. Hon tillhör inte Au Pair in America, utan det var någon annan agentur. Väldigt trevlig tjej :) Jasmins födelsedag var dock egentligen inte förrän i morgon, men eftersom vi stannade tills efter 24:00 så hann det ju bli hennes födelsedag ;) Tyvärr kunde ju inte jag, Sophia eller Natalia dricka nått eftersom alla tre körde bil eller skulle köra bil senare :( Så nästa gång får någon annan köra, eller så får det bli en taxi! Vi hade en trevlig kväll dock. 
Träffade tre mexikanare när vi var där. Det började med att jag bad en av dom att ta kort på oss. Sen ville två av dom att vi skulle säga grattis till den tredje killen som just då var i baren. Enligt dessa två så var det hans födelsedag idag. Jag var dock helt säker på att det INTE var hans födelsedag. Kände att hans kompisar säkert bara ville jävlas med honom ;) haha Vilket visade sig vara sant. 
Sen blev dom sittandes vid vårt bord ;) haha Sjukt trevliga var dom. Dom tyckte det var jäääätte häftigt att vi kom från Europa! 
Vad det gäller killen som INTE fyllde år idag så visade sig istället att han fyllde år på exakt samma dag som jag gör. Lika gammal dessutom! Detta tyckte ju jag var helt otroligt. Jag går ju här i min egna lilla värld och tror att jag är den enda som fyller år den 29:e december, haha. Sen träffades jag ännu en snubbe som fyller år den dagen + att en av de tre killarnas bror också fyller år då. HALLÅ!!!! Slog helt klart rekord i att träffa folk som fyller år samma dag som jag, hahaha. Sjukt! 
Senare drog vi vidare till Alibi (en bar/klubb som låg precis intill). Natalia och Zamira hade dragit dit lite tidigare än resten av oss. Där fick vi chansen att dansa lite. Eller ja, jag och Nicki dansade i vart fall ;) Mexikanarna hängde på. 
Hade en kul kväll! 
På väg till bilen sedan mötte vi några snubbar som undrade om vi kunde köra hem dom. Tydligen hade killen som körde "råkat" bli full han också. OJ DÅ, så det kan bli liksom. Även om vi haft tid att köra hem dom så var ingen av oss så sugna på det. Så vi lämnade dom där med sina problem. Haha, ondskefullt värre! Meeeen de va ju inte ett så smart drag från deras sida direkt. 
Hemma hos Nicki tog jag bilen och drog hem och kasta mig i sängen direkt :) Bra kväll!
 
Från vänster: 
Sophia, Jasmin, Saskia, Nicki och Jag :)

2014-01-10
20:46:00

Den dåliga uppdateringen
Hej hopp! 
Ja som ni antagligen märkt har min uppdatering vart värre än värst det senaste. Meeeen jag skyller på att det vart jul, nyår osv. Har ju äntligen lyckats uppdatera om just dessa händelser. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga ;) Hur som helst. Jag tänkte nu bara ge er en sammanfattning av vad som hänt sen jag kom hem från Philadelphia/NY.
 
Helgen efter jag kom hem drog jag och Sandra till Woodfield Mall och shoppade. Eller ja, jag lyckades i vart fall köpa mig ett par nya boots. As coola :) Annars blev det inte så jätte mycket mer. Vi provade på att äta på Rainforset Cafe, vilket var en upplevelse måste jag säga. Ni hör ju på namnet liksom. Rainforset cafe. Behöver inte säga så mycket mer. Det var som att kliva in i regnskogen. Akvarium med färgglada fiskar, träd och buskar precis överallt, stjärnhimmel i taket, dimma, vattendrag, åska med jämna mellanrum och mängder av djurläten. En kul upplevelse om man inte gör det för ofta. Kan tänka mig hur störande alla apor lär vara i längden, haha. Åt i vart fall as god mat. Körde på lax. Kände att jag inte ätit fisk på evigheter. Och gott var det som sagt :) 
Sedan fick jag kämpa mig hem i snökaoset. Började snöa ordentligt precis innan jag åkte hem. Gps:n tog dessutom nån jätte mystisk väg. Men jaja, jag kom ju hem i vart fall. Min värdpappa smsa mig när jag var på väg hem och kolla så jag var okej. Han hade nog dålig samvete eftersom jag frågade honom om det skulle snöa idag innan jag åkte till köpcentret ;) "No, i don't think there will be any snow today. Not much at least". Haha, där hade du allt fel gubbe lilla! 
 
Sedan förberedde vi oss på den "arktiska kylan" som väntade. Och kom, det gjorde den. På måndagen hade vi väl minst 35-40 minusgrader + en iskall vind på det. HÄRLIGT!! 
Mina värdbarn var hemma från skolan både måndag och tisdag. Mina värdföräldrar var båda hemma från jobbet på måndagen. ALLT blev inställt typ. Tror inte jag varit med om något liknande faktiskt. Men det var sannerligen kallt. Min kompis Laura la ut en video på fb där hon visar hur enkelt det blev att göra vatten till snö i denna kylan. Hon gick bara ut med ett glas vatten, sedan kastade hon vattnet upp i luften och ner föll snö. HELT GALET!!! Jag svär på att andedräkten nästan frös och föll till backen när man gick ut. 
På måndagen (när det var som värst) så gick jag faktiskt utanför huset. Solen sken och det var ju toppen väder, om man bortser från kylan. Så jag var tvungen att ta lite bilder på snön. Stannade inte ute länge kan jag ju säga. Räckte med ett par minuter och sen hade jag frusit ansiktet av mig. Brrrrrr!! 
Ni har kanske läst om detta på nyheterna eller nått? Det borde ju ha uppmärksammats en hel del eftersom det tydligen är det kallaste som varit här på 20 år. 

Så måndagen blev en lugn dag. Hela dagen ägnade jag åt att måla på tavlan till min värdmammas systerdotter (tavlan som mormorn har beställt). Och jag gjorde faktiskt klart den! Sedan blev det Harry Potter maraton. Eller ja, vi såg åtminstone hela 2:an och 3:an på rad. Den 4:e filmen såg vi någon dag senare :) 
 
På tisdagen åkte jag till flygplatsen och hämtade upp Nicki och Sophia. Deras plan från Boston blev inställt på söndagen så dom kunde inte komma hem förrän två dagar senare. Så då var lilla jag snäll nog att hämta upp dom :) Kände mig stolt att jag tog mig dit på egen hand och sedan även utan problem hittade tillbaka till bilen i parkeringsgaraget. Poäng till mig! ;) På eftermiddagen skulle jag följa med yngsta tjejen till en målarkurs som hon anmälts till. Så min värdmamma frågade om jag ville följa med henne på dessa lektioner (även om det är på min lediga dag). Inga problem tyckte jag. Men eftersom det vart så kallt så var ju även denna kursen inställd, så det blev inget med det denna gången. 
 
På onsdagen stannade min värdpappa hemma eftersom att "värmepannan" (eller vad jag ska kalla den) hade gått sönder och en snubbe skulle komma och kolla på den. Så blev lite chockad när jag kom upp på morgonen och så är han hemma ;) haha Men som sagt, jag jobbade ändå så han kunde få gjort lite andra grejer. 
Sen jobbade jag som vanligt på torsdag och fredag. Blev en väldigt kort och go vecka ;) hehe 

Jahopp, ja där fick ni en liten uppdatering av den veckan. Hoppas jag inte förvirrat er för mycket. Här kommer lite bilder också när jag ändå är igång.

Bara en bild på allt godis och alla kakor jag samlat på mig över jul. Nästan allt är skickat från Sverige.
Tack, jag tror jag klarar mig ett bra tag framöver nu ;)
Rainforest Cafe
Natthimmel med "fallande stjärnor"
 

En liten artikelbild angående kylan här borta ;)
 
 

2014-01-03
13:25:00

Årsresumé 2013
Tänk att nu har det ju återigen gått ett år. Tiden går ju så rysligt fort. Så då sitter jag här och funderar över : Vad hände under 2013 egentligen? Kollar igenom massa bilder för att påminna mig själv, vilket tar mig tillbaka till sjukt roliga stunder som passerat. Låter väldigt filosofiskt, jag vet ;) Så jag tänkte (precis som mina svenskar också gjort) ge er en liten sammanfattning av året 2013. Det har ju vart ett väldigt bra år och mycket har hänt måste jag säga. Så nu tänker jag som sagt bjuda på några av min favoriter. Titta och njut mina kära vänner :)
 
Åkte till London med världens bästa <3
Käraste Linda kom hem från Australien! :D <3
Åkte till Paris med Alice för att hälsa på min gullemugg Josefin! :)
......där jag även åt SNIGLAR!
Min fina fyllde 20 år! <3
Lillebror slutade 9:an :)
Hade en helt awesome reunion med mitt KAOS-gäng från teknisktbasår :)
Drog på Lane Loges Dansvecka med mina Buggbrudar ;)
.....då vi också solade på kusten och fick sommarens snyggaste brännor
....och stal en plansch! ;) hahaha
Hade foto-session i skogen med Elise! :) (Tusen miljoner myggbett på det)
Åt super god middag på Nösse-campingen med mamma :)
Världens sötaste lilla tjej kom till världen :) 
Va på spaning efter Josefins "dans-gud" med blå myggjagare, gröna byxor och rockabilly frilla på frykdalsdansen i Sunne ;)
Drog till Sthlm för att fixa visum inför mitt kommande äventyr!
Hade en underbar återförening med älskade vänner på kusten! <3
Älskade Linda kom på besök och vi tog en fika på Café Mitt på Lee :)
Sista buggen (för min del) avslutades i en turnébuss ;)
12 Augusti 
Lämnade Sverige för att dra iväg på mitt livs äventyr. Ett år som Au Pair i USA :)
Gick på toa på Island ;) (något som helt klart borde ingå i allas "Bucketlist's")
Träffade Micaéla, som blev min resekompis :) Hade vårt egna "kontor" på planet
Gjorde min längsta flygresa hittills! 
Träffade grymmaste tjejerna på Orientation i NY <3
Besökte NYC!!!!!
Flyttade in hos världens bästa och snällaste värdfamilj med 4 underbara ungar :)
(Fick tyvärr ta en höstbild, då jag inte har någon bra sommarbild)
 
Fick träffa "Optimus Prime" från Transformers! (BEST DAY EVER!)
Fick nya vänner från världens alla hörn!
Såg Avicii, Armin van Buuren, Jason Derulo, The Wanted mfl. live på Pepsi jingle Bash!
Firade Amerikansk Jul
Fyllde 21 år!
Sedan avslutades året med Nyårsfirande i NYC :)
 
 
 
Andra grejer som hände var ju då följande:
* Införskaffade nya glasögon. Kör numera på "hipster"-varianten
* Praktiserade/Jobbade på dagis! Tack vare detta kunde jag få ihop de timmarna av barnerfarenhet jag behövde för att kunna resa till USA som Au Pair :)
* Tog Amerikanskt körkort
* Prövotiden på mitt Svenska körkort gick ut 

Musiken som alltid kommer påminna mig om detta år är:
* En Annan Värld - Stiftelsen
* En Clown i Mina Kläder/ Nu vill jag dansa - Donnez
* This Is What It Feels Like - Armin Van Buuren
* Wake Me Up - Avicii
* Safe And Sound - Capital Cities
* Katy Perry - Roar
Och många många fler säkert....
 
Och med det så vill jag tacka för detta året! Nu laddar  vi om och påbörjar ännu ett nytt år med nya möjligheter! Tror att 2014 kommer bli minst lika Awesome som 2013 :) 
God Fortsättning på er alla. För övrigt har jag inte avlagt något nyårslöfte i år. Det enda jag ska göra är att leva livet bäst jag kan :) 

PÖSSPÖSSPÖSS
 

2014-01-02
23:11:00

Bye Bye Philadelphia
Torsdag. Var vi trötta idag eller? Typ lite. Micaéla skulle upp och jobba på morgonen. Själv låg jag kvar och sov som en gris. När barnen kommit iväg till skolan kom Micaéla dock tillbaka och sov en stund till, haha. Så där låg vi helt döda. Till slut fick vi tvinga oss upp dock och dra vidare till Philly. Var ju tvungen att hinna med lite sightseeing innan jag skulle hem. Så det blev ta en promenad i kylan och besöka Rocky-statyn och "The Rocky steps" utanför Philadelphia Museum of Art. Det var kul att se hur många människor som sprang upp för trapporna medan någon annan filmade osv. Precis som i filmen ;) Hade gärna gjort likadant, men det fick räcka med foton denna gången. Va inte så sugen på att börja springa i mina tjocka boots upp för den lååånga trappan. 
 
Besökte också "The Love sign" :) Kul att se. Tror nog jag fick med mig de mest populära och kända turistattraktionerna i Philly. Hääärligt! 
Efter sightseeingen tog vi en snabb lunch, innan det var dags för mig och Micaéla att skiljas åt och ta olika tåg. Tråkigt att säga hejdå, men jag vet ju att vi kommer ses snart igen ;) Vet nämligen att Hanna och Micaéla planerar ett besök i Chicago i vår. Kommer bli awesooome! 
Satte mig på tåget som tog mig direkt till flygplatsen, vilket var najs. Snabbt och enkelt hittade jag säkerhetskontrollen och sedan min gate. Min mobiltelefon var precis på vippen att få slut på batteri. Så det var tur jag hittade ett eluttag precis vid min gate där jag satte mig på golvet och laddade. Hade bra ont i rumpan efter att ha suttit där ett tag. 
Mitt plan var försenat med 20 minuter till att börja med. Sedan  blev det en timma. Därefter ytterligare 30 minuter försenat. Baaaaaah! Snöstorm i Chicago gjorde det svårt för planet att ta sig till Philly. Så jag och resten av passagerarna fick vänta och vänta på flygplatsen. Tur jag hade en bok att läsa, annars hade denna väntan vart sjuukt dryg. Till slut kom ju äntligen planet. Men när vi väl klivit på planet så fick vi ju vänta ytterligare en timma eller så på att få komma upp i luften, eftersom att snöstormen nu tagit sig till Philly istället. Så sjukt typiskt! Blev en lång kö med flygplan som väntade på sin tur. Däremellan skulle alla plan frigöras från all snö och is som lagt sig på vingarna osv. Så det tog ju sin lilla tid! 
Dock är jag tacksam för att jag ens kom hem idag och att vi tillslut lyckades komma upp i luften. Planet hade ju lika gärna kunnat bli inställt liksom. Under hela min väntan smsade jag med min värdpappa och informerade honom om hur läget såg ut. Hemma hade han hållit koll på vart mitt plan befann sig så han sedan kunde hämta mig på flygplatsen i Chicago. Vilket jag väldigt mycket uppskattade :) Så där stod han och väntade när jag äntligen kom fram. Då blev det hem och sova! 

