typesomielin.blogg.se

2013-11-30
23:45:00

Julkänslor
Hellu! 
Idag började min dag inte så jätte bra. Skulle åka till köpcentret för att försöka byta ut en av mina julklappar, men tyvärr fanns den inte i rätt storlek. Ringde därför till ett annat köpcenter för att kolla om den finns att hämta där. Pratade nog med tre olika personer som nog dock var lika förvirrade. Slutade med att jag fick svaret "Nej, den finns inte här tyvärr". Baaaah! Typiskt. Nå väl, vi får väl tro det går bra ändå. 
Sen blev det fixa klart det där sabla paketet som skulle skickas hem till Sverige! Jag hoppas innerligt ni kommer gilla era julklappar nu där hemma, kära familj ;) Det har inte varit lätt detta ska jag säga er. Vet inte vad som är fel på mig. Men hur jag än gör så är det nått som ska krångla. Det är väl lagen om alltings jävlighet som är i farten tänker jag. Hur som helst, fick tejpat ihop lådan efter att ha lyckats pressa ner alla paket i den. Blev rätt bra ändå tillslut. Skönt det! Sedan fick jag skypa med mamma & pappa, Julia och Linda :) Alltid lika härligt! 
 
Idag var det soligt och faktiskt ganska så varmt ute. Ingen bitande iskyla. Min värdpappa var ute och klippte ner buskar och gräs i rabatterna på framsidan. tjejerna var super duktiga och hjälpte till. Men dom var nog mest exalterade över julbelysningen som dom satt upp. Dom hade också köpt nya "lyktor" och satt upp längs med gången fram till ytterdörren. Så nu har vi precis likadana polkagris-lyktor som grannen har ;) hehe
Jag for iväg och postade mitt paket. ÄNTLIGEN!! Det gick ju galet smidigt nu när jag redan hade lådan klar och t.o.m fyllt i blanketten som skall fyllas i. Ska tänka på det till nästa gång.
Egentligen var det meningen att jag skulle träffa Sophia sen, men min värdfamilj skulle iväg och se "Frozen" på bio. Jag och barnen hade taggat inför den här filmen i flera veckor. Jag kände att jag MÅSTE ju bara gå med. Så vi möttes upp vid 4 tiden och såg den tillsammans. Lill-killen följde också med och skötte sig förvånansvärt bra. Filmen var jätte kul och musiken var hur bra som helst. Storyn var inte riktigt som jag föreställt mig. Men det var bara bra tyckte jag. Super mysig film i vart fall. Barnen gillade den också. Direkt efter filmen for min värdfamilj hem och jag for till Wallmart en snabbis för att försöka hitta lite grejer till min adventsljusstake och till barnens advents kalender. Sen bar det av till Sophia. Vi satte igång ett 3 timmars medley av jullåtar på youtube och drog sedan igång med att baka chocolate-chip cookies. Hjälpte också Sophia med hennes adventsljusstake. Eller ja, hon hade fått ett adventsljus av sin moster på posten. Mycket smartare och enklare egentligen. Varför tänkte vi aldrig på det mamma? ;) Typsikt! Jaja, jag får lösa det på annat vis. Skapelsen blev väldigt fin. Kakorna däremot blev jääätte fula. Dom smakade inte så mycket, men dom blev godare och godare som tur va, haha. Antar att det berodde på att vi ändrade receptet lite eftersom vi inte hade exakt rätt ingredienser. Men dom blev helt okej. Sophias värdmamma tyckte om dom åtminstone.
Kom riktigt i julstämning där under kvällen! Naaajs! Vi började faktiskt även att torka apelsiner i ugnen, som Sophia tänkte ha som dekoration sedan. Efter allt bak och pyssel kollade vi på "Easy A". Kul film med snygga Penn Badgley. Blev sjukt sugen på att kolla på "Gossip Girl" efter det. 
Satt och pratade i Sophias rum ett tag efteråt också. Mysigt! I morgon ska vi dra till Chicago för att kolla in Shedd Aquarium. Kommer nog bli najs.

Åååh när jag kom hem så lyste julbelysningen så fint i buskarna framför huset. Egentligen är jag inget stort fan av blandade färger i belysningen. Original är alltid bäst. Men i detta fall så tyckte jag faktiskt att det inte var så illa. Såg hemtrevligt ut på nått vis :) 

Natti natti folket! I morgon är det December och första advent! Wiiihooo
 
 

2013-11-29
22:08:00

Black Friday
Hej hopp! Fredag idag och jag är ledig. Eller ja, inte helt ledig. Snarare halv-ledig. Min värdpappa var hemma från jobbet, men han hade grejer att fixa. Så jag fick passa barnen några timmar på eftermiddagen. Jag tror hans tanke var att fixa nya däck till bilen. Dock vet jag inte om han lyckades hitta några som han ville ha. 
Jag började dock min morgon med att dra iväg till Hollister igen eftersom "halva priset"-rean fortfarande var igång en timma till. Som sagt, det är ju "Black Friday" idag. Tänk vad jag hört mycket om denna dag. Hela veckan har det annonserats om olika erbjudanden. Min värdmamma berättade här om dagen att hon själv brukar hålla sig långt borta från affärer och shopping denna dag. Hon anser att det har börjat gå överstyr....ordentligt ;) haha Men jag som aldrig tidigare upplevt detta fenomen var ju tvungen att få en liten smakbit såklart. Besökte några andra butiker när jag ändå var igång och kom hem med ett par nya jeans, en skjorta, pyjamasbyxor i flanell, ett linne och en klänning. Efter det kände jag att jag spenderat nog (även om jag köpte allt på rea). Kön var inte riktigt lika våldsam som igår inne på Hollister. Men nära nog. På Victoria's secret var det också rätt kaos. Fast det hade tydligen vart värre tidigare under morgonen. Höll mig åtminstone borta från Target, Wallmart, Kohl's och större köcentrum idag. Var nöjd med det jag handlat så jag behövde liksom inte så mycket mer just då. 
Hem for jag och då var det dags att passa barnen. Barnen lekte dock väldigt bra på egen hand ett bra tag. I brist på annat fixade jag två av barnens tvätt, eftersom det inte blev gjort igår. Fixade min egen också. Lill-killen åt tidigare lunch än dom andra tre och sen fick han ta en tupplur. Sedan hjälpte tjejerna mig blanda smeten till pannkakor som jag fixade åt dom till lunch. Själv åt jag ost och broccoli soppa som min värdpappa fixat åt mig. Naaajs :) 
Tjejerna tränade senare på att dansa till "YMCA" ;) haha Filmande deras framträdande med min mobiltelefon. Dom är ju för söta ändå. När min värdpappa kom hem skulle han fixa en av baklyktorna på bilen så han blev kvar ute i garaget. De tre barn som inte sov gick också ut en stund. Dom hoppades nog på att få sätta upp julbelysningen. Dock var det något som skall göras i morgon. Min värdmamma kom hem från jobbet tidigt och då var jag åter ledig igen :) 
Eftersom jag och Sophia är dom ända i vår närmaste "kompis-krets" som är hemma över Thanskgiving så bestämde vi oss för att äta middag och gå på bio i kväll. Först drog jag iväg till postkontoret dock för att försöka skicka iväg mitt paket till Sverige. Det gick ju sådär. Eftersom jag inte hade någon låda hemma fick jag köpa en där. Men ingen av dom passade speciellt bra till presenterna jag hade. Så jag fick köpa en låda och ta med hem för att packa om och organisera bättre. Baaaah -.- tröttsamt! 
Sen mötte jag upp Sophia på Panera Bread. Efter god mat drog vi vidare till bio:n. Min fjärde fredag i rad som jag går på bio nu ;) hahaha gör jag inget annat eller? Ne, tydligen inte. Kvällens film blev i vart fall "Delivery Man" med Vince Vaughn. Den var nog mindre kul än jag förväntat mig (även om den var rätt kul). Men den var samtidigt så himla mysig på nått vis :) Det gillade vi! Efter filmen åkte vi till var sitt hem och jag kröp ner i min varma goa säng. Göött! 
 
 

2013-11-28
23:39:00

Thanksgiving
HAPPY THANKSGIVING kära vänner ! :) Taggad eller vad? Min allra första "thanksgiving-upplevelse". Kändes märkligt att vara ledig idag. Veckan blev oerhört kort. Sov länge. Vaknade dock då och då av allt ståhej där uppe i köket. Kak-bak inför middagen i kväll. Jag började min dag med att packa in paket (de "svenska" julklapparna). Resten får jag fixa sent i kväll. I vardagsrummet satt barnen och min värdpappa och kollade på "Macy's Thanksgiving Day Parade" i New York på tv. Det får mig att inse hur stort Thanksgiving egentligen är. Hade vart kul att vara i NYC och se paraden på riktigt. Det får bli en annan gång ;) Just nu får det duga med tv:n.
 
Runt 2-3 tiden drog vi iväg till mormorn och morfarn på middag! Fick träffa några nya släktingar jag inte träffat innan. Trevligt! Mormorns bror var en av dem. En riktigt kul snubbe. Till mig sa han :"Så jag hörde att du var från Danmark?". Haha, ne du. Inte direkt ;) 
Hade längtat efter den här middagen hela veckan typ. Sjuuukt mycket mat var framdukat på långbordet som kvällen till ära dykt upp. Alla fick sätta sig och sen blev det en snabb bordsbön för att tacka för maten, familjen osv. Jag blev väl inte direkt chockad, fast ändå lite. Jag visste nog inte riktigt hur jag skulle bete mig, haha. Men det var roligt att se hur det fungerar, eller vad man ska säga :) Sen högg alla in! Guuuuud va mycket god mat det var. Som alltid! Självklart fanns det kalkon ;) Dock var den redan uppskuren så fick aldrig se den "hel". Önskar jag hade haft med mig kameran vid bordet så jag hade kunnat ta ett kort på all mat. Men kameran befann sig i min väska låååångt bort från bordet. Så tyvärr blev det ingen "mat-bild". Fyllning (stuffing), sweet potatoes, cheese broccoli, svampsås, potatismos och mycket mer gott fanns det. Yummiiie! Har nog aldrig varit så mätt, haha. Tror min värdpappa tappade hakan när han såg mig äta. "Vart tar allt vägen?" ;) haha bra fråga hörredu. 
Efteråt bjöds det på massa kakor. Bl.a dom som min värdmamma bakat. Super goda citronkakor, chocolate chip cookies m.m. 
 
På nått vis kände jag mig rätt osocial många gånger under denna kväll, tråkigt nog. Men jag blev så himla trött efter maten och blev liksom bara sittandes. Dock tycker jag om att ibland bara sitta och lyssna på när dom andra sitter och tjötar. Ibland är det svårt att veta vad man ska säga bara. Nå väl, hade en super trevlig kväll i vart fall. Dom är så härliga alla i den här familjen :)
Kramade om varenda en av dom när det var dags för oss att åka hem. Myys! Nästa gång vi ses blir troligtvis till jul. Herre gud, snart är det jul hörrni! 
 
När vi kom hem vände jag så gott som i dörren och for iväg till köpcentret där Hollister skulle börja ha 50% på hela butiken mellan kl 20 och kl 10 nästa morgon. Öppet hela natten alltså. Tror ni det var mycket folk eller? Oh ja! Helt sjukt. Kön gick så gott som ända ut på gatan. Var så sjukt mätt fortfarande efter middagen, så det var inte jätte kul att stå där i kö i över 30 min. Men men, så är det. Fick det jag behövde och sen drog jag vidare hem med en gång. Utanför Tilly's satt det folk inrullade i filtar och med kaffe i handen. Wow, folk går verkligen in för det här med "super rean" som börjar i morgon då det är "Balck Friday".
Sen var det gött att komma hem till sängen!

Har funderat lite under dagen. Funderat på allt man är tacksam över. Kändes passande eftersom det är Thanksgiving och allt. 
För er som inte vet vad Thanksgiving handlar om, så är det en speciell tid att "give thanks"/tacka och uppskatta familj, vänner, att man har mat på bordet, att man har tak över huvudet osv.
Det började med pilgrimerna som lämnade sina hem och for iväg ut på havet med båt (Mayflower). De reste hela vägen till Amerika, där dom träffade indianer som lärde dom hur man odlar majs och annan mat. Pilgrimerna planerade då en stor måltid/fest för indianerna som tack för hjälpen. Och sedan dess har amerikanarna ätit och givit tack tillsammans med sina familjer på Thanksgiving :) Thanksgiving är för övrigt årets största nationella högtidsfirande i Amerika. Det märks också. Massor av dekorationer, massor av mat osv. Måste säga att det var väldigt kul att få ta del av en riktig Thanskgiving!

Så för att återgå till mina funderingar. Man har verkligen mycket att vara tacksam över ändå. Tänk, det är ju faktiskt inte alla som har tak över huvudet. Eller mat på bordet. Eller familj och vänner som tar hand om en. Det är något jag är oerhört tacksam över! 
Så TACK så mycket! Tack för att jag har världens underbaraste familj, världens bästa vänner, mat, boende och en ljus framtid (får vi tro, haha). Och tack för att jag haft sån tur att hamna i världens bästa värdfamilj här i USA :) Man kan nog inte så mycket mer begära ändå.

KAKOOOOR!!
Världens sötaste "turkey cookies" som min värdmammas svägerska gjort :)

2013-11-27
22:37:00

Super Ultra Busy Wednesday
Idag var "Busy Wednesday" totalt mega busy! Värre än vanligt till och med. Dagen såg ungefär ut som måndag, fast ännu mer bilkörning. 
Äldsta tjejen hade simning vid 11 tiden, så då bar det iväg och lämna av henne. Sen hem så de andra barnen och jag själv fick äta lunch, innan det var dags att åka iväg och lämna av 4-åringen i skolan. Äldsta tjejens simning slutade samma tid som 4-åringens skola började, så sen blev det raka vägen och plocka upp henne. Hem igen så att även hon kunde få äta nått, innan det var dags att sätta sig i bilen igen och åka till nästa simträning (annan simhall så klart). Precis som i måndags så släppte jag av dem båda där. Min värdpappa hörde av sig och sa att han skulle komma hem tidigare. Så vi gjorde upp en deal. Jag hämtar 4-åringen och han hämtar tjejerna. Vid det här laget var lill-killen sjukt less på att åka bil, så då sattes stor tjutandet igång. Efter det var det inget, förutom att sitta och gosa i mitt knä som hjälpte. Hopplösa liv tänkte han nog den lilla stackaren ;) haha Sen kom min värdpappa och tjejerna hem och jag var ledig resten av dagen. Bortsett från en liten stund då han åkte och hämtade mat på Chilli's. Men då spelade dom Wii allihop. Förutom lill-killen förstås, även fast han nog försökte ;) 
 
Efter middagen drog jag iväg för att möta upp Sophia. Planen var att jag idag skulle köpa mina sista "svenska julklappar". Men jag hann bara in i en av de två affärer jag skulle besöka innan dom stängde. Jag tänkte inte alls på att dom skulle stänga tidigt idag. En självklarhet egentligen eftersom det är Thanksgiving i morgon. Baaaah! Så jag fick inte gjort det jag skulle idag heller! I morgon har dom dock öppet hela natten, inför "Black Friday". Helt hysteriskt kommer det bli. Man har ju hört en del liksom. 
Så jag och Sophia drog till The Bar Louie och köpte nått att dricka. Där satt vi och prata i nån timme säkert. Mycket trevligt :) Båda två hade haft en lång dag så vi var båda jätte trötta. Väl hemma ville min värdmamma ha min åsikt angående fotoboken hon och hennes syster jobbat med. Den var nu äntligen klar och skulle beställas. Hur fin som helst! Ett mycket bra jobb har dom gjort. Det luktade kakor i hela huset dessutom. Min värdmamma och tjejerna skulle precis börja baka kakor innan jag åkte hemifrån efter middagen. Kakor som skall tas med till Thanksgiving-middagen hos mormorn och morfarn i morgon. Kommer bli awesoooome! Just det, jag måste ha blivit helt snurrig i huvet efter allt mas hit och dit idag. För på nått vis glömde jag helt bort att jag faktiskt är ledig i morgon. Det är ju Thanksgiving för böveln! haha, så helt plötsligt kände jag "men oj, vad ska jag göra i morgon då?" ;) meen det vet jag nog redan. Middag och midnatts-shopping typ. På fredag är jag också ledig. Min värdpappa är hemma från jobbet. Dock skulle han fixa med en del trädgårdsarbete och frågade om det var ok att jag passade barnen några timmar. Helt ok! Jag har ändå inga större planer. Och som sagt,...jag hade ju ändå glömt bort att jag var ledig ;) hahaha Blev en oerhört kort vecka! Naaaajs. 
 
Åååh på vägen hem från den misslyckade shoppingen förut såg jag alla fina julbelysningar dom satt upp utanför vårt "område". Massa träd helt tänkta med ljus och sen fina grankransar med stora röda rosetter. Lääängtar som tusan till jul nu! Börjar dra ihop sig ordentligt. Kan inte fatta att det är december snart redan. November hann ju knappt börja innan det var över. Såg dessutom en hjort på vägkanten. Första gången sen jag flyttade hit som jag sett ett större djur runt omkring där jag bor. Blev nästan chockad. "Men oj, har vi djur här?" haha, det enda man ser är ju ekorrar och påkörda tvättbjörnar. 
 
Nu ska jag nog kolla på en film innan jag somnar. Egentligen är jag redan super trött. Men en liten film kan man ju ändå få somna till ;) 
 
Natti Natti

2013-11-26
23:44:00

Effektiva Tisdag
Hej och hå! Idag har jag faktiskt INTE såsat bort hela dagen! Bra jobbat av mig ;) Fick faktiskt gjort det mesta som jag planerat hinna göra. Började dagen med en timmas barnpassning, medan min värdmamma var hos läkaren. Efter att barnen gjort sina sysslor blev det spela lite UNO igen ;) Sedan kollade vi på "Donald in Mathmagic land". När den var slut var dom redan hungriga så vi tjuvstartade lunchen. Kort därefter kom min värdmamma tillbaka. För henne och barnen skulle det bli full rulle hela dagen. Fler läkartider, shopping, simning osv. Själv drog jag iväg på min egna shoppingrunda. Julklapps-shopping! De flesta butikerna har redan börjat värma upp inför "Black Friday" på fredag. För er som inte vet så infaller "Black Friday" alltid runt Thanksgiving och det är USA:s största readag. Det är typ då julshoppingen startar. Kommer bli total kaos i butikerna. Min värdmamma sa att hon alltid håller sig lååångt borta från affärer på denna dag eftersom folk är helt galna. Tydligen går det mer över styr för varje år ;) haha, Can't wait to see that!!
Lyckades inte hitta allt jag sökte, så jag måste komma tillbaka i morgon. På vägen hem stannade jag till vid Chase och fixade en bankkonto. Det var ju inte en dag för tidigt liksom! hahaha, guud nej! Detta borde jag gjort för längesen. Hur som helst var super trevligt folk som hjälpte mig. Pratade först med en kille. Han var sjukt trevlig och hade aldrig hört talas om "Au Pair" tidigare. När jag förklarat tyckte han det var jätte häftigt, haha ;) Vi satt där och pratade en bra stund om allt och ingenting. Tillslut kom hans kollega som var den som skulle få hjälpa mig med att öppna ett bankkonto. En minst lika trevlig kvinna var det som snabbt fixade ett konto till mig. Allt gick mycket, mycket smidigare än jag hade förväntat mig. Under tiden som vi höll på med mina papper osv. så kom det ju annat folk som behövde hjälp. En man t.ex behövde bara ha ett kvitto för nånting. Han ställde sig och stirra på mitt pass som låg på disken. Sen sa han: "Förlåt mig, jag kollade bara på passet som ligger där. Vart kommer du ifrån?". "Jag kommer från Sverige" sa jag. "Åh verkligen? Haha, först trodde jag att det stod Sovjetunionen". 
Haha, ne du gubbe lilla ;) Skulle inte tro det va. Sen blev han stående där och prata med mig länge. Han var också jätte trevlig. Slutar aldrig förundras över hur trevliga de flesta man möter är här. Han berättade att han skulle åka till Argentina nu. Tydligen var vinter och kyla inget han tyckte speciellt mycket om. I Sverige hade han aldrig varit, men han har länge drömt om att åka till Norge och se fjordarna osv. Så när han går i pension ska han se till att besöka Island, Norge, Sverige och Finland ;) Bra idé tyckte jag! 
Tillslut fick jag då mitt splitter nya Visa Debit card i min hand och jag kunde nöjd fara hemåt igen. Kunde stolt tala om för mina värdföräldrar att jag FAKTISKT fixat bankkonto idag, haha. Blev kyckling, ris och gröna bönor till middag. Har sedan jag kom hit upptäckt att jag faktiskt tycker om gröna bönor. Weird! 
 
Senare blev det kolla slutet av "Jurassic Park" på tv, innan det var dags för "Chicago Fire". Ligger efter med avsnitten. Egentligen borde jag bara starta om och se första säsongen (har ju inte sett den). För jag har verkligen börjat gilla den här serien. Kanske har det nått med Chicago att göra, vad vet jag ;)
 
I morgon är det Onsdag och då blir det kaos igen med mycket bilkörning. Tydligen ska det bli storm i staterna runt omkring också. Kanske även här? Alla som planerat att resa någonstans inför Thanksgiving har uppmanats att resa redan ikväll i vart fall. Låter kul!
 
PÖSS PÅ ER!
 
 

2013-11-25
22:10:00

Snökaos?
Wooow idag var det inte lätt att köra bil! Borde ju inte va så värst chockad att det blir halkigt när snö kommer, men nervös var jag!
 
Som sagt så är det lov denna veckan. Åtminstone för tjejerna. Och denna dagen skulle bli super busy! Började med att försova mig lite. Illa illa! Annars gick morgon och förmiddag väldigt bra. I källaren lekte vi en mer avancerad version av "Ett, två, tre, rött ljus". Lill-killen var inte super nöjd. Det var inte riktigt helt okej att han inte fick lika mycket uppmärksamhet som annars ;) Till lunch lovade jag "Swedish pancakes". Provade att byta ut mjölken mot mandelmjölk som lill-killen numera ska dricka. Resultatet blev väl inte riiiktigt detsamma och jag förväntade mig en del klagomål. Men det blev inte en enda pannkaka kvar så jag antar att det funkade ändå. Sen börja kaoset.
 
 
Preschool --> Simhallen --> Hem --> Preschool --> Simhallen --> Hem
 
Precis vid lunch hade det börjat snöa. Och denna lilla snö gjorde vägarna snor-halkiga. Märkte att däcken på den kära van:en inte är speciellt bra. Vad jag än gjorde så slirade den iväg. Det värsta var när det blev kö i en uppförsbacke påväg till simhallen. VISSTE att det inte skulle sluta bra. Så där blev jag stående i backen och slira. Bilen levde nog sitt eget liv. Ett tag trodde jag att den la av helt. Plattan nästan i botten och ändå ingen reaktion. Den så gott som smög sig upp för backen. Tack o lov hade jag inga bilar bakom mig. Tillslut kom vi upp som tur va! Men paniken hade infunnit sig ett bra tag innan det. Smög typ resten av vägen till simhallen sen. Började bromsa flera kilometer innan varje rödljus typ. Förväntade mig dåligt väglag såklart, så vi åkte tidigare än vi behövt till simningen. Så vi blev sittandes och kolla på "Djungelboken" i bilen en stund. Lämnade av båda tjejerna. 4-åringens skola slutade samtidigt som simningen. Alltså skulle yngsta tjejen få vänta en halvtimma på mig, så min värdmamma tyckte att jag kunde lämna av dom båda så dom kunde hålla varandra sällskap och se efter varandra. Äldsta tjejen stönade inte emot när hon kommit på att hon säkert skulle få lov att hjälpa simtränaren ;) haha
Så iväg på halkiga gatorna igen. Undvek "dödens backe" resten av dagen. Tog en annan väg istället. Hann hem en sväng eftersom vi var så tidiga till simningen. Blev inte mer än att fixa tvätten dock, innan det bar iväg att hämta upp 4-åringen. Sen tillbaka till simhallen och hämta upp tjejerna. Vid det här laget hade snöplogar, grusbilar och diverse vart ute så vägarna var mycket bättre. Hallelujah! 
Hem igen! Äldsta tjejen förberedde sig inför sin egen träning. Slapp köra henne dit eftersom min värdmamma hann hem innan dess. 
Satt i köket med min dator och letade julklapps-förslag. Inte helt lätt minsann. När min värdmamma och barnen kom hem satte hon igång med middagen. Berättade om min dag och vårt äventyr i "snökaoset". Efter middagen och efter att min värdpappa kommit hem drog föräldrarna iväg på föräldramöte på tjejernas skola. Så då var det jobb igen. Jag och äldsta tjejen hjälptes åt att fixa hennes tvätt, jag fick lill-killen i säng (som var helt slut efter att ha sprungit runt, runt i huset i cirkus 40 min) och fixa lite disk. Lyckades efter en stund också bryta loss 4-åringen och yngsta tjejen från deras wii. Föreslog istället att vi skulle spela UNO. Så det gjorde vi fram tills att mina värdföräldrar kom hem igen :) Dom är banne mig bra på UNO dom här barnen! 
 
I morgon är jag ledig igen! Naaajs ;) 

2013-11-24
23:35:00

Julshopping @ Ikea
Hoho! Idag har jag alltså vart på Ikea för att införskaffa lite nödvändigheter inför julen. Som typ JULMUST! En jul utan julmust vore som en tomte utan luva. HELT FEL!!! 
Här hemma i huset pågick fullt städkaos. Det var storstädning på g, så jag passade på att smita iväg ;) luurigt! Innan det fick jag dock ett underbart skypesamtal! <3 Men senare på förmiddagen bar det av till Barrington för att plocka upp Sandra. Kallt var det idag också, med strålande sol. Tack vare min kära vän gps:n, lyckades vi hitta till Ikea. Denna gången blev det ett annat Ikea än förra gången jag var där. Det var väldigt trångt och kompakt. Väldigt rörigt måste jag säga. Vi gick vilse några gånger t.o.m haha. Vi började såklart med att äta. Swedish meatballs of course! Vad annars? Gott Gooott! Sen satte vi igång med julshoppingen. Drog självklart förbi alla möbler och drömde oss bort lite grann. Blev lite besviken när dom inte hade några adventsljusstakar :( Hade planerat att köpa en och göra i ordning inför första advent på söndag. Herre gud, det är redan första advent OCH första december på söndag!! Galet. Var tog all tid vägen?
Hade tänkt köpa mig en julstjärna också. Meeen dom var så himla stora och det kändes inte helt bra. Så jag får hitta nått annat att pynta mitt rum med. Lär säkert inte vara något problem här i "julpynts-tokiga" USA ;) Och adventsljusstaken får jag lösa på nått annat vis. Det behöver ju inte bli så avancerat. 
Jag kom då inte tomhänt hem i vart fall. Det blev julmust (såklart! Typ största anledningen till att jag åkte hit idag), pepparkakor och pepparkakshus (lite fusk jag vet...får se hur det blir med att baka egna), glögg, presentpapper och ett kitt till adventskalender. Har sannerligen gett mig vatten över huvudet. Hur ska jag hinna fixa alla 24 paket? Kan ju skaffa en vecka i taget i vart fall, haha. Först tänkte jag att barnen kanske kunde få nått endast på varje adventssöndag. Meeen jag själv hade ju en riktig kalender som barn. Så efter att ha övervägt med Sandra, så fick det bli en ordentlig sådan. Detta kitt innehåller alltså 24 små påsar som man ska klistra på nummer på (stickers medföljer). Nästa problem blir då att komma på vad jag ska ge dom? Vet att min värdmamma är trött på all skit dom får på barnkalas osv. Så jag måste hitta bra grejer som dom kan använda. 
Jo, sen köpte jag fingerdockor som jag tänkte ge till 4-åringen. Tror han skulle tycka dom va lite kul. 
 
Jag HOPPAS verkligen att julmusten och glöggen smakar gott nu. Man vet ju inte helt säkert med ikeas egna produkter ;) hehe Så det blir upp till bevis närmare jul! Har tänkte få min värdfamilj att smaka dessutom, så då vill man ju att det ska vara gott!

Ett annat uppdrag idag var att träffa en tjej från Sverige som numera är Au Pair i Chicago (inte inom samma agentur dock). Världen är verkligen liten alltså! Denna tjej och jag har gått på samma gymnasieskola ;) och nu träffades vi i USA. Hur sjukt? Tidigare var hon i Pennsylvania, så det var genom min kära Micaéla som jag fick reda på detta. Haha, vi hade då pratat om att ses idag, men tidsmässigt passade det inte super bra. Men vi hann ses ca 5 minuter inne på Ikea åtminstone. Bättre än inget! Men nästa gång får vi se till att träffas i Chicago hörredu ;)
 
Hemma var det huset fullt. Min värdmammas syskon med familjer var på besök. Dom höll på att greja med förberedelser inför deras föräldrars bröllopsdag. Tur för mig så fanns det pizza-rester kvar. Bl.a min favorit Deep Dish Pizza :) Muumma! Trevligt att träffa folket igen. Blev sittandes i soffan med papporna och barnen och kolla på American Music Awards 2013. Där satt jag hela kvällen sedan tills äldsta dottern somna i mitt knä ;) haha 
Så nu väntar en vecka av lov för tjejerna. 4 barn dagligen alltså! Spännande ;) I morgon behöver jag INTE vara orolig över att inte hitta på nått att göra dock, för i morgon kommer det vara gaaaalet mycket bilkörning. Får se hur det urartar sig. 

Förresten, idag är det exakt en månad till julafton! :D Sjuuukt! Är super taggad på jul! Men jag kommer få ligga i ordentligt med julklappsshoppingen denna veckan. Kommer bli en minst sagt busy week!

Natti Natti
 
Måtte julmusten smaka gott!! Skulle suttit riktigt fint med en falska Apotekarnes julmust nu! 
 

2013-11-23
22:12:00

Festival Of Lights
Var super trött i morse, även om jag sov hyfsat länge. Idag drog jag, Nicki, Sophia och Sophie till Chicago på "Festival Of Lights". En riktigt kul upplevelse! Jätte fina ljusdekorationer i träd, gatlyktor osv. Och så paraden såklart. En parad som gick längs med hela Michigan Avenu.
När vi kom till Chicago tidigt på eftermiddagen så var det första vi fick göra att hitta första bästa butik att köpa mössor, vantar och halsdukar i. Brrrrrrr va kallt det var idag! SVIN KALLT verkligen!!! Jag fick investera i mössa och vantar. Lätt att hitta nått var det dock inte, med tanke på hur utplockat det var. Skulle gissa att det var fler än oss som behövde bunkra upp sina lager idag ;)
Solen sken annars, så det var ju en jätte fin dag :) Men i Chicago blåser det ju som sagt ALLTID. Vilket inte hjälper när det är 1000 minusgrader ute. Det var roligt att se hur människor verkligen gick in för denna festival genom att typ bosätta sig längs med gatan. Nästan alla hade med sig stolar, filtar, termosar, mat osv. Dom bokstavligen "flytta in". Haha, allt för att få en så bra plats som möjligt förstås. Små barn var alla inlindade i filtar och hade väl dubbla mössor (hoppas jag). Efter lite shopping passade vi på att äta lunch. Kommer inte ihåg vad stället heter, men det var ett bra och billigt ställe. Det var typ som en stor lunch-buffé där du får fylla en låda/tallrik med det du vill ha och sedan beror priset på matens vikt. Gott var det! Vi träffade även på Isabelle som gjorde oss sällskap :) Kul, med tanke på hur längesen det var som jag såg henne. När det blev mörkt tändes alla fina ljus och folk samlades längs med Michigan Avenu i väntan på paraden. Tillslut kom den och där fick vi se Musse Pigg och Mimmi Pigg, Långben och Pluto, Orkestrar, massa folk från olika företag som gjorde reklam och enorma uppblåsbara figurer ;) Mycket kul! Dock var det mindre kul att hålla på att försöka ta massa bilder utan vantar på. Shiiiittt, mina fingrar frös ihop och smärtan var seriöst olidlig nästan. Brrrrrrr!!!! Tack vara mina nya vantar fick dom tina upp lite sen, när Sophie tog över min kamera och tog lite bilder. Det var tyvärr inte så lätt att ta några riktigt bra bilder, eftersom vi inte stod nära nog. Men men, bättre än inga bilder alls åtminstone! 
Fick tyvärr inte se klart hela parade heller förrän vi var tvungna att skynda till tåget. Lyckades mirakulöst få tag på en taxi som, trots trafik kaoset och avstängda gator, lyckades ta oss till stationen i tid :) Var fortfarande frusen hela vägen hem och ända tills jag kom hem och fick hoppa i varma mjukisbyxor och dricka varm choklad. Satte på värmen i mitt rum ordentligt. Lite väl ordentligt t.o.m. Fick stänga av den sen när jag skulle sova, för då var det för varmt helt plötsligt, haha. Men det blev en trevlig dag, trots vinterkylan. På tåget diskuterade vi detta. Tänk att vi klagar redan nu....snön har ju inte ens kommit än! Det kommer ju bara bli värre liksom, haha. Illa illa! Men som svensk så borde jag ju tåla detta! Bara att bita ihop ;)
 
 
Nu börjar de dra ihop sig hörni! Snart är det jul ;)
P Ö S S
 

2013-11-22
23:44:00

Catching Fire
Fredag! Dagen rulla på bra. Äldsta tjejen hade sim-tävling på kvällen. Alltså fick jag ta den yngsta tjejen till hennes träning :) Sen väntade jag och pojkarna där på att min värdpappa skulle komma. Vid sånna tillfällen är au pairen glad att det finns dvd i bilen, haha ;) När min värdpappa kom tog han över pojkarna och jag fick ta hans bil hem. Va rätt spännande när jag skulle leta upp den och kände "Men gud, vilken bil är min nu då?". Försökte mig på det där tricket med att låsa upp bilen för att se vart den är. Men inget hände. Hittade den rätt snabbt sen som tur va ;) Hade vart liiiite pinsamt annars, ehe. Raka spåret hem och tagga inför "Hunger Games : Catching Fire" på bio!! Sen satt jag där hemma ensam och funderade på vad jag skulle hitta på fram tills bio:n börjar. Ingen av kompisarna hade tid att ses och äta innan. Började kolla på "The Hobbit". Men sen blev jag nog rastlös och dessutom var jag vrål hungrig. Istället för att äta hemma drog jag till Portillo's och käkade. Helt själv! Det ni.
Satt där en stund efteråt med min mango smoothie och läste "Fifty shades freed". Får se till att läsa ut den där boken nu alltså ;) Efter ett tag blev jag rastlös igen och drog mig vidare till biografen. Wooooow, va mycket folk det var. Inte förvånad dock. Tillslut dök äntligen mina två britter och min brasilianska upp :) OM vi var taggade på att se filmen nu. Tyvärr kom vi lite sent så vi fick inte så bra platser. Liiiite för nära bioduken om vi säger så. Så vi sa att till nästa gång (troligen när nästa "Hobbit" film kommer ut), får vi se till att va där senast en timma innan filmen börjar så vi får bra platser ;) haha 
 
Filmen var för övrigt sjukt bra! Har en plan på att jag måste läsa böckerna nu innan sista filmen kommer ut. Jag vet, jag borde skämmas som inte läst böckerna än. Men jag lyckas som sagt ALDRIG läsa boken före filmen kommer ut. Fast nu händer det snart kan jag lova er. För första gången har jag lyckats läsa böckerna före dom blir film. Pratar såklart om "Fifty Shades Of Grey"-serien ;) haha (Så fort jag har läst ut den sista nu då förstås...). 
Men åååååh! Precis som "Thor 2" så slutade "Catching Fire" sådär irriterande, så man vill veta vad som händer. Men det kommer man ju få vänta ett bra tag med att får se såklart -.- blääää! Men den var sjukt värd att se :) Åkte hem och la mig, super nöjd med kvällen! Tredje fredagen med bio i rad! Naaajs. Får se vad nästa blir.
 
 
Natti Natti

2013-11-21
21:00:00

100 Dagar
Eller rättare sagt 103 dagar! SÅ länge har jag nu varit i USA! I Tisdags var det då 100 dagar. Jag hade ju tänkt komma ihåg det, men glömde såklart bort det. Typiskt! Men, nu får jag istället fira mina 103 gångna dagar i detta land :) Tänk, såhär länge har jag ALDRIG vart hemifrån. 
Tänkte på detta förra veckan nån gång. Men idag kom jag på det igen när jag läste igenom mina Orientation-svenskar's bloggar. Tack hörrni! ;) haha 
Herre gud, vi har ju varit här hur länge som helst typ! Och mer ska det bli. Om cirkus 3 månader har jag redan vart här i ett halvår. Öööh va? Hur gick det till egentligen? Haha, ja tiden går minsann fort när man har roligt!
 
Ikväll ska jag kolla på "Longest Yard" (Benknäckar gänget). Nu när man är så "haj" på amerikansk fotboll (HAHA, eller inte), så passar det bra med en sådan film ;) Fick även chansen att bjuda min värdpappa på RIKTIG Choklad nyss. Pratar såklart om Marabou'n som precis skeppats hit ;) Så jag sa: "I know how much you like your hershey's chocolate. But this...this is REAL chocolate". Han skrattade. Sen skrattade även jag när han försökte uttala ordet "mjölk". Han gillade den och gav tummen upp för Sveriges älskade Marabou! Wiihooo!

Natti natti på er folket där hemma i Sverige! 
 
 

2013-11-21
18:15:00

Man älskar GRÖNA paket!
Jag blir visst bara sämre och sämre på det här med att uppdatera.....känns det som! Och det är väl så ni tänker också! Attans! Jag var för duktig i början helt enkelt ;)

Fattar inte att det redan är torsdag. Hur kan veckorna gå så himla fort? Tyvärr går helgerna ännu fortare såklart.
Hur som haver,...för att uppdatera er om de senaste dagarna så har det väl inte hänt sådär super mycket. 
 
Tisdag: LEDIG! Passade pojkarna en timma dock. Men en timma hit eller dit är ju inget slit direkt :) Skype med mamma. Slappa. Pyssla med scrapbook. Slappa. Kolla på "Niceville" (SÅ bra fortfarande!). Slappa. Till slut lyckades jag dock tvinga ut mig på äventyr till Michael´s Art Supply. Köpte lite välbehövliga grejer (och säkert lite mindre välbehövliga prylar). Hade dessutom erbjudit mig att kolla efter plastfickor/plastsidor till fotoalbum åt min värdmamma. Vilket jag gjorde. Höll på att drunkna i jul-prylar där inne. Det LUKAR till och med jul. Aaaaah, jag längtar sönder till julen! Bara en månad kvar. Hur galet är inte det?
På kvällen mötte jag upp Sophia på köpcentret. Fick köpa mig ett par nya tights eftersom katten på nått vis lyckades göra ett hål i mina. Köpte en ny super blå tröja också. Kände att det behövdes lite färg bland mina varma tröjor som annars går i vitt/grått/svart. Sen blev det varm choklad på Starbucks :) Trevligt!

Onsdag: Busy wednesday, som inte blev riktigt lika busy som vanligt. Ingen simning för äldsta tjejen idag. Så vi for hem direkt efter religionskunskapen. Till läggdags kollade jag på youtubeklipp med svenska komiker. Guuud va jag skratta! hahaha, jag hade såå glömt hur roliga alla dom här klippen är. 
 
Idag (Torsdag): Lugn dag. Fotboll för 4-åringen. Lill-killen skötte sig så gott som exemplariskt (men vi ska väl inte överdriva kanske). Han sten-somna i bilen så han gick i säng utan lunch. Den tog han dock igen rätt bra senare, haha. Har idag suttit och funderat över saker jag kan sysselsätta mig och barnen med nästa vecka då det är Thanksgiving lov. Herre jösses! Tjejerna kommer ju vara hemma varje dag. Kommer bli märkligt, haha ;) Men kul också! Ser dessutom fram emot middag hos mormorn och morfarn nästa vecka. Dom lagar alltid så himla god mat, haha!
Idag fick jag äntligen mitt paket från Sverige som jag väntat på sen i måndags (då jag trodde att det skulle komma). Paket kom väl troligen igår dock, men det låg där och lyste så grönt och fint på köksbänken när jag kom upp i morse ;) Barnen var väl ännu mer spända än jag, haha. "Öppna det, öppna det NUUUU!!". Och tänk va avis dom blev när dom såg att lilla jag fått godis hemifrån :) Göööttt!! Choklad, Saltlakrits, mitt favorit te, pärlsocker m.m Ååååh tack mamma! <3 Kände hur solen började lysa i det väldigt tråkiga vädret där! Inte bokstavligen förstås.....för regnat har det gjort nästan hela dagen. Blää! 

Ne nu blir det nog snart middag. Efter det borde man väl försöka sova tidigt kanske. I morgon är det Fredag i vart fall! Naaaajs! :) Och då väntar bio igen! Tredje fredagen i rad nu ;) jösses amalia! Men är det "Hunger games: Catching Fire" så är det ju. Och då MÅSTE man bara gå. Speciellt när det är IMAX! 

 
 
PÖSS PÖSS

2013-11-18
14:00:00

GRATTIS GRATTIS!!
 
Idag fyller min kära Akhtari år (aka. Hanna) ! Och jag tror nog att någon förväntade sig en bildbomb här på bloggen. OCH DET SKA DU FÅ!!!! Har nu letat igenom de bilder jag har kvar på min dator och hittat mååånga många. Och alla dessa bilder tar mig tillbaka till massa underbara minnen från gymnasietiden :') Saknar dig massor och hoppas verkligen att du haft en super bra födelsedag! GRATTIS PÅ DIG <3
 
Bilder säger ju mer än tusen ord....så då låter vi bilderna tala för sig själva ;) hihi
 
 
LÖÖÖV YOU MIN VÄN! <3 

2013-11-17
23:17:00

Slappis-söndag
Usch ja, slapp var ordet! Hela dagen gick åt till att slappa typ. Men ibland får man väl unna sig det också kanske. Fast det känns som om jag gör det på tok för ofta. Stormen lugnade sig in på eftermiddagen, men blåste gjorde det fortfarande ganska kraftigt. Dom hade ju varnat för tornados i Illinois, men den värsta stormen kom ju inte till oss tack o lov :) Men min värdpappa sa, att om varningssignalen ljuder så är det källaren som gäller. Ooooh spännande! 
Hur som helst, så fördrev jag min dag på mitt rum där jag sysselsatte mig med min scrapbook. Blev rätt bra faktiskt. Börjar få ordning på den, haha ;) Sen blev det ett skypesamtal med kära Akhtari där hemma i Sverige :) Längesen jag prata med henne, så det var super kul! Och i morgon fyller hon år dessutom! 
Senare på kvällen åt jag middag med värdfamiljen och sen blev det ett jäääätte sent skypesamtal med mamma och pappa. Mina värdföräldrar trodde väl inte jag var klok! Min värdmamma sa :"Men Elin, då väckte du väl dina stackars föräldrar?" ;) haha Nu råkar de ju vara så att det INTE var min idé faktiskt! Så skyll inte på mig....
Efter det blev det kolla den andra filmen som min värdpappa fått hem från Nexflix, nämligen "Pacific Rim"! Jag måste säga att det var helt klart inte den bästa filmen jag har sett. Den var helt okej, men det saknades mycket tycker jag. Musiken var bra i vart fall ;) haha Till filmen blev det glass! MUMS! Sånt unnar jag och mina värdföräldrar oss när barnen gått och lagt sig ;) haha 
Min värdmamma visade mig dessutom bildboken som hon och hennes syster håller på att göra till sina föräldrar i bröllopspresent. Dom har typ miljoner bilder som dom ska sätta in i album dessutom!
I natt provade jag en ny värmefläkt till mitt rum. Denna låter mer på ett vis, fast den har ju inget störande tickande ljud i vart fall. Och sen startar den sig automatiskt när det börjar bli kallt i rummet (så den är inte alltid igång och låter). Får se om vi ska behålla den eller ej. Beror på hur bra den fungerar.
 
Hoppas ni alla i Sverige haft det bra där hemma i solen! För det har jag hört att det är....soligt alltså :)
 
PÖSS PÖSS

2013-11-17
12:23:00

Thunderstorm deluxe
Shiiiiett vilket jäkla väder jag vaknade till i morse. Åska, regn och super starka vindar. Sedan dröjde det inte länge förrän haglet kom också. Och nu menar jag typ inget duggregn, utan nu snackar vi ett hejdundrande spöregn och blixtar åt alla håll och muller strax inpå! Som min värdpappa sa :"Oh, now there's a river in our backyard". Typ najs! Och det dumma är ju att idag var ju dagen på denna helgen som jag tänkte få gjort nått! Varför gjorde jag inte allt jag tänkte göra igår istället när vädret var lite bättre? Väldigt bra fråga....
Idag är det ju som gjort för en mys-slappis dag inomhus. Får se hur jag ska lösa detta.

Igår gjorde jag inte så mycket som sagt. Barnen hade en "camp out" i källaren. Dom hade satt upp sina små lektält och byggt upp en brasa med kuddar. Och självklart hade dom marshmallows med sig ;) Själv blev jag länge sittandes med massa kul fakta om Sverige på datorn. Alltid trevligt att uppdatera sina kunskaper om sitt eget land, haha. 
Mina värdpappa hade fått hem två nya dvd:er från Netflix. Så på kvällen satt jag och kollade på "World War Z" med mina värdföräldrar. Sjukt bra film! :) 
 
Nej, nu får jag röra på mig och försöka hitta på nått att göra idag! 

Ciao!

2013-11-16
11:31:00

About Time
Hoppsan!....nu har jag halkat efter med uppdateringen igen. Jag beklagar. Jag vet ju hur vissa inte uppskattar detta ;) haha men har vart super trött denna veckan. Och då menar jag verkligen SUPER trött! I torsdags höll jag på att somna när jag spelade memory med 4-åringen. Haha, och den lille stackarn satt där så glad och sa "It's your turn Elin". 
 
I Fredags hade tjejerna en halvdag i skolan så dom kom hem redan innan jag hade kört 4-åringen till preschool. Det första dom ropar är :"Elin, will you make swedish pancakes today?". Haha, söta ;) men jo, det hade jag ju lovat dom. Efter att ha lämnat av 4-åringen och fått lill-killen i säng så blev det fixa pannkakor! Och jag skrattar fortfarande över deras fascination över hur jag tillagade dom. Jag antar att dom är vana med alla sina "mix" -påsar till allt som ska tillagas. "Gjorde du smeten själv?" ;) Men det bästa var nog när den äldsta tjejen dök upp vid spisen och säger :"Va tunna pannkakorna är". Ja dom ska vara så, förklarade jag. Sen 2 minuter efter kommer den yngsta tjejen också fram och säger lika förvånat :"Oj, va tunna dom är". Haha, Inga tjocka amerikanska pannkakor här inte ;) Suuuper häftigt var det tydligen att se deras au pair steka pannkakor. Jag blev godkänd. Pannkakorna var väldigt goda tydligen :) Tur det! Kanske blev Väl godkänd t.o.m med tanke på att jag fick kommentaren :"Maybe you can do swedish pancakes for lunch every day at our thanksgiving break?". Eehm, ja vi får se hur det blir med den saken ;) haha 
Min värdmamma kom hem rätt tidigt idag. Så medan hon körde till simning var jag hemma och slappa! Denna kväll avstod jag middagen eftersom jag hade planer med vänner. Gick dock upp för att vara social när familjen åt middag. Kinamat ;) Sen bar det iväg för ännu en fredagskväll på Portillo's och bio efteråt. Mötte upp Sophie och Lisa-Marie och käka. Jag och Sophie var först så vi fick en stund för oss själva. Jag gillar verkligen henne. Super härlig tjej. ÄLSKAR hennes accent dessutom, haha. Sen träffa vi Nicki och Sophia på bion. Kvällens film var "About Time". En romantisk komedi med Rachel McAdams, Domhnall Gleeson (som spelar Bill Weasley i Harry Potter) och Bill Nighy. Jag gillade den verkligen :) Rolig och jätte mysig film!  Kände att det var en sådan dag. En dag för en romantisk och knasig film! Haha Kom hem sent och då kasta jag mig i sängen dirr! Hade haft på elementet i några timmar, men ändå så tickade det när jag skulle sova  -.-  Gaaaah! Så jag fick stänga av det. 
 
Hur som helst. Idag är det Lördag och jag sov länge. Vädret är jääätte trist och blåsigt! Har precis ätit frukost och nu försöker jag komma på vad jag ska göra resten av min dag. 
 
Åååh idag vill jag dessutom passa på att gratulera min kära Alice på födelsedagen! :) GRATTIS på dig!! Hoppas din dag blir toppen bra <3
 
About Time
 

2013-11-12
23:10:00

3 Månader
Idag har jag befunnit mig i USA i hela 3 månader! Helt sjukt att jag redan gjort 1/4 av mitt år :) Tiden bara flyger fram! 
Dagen till ära tänker jag därför lägga upp bilder på mitt rum och mitt hus :) Är ju på tiden kanske, haha.
 
Snön låg kvar, solen strålade och det var minusgrader när jag vaknade i morse! Blev en snabb skype med kära Julia :) Alltid lika kul! Sen efter frukost fick jag passa pojkarna i en timma. Den timman gick väldigt fort. Lill-killen sov och 4-åringen ville spela spel med mig. Efter det blev det en promenad ut i solen. Kallt som as! Men det är väl bara att vänja sig....det kommer ju bli värre när "Chicago vintern" kommer ;) Passade på att fotografera lite. Gräset är ju för böveln fortfarande grönt här! Och hösten hade ju "nyss börjat" typ. Så ramla snön ner från ingenstans? Mycket skumt väder och natur här måste jag säga. Makes no sense!
Solen smälte dock bort den mesta av snön idag. Men kallt var det ändå. Brrrr!! Väl inne i värmen igen blev det en skype med Linda :) Resten av dagen fördrev jag med scrapbooking, sortera bilder osv. på min dator, plocka ihop kläder på mitt rum (som låg utspritt lite här och var) och slappa. Fick åtminstone gjort liiite mer än förra tisdagen ;) haha Alltid något!
Hade en trevlig middag med min kära värdfamilj :) Efter det bar det iväg till Graham's (café) för att möta upp Nicki och Sophia. Så där satt vi och drack te/varm choklad framför brasan! Myyysigt värre :) 
Sen hem och slappa lite mer innan det var dags att sova! I morgon är det jobb igen. Och tyvärr ingen sovmorgon, eftersom min värdmamma ska på ett möte på morgonen. Jaja, upp ska man ju ändå! 

Natti natti på er! Eller ja, hemma i Sverige är ju klockan ca 06:10. Så det får väl bli Godmorgon för er som ska upp och jobba nu ;)
 
My beautiful house :)
Snö vs. Grönt ?
Baksidan av huset :) Fönstret till höger under altanen är mitt
Tur man har nya och varma skor ;)
My Crib! (Som det såg ut precis när jag kommit hit)
Mitt rum efter 3 månader :)
Lämnar man dörren öppen är chansen stor att man får besök ;)

2013-11-11
20:40:00

Ja se det snöar....
Idag har det snöat igen! Det var ju ganska blött ute så det kommer ju inte lägga sig (tänkte jag). Men snön låg kvar hela dagen och den var fortfarande kvar när jag la mig ;) Tror inte någon var riktigt beredd på att snön skulle komma. Den dök ju liksom bara upp! Jul-hysterin har ju börjat för länge sedan i detta land som sagt. Nu har dom redan börjat sända julfilmer på tv och spela julmusik i affärerna. Upptäckte dessutom att grannarna redan har en julgran inomhus!! Qué? Liiite väl tidigt tycker jag! Nog för att jag längtar till julen,...men man vill ju inte tjata ut det en hel månad i förtid.
 
Hur som helst, dagen gick bra. Det enda "spännande" som egentligen hände var nog att jag totalt glömt bort att 4-åringen var ledig från skolan idag. Så vi åkte ju dit i normal tid. Men det dröjde ju inte länge innan jag insåg att idag var idag liksom. Sen hade jag ju för mig att det var nån gång i november som han skulle vara ledig. Och den 11:e lät ju väldigt bekant. Så vi for hem igen! Kollade igenom all skolinformation för säkerhetsskull, och mycket riktigt....ingen skola idag! Jaha ja. Lill-killen somnade typ så fort vi satte oss i bilen, så honom la jag direkt. Jag och 4-åringen myste med en film och sen hjälpte han mig med tvätten. Och NEJ jag utnyttjar inte mina värdbarn att göra mina uppgifter. Han frågade faktiskt om han fick hjälpa till ;) Lill-killen älskar att hjälpa till att plocka ur diskmaskinen t.ex. Besticken är hans specialité! (Självklart avlägsnar jag ALLTID de vassa knivarna osv. innan).
 
Tjejerna gjorde din läxa när dom kom hem. Sen försökte jag se till att komma iväg lite tidigare till simningen idag eftersom det snöat/snöade. Gick väl sådär. Men vi var i bra tid i vart fall! Min värdmamma smsade mig när vi var på väg och bad mig stanna kvar vid simhallen. Så vi bytte bil där och hon tog med sig barnen till yngsta tjejens simning (som inte är på samma ställe). Fick alltså köra "fin bilen" hem ;) Lööööv that car! Går som en dröm! Väl hemma satte jag mig och kolla ett avsnitt av "Legend of The Seeker". Haha, ojoj va längesen jag kollade på det. 
 
Igår ramlade lill-killen och bet sig i läppen. Blod överallt (typ). Och idag upptäckte min värdmamma något som vi inte såg igår. Hela dagen har jag gått och undrat vart ett litet sår på hans kind kommer ifrån. Och det visade sig att han tydligen lyckats bita sig igenom kinden när han föll igår. OMG!!!! Stackars lilla barn! haha, att vi aldrig såg detta.
 
Hur som helst, i morgon är jag ledig! Wihoo ;) Borde kanske försöka få gjort något vettigt då. Får se hur det går med den saken....
 
Snöööööö!! :)

2013-11-10
23:05:00

John Hancock Center
Kanon väder idag! Gött, med tanke på att ett besök i Chicago väntade :) Sandra hade hela helgen ledigt så nu fick vi se till att umgås. Så vi tog var sitt tåg och möttes upp i Chicago. Tack o lov räckte batteriet på min ipod både dit och hem. Annars hade jag vart utan musik hela vägen, och då hade det blivit en dryg tågresa. Idag hade Chicago Bears en fotbolls match, vilken märktes tydligt på tåget då mer än hälften av resenärerna hade "Bears" tröjor, jackor, halsdukar eller mössor på sig ;) 
Mitt tåg kom fram tidigare än Sandras, så jag spenderade lite tid på en bokhandel så länge. 
Vi hade ju funderat på att besöka Art Institute idag, men eftersom vädret var så bra så kändes det lite synd. Så istället blev det en promenad på Michigan Avenu, med lite shopping. Lyckades hittade ett par byxor på Top Shop (som faktiskt var på rea). Hittade mängder av mysiga stickade tröjor på Urban Outfitters. Men ALLA var typ lika dyra -.-  Väldigt störande! Så dom får vänta lite till. 
Vårt nya mål med dagen var att följa Michigan Avenu hela vägen fram till Hancock building och åka upp för att se utsikten över Chicago. Ingen av oss har ju vart där tidigare (eller jo, jag har vart nedanför en gång tidigare. Men aldrig vart uppe i tornet). Men först blev det ett besök på Cheesecake factory ;) Åt en jätte god pasta till lunch. Men guud va mätt jag blev. Orkade INTE äta upp allt. Men vi var ju ändå tvungna att dela på en cheesecake efteråt. Man kan ju inte lämna cheesecake factory utan att ha ätit cheesecake ;) haha 
Efter maten var det dock dags att ta sig upp i tornet. Och jag måste säga att utsikten var riktigt najs :) Vi valde nog dessutom en bra dag att åka dit upp, med tanke på vädret. Hade det vart molnigt och dimmigt hade vi antagligen inte kunnat se lika mycket. Tog massor av bilder såklart! 
Timmarna går fort när man är i Chicago. Och jag och Sandra brukar ju alltid gå överallt, istället för att ta taxi. Varför betala när man kan gå helt gratis? ;) haha Men det är skönt att veta att det finns en backup om man inte skulle orka gå längre. Eller inte hitta rätt väg.
Vi var båda väldigt trötta efter allt promenerande i vart fall och vi kom i lagom tid till stationen att ta bra tåg hem. Det är skönt när man kan komma hem hyfsat tidigt, så man hinner göra något innan man ska lägga sig. Speciellt på söndagar. Hemma hade dom precis satt sig för att äta middag. Bra timing! ;) Min värdpappa hade nu dessutom letat fram en husnyckel till mig! haha det var ju på tiden kanske ;) Jag passade också på att gratulera han på svensk Farsdag! Då ville han såklart att jag skulle säga "Grattis på farsdag" på svenska. Sen försökte han härma det.....och det gick ju sådär! hahaha ojojoj! Alltid lika kul ;) 
 
Vill ta tillfället i akt att gratulera min egna kära far på farsdag! :) Grattis Pappa! Hoppas du haft en bra dag <3 PUSS & KRAM PÅ DIG!!
 
Kollade lite serier innan jag gick och la mig! Trött som tusan. I morgon är det måndag igen. Helgen går alldeles för fort! 
 
 
Chicago Water Tower (Och Hancock building i bakgrunden)
 NU har hösten börjat här. I november....
The Hancock building/ John Hancock Center
Cheesecake Factory :)
Cheesecake Factory - känns som att va inuti en bikupa (om jag nu visste hur det kändes dvs.)
 Inte lätt att veta vad man ska beställa....
Super god pasta :)
 CHEESECAKE<3
Hancock Building : Utsikt över Navy Pier
 
 Pool på taket? Hade ju inte vart fel ;)
 
 
Willis Tower till höger
Hancock building (nere på marken igen)
Uh-oh....Polisen!!
Kyrka, mitt emot Hancock center (vet inte namnet tyvärr)
Julpynt utanför Macy's (Ska börjas i tid som sagt...)
Ännu en kyrka
Mina nya byxor! Wihoo
 
Ja det var allt jag hade att bjuda på denna Söndag. Pöss pöss på er :)

2013-11-09
23:26:00

Bearpaws
Lördag! Väldigt fint väder idag. När jag vaknade var det oerhört tyst på övervåningen. Hela värdfamiljen var iväg på tjejernas simtävling. Eller, min värdpappa och pojkarna kom hem tidigare. 4-åringen skulle på T-ball. 
Själv hade jag en slappis morgon med frukost, dusch och senare en skype med mamma och pappa :) Min värdpappa hade hört mig prata svenska från mitt rum när han städade i källaren. Han sa att jag låter så annorlunda när jag pratar svenska ;) haha och det har själv tänkt på också!
 
Sen bar det iväg en sväng för att leta efter vinterskor. Hade ju tänkt beställa på nätet, men nu hittade jag faktiskt dom jag ville ha på Famours Footwear på "köpcentret". Eller ja, egentligen ville jag ha ett par chokladbruna. Meeen dessa blev minst lika bra. Den numera snåla, eller snarare nästan överdrivet SPARSAMMA Elin tyckte skorna var lite dyra (förmodligen dyrare än om jag beställd dom på nätet). Men nu har jag dom skorna jag ville ha i vart fall :) Mina efterlängtade Bearpaw boots! Typ "Uggs", fast lite billigare ;) haha 
Dock kommer jag nog få införskaffa ett par ordentliga kängor innan snön kommer. Ifall man ska ut och klara av vinterlek i tusen minusgrader, hehe. 
Kollade även efter nya byxor och varma tröjor. Men hittade inget jag verkligen gillade :( Nåväl, skor fick jag åtminstone! Gick även in på Michael's Art Supply. Guuud va grejer dom har! Och nu när julen kommer allt närmare så kan ni tro att det finns julpynt både högt och lågt! Lugna er lite känner jag!! Låt det bli Thanksgiving först ;) haha Efter en shoppingrunda i min ensamhet bar det av hemåt för att passa barnen. Mina värdföräldrar skulle ut på middag och sedan se en show. Så det blev pizza och film hemma med barnen denna kväll ;) Kvällens film blev "How to train your dragon"! Fick även se till så tjejerna packade sina grejer inför simningen i morgon. Fick även alla barnen i säng i bra tid och det var inga större klagomål :) Satt uppe och kollade några serier. Började även kolla på "Avengers". Funderade just på att gå och lägga mig när mina värdföräldrar kom hem. Dom hade haft en trevlig kväll :) Efter det blev det sängen direkt! I morgon bär det av till Chicago :) 
 
Bara BÖRJAN av allt julpynt....
 Scrapbook avdelningen. Som sagt...HUR MYCKET GREJER SOM HELST!
Dom har stickers för olika arbeten. Och till tandläkaren har dom till och med röntgenbilder på tänder!!!
Mina Bearpaw boots! <3
 
Natti Natti!!
 

2013-11-09
00:34:00

Thor : The Dark World
Freeedag! Hade en lång och seg dag, men som avslutades fruktansvärt bra med ett besök på IMAX biografen i närheten. Premiär av "Thor : The Dark World"! OM den var bra eller :) Jag och mina kära vänner var mycket nöjda. Och det var sjukt värt att se den i IMAX 3D. Dessutom är ju kära Chris Hemsworth som spelar Thor i filmen, heeeelt okej att titta på! Vår nya hjälte <3 Det enda dåliga med Thor filmerna är att jag på nått vis känt att det saknas något i dom....kan dock inte riktigt sätta fingret på vad det är som fattas. Men annars är filmerna AWESOME!!! :)
Innan filmen möttes vi upp på Portillo's på andra sidan gatan. Dit kom även två andra tjejer som bara var med och åt, men struntade i bion. Jag köpte dock bara en smoothie. Min värdmamma lagade väldigt god middag så jag var tvungen att smaka på den innan jag gick ;) haha 
En mycket trevlig kväll blev det och vi har redan nu pratat om alla andra filmer som vi MÅSTE se i IMAX 3D. Kan knappt bärga mig tills "Hunger games : catching fire" och "The Hobbit : Desolation of Smaug" kommer ut nu i vinter. Sen blir de dessutom nästa "Captain America" film i April ;) 
Var hemma strax efter midnatt. DÅ blev det pang bom i säng!
 
IMAX
Sophie och Natalia kunde inte hålla händerna i styr ;) Can't blame them really...
"Mellan dricka"? Jo jag tackar ja. Välkommen till Amerika ;)
Ååååååh du stiliga Asagud!! 
 
 
 

2013-11-07
22:49:00

"Utanför din dörr"
....är titeln på min nya favorit låt. Och detta gör mig ÄNNU ARGARE att jag missar Stiftelsens turné i vinter!! Varför? VARFÖR var det tvunget att ske just nu när jag INTE är hemma i Sverige? Nått ont måste jag ha gjort i mitt tidigare liv....Gaaaah! 
 
För övrigt så är denna torsdag nu slut och jag ska somna in till Stiftelsen<3 I morgon är det Fredag hörrni! Och då väntar "Thor 2" i IMAX 3D ;) woop woop! 
 
Bilden nedan har uppenbarligen ingen som helst koppling till detta inlägg.....men den påminde mig om att jag saknar de svenska skogarna ;) haha
 
 
När du inte ser mig
När du inte vill vara min vän
Kan du inte be mig
Istället för att såra mig om om igen
Jag tänker på oss förr
Här står jag
Utanför din dörr

Du säger att du vill ha mig
Du kommer höra av dig
men de blir sen
Mitt huvud går i bitar
Men de är så svårt att bara gå hem
Ta mig härifrån
Ta mig här och nu
Vi kan väl bara älska tills natten tar slut
Jag tänker på oss förr
och här står jag
utanför din dörr

Ja ta mig härifrån
Ta mig här och nu
Mitt hjärta är låst
Vi kan väl bli som förr
Här står jag
utanför din dörr

2013-11-07
12:00:00

Dålig uppdatering....
Ja okej, jag vet! Otroligt dålig uppdatering här på bloggen (om man jämför med hur duktig jag varit de senaste månaderna). I mitt försvar har jag varit lite förkyld och väääldigt trött/slö. Lill-killen har fått en släng av förkylning. Så det dröjde ju såklart inte länge förrän jag skulle drabbas jag också. 
 
I veckan har det inte hänt så super mycket. I tisdags hade jag sammanlagt 5 skypesamtal på rad! Jag lämnade alltså inte mitt rum, eller min säng, på typ hela dagen. HEMSKT! Att skypa med underbara vänner där hemma är aldrig fel såklart :) Men man får lite ångest när klockan närmar sig 15-16 och man fortfarande har pyjamasbyxor på sig. INTE BRA! Det var denna dag som förkylningen var som värst dessutom, så det var väl lika bra att jag inte hade så mycket för mig ;) Fick gjort åtminstone 2 sidor i min scrapbook. Wohooo! SOM jag har tjatat om att komma igång med denna bok och nu när jag har bilderna så har jag ingen aning om hur jag ska göra. Hahaha, jätte bra Elin!! 
"Busy Wednesday" gick bra. Har kommit på att jag faktiskt gillar den dagen. Det är full rulle hela dagen och inte mycket tid till att fundera över "hmm vad ska vi göra idag?". Klart att det är lite stressigt med alla tider som skall passas på eftermiddagen. Men dagen går i vart fall ;) Torsdagar är lite trögare. Då är det ingen skola för 4-åringen. Men förra veckan började han ju på fotboll, så det är ju bra. Sen är ju detta den perfekta dagen till att komma ut och göra något, just eftersom det inte är någon skola. Men dagar då vädret är kass och min fantasi och påhittighet inte är på topp.....ja, då är det inte lika kul med torsdagar! 
På fotbollen idag fick lill-killen beröm av några mammor för att han var så snäll och satt i mitt knä under hela träningen. Oooohyeeeah! Duktig kille :) Det var bara närmare slutet som han började bli lite slirig. Väl hemma igen var han INTE på bra humör. Så det fick bli sängen före lunch. Han sten somnade. Så jag antar att det var där skon klämde, så att säga. 
Min kära 4-åring har nu vart en duktig kille och lekt på egen hand medan jag har tvättat, diskat och plockat undan grejer. (Och lite snabbt uppdatera min blogg). Så nu får jag väl sätta igång och vara en pedagogisk Au Pair. Eller ja, försöka åtminstone. 
 
Måste bara visa er : I måndags fick jag ett litet meddelande från yngsta tjejen (eller, jag ANTAR att det är hon som gjort det. 99% säker. Såg henne smyga ner i källaren dessutom). När jag kom ner på mitt rum låg det två rosa lappar på mitt skåp. Den som skrivit lapparna har ju som ni ser valt att vara anonym ;) men ack vad söta värdbarn jag har ändå <3
"Elin. I love you very much. Thank's for being my babysitter"
 

2013-11-04
09:52:00

Kära gamla lägenhet.....
Här om dagen när Linda fyllde år och jag satt och kolla igenom massa gamla bilder, kom jag på en sak. Nyligen så var det ju ett helt år sedan jag flyttade ur min lägenhet i Thn. Herre gud,...tänk va tiden går fort. Minns det ju som om det var igår då jag lämnade ifrån mig nyckeln. Och när jag ser tillbaka på alla gamla härliga bilder så saknar jag verkligen min lilla lägenhet på 21kvm :'( Har sjukt många roliga minnen därifrån! Det var ju inte minst det ypperliga "förfest placet" ;) haha Trots den lilla ytan....men det stoppade oss aldrig! Jag saknar nästan t.o.m de små sakerna som jag på den tiden störde mig väldigt mycket på. T.ex den irriterande garderoben. Och röklukten i trapphuset. 
Sen saknar jag mina trevliga grannar. Min kära granntant har jag skickat ett vykort till så hon borde vara nöjd ;) Tur att jag hann besöka henne innan jag flyttade till USA. Jag hade ju lovat det.
 
Jösses, jag minns verkligen den helgen jag höll på att packa ihop min grejer. Jag lyckades få klart allt under en helg (eller ja, en och en halv kanske). Och guuud va mycket grejer jag hade ändå! Hur gick det till? När jag flyttade in 2008 hade jag inte ens hälften så mycket prylar ;) haha Tänk att jag bodde där 4 år ändå. Det blev rätt länge. Och 4 väldigt bra år blev det :') Ångrar inte en sekund.
 
Inflyttningsdagarna, Augusti 2008
En an mina första besökare ;)
Några till av mina första besökare ;)
En senare uppdatering av lägenhet : Troligen 2012 nån gång....
Augusti 2012 - UTFLYTT! Hade väldigt bra hjälpredor som hjälpte till att skruva ner möbler :)
Som sagt....väldigt bra hjälpredor ;D haha
I väntan på hyresvärden....
 
Ååååååh min lilla lägenhet! Nu blev det en väldigt fin återblick :) Hade kunnat få plats med miljoner bilder emellan inflytt och utflytt. Men då hade ni fått scrolla ner ett braaa tag för att komma till slutet ;) haha Så för min del var detta sentimentalt nog! 
 
När jag senast besökte min granntant så stod mitt namn faktiskt fortfarande kvar på dörren. Haha Vad hände där? Men jag kan tänka mig att killen som flytta in efter mig kanske aldrig bytte namn eftersom han inte bodde kvar så länge. Eller så fanns mitt namn fortfarande kvar underst. Hmm, ett mysterium. Tror lägenhetshusen på andra sidan gatan är färdigbyggda nu i vart fall. Det var ju på tiden....tog ju bara sisådär 3 år att komma igång ;)
 

2013-11-03
22:18:00

Bowling!
Hej hopp! Här satt jag och skrev en långt och fint inlägg om min Söndag. Sen försvann alltihop -.- Så j*vla typiskt! 
 
Hur som helst, för att sammanfatta min söndag. Slappis-dag och Bowling med Nicki, Sophia och Natalia! Började ju med att jag vaknade myyycket tidigare än jag hade tänkt mig, p.g.a tidsomställningen. Så jag låg där i sängen en stund med datorn på magen. Frukost, duscha, skypesamtal<3 och beställa bilder (ÄNTLIGEN!). Dessa bilder har jag ju tänkt beställa i evigheter nu. Så någon timma senare hämtade jag ut bilderna innan jag for iväg för att bowla. Dock sket det sig, eftersom bowlinghallen vi tänkte dra till arrangerade en tävling eller nått. Så vi fick inte bowla förrän senare. Istället drog vi till Funway i Batavia. Haha ojoj va amerikanskt det kändes ändå ;) En stor spelhall med mängder av spelmaskiner osv., bowlinghall, rullskridsko-bana och mycket mer. Vi bestämde att vi MÅSTE komma hit och åka rullskridskor någon dag inom en snar framtid! Hur kul skulle inte det va liksom? haha 
Men bowling var det som gällde för oss denna dag! Och jösses vad bra det gick för mig :D Ja hör och häpna, jag  lyckades få till en "turkey". Alltså tre strikes i rad!! Det har jag nog aldrig i hela mitt liv lyckats med tidigare! ;) Mina tyskar och min brasilianare blev nästan lite sura på mig. Hehe! Så det kan bli! 
Efter bowlingen drog vi vidare i var sin bil till Pal Joey's och käka middag. Sjuuukt god mat där! Minns att jag följde med min värdpappa dit en gång och hämta upp mat, då precis i början när jag nyss kommit hit. Vi beställde en pizza att dela på! Huuuur god som helst :) Restaurangen ligger jätte fint till precis vid Fox River. Så jag längtar till närmare sommaren då man kan sitta på uteserveringen och äta! 
 
Efter maten drog jag, Sophia och Nicki en snabb sväng till Target. Sen bar det iväg hemåt. Det kändes som klockan var jätte mycket, men egentligen var de bara strax för 8 när jag kom hem. Så då hade jag tid att plocka bort kläder osv. på mitt rum. Gick runt där inne och greja med musik i bakgrunden. Helt okej avslut på dagen! Haha Hade egentligen sett fram emot att börja på min scrapbook (ja, jag vet att jag tjatar om den!). Men tiden räckte inte riktigt till. Kollade istället ett avsnitt av The Vampire Diaries innan jag somna. Aldrig fel det heller ;)
 
"Tuuuuurkey" by Elin ;)
 
Natti natti!
 
 

2013-11-02
22:17:00

Tapas och Halloween fest!
Idag var det dags för cluster meeting igen. Denna gången i Chicago på en Tapas bar. Fick gå upp tidigt vilket INTE var någon höjdare. När klockan ringde kände jag verkligen "Varför låter jag klockan ringa så tidigt på en Lördag?". Ja, varför då liksom? Men ska man upp så ska man ju! 
Min kära lilla 4-åring är väldigt inställd på att tala om att jag är längre än hans mamma (vilket jag är). Han har också kommit underfund med att jag inte är äldre än henne. Men idag sa han :"Hej Elin, you're gonna be 30 soon!". Jo, tack för den du! Haha har nog aldrig känt mig så gammal. Hörde hur min värdpappa började skratta ifrån vardagsrummet när han hörde detta. Jag kan väl få bli 21 först, innan det är dags att fylla 30? ;) 
 
Mötte upp Natalia på tågstationen. Trevligt sällskap är aldrig fel när man åker tåg :) Nicki och Sophia skulle ta tåget från Elgin för att få sova en timma längre ;) haha Ännu en gång var google maps mig trogen, så jag och Natalia hittade rätt väg med en gång. Härligt! Och jag känner hur jag mer och mer börjar komma ihåg gator i Chicago. Najs! Nu var det visserligen flera veckor sen jag var där senast. Men ändå ;)
Vi var först på plats! Sen dök det upp fler och fler au pairer. Två andra cluster områden skulle också vara med.
 
Först fick vi göra en liten "lära känna varandra"-övning som gick ut på att vi skulle prata med någon man inte träffat förut och under en minut prata om vart man kommer ifrån, hur många värdbarn man har och det pinsammaste vi vart med om sedan vi kom hit. 
 
Fick träffa en tysk tjej som jag mailade och hälsade välkommen för nån vecka sen. Kul :) Men det bästa var nog att jag fick träffa en ny svensk! Haha det är så sjukt få skandinaver här omkring så varje gång det kommer en ny blir jag alltid lika chockad och lycklig! ;) En trevlig tjej från Stockholm var detta som numera bor norr om Chicago. Tillhör ett annat cluster, men ändå....
Så fort jag hörde att det satt en svensk längre bort vid bordet slängde jag upp handen och typ hojtade "SWEDEN"! Haha Så vi fick oss en liten pratstund i vart fall :) 
 
Maten var god. Vi fick ju alla dela på allt. Men det är ju tapas....så det är ju typ meningen ;) 
Efteråt stannade nog dom flesta kvar i stan. Jag och Natalia promenerade dock tillbaka till stationen och tog ett tåg hem igen. Hon skulle jobba och jag skulle med min värdfamilj till morföräldrarna på Halloween fest. Jag han precis hem till 16:00 och skyndade mig att byta om till min halvdana halloween kostym -.- fick inte fixat mina tänder nu heller. Inte ens lite blod..... Blääää va kass! Men det fanns liksom ingen tid. Men trevligt som alltid var det ju hos morföräldrarna i vart fall :) Sjukt god mat och mycket skratt! Fick ett glas vin. RÖTT vin. Jag dricker aldrig rött vin. Men oj vad förvånad jag blev att jag faktiskt tyckte det var helt okej. För övrigt så var det första "drinken" jag druckit på typ 3 månader. Hade troligen räckt med 2 glas och Elin hade fått bäras ut i bilen sen. Haha, men riktigt SÅ kul fick det inte bli denna kväll! 
Mina värdbarns mormor är väldigt för att dra på Halloween temat ordentligt. Så det var pumba-dekorering för barnen, pynt , mystisk musik, spökkakor, "eyeball cookies" och roliga kostymer.
 
Var sjukt trött när vi kom hem! Så det fick bli raka vägen i säng. I morgon ska jag sova ut är tanken. I natt ställs klockan dessutom om till vintertid här. Hemma i Sverige gjordes väl det redan förra helgen? Hmm, dom är inte för "före" med allt här borta i USA som man kan tro ;) höhö
 
Triumf!! Vi lyckades hitta rätt ;)
De beryktade Peanut Butter cups ;)
Mamma & Pappa!!! Kolla vad jag hittade (Cadillac Pallace) Va tvungen att ta ett kort ;)
Alla barnens pyntade pumpor! 
 
 

2013-11-01
08:10:00

GRATTIS LINDA! <3
Ååååh idag är det ju inte vilken dag som helst! Idag är det 1 november (helt galet att det redan är november för övrigt!!). Men det är också underbaraste Lindas födelsedag! :D I sånna här tillfällen suger det att man är flera miljoner mil bort (åtminstone känns det så långt bort). Fast så var det visserligen förra året också. Då var det nämligen du som var i Australien ;) Så nu är vi kvitt antar jag, haha
 
Jag hoppas verkligen att du läser detta nu Linda ;) Satt och kollade igenom en massa gamla underbara bilder från tekniskt basår. Man kan ju inte sluta le när man ser dom! :') Tänk va kul vi hade!! Helt galet! Saknar det verkligen :) Och jag saknar dig min fina vän! Jag saknar våra listor, våra tokiga upptåg, våra "ses om 5", våra helt idiotiska citat som kommer följa oss resten av livet, linda-omelett, vegetarisk tacos a la Linda, pingviner och bävrar...ja ALLT!! Tiden på högskolan hade inte varit densamma utan dig <3 Jag hoppas att du får en riktig toppen födelsedag hemma i Sverige! 
 
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!! 
Älskar dig!
Pussar & Kramar
<3
(Och som sagt....bäst för dig att du läser detta nu så du också kan få en rejäl flashback ;) haha)
 
 
"Men kom igen då! Ni kan väl försöka se nyktra ut"-bilden ;)
Min fina Linda! <3
Tänk va många bilder som blev tagna i denna hissen under tekniskt basår!
"Lindas värld". Ett mästerverk som skapades under en helg, full av tenta-ångest!
Kommer väl ihåg dagen då du flyttade ur din lägenhet och vi tog bort rosetten på utsidan. Det var vart hemskt! Det var ju ditt kännetecken där i den annars väldigt tråkiga korridoren...
;)