typesomielin.blogg.se

2015-02-25
21:34:58

Visdomstand?
Här sitter jag nu och skriver ett litet inlägg medan lill-killen sover och min värdmamma vilar sig. Om cirkus 40 min kommer de andra barnen hem från skolan och då blir det full rulle med aktiviteter. 
Tror bestämt jag har en visdomstand på väg ut och det värker satan i hela käken!!! MAKE IT STOP tack! En grinig Au pair vill vi inte veta av. Kommer denna smärtan/tand förse mig med mer visdom undrar jag då? Eller varför heter de ens "visdomständer"? Skulle ju inte skada. Men ska det värka på detta vis tror jag nog att jag avstår. Har ju klarat mig såhär långt utan den extra visdomen, höhö. 
 
Vad har hänt då? Jo i helgen gick jag och Evelina på bio två gånger. Vi hann med både "Jupiter Ascending" och "The Imitation Game" :) Båda var bra! Jag köpte en ny tröja (wihooo!!). Alltid spännande. 
Jag var på lunch hemma hos Linda i söndags tillsammans med massa andra tyskar. Sen på kvällen blev det finmiddag hemma hos Evelina. Super duper god lax blev det! Mumma! :) Sen avslutade vi kvällen med brownie pudding och Oscars galan! Både jag och Evelina var as trötta i slutändan och vi längtade tills galan var över, haha. Ville bara hem och sova. 
Jag hann även kolla massor av Walking Dead avsnitt i helgen. Min nya besatthet!! <3
 
Igår (tisdag) var jag på cluster meeting efter jobbet. Blev dock inte som ett normalt möte eftersom vi skulle på bio. Var helt sjukt mycket folk på biografen, vilket var skumt eftersom det var på en tisdag ändå. Biosalongen jag och Evelina hamna i hade i vart fall sjukt bekväma stolar med fotstöd. I like!! Vilket var tur eftersom vi hamna på 2:a raden. SÅ mycket folk var det, haha. Vi såg filmen "The DUFF". Sjukt kul! haha Kändes som vissa delar var tagna ur mitt eget liv nästan ;) Tror dock jag och Evelina har nån förbannelse över oss för vi lyckas ALLTID hamna i samma biosalong med störiga personer. Denna afton var det en bebis i salongen. Med en mamma som tittade mer på sin telefon än på sin bebis och filmen. Helt otroligt....
 
Jaja har nu hämtat is som jag placerat mot min kind. Kallt som fan....men värker det så värker det. Inte för att jag vet om det blir bättre. Hahaha dessa problem. 
Nej nu ska jag lägga undan datorn för nu kommer snart barnen hem, så då är det bäst att vara redo. 
 
Idag är det för övrigt bara 37 dagar kvar till mina föräldrar, lillebror och bästaste Elin kommer på besök! :) Längtar sönder! 
 
 

2015-02-15
20:38:00

Söndag
Hola!
 
Idag var jag uppe tidigt för att åka och kolla på när äldsta tjejen simmar. Det är första gången jag vart och sett henne tävla, så det var jätte kul att se. Hon är vekligen duktig! :) Denna helgen var hennes swim meet på dom ställena dit jag kör henne till träningen, så det passade bra att åka och kolla då. Min värdmamma brukar aldrig uppmuntra mig att följa med och kolla ifall det är långt bort, bara för att man får sitta och vänta så mycket mellan varje heat. Men det var super skoj att få vara med och se hur det går till och se hur duktig hon är. Har ju vart på hennes träning innan, men det är inte samma sak som att se henne "in action" ;) Hade mormor och morfar med mig, så jag hade ju sällskap i vart fall (och någon som kunde hjälpa mig hålla koll på vem som simmar vilken tid). Mycket att hålla koll på! ;) 
 
Väl hemma igen senare blev det bara chilla resten av dagen typ. Skypade med mamma och pappa en stund också. Senare på eftermiddagen åkte vi till mormor och morfar på kalas (morfar fyller år i morgon). Alltid lika trevligt såklart! :) 
Hände inte så jätte mycket mer denna söndagen. Var super trött när vi kom hem så det blev sova direkt typ. I morgon är det President's Day här i USA, så barnen är hemma från skolan. Min värdpappa ska också vara ledig, vilket i detta fall innebär att jag också är ledig! Hääärligt! ;) Då blir det sovmorgon för min del! Sweet :)
 
 

2015-02-14
22:09:00

Valentines Day!
Happy Valentines Day every one! <3
 
Idag sov jag och Julia as länge kändes det som, haha. Trötta var vi! Vi kom tillslut upp och åt frukost dock. Julia fick träffa min värdfamilj en snabbis och sen åkte vi till All Chocolate Kitchen för att fika med Evelina. Sviiiiin kallt ute!! Självklart fanns det ont om parkeringar idag så vi fick stå lååångt ifrån caféet. Vinden verkligen förlamade hela ansiktet och det värkte som tusan!! Helt hemskt!! 
Vi blev sittandes på caféet ett bra tag sen, haha. Ingen brådska ut i kylan direkt. Körde på crepes med nutella och jordgubbar. Finns inga ord på hur gott det var! haha Blev en super mysig fika stund. Tillräckligt romantiskt för oss tre, haha ;)
Efteråt gick vi in på The Gift Box för att visa Julia allt det svenska där inne. Vi träffade då på en svensk kvinna som jobbade där och pratade med henne en stund. Mycket trevligt! :) 
 
Evelina åkte hem, för hon skulle vara barnvakt. Jag och Julia promenerade runt så jag fick visa henne down town Geneva. Vi gick in i flera av de små butikerna och kolla på alla grejer (och för att hålla oss varma). Sedan lämnade jag av Julia vid tåget och åkte hem och rulla in mig i en filt. Tog flera timmar att bli varm igen typ.
Blev portillos till middag (aldrig fel). Senare blev det filmmys hemma hos Evelina. Vi kollade på filmen "Best Of Me". Deppigt värre, men det var ju romantik som var dagens tema liksom. Filmen var ju bra egentligen :) 

Ja, så spenderade jag min alla hjärtans dag! Hoppas ni alla hade en trevlig dag också! :)
 
 

2015-02-14
09:57:00

Fifty Shades Of Grey
 
Igår var dagen då vi äntligen skulle få se "Fifty Shades Of Grey". Vart fett taggad på att se filmen sen jag läste böckerna, haha. Var ju väldigt taggad eftersom det dessutom är de första böckerna jag hunnit läsa INNAN filmen kommer ut. *Stolt*
Jobbade typ hela dagen. Slutade tidigare dock och blev liggandes i soffan o kolla på tv med min värdmamma. Helt slut efter denna långa veckan. Igår kom Julia med tåget för att hänga med mig och Evelina i helgen :) Evelina plockade upp henne på tågstationen och jag mötte upp dom senare. Blev middag på Tavern on the Hill, nära där Evelina bor. Sjuuuukt god cheese burgare!! (Evelina hade redan tipsat om denna) Hon hade rätt! Hur god som helst! Mycket trevligt ställe förövrigt. Hit går jag gärna igen :) 
Efter middagen åkte vi hem till Evelina igen och åt efterrätt som hon hade bakat. Såååå himla gott!! Blev även en sväng till target innan vi mötte upp Linda och Linnea på bion för att äntligen får se "Fift Shades of Grey". Vi valde att gå väldigt sent på kvällen för att slippa massa folk. Vi hade dock vår vanliga otur att hamna i samma salong som nån störande person som valde att prata och kommentera hela jävla filmen. Fett irriterande!! Men filmen var sjukt bra! Hela historien är ju helt skruvad (ni som läst bäckerna vet vad jag menar). Men jag gillade bäckerna ändå, och jag tyckte dom gjorde ett riktgit bra jobb med filmen!! Nöjd! 
Efter filmen körde vi hem Evelina och sen drog jag och Julia hem till mig och sökte på google när nästa film kommer komma ut, hahha. Ännu inget som är bestämt, men vi håller tummarna ;) 
 
 
 

2015-02-12
22:42:00

1,5 år
Hej hopp gott folk!
 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är dagen då jag firar hela 1,5 år här i USA! :) Helt galet! 
1,5 år / 18 månader / 549 dagar - Ja man kan se det på flera olika vis ;) Tiden går verkligen fort när man har roligt! Tänk vad mycket jag hunnit vart med om under denna tiden. Men också hur mycket jag fortfarande ska hinna med, haha. Det är ju ändå bara ca 5-6 månader kvar innan jag är på svensk mark igen. Den tiden kommer ju bara rinna iväg! Ska se till att göra det bästa av tiden som är kvar :)
 
Vad händer idag annars då? Har skypat med finaste Klara!! Det var verkligen inte igår. Hur kul som helst att prata med henne igen! Tyvärr hann vi inte skypa så länge som jag velat eftersom jag var tvungen att åka och hämta upp lill-killen på skolan. Men den stunden vi fick var guld värd! :) <3 
Min värdmamma kämpar på bäst hon kan med sitt brutna ben och jag hjälper till så mycket jag kan. Tycker så synd om henne. Det är verkligen inte helt lätt! Men hon mår ju rätt så bra annars, får man väl säga. Vi tar en dag i taget! :) Blev en ganska chill dag annars, vilket var skönt. Är inte van vid att jobba fulla veckor eftersom jag alltid vart ledig på tisdagar annars. Så det blev en liten omställning, haha. 
 
Efter middagen mötte jag upp Evelina på Forever Yogurt i St. Charles för att fira hennes namnsdag och mina 1,5 år i USA ;) Trevligt värre och GOTT som tusan såklart! Vårt nya häng helt klart. Så fort det blir varmare ute så kommer vi nog hänga här en heeeel del! 
 
 

2015-02-02
05:39:49

Super Bowl 2015
Jahaop, så var detta årets Super Bowl slut! New Englad Patriots vann över Seattle Seahawks. Jag var inte super inne i matchen, men jag såg lite här och där. Väntade mest på halftime showen med Katy Perry ;) haha Väldigt bra show måste jag säga. Hon gjorde ett bra jobb! Underhållade for sure, med alla galna kostymer, lejon, badbollar, dansande palmer osv. 
Som sagt, skulle ju vart hos mormor och morfar men det fick bli en lugn kväll hemma istället. Funkade det också. Våra stackars grannar hade bjudit över massa folk på Super Bowl party men pga vädret så kunde ingen komma. Haha, inte kul! Det har verkligen vräkt ner snö hela dagen. Enligt Evelina har det borta hos henne kommit hela 38 cm snö! Crazy! Skolan ringde och bekräfta att det blir "snow day" i morgon, så alla barnen blir hemma. Herregud, hemma hade man ju fått gå till skolan om så snön blockerade dörren. Amerikanare, haha. Meeeen som sagt, vädret är craaaazy!!! Hoppas verkligen det har lugnat ner sig tills i morgon. 
 
Pöss hej
 
Dagens instagram bild ;)
 

2015-02-01
18:43:14

Snow storm!
Hello! Nu skriver jag ett inlägg från ett sjukt snöigt Illinois. Det verkar inte som snön ska sluta kommer ner förrän i morgon, så jag blir nog fast här i mitt rum ett bra tag. 
I vanlig ordning ber jag om ursäkt för dålig uppdatering, men denna veckan har det vart fullt upp på riktigt! Min stackars värdmamma bröt nämligen benet i måndags och har vart på sjukhuset sedan igår kväll då hon äntligen fick komma hem. Hon halkade på is och lyckades bryta sitt ben riktigt ordentligt! Inte alls kul! :( Så mitt schema kommer ändras en del. Min värdmamma kommer ju dessutom vara hemma i flera veckor framöver, så kommer få hjälpa henne så gott jag kan under tiden. Stackarn! :( 
 
Så ja, denna veckan har jag inte gjort så mycket annat än jobbat, haha. I fredags kväll åkta jag med min värdpappa och barnen til sjukhuset och hälsade på min värdmamma en sväng. Barnen hade ju inte sett henne på hela veckan, så det var roligt. Efter det åkte vi till Colonial Cafe på middag. Till efterrätt provade jag min första Root beer Float! Jag är ju egentligen inget big fan av root beer, men jag va ju tvungen att testa i vart fall. För er som inte vet vad detta är så är det alltså root beer (påminner väl lite om Dr pepper tror jag? Vet ej) som man lägger en skopa vanlij glass i. Låter ju fett skumt, men det var inte så illa. Inget jag kommer dricka/äta ofta dock. Senare gick jag och Evelina på bio som vanligt ;) haha I kväll blev det American Sniper. Riktigt bra film! Gillar ju filmer som är baserade på riktiga händelser. 
 
Igår morse var jag och Evelina på yoga. Har inte vart på yoga sen i slutet av december, så jag hade förväntat mig ett hemskt pass där jag låg på mattan hela tiden. Men det gick mycket bättre än jag förväntade mig! Hade faktiskt ett väldigt bra pass. Jag kände att jag verkligen ansträngde mig att göra allt ordentligt också. Svettades som en gris såklart och jobbigt var det. Men inte värre än jag trodde! :) Skönt! Hem och duscha och ÄTA! Var så sjukt hungrig (blev ju ingen frukost innan liksom). Mormor och morfar var hemma och passade barnen när jag kom hem. Min värdpappa va på sjukhset en sväng. Satt och prata med mormor och morfar en stund. Hände inte så jätte mycket mer resten av dagen sen förrän till kvällen. Då åkte jag hem till Evelina som var barnvakt. Vi lagades "svensk tacos" till middag och kollade på "The Princess Diaries" efteråt :) Mysig kväll! Vi båda va skit trötta hela dagen dock tror jag. Åtminstone jag. Det där yoga passet tog all energi som fanns, haha. Blev en spännande biltur hem sedan i det påbörhade snökaoset. Slirade hit och dit. Lyckades tack o lov hålla mig på vägen! 

Men så idag åker jag ingenstans. Det har snöat hela natten antagligen och bilar ligger i diket här och där. Idag är det Super Bowl! Var meningen vi skulle åka på party hos mormor och morfar i kväll, men vi stannar hemma eftersom min värdmamma inte mår så bra. Så vi får väl mysa här med eget "party" istället :)
Får lägga upp bilder sen på all snö! Men nu ska jag ligga i sängen och glo på film/läsa/skypa - bara chilla!
 
Ciao!