 
Efter dessa bilder så tog batteriet på min kamera slut, så då fick Micaéla ta över. Ska ladda upp resten av bilderna så fort jag fått dom av Micaèla :)

2014-01-01
22:27:00

New Years Eve :)
Gott Nytt År på er allihopa!
Idag bar det av till New York för att fira Nyår. Micaéla jobbade på morgonen (medan jag låg och sov, haha). Sen på förmiddagen tog vi ett tåg från New Jersey till NYC. Så nu har jag besökt två nya delstater under min resa ;) Pennsylvania och New Jersey, CHECK!
Jösses om det var kallt idag eller? Huuuujedamej! När vi väl kom fram till Penn station mötte vi upp några vänner till Micaéla. Sofia, Alex, Emelie och Helen :) Efter det stack vi direkt och hämta ut biljetter som vi bokat till en nattklubb för i kväll. Kön var sjuuukt lång asså. Många som tänkt sig en natt ute i NY ;) 

Sen drog jag och Micaéla vidare till Brooklyn för att checka in på vårt hotell. Efter några turer på tunnelbanan kom vi tillslut fram. Fick t.o.m transfer från tunnelbanestationen till hotellet. Inte helt fel. Fick dock vänta på den ett bra tag. 
Hotellrummet var sjukt fräscht ändå och sängen var stooor ;) Vi stannade dock inte så länge. Gjorde oss klara inför kvällen innan vi drog vidare till resten av tjejgänget som befann sig i en lägenhet i Williamsburg. Hade nog typ tre tröjor och dubbla tights på mig. I den kylan var det bäst att man bunkrade upp asså. På vägen dit skulle jag köpa min första flaska vin i en vanlig liquor store. Självklart är det ingen här som bryr sig om legg osv. så det behövde jag såklart inte visa. VÄRSTA BESVIKELSEN!! Nu när jag "precis blivit vuxen" och allt ;)
Vi hade i vart fall en väldigt trevlig förfest innan vi drog vidare mot Times Square. Självklart kom vi aldrig riktigt fram till Times Square eftersom det var HUR MYCKET FOLK SOM HELST! Så vi fick stå lååångt långt bak. Försökte nog varenda gata för att komma närmare, men utan resultat. Vi fick i vart fall se fyrverkerierna och känna vågen av "HAPPY NEW YEAR" som spred sig från Times Square och bakåt ;) Men det var helt sjukt vad folk trängdes egentligen. Jag höjde armarna i luften för att kunna filma med mobilen. När jag väl skulle ta ner armarna igen så var det totalt omöjligt eftersom folk trängdes och puttades så. Så jag fick stå där med armarna i vädret, haha. Såg säkert jätte kul ut ;) Dock måste jag säga att vi höll värmen rätt bra där i folkmassan, haha. Med tanke på hur svinigt kallt det var annars. 
Senare efter 12-slaget fick jag mig ännu en härlig reunion då vi mötte upp Hanna (som jag också träffade på orientation). Så himla kul att jag fick mig en så kär dubbel-reunion :D Saknat er brudar <3
Sen bar det då av till Yotel (klubben vi fixat biljetter till). Glada var vi eftersom det var gratis drinkar i baren större delen av kvällen ;) haha Hade en super kul kväll med massor med dans. Kändes som det var år och dagar sedan man var ute och dansa.
Kvällen slutade som sådan: Dansa tills Yotel stängde, följa Hanna hem, sjunga "Emil i Lönneberga låtar" på tunnelbanan, promenera från stationen till hotellet med gps-hjälp. Klockan var 06:00 när Elin och Micaéla kom fram till hotellet ;) haha därefter väntade ca 2 timmars sömn innan det var dags att vakna igen för att hinna äta frukost innan utcheckningen. Kaos om något! Vi drog oss istället vidare till Emelies lägenhet och chillade där innan vi senare mötte upp Hanna på Penn station och tog tåget hem. Blev middag på en jätte mysig restaurang på kvällen och jag fick även chansen att få en rundtur i Hannas hus :) Sedan avslutade jag och Micaéla denna nyårsdag med en kopp te och att somna till filmen "Föräldrafällan".

Hoppas ni alla där hemma hade ett grymt nyår! 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER! 

Här kommer min nyårsafton & nyårsdag i bilder:
Är det nyår i NY så är det ;)
Fyrverkerierna låångt bort på Times Square
Yotel
Statue of Liberty
 Mysmiddag i New Hope :)