typesomielin.blogg.se

2017-02-08
06:17:23

Philippines

Hej! 

Jag lever. Men njuter av livet för tillfället, så har inte haft tid att checka in här ;-) haha 
I skrivande stund befinner jag mig på Bali, Indonesien. Helt underbart! 

Nu ska vi dock prata om vår tid på Filippinerna. Där var vi mellan 20 - 29 januari. Vi började med att landa i Cebu City. Tyvärr fick vi ingen vidare bra start på Filippinerna och vi ifrågasatte varför vi ens åkte dit överhuvudtaget. Visste precis vart jag ville åka, men alltid var det något som stod i vägen för oss. Antingen så skulle det regna jätte mycket, eller så var flygbiljetterna svindyra, eller så krångla det på annat vis. Vi hade båda två några nedstämda dagar!! Självklart kan man inte räkna med att varje dag ska vara enkel och perfekt. Måste finnas dåliga dagar för att uppskatta de bra! Tillslut vände vinden tack och lov! Vi kom i kontakt med Evelinas släkting som har hur i norra Filippinerna. Släktingen är gift med en filippinska och dom bor vanligtvis i Norge. Först tog vi flyg och buss längre upp i landet till staden Baguio, som låg uppe i bergen. Det märktes på temperaturen. Mycket kallare där. Där stirrade alla på oss som om dom aldrig sett nått liknande. Tror inte dom är lika vana med turister som i söder. 
Vi stannade inte mer än två nätter i Baguio men vi hann besöka en jordgubbs farm. Där fick man plocka själv och betala direkt till bonden. Vi fick plastpåsar att stoppa fötterna i så vi inte skulle förstöra skorna, haha. Och oj va goda jordgubbarna var! ♡ 
Det märktes att dom fått mycket sol. Smakade som svenska jordgubbar typ. 

Åkte buss från Baguio till staden Dagupan, där Evelinas släkting kom och hämtade oss! Så himla snällt! Sedan spenderade vi några dagar i deras hus i Binmaley. Super fint ställe precis vid havet! Blev riktigt bortskämda med bad varje dag, hemlagad filippinsk mat, en tripp till Hundred Islands, lek och bus med barnen och massa mer. Hundred Islands är hundratals öar som ligger en bit ute i havet utanför Alaminos. Ett populärt ställe att besöka. Åkte ut med båt, grillade till lunch, drack öl, bada och snorkla. Så himla bra dag! Lyckades se en skymt av "Nemo" när vi snorklade, så var super nöjd. 
Tänk va kul vi hade det i slutändan! Skönt att vår dåliga start vände så snabbt. Kommer absolut vilja åka tillbaka för att göra det vi missade. Många vackra öar neråt söder som måste besökas! Dessutom kommer jag få återvända gör att äta mango och dricka Buko shake  (kokosnöt shake)!! Kan inte ens beskriva hur otroligt GOTT det var!! Aldrig ätit så god mango i hela mitt liv. 
Här kommer en salig röra av bilder från vårt filippinska äventyr! 



Kommentar:
#1: Anonym

Ser inte ut och gå någon nöd på er ☺ Glass i stora lass!! 🍧 Kram Carina

2017-02-10 @ 12:00:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: