typesomielin.blogg.se

2013-11-24
23:35:00

Julshopping @ Ikea
Hoho! Idag har jag alltså vart på Ikea för att införskaffa lite nödvändigheter inför julen. Som typ JULMUST! En jul utan julmust vore som en tomte utan luva. HELT FEL!!! 
Här hemma i huset pågick fullt städkaos. Det var storstädning på g, så jag passade på att smita iväg ;) luurigt! Innan det fick jag dock ett underbart skypesamtal! <3 Men senare på förmiddagen bar det av till Barrington för att plocka upp Sandra. Kallt var det idag också, med strålande sol. Tack vare min kära vän gps:n, lyckades vi hitta till Ikea. Denna gången blev det ett annat Ikea än förra gången jag var där. Det var väldigt trångt och kompakt. Väldigt rörigt måste jag säga. Vi gick vilse några gånger t.o.m haha. Vi började såklart med att äta. Swedish meatballs of course! Vad annars? Gott Gooott! Sen satte vi igång med julshoppingen. Drog självklart förbi alla möbler och drömde oss bort lite grann. Blev lite besviken när dom inte hade några adventsljusstakar :( Hade planerat att köpa en och göra i ordning inför första advent på söndag. Herre gud, det är redan första advent OCH första december på söndag!! Galet. Var tog all tid vägen?
Hade tänkt köpa mig en julstjärna också. Meeen dom var så himla stora och det kändes inte helt bra. Så jag får hitta nått annat att pynta mitt rum med. Lär säkert inte vara något problem här i "julpynts-tokiga" USA ;) Och adventsljusstaken får jag lösa på nått annat vis. Det behöver ju inte bli så avancerat. 
Jag kom då inte tomhänt hem i vart fall. Det blev julmust (såklart! Typ största anledningen till att jag åkte hit idag), pepparkakor och pepparkakshus (lite fusk jag vet...får se hur det blir med att baka egna), glögg, presentpapper och ett kitt till adventskalender. Har sannerligen gett mig vatten över huvudet. Hur ska jag hinna fixa alla 24 paket? Kan ju skaffa en vecka i taget i vart fall, haha. Först tänkte jag att barnen kanske kunde få nått endast på varje adventssöndag. Meeen jag själv hade ju en riktig kalender som barn. Så efter att ha övervägt med Sandra, så fick det bli en ordentlig sådan. Detta kitt innehåller alltså 24 små påsar som man ska klistra på nummer på (stickers medföljer). Nästa problem blir då att komma på vad jag ska ge dom? Vet att min värdmamma är trött på all skit dom får på barnkalas osv. Så jag måste hitta bra grejer som dom kan använda. 
Jo, sen köpte jag fingerdockor som jag tänkte ge till 4-åringen. Tror han skulle tycka dom va lite kul. 
 
Jag HOPPAS verkligen att julmusten och glöggen smakar gott nu. Man vet ju inte helt säkert med ikeas egna produkter ;) hehe Så det blir upp till bevis närmare jul! Har tänkte få min värdfamilj att smaka dessutom, så då vill man ju att det ska vara gott!

Ett annat uppdrag idag var att träffa en tjej från Sverige som numera är Au Pair i Chicago (inte inom samma agentur dock). Världen är verkligen liten alltså! Denna tjej och jag har gått på samma gymnasieskola ;) och nu träffades vi i USA. Hur sjukt? Tidigare var hon i Pennsylvania, så det var genom min kära Micaéla som jag fick reda på detta. Haha, vi hade då pratat om att ses idag, men tidsmässigt passade det inte super bra. Men vi hann ses ca 5 minuter inne på Ikea åtminstone. Bättre än inget! Men nästa gång får vi se till att träffas i Chicago hörredu ;)
 
Hemma var det huset fullt. Min värdmammas syskon med familjer var på besök. Dom höll på att greja med förberedelser inför deras föräldrars bröllopsdag. Tur för mig så fanns det pizza-rester kvar. Bl.a min favorit Deep Dish Pizza :) Muumma! Trevligt att träffa folket igen. Blev sittandes i soffan med papporna och barnen och kolla på American Music Awards 2013. Där satt jag hela kvällen sedan tills äldsta dottern somna i mitt knä ;) haha 
Så nu väntar en vecka av lov för tjejerna. 4 barn dagligen alltså! Spännande ;) I morgon behöver jag INTE vara orolig över att inte hitta på nått att göra dock, för i morgon kommer det vara gaaaalet mycket bilkörning. Får se hur det urartar sig. 

Förresten, idag är det exakt en månad till julafton! :D Sjuuukt! Är super taggad på jul! Men jag kommer få ligga i ordentligt med julklappsshoppingen denna veckan. Kommer bli en minst sagt busy week!

Natti Natti
 
Måtte julmusten smaka gott!! Skulle suttit riktigt fint med en falska Apotekarnes julmust nu! 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: