typesomielin.blogg.se

2017-01-09
18:07:22

Marknader & Grand Palace

Ok här kommer en update från dagarna i Bangkok:
Har haft två dagar med mycket promenerande och mycket nya intryck. I lördags (7/1) kollade vi in Siam Center, som är ett mycket tjusigt shoppingcenter. Hade knappt råd att fönstershoppa i vissa butiker. Fanns ju en annan del av centret med "normala" butiker. Dock va vi ju inte där för att shoppa så fick inte kolla för mycket, haha. Tog skytrain till en super stor marknad. Hur mycket grejer som helst! Och mycket människor. Köpte endast färsk annanas! Så sjukt gott! Efter en dag med så mycket promenerade insåg vi båda att vi har fett dåliga skor på oss och fick ett ryck att leta upp första bästa skobutik med Birkenstock! Gick i minst 2km - kändes som flera mil, innan vi äntligen kom fram. För att se att de enda färgerna som finns är Pink Metallic eller Gold Metallic!! What?? Med stor ångest stod jag där och valde mellan de ena och de andra. Och när jag efter många om och men väl kommit fram till att ta rosa (HÖR OCH HÄPNA- de passade bättre än de i guld), ja då kunde man INTE betala med kort!! Sen insåg vi också att dom är dyrare än hemma i Sverige, så då sa vi big no no och drog därifrån! Så arg jag var....Hade så sjukt ont i fötterna! Men det var väl för väl ändå. Blev taxi tillbaka med en man som försökte lära oss thailändska. Han glömde dock tala om detta för oss! Haha 

Söndag 8/1 blev det ett besök på The Grand Palace. Dit tog vi oss med skytrain och båt. Floden va nog det smutsigaste jag vart med om och det flöt omkring allt möjligt i vattnet. Så sjukt mycket skräp!! Usch! Men annars va de ju trevligt att åka båt. Började spö regna så fort vi klev i land! Evelina hade smart nog med sig en regnponcho. Hon fick ta den och skydda vår gemensamma ryggsäck. Själv sprang man i regnet och blev super blöt. Tills jag tack o lov fick köpt en poncho jag med! Det slutade dock regna när vi kom in till palatset. Alla byggnader var jätte fina med hur mycket detaljer som helst! Området bestod förutom palatset av flertal tempel osv. Häftigt att se! Synd bara att det inte var sol denna dag. Annars hade det nog glittrat fint överallt. 
Eftersom vädret inte blev bättre åkte vi tillbaka till hostlet en sväng för att ta det lite lugnt! Blev sittandes och prata med en svensk kvinna som vi träffade redan på lördagen. Super trevlig! Hon delade med sig av massa restips och spännande historier. Alltid kul att höra :) På kvällen drog vi ut på Sukhumvits night market! Hittade ett Street food ställe där vi satt och tog lite mat och en öl! Rätt mysigt ändå :) bra avslut på vår tid i Bangkok. 

Hade tänkt lägga upp fler bilder än detta, men varken mobil eller wifi tillåter verkar de som. Så de blev bara några få från början av lördagen! 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